Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #400 : Şubat 22, 2010, 22:28:03 »
Adas, bildigim kadariyla bu standartlar araclarin gelisen ve hassaslasan emisyon kontrol sistemlerini koruma dusuncesiyle paralel gelisiyor.Yani haklisin :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #401 : Şubat 25, 2010, 21:45:27 »
Arkadaşlar foruma yeni katıldım.1997 den beri de toyota kullanıyorum.Eneos yağlarının türkiyedeki satış temsilcilerinden biriyim,firmamız eneos nippon oil'in 2 senedir ülke distribütörüdür..Ülke genelinde yaklaşık 46 il de satış noktalarımız var ankarada sadece 11 adet japon yedek parçacıda varız.Satış ağımızı genişletmeye devam ediyoruz.Eneos yağları 9 kalem japon aracının orjinal dolum yağıdır.1.5 yıldır Honda fabrikasına montaja ilk dolum olarak veriyoruz.Ama japonya 9 aracın ilk dolum yağıyız.istanbulda eneosu bostancı sanayi-maslak sanayi-kadosan oto sanayi de özel servisler kullanıyorlar,ayrıca ist.da belirli honda plazalar ve toyota plazalar yağımızı kullanmaktalar..ürün temini ve diğer sorularınız için her zaman açığım,beklerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Şubat 25, 2010, 21:49:45 »
 Kaan Bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanımak isteriz. Bunun akabinde mesajınızdan anladığım kadarıyla ürün hakkında merak edilen soruları yanıtlama gayreti gösterdiğiniz için forum adına teşekkür ederim.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #403 : Şubat 27, 2010, 10:04:52 »
Arkadaşlar, bu standartlar yağlar üzerinde yapılan sürtünme, yanma dayanıklılığı vs gibi değerlerin test edilmesine ve ölçülmesine mi dayanıyor?

Yoksa sadece içlerinde bulunan çinko ve fosfor gibi bazı katkıların oranını mı belirliyor?

Ben ikincisi diye biliyorum.

Aslında ikiside, bu sınıflandırma sadece içeriğe göre verilmez, belirli bir zaman isteyen ve  pahalı bir süreçtir. Çeşitli kategorilerdeki motorlar içinde testlerden geçer, istenen sınıfın özelliklerini tam olarak sağlarsa o sınıfın onayını alır. Mesela sm sınıfı yazan bir yağ , en az sm sınıfının özelliklerini göstermektedir şeklinde yorumlanmalıdır, çünkü 'sm'nin bir üst sınıfı henüz oluşturulmamıştır ve o yağın aslında bir gömlek üstte olup olmadığı tespit edilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #404 : Şubat 27, 2010, 11:12:42 »
Erdinç bey ben yaklaışık altı yıldır limited kullanıyorum . Ben arabayı alğımdan beri castrol magnetech 10/40 kullanıyorum ve memnunum .Katkı maddelerine gelince hiç denemem olmadı ama toyotada bunlara gerek yok diye düşünüyorum.Castrol 10,000 km gidiyor diyor ustalar ben 7-8 binde bir filitre ile değiştiriyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #405 : Şubat 28, 2010, 13:27:49 »
Aslında ikiside, bu sınıflandırma sadece içeriğe göre verilmez, belirli bir zaman isteyen ve  pahalı bir süreçtir. Çeşitli kategorilerdeki motorlar içinde testlerden geçer, istenen sınıfın özelliklerini tam olarak sağlarsa o sınıfın onayını alır. Mesela sm sınıfı yazan bir yağ , en az sm sınıfının özelliklerini göstermektedir şeklinde yorumlanmalıdır, çünkü 'sm'nin bir üst sınıfı henüz oluşturulmamıştır ve o yağın aslında bir gömlek üstte olup olmadığı tespit edilemez.
teşekkürler
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #406 : Mart 02, 2010, 20:01:02 »
merhaba arkadaslar. 99 model corolla (benzinli) aracımda castrol edge 5w-40 TAM  Sentetik yagını denemek istiyorum. Daha once deneyen arkadas varmı?Onerilerinizi alabilirmiyim. Saygılar sunarım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #407 : Mart 02, 2010, 20:28:12 »
Kullanamassınız.Neden diye sorucak olursanız bu yağ genel olarak yağlama sistemi çok hassas olan araçlarda kullanılmaktadır.Örneğin Land Cruiser araçta çift turbo ve hassas bi motoru vardır.Siz kullanırsanız şöyle söyliğim 5w40 yağ cok ince bir yağdır araçta yagsız çalışmasına hararet yükselmesine neden olabilir.Tavsiye etmem 15w40 veya 10w40 devam. :)
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #408 : Mart 02, 2010, 20:28:45 »
bu konu forumda daha önce tartışılmıştı sanırım hiç araştırdınızmı bunu ?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #409 : Mart 02, 2010, 22:53:14 »
Aynı koşullarda aynı motorlar üzerinde yapılmış test.Motorların 120.000km sonraki durumu.

Marka vermemin yanlış olucağını düşünüyorum ama castrol bilinirliği bakımından şöyle söyleyeyim, dünyanın en büyük markalarından iki tanesinin tam sentetik aynı specli modellerinin kıyaslanması ve iyi durumda olan castrol marka değil.

http://img294.imageshack.us/img294/6122/120000km.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #410 : Mart 03, 2010, 08:28:53 »
forumda bu konuda net bilgi bulamadım dogrusu. Daha once mobilin5-30 yagını kullanan arkadaslar oldu. O yuzden bu kullanılabiliyorsa castrol da alabilir diye dusundum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #411 : Mart 03, 2010, 10:51:24 »
forumda bu konuda net bilgi bulamadım dogrusu. Daha once mobilin5-30 yagını kullanan arkadaslar oldu. O yuzden bu kullanılabiliyorsa castrol da alabilir diye dusundum
Kullanabilirsiniz. Çok tartışıldı bu. İnternette de pekçok kaynakta açıklanmış. Sondaki sayı önemli. Eksilme sıcakken gerçekleşiyor. Sıcak kalınlık 40 olduktan sonra sorun yok. Hava soğudukça baştaki sayıyı 5w veya 0w yapmanın sakıncası yok. Günümüz motorlarında (maliyeti dışında) tam sentetiklerin hiçbir dezavantajı yok.
Edge güzel bir yağ, kanımca Mobil super 3000 x1' in muadili. Ona da bakabilirsiniz.. shell'inki de "helix ultra" olması lazım
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #412 : Mart 03, 2010, 12:04:28 »
berat bey merak ettim hangisiymiş iyi olan yağ anketteki.
benim kafamda 3 marka var onları söylersem daha çok reklam olur !!!
en iyisimi siz söyleyin bir tane olsun :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #413 : Mart 03, 2010, 12:28:13 »
1-Amsoil
2-Motul
3-Mobil1
4-Shell
5-Castrol
...
şeklinde bir sıralama yapabiliriz herhalde...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #414 : Mart 03, 2010, 12:43:34 »
motul başı çeker deniştim :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #415 : Mart 03, 2010, 14:49:51 »
Burda ve magnatec konusunda detaylı tartışmıştık. Marka bazında söylemek isabetli değil. Bir de formüller gizli, ve hem zaman hem coğrafyaya göre değişken. En iyiler nedir dersek şimdiye kadar ulaştığımız bilgileri özetliyorum: (Ürün ve sınıf olarak)

1- Redline Racing Oil ve Motul 300V benzeri ester tabanlı yağlar. (Fakat bunlar yarış yağları olduğu için içlerinde günlük kullanıma yönelik bazı katkılar eksik. Onlar tamamlanmalı)
2- Yukarıdakinin (hazır) günlük kullanıma uyarlanmış versiyonları..örnek: Motul E-TECH
3- Mobil 1 benzeri Polialfaolefin tabanlı yağlar. Amsoil'in de ürünleri genelde PAO bazlı. Fakat piyasada başka hangi marka?? Biraz izini sürmek zor.
4- Diğer tam sentetikler (Hydrocracked synthetics)
5- Castrol Magnatec (Muhtemelen içinde biraz ester bulunan yarı sentetik)
4- Diğer yarı sentetikler

Daha aşağısını (mineral veya madeni yağ diye geçer)  sakın kullanmayın. Mahşerde arabanız sizden davacı olur.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #416 : Mart 03, 2010, 21:42:03 »
5\40 castrol tavsıye edermısınız tsskkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #417 : Mart 04, 2010, 18:19:00 »
Arkadaşlar aracım garanti kapsamında olduğundan iki ay önce 17 binde olan corollamın yağını bir yıl dolduğundan yetkılı serviste aracımın yağını değiştirdim servis 20 bin bakımına daha var demişti. ancak yağ filtresi değişmedi ve aracım şuan 20 bin oldu ve 20 bin bakımını yaptırcam sormak istediğim yağı değiştirmeye gerek varmı yada yağı değiştirmeden yağ filitresini değiştirdiğimizde yağ seviyesi azalacaktır üzerin, tamamlasak  olurmu birde yağı tamamladığımızda aynı yağ olmazsa bir sorun oluştururmu acaba. bu arada garanti bittiğinden 20 bin bakımını özel servise gideceğimden öncelikle sizin değerli yorumlarınıza göre hareket edeceğim. şimdiden hepinize teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #418 : Mart 04, 2010, 18:30:28 »
yunus bey servıse 17 bınde gıttıgınıze göre sıradakı bakımınız 27 bınde olmalıdır.20 bın bakımı ıcın yagı kontrol ettırınız ve kırlenen fıltrelerı ıster temızletın ıster yenıleyın ama yaga dokunup masraf acmaya gerek yok bence. :)
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #419 : Mart 04, 2010, 18:53:00 »
Şöyle söyliyim aracın yıl dolduğundan dolayı yağ ve yağ filtresi değişmesi gerekir.Neden diye sorucak olursanız yag zamanla kartede dura dura kapalı bir yer oldugundan dolayı karterin üstünden nem tabakaları oluşur bu da yaga karıştıgı zaman istenmeyen bir durum ortaya çıkıp yagın yağlayıcı özelliği kaybolur.Gelelim yag filtresine bunun da değişmesi gerekir nedeni ise bu filtrenin içinde kağıt bir filtre daha vardır yağ filtrenin içinde durdugundan dolayı yagın içindeki minareller filtreye zarar verir bunun da değişmesi gerekiyor normal şartlarda.Gelelim 20.000 bakımına normal şartlarda değişecek olan parçalar yağ,yağ filtresi ve polen filtresi.Bana Sorarsanız normal bir 20.000 bakımı yapınız yanı yag,yag filtresi ve polen değiştirin ve hava filtresini hava tabancasıyla temizledikten sonra bakımı tamamlarsınız. ;)
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©