abi o zaman 10/40 yağla beraber bor power da koydum mu iyi olur sanırsam
Kullanacağınız yağdaki katkı miktarına bağlı. Benim görüşüm: ne kadar pahalı yağ seçerseniz, bor power'ı o kadar az koyun. Daha doğrusu kullanacağınız yağ çok saf bir yağ ise (yüksek performans yağları veya fazla pahalı olmayan yarı sentetikler gibi) tam doz kullanın. Ama mobil 1 gibi katkı zengini bir yağ ise, bence yarım dozdan fazla koymayın.
Bor hakkında hep iyi şeyler okuyoruz ve bir kandırmaca olmadığı açık. diğer yandan bu tip yıpranma önleyiciler belli optimum yoğunluklarda etkili oluyorlar. Onun altında ve üstünde fonksiyonlarını kaybediyorlar. O yüzden yağın içinde bor, çinko vb. şeyler ne kadar var, kabaca da olsa bilerek hareket etmek en iyisi.
3 sene boyunca yağ eksilten arabama 20/50 koyduk.Araba yağ yakarken sattım.Satmadan yaklaşık 5000 km önce bor power koydum yağ yakmayı bayağı kesti.
benim aracımda 93 karbüratörlü.servis ve güvendiğim 3 motor ustası 10-40 mobil öneriyor.yıllardır mobil kullanıyoruz bir sıkıntımız yok
10-40 ta karar kıldım sayenizde teşekkür ederim
Yağı yeni değiştirdim.Mobil 10W/40 4 Lt yağ koyduk.Yağ, yağ çubuğunun üzerindeki 3 noktadan en üstteki noktayı bile geçmiş. Herhangi bir problem olur mu?
arkadaslar bugun 8 bin km olmustu motor yagını deıstırmeye yag almaya gıttım ve mobil super 2000 10W-40 motor yagı 75 lıraydı sanayıye gıttım ve sanayıden 45 liraya aldım ( 4 lt ) ve satıcıya dedım baska yerde cok daha pahalı 45 cok ucuzmus fln dıye adamda olurmu ole sey bunun pıyasası budur fln dedı baska dukkanlara gıttım oralarda da 50 lıraydı ve onunla deıstırdım ama aklıma takıldı acaba sanayıden aldıgım sahtemıdır dıye sizceee
Yeni yağ değiştirdim.Mobil 10W/40 4 Lt yağ koyduk.Yağ, yağ çubuğunun üzerindeki 3 noktadan en üstteki noktayı bile geçmiş. Herhangi bir problem olur mu?
Köpürme problemi olabiliyormuş diye duymuştum. Fazladan yağ varsa, kurtulmanız iyi olur. Çubuğun üzerinde birden fazla işaret bulunması motor sıcakken ve soğukken farklı skala ile ölçüldüğü içindir. Kullanma kılavuzuna başvurunuz.
Madeni yağ sanırım. Herhangi bir sentetik ibaresi yok. Madeni yağ tavsiye etmem.
peki tam olarak hangi yağı tavsiye edersin?
peki tam olarak hangi yağı tavsiye edersin?
İşin içinde maliyet olduğu için doğrudan bişey tavsiye etmek zor. İlk tercih tam sentetikler, ikinci tercih yarı sentetikler olmalı. Marka olarak benim hoşlandıklarım Mobil, Motul, Agip. Castrol hakkında kötü şeyler okudum ama sanırım o amerikadaki ürünler içindi. Avrupadakiler çok daha iyi. Yani castrol de alınabilir.
Kalınlık olarak ikime göre 10w40, 5w40 veya 0w40
İdeali tanınmış bir markanın tam sentetik ürününü iyi bir fiyata bulursanız harika olur.
Yağ konusunda biraz bonkör olmak bence iyidir.
Bor konusundan da biraz bahsedelim. Bir bor katkısına en az 50 tl para ödüyorsunuz. Tam sentetik ile yarı sentetik arasındaki fark 30tl civarı bişeydir. Bu bor katkısı kullanılacağına daha az para ödeyip tam sentetik yağ kullanarak aracınız için çok daha iyi bir şey yapmış olursunuz.Bor katkısı yaşı oldukça eski ve aşırı miktarda yağ eksilten araçlarda bi nebze etki gösterebilir ama uzun vadede yine bu araca yarardan çok zarar verme ihtimali vardır.
İyi bir marka ve doğru seçilmiş viskozite ile asla bu tip katkılara ihtiyacınız kalmaz.
Berat, ornek verdigin Castrol ile Mobil yaglari hala SL standardinda mi? SM olmadi onlar da?
Eski paketlerinde ve internet sitelerinde sl yazıyor, yeni paketlerinde dikkat etmedim. Şu an piyasada bolca eski paketi dolandığı için ordan dikkatimi çekmişti.
Su an kullandigim Castrol 0W-30 SL reytingli. Ama SM standardi 5-6 sene once getirilmis. Cok da yeni degil aslinda.
Şimdi baktımda Crafter'ın ilk bakımında,servis Castrol 5w30 sentetik yağ kullanmış.
Su an kullandigim Castrol 0W-30 SL reytingli. Ama SM standardi 5-6 sene once getirilmis. Cok da yeni degil aslinda.
Şu an yarı sentetik bir ürün için Sm standartını sağlamayan bir yağ oldukça düşündürücü, şu an aynı standarttaki yağların birbirine göre üstünlüklerini tartışmamız gerekirdi, çünkü bu standartları sağlamak şu anki rekabet piyasası için çok zor değil. Ayrıca dediğin gibi Sl standartı 2001, Sm standartı 2004 te yayınlanmıştır. 6 senede rahatlıkla bu standartın sağlanması gerekirdi.
Arkadaşlar, bu standartlar yağlar üzerinde yapılan sürtünme, yanma dayanıklılığı vs gibi değerlerin test edilmesine ve ölçülmesine mi dayanıyor?
Yoksa sadece içlerinde bulunan çinko ve fosfor gibi bazı katkıların oranını mı belirliyor?
Ben ikincisi diye biliyorum.