0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca neden 150000km boyunca aynı viskositeli yağ kullanmak gerekiyor. bana bunun bilimsel açıklamasını yapabilir misin yada link verir misin?
benim oğlumun rav4 ü 220 binde 10 binde 2 kg eksiltiyordu önce mobil1 5w50 koydum eksiltme 1 kg a düştü. şimdi mobil1 10w60 koydum 3500 km de eksiltme sıfır. benimkinede aynı yağı koydum bin km uzun yolda yaptım eksiltme sıfır.Atilla amca sen bana vizkozite değiştirme diyorsun. Ama sen kendin eksiltiyor diye viskozite değiştirmişsin. 150000'i devirdinde mi viskozite değiştirdin. Yaptıkların söylediklerinle uyuşmuyor. Ayrıca yerli yabancı sitelerde araştırdım. 150000km ile ilgili bişey bulamadım. SaygılarBu arada jetlerde daha önce grade-4 USA ürünü yağ kullanıyorduk. Sonradan grade-3 oldu biraz daha ince sanırım sentetik. ama arabalardaki gibi şu kadar saat çalıştı yağın cinsini değiştirelim diye bişey yok.
Atilla amca cevabın için teşekkür ederim. Ben sizi suçlamadım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler. Ben sürekli viskozite değiştireceğim demiyorum zaten koyduğum yağların viskoziteleri birbirine çok yakın. saygılar iyi akşamlar.
sevgili forumdaşlarıma bir anımı anlatayım, vakti zamanında en revaçtaki yağ castrol 20w40 idi, fakat mobil special 10w30 diye yeni bir yağ çıkardı, fiatıda neredeyse castrolun iki misliydi. bendede o zamanlar en kral araba olan 1955 chevrolet belair vardı. motor yağını değiştirirken mobiloil special koymaya karar verip motora koydurdum. kız arkadaşımı yanıma alıp izmite doğru yola çıktım, tabi hava olsun diye gazı kökledim, her zaman yaptığım gibi motoru dinliyorum arabada yatak vuruntusu olduğunu hissettim. hemen karşıma çıkan ilk türkpetrole girerek o canım yeni yağı döktürüp castrol 20w40 koydurdum ve tekrar yola çıktım tabi motor yine eskiden olduğu şekilde saat gibi oldu. yaşamış biri olarak ince yağı hiç sevmem.
arkadaşlar 2 gün önce aracımın 90000 bakımı için yağ almaya gittim mobil 5 w 30 ama yeni çıkan bir yağ varmış satıcı onu tavsiye etti ve aldım ,bor da katacaktım ama gerek yok dedi fiyatı mobilden 5 tl fazlaydı aynı fiyata aldım,80 tleneos premium hyper 5w30- fully synthetic marka .özellikleriyaklaşık 40000 km lik yağ değişim aralığıdizel partüküler filtreli olsun veya olmasın tüm araçlara uygun aşırı soğuk ve sıcakta üstün performansjapon ve kore araçlarıbmw LL-01 ve LL-04ford wss-m2c-917a araçları içinbor katmaya gerek yok düşüncelerinizi bekliyorum
40.000 km iyiymiş de bunu söyleyen ustaya nasıl güveneceğiz?Ambalajında bununla ilgili bir bilgi var mı?
Aşağıdaki linkteki dokümandan ilgili yağ ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yağ değişim aralığı 20 bin ile 40 bin km arasındaymış.(Ensures exceptional engine durability and allows the extra long Oil drain intervals (20000 to 40000 kms), thanks to its exceptional oxidation resistance.)http://www.noeu.jx-group.eu/product/pdf/PB-ENEOS-5W30.pdf