Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 155297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #2240 : Ekim 18, 2012, 10:10:13 »
Merhaba arkadaşlar, elimde 4 lt açılmamış Mobil 1 0W40 tam sentetik motor yağı var. Sene başında 2 x 4 lt + 1 lt. şeklinde internet üzerinden Özen Ticaret'ten almıştım. 30.000 bakımında 0w40 koydurdum, eksiltme yaptı, servise çemkirince bizim 10-40 tan koyalım garanti açısından sıkıntı olmasın dediklerinden 40.000 bakımında servisin yağını koydurdum mecburen. 50.000 bakımında da yine 10-40 kullanmam gerekebileceğinden bu yağa ihtiyaç duymuyorum şimdilik. 4 lt Mobil 1 0-40 tam sentetik isteyen olursa uygun fiyata gönderebilirim. Özenticarette şu an fırsat fiyatı 102 TL,  2 ve daha fazla alımlarda 92 TL diyor, http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/31/Mobil-1-0W-40-Motor-Yagi fırsat dışında fiyatı nedir bilmiyorum. Kargoyu alıcı ödemeli olarak 65 TL'ye verebilirim. Özen ticaret faturası durmaktadır. İsteyen olursa özel mesaj yoluyla veya cepten iletişime geçebilir (533-622-55-72)
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2241 : Ekim 18, 2012, 20:56:00 »
Atilla amca neden 150000km boyunca aynı viskositeli yağ kullanmak gerekiyor. bana bunun bilimsel açıklamasını yapabilir misin yada link verir misin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2242 : Ekim 18, 2012, 22:06:32 »
4,2 ltre diye hatırlıyorum.ÖZel serviste 4 ltre hepsini boşalttılar.sonrada çalıstgırdıktan sonra tekrara baktılar.Bİraz daha eklediler.Hala ben 4,2 ltr olarak biliyorum.Kullanım klavuzu arabada.Erinmesem garaja gidip bakacam da
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2243 : Ekim 18, 2012, 22:51:45 »
Atilla amca neden 150000km boyunca aynı viskositeli yağ kullanmak gerekiyor. bana bunun bilimsel açıklamasını yapabilir misin yada link verir misin?
Jet teknisyeni kardeşim sizin uçaklarda viskozite ve yağ markası değişirmi? motordaki conta ve keçeler yağdan çok etkilenir değişiklikler bu parçaların sıhhatini bozar. gelelim 150 bine mobil1 in kutularının üzerinde viskozite değişim aralıkları 150 bin km olarak belirtilir, zaten tecrübeyle sabittirki 150 200 bin km den sonra 5w50 , bir 150 sonrası 10w60 kullanmak inanılmaz fayda sağlar. benim oğlumun rav4 ü 220 binde 10 binde 2 kg eksiltiyordu önce mobil1 5w50 koydum eksiltme 1 kg a düştü. şimdi mobil1 10w60 koydum 3500 km de eksiltme sıfır. benimkinede aynı yağı koydum bin km uzun yolda yaptım eksiltme sıfır. bu bilgiyi viskozitenin önemini göstermek için verdim, yağ markası ve cinside keçe, conta ve motor korumanın kalitesi ile çok ilgilidir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2244 : Ekim 20, 2012, 16:19:41 »
 benim oğlumun rav4 ü 220 binde 10 binde 2 kg eksiltiyordu önce mobil1 5w50 koydum eksiltme 1 kg a düştü. şimdi mobil1 10w60 koydum 3500 km de eksiltme sıfır. benimkinede aynı yağı koydum bin km uzun yolda yaptım eksiltme sıfır.

Atilla amca sen bana vizkozite değiştirme diyorsun. Ama sen kendin eksiltiyor diye viskozite değiştirmişsin. 150000'i devirdinde mi viskozite değiştirdin. Yaptıkların söylediklerinle uyuşmuyor. Ayrıca yerli yabancı sitelerde araştırdım. 150000km ile ilgili bişey bulamadım. Saygılar

Bu arada jetlerde daha önce grade-4 USA ürünü yağ kullanıyorduk. Sonradan grade-3 oldu biraz daha ince sanırım sentetik. ama arabalardaki gibi şu kadar saat çalıştı yağın cinsini değiştirelim diye bişey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2245 : Ekim 20, 2012, 19:35:27 »
91 model arabama
4A-F karbüratörlü motora
göstergede 223 bin gösteren araca

castrol 5 - 40 edge yağı koydurdum.
sonuç :
soğuk çalıştırmada marş hızı arttı
ilk çalıştırmada yağ lambası 2 saniye sonra ancak gaz basınca sönerdi, şuan çalışır çalışmaz sönüyor ve sıcakken marş basarken sönüyor
arabada subap sesi vardı ve ısınıncaya kadar kesilmezdi, yağ değişiminden sonra ses çabucak kesiliyor.
eski yağ ile otomatik jiklede çalışırken 1500 devir yapardı ama bu yağ ile 2000 devire yakın bir hızda çalışıyor
arabanın çekişi kesinlikle ve kesinlikle arttı. özellikle yüksek devir canlandı.
motorda takırtı tukurtu yatak sesi filan yok..
boşta devirlenmesi rahat çalıştığını gösteriyor. trafikte fan açınca bile motordan avans vuruntusu veya gürültülü çalışma sesi duymadım.

bu yağı bölgemde kışın sıcaklık -25 e düştüğü için tercih ettim. API sıtandartı düşük olmasına rağmen üstünde tam sentetik yazması güven veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2246 : Ekim 20, 2012, 23:41:59 »
benim oğlumun rav4 ü 220 binde 10 binde 2 kg eksiltiyordu önce mobil1 5w50 koydum eksiltme 1 kg a düştü. şimdi mobil1 10w60 koydum 3500 km de eksiltme sıfır. benimkinede aynı yağı koydum bin km uzun yolda yaptım eksiltme sıfır.

Atilla amca sen bana vizkozite değiştirme diyorsun. Ama sen kendin eksiltiyor diye viskozite değiştirmişsin. 150000'i devirdinde mi viskozite değiştirdin. Yaptıkların söylediklerinle uyuşmuyor. Ayrıca yerli yabancı sitelerde araştırdım. 150000km ile ilgili bişey bulamadım. Saygılar

Bu arada jetlerde daha önce grade-4 USA ürünü yağ kullanıyorduk. Sonradan grade-3 oldu biraz daha ince sanırım sentetik. ama arabalardaki gibi şu kadar saat çalıştı yağın cinsini değiştirelim diye bişey yok.
   sizin jetlerdede herhalde üretici motorların aşınmasını göz önüne alarak grade değiştirdi. bende ae101 var iken 80 bine kadar mobil super s 15w50 servise tarafından konuluyordu fakat sonradan Mobil, 15w50 yi 10w40 yarısentetik yaptı bende 215 bin kmye kadar 10w40 kullandım, dahada devam edecektim ama mobil yeni nesil üç adet 1 serisi yağ çıkardı bunlar 0w40 NEW LİFE, 5W50 PEAK LİFE, 10W60 EXTENDED LİFE . ingilizcen olduğuna göre isimlerinden motorun kullanımıyla ve durumuyla ilgili viskozite kullanıldığını her halde anlamışsındır. kutularının üzerindede km olarak 100-150 bin km işaretleri var. benim tecrübelerime vetoyota motorunun ömrüne göre bir km aralığını zatınıza tavsiye ettim. motor eskidikçe sekmanlarda , silindirlerde ve yataklarda aşınma artacağından viskozite arttırılır. benim deneyerek viskoziteyi arttırmama takılmışsın ve tutarsızlıkla suçlamışsın, ben değişik viskoziteleri deneyerek arabalarımıza en uygun yağı tesbit ettim . bundan sonrada aynı yağı kullanacağım. sen istersen devamlı yağının markasını ve viskozitesini değiştir böylece tutarsızlık yapmamış olursuz bizde naçizane tutarsızlığımıza devam ederiz tabi Allah ömür verirse motor ömrünü görürüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2247 : Ekim 21, 2012, 00:01:18 »
Atilla amca cevabın için teşekkür ederim. Ben sizi suçlamadım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler. Ben sürekli viskozite değiştireceğim demiyorum zaten koyduğum yağların viskoziteleri birbirine çok yakın. saygılar iyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2248 : Ekim 21, 2012, 00:27:05 »
Atilla amca cevabın için teşekkür ederim. Ben sizi suçlamadım. Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler. Ben sürekli viskozite değiştireceğim demiyorum zaten koyduğum yağların viskoziteleri birbirine çok yakın. saygılar iyi akşamlar.
sağol evlat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2249 : Ekim 21, 2012, 00:31:33 »
arkadaşlar 2 gün önce aracımın 90000 bakımı için yağ almaya gittim mobil 5 w 30 ama yeni çıkan bir yağ varmış satıcı onu tavsiye etti ve aldım ,bor da katacaktım ama gerek yok dedi fiyatı mobilden 5 tl fazlaydı aynı fiyata aldım,80 tl
eneos premium hyper 5w30- fully synthetic marka .
özellikleri
yaklaşık 40000 km lik yağ değişim aralığı
dizel partüküler filtreli olsun veya olmasın tüm araçlara uygun
aşırı soğuk ve sıcakta üstün performans
japon ve kore araçları
bmw LL-01 ve LL-04
ford wss-m2c-917a   araçları için
bor katmaya gerek yok

düşüncelerinizi bekliyorum
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2250 : Ekim 21, 2012, 00:42:12 »
sevgili forumdaşlarıma bir anımı anlatayım, vakti zamanında en revaçtaki yağ castrol 20w40 idi, fakat mobil special 10w30 diye yeni bir yağ çıkardı, fiatıda neredeyse castrolun iki misliydi. bendede o zamanlar en kral araba olan 1955 chevrolet belair vardı. motor yağını değiştirirken mobiloil special koymaya karar verip motora koydurdum. kız arkadaşımı yanıma alıp izmite doğru yola çıktım, tabi hava olsun diye gazı kökledim, her zaman yaptığım gibi motoru dinliyorum arabada yatak vuruntusu olduğunu hissettim. hemen karşıma çıkan ilk türkpetrole girerek o canım yeni yağı döktürüp castrol 20w40 koydurdum ve tekrar yola çıktım tabi motor yine eskiden olduğu şekilde saat gibi oldu. yaşamış biri olarak ince yağı hiç sevmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2251 : Ekim 21, 2012, 01:25:00 »
sevgili forumdaşlarıma bir anımı anlatayım, vakti zamanında en revaçtaki yağ castrol 20w40 idi, fakat mobil special 10w30 diye yeni bir yağ çıkardı, fiatıda neredeyse castrolun iki misliydi. bendede o zamanlar en kral araba olan 1955 chevrolet belair vardı. motor yağını değiştirirken mobiloil special koymaya karar verip motora koydurdum. kız arkadaşımı yanıma alıp izmite doğru yola çıktım, tabi hava olsun diye gazı kökledim, her zaman yaptığım gibi motoru dinliyorum arabada yatak vuruntusu olduğunu hissettim. hemen karşıma çıkan ilk türkpetrole girerek o canım yeni yağı döktürüp castrol 20w40 koydurdum ve tekrar yola çıktım tabi motor yine eskiden olduğu şekilde saat gibi oldu. yaşamış biri olarak ince yağı hiç sevmem.

Motor teknolojileri farklı Atilla amca bahsettiğin araba 1955 bizim kullandıklarımız vvt-i 2001 yılında çıkan motorlar arada 40-50 yıl var ve yataklar segmanlar o 40-50 yıl içinde nasıl bir değişime uğradı sende biliyorsun bence ön yargılı yaklaşmamak lazım. 5w40 edge koydurduk baya memnunuz bizde az yakıt ve daha bir ataklaşma var ayrıca ilk marş süresi kısaldı ve yağ ışığı erken sönüyor ki eskişehirde kışın -30ları görüyoruz uygun bir yağ açıkçası 10w40 kışın kalın yağ idi yağ lambası 3 saniye sonra sönüyordu mesela..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2252 : Ekim 21, 2012, 01:56:46 »
Atilla bey , anınızı okudum. kesinlikle haklısınız. ince yağ kullanmamak gerek.
özellikle hava sıcakken ince yağ tercih edilmez. motor sıcaklığı yükseldikçe yağda incelir. boşluk yapar,sıkıntı doğurur. birde yüksek devirde veya performanslı kullanıma ince yağ gelmez. motor ne kadar ısınırsa yağada okadar yük biner. bu yüzdendirki yarış motorlarına kalın yağ konulur. 10 60 veya 50 numara yağ özelliği gösteren ...

ancak bugün bir noktada farklılık var. artık sentetik teknolojisi var. neyseki sıcaklığa ve zor şartlara daha iyi dayanabiliyorlar. yoksa  hiçbir arabada 20 numara yağ kullanılamazdı.
biz yağı seçerken çevre sıcaklığını düşünmeliyiz. hernekadar motor aşınmış olsada zorlanmadıkça her motorda 40 numara gibi yağlar kullanılır. hatta corolla kitabında sadece 30 numara yağın bile kullanılabileceği yazılmış. ancak hava sıcaklığı 7 dereceyi geçerse kullanılması önerilmez.

asıl sıkıntımız motoru korumak ise ilk çalıştırmayı önemsemeliyiz. ben şu küçük ömrümde birkaç yanık motor araba gördüm ve hepsi sabah ilk çalıştırmada yatak sarmıştı. bizde renault kullanırken bu yüzden yatak sardırdık. 20 numara mineral yağ kışın hiç iyi değil. üstelik 20 50 nin 50 numarasınında sıcakken ne kadar inceldiği tartışılır.

teknoloji her alanda geliştiği gibi yağ konusundada gelişti. artık 0 30 gibi yağlar ile yakıt ekonomisi yapılıyor. ve bu yağ demekki 99 sonrası motorlar için ince gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2253 : Ekim 21, 2012, 11:16:42 »
Anılcığım görüşlerine aynen katılıyorum fakat ince yağ, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin ince yağdır. bostancı sanayide eskiden bmw servisiyken şimdi özel toyota servisi olan, şimdi ismini unuttuğum, bitişiğinde frenci Orhan ustanın olduğu bir ustamız var. ENEOS japon yağlarının mühendisi ustanın corollasına 5w30 ful sentetik yağ kullanması gerektiğini söylemiş ve zorla koydurmuş. hiç yağ eksiltmeyen araba 10 binde 1kg eksiltmiş. ful sentetik yağlar yanma derecesi minerale göre epeyce yüksek olmalarına rağmen yüksek km yapmış yataklarında tabi olarak boşluk oluşmuş, segmanları, silindirleri aşınmış motorda eğer düşük viskozite kullanılırsa mutlaka sorun çıkarır. bizim ülkemizde en ideal viskozite 40 dır ve toyota servisleride sıfır arabaya bile 40 kullanıyor. 0w40, 5w40 ful sentetik olarak ideal yağlar. arabanın km si arttıkça ve motorda sesler oluştukça viskaziteyi önce 5w50 daha sonraları 10w60 a çıkarmak en akıllıca çözümdür, zaten full sentetiğin mucidi mobilde yağlarına koyduğu isimlerle bunu vurguluyor. denemek isteyen olursa 300 bin km yapmış aracına 5w30 koysun ve 2-3 bin km sonra motorunu yüksek devirlerde dinlesin. Atilla amcanız siz gençlerimize deneyimlerini aktararak faydalı olmaya çalışıyor, emin olun kendi sitem olan toyotadostlarına bu kadar zaman ayıramıyorum. hepinizi çok seviyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2254 : Ekim 21, 2012, 12:17:29 »
teşekkür ederiz. Biz çaylaklar tecrübe edinmişlerden bilgi alalım diye forumu kullanıyoruz...

bakın mercedes benz ne diyor.  ilk numarası ne kadar küçük olursa okadar iyidir diyor. ama bir sınırlama getirmiş, ikinci numarası 40 numaradan az olmasın demiş.  demekki 0 40 en ideal yağ oluyor.

madem akıllı yağ teknolojisi 0 numara ile sıcakken 40 numarayı aynı anda sunuyor bunu kullanmalıyız.

yaptığı km den dolayı 10 40 kullanmamız gereken bir arabaya neden 0 40 koymayalım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2255 : Ekim 21, 2012, 12:32:33 »
Mevzuya sadece, 30 yağ 10 binde 1 litre eksitiyor , 40 yağda eksiltmiyor açısından bakarsak bu durumda  40 yağın % 1-2 arasında daha fazla yakıt sarfiyatına neden olacağını hatırlarsak sonuçta ekonomik açıdan pek fark olmadığını görürüz. Yeni teknolojilerde  tolareanslar çok daha dar , boşluklar daha iyi kontrol edilebiliyor.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, yeni alınmış o km bir araç içim 30 yağ bugünün şartlarında uygun , motor ömrü ilerledikce ve/veya  motoru kullanma şekli zorlayıcıysa daha sonra kademeli olarak 40 , 50, 60 yağlara geçmek en matıklısı ve doğrusu.

Atilla abimizin görüşlerine çoğunlukla katılıyorum, istisnai kısmıysa yeni sıfır araçlara bile 40 dan başlayın dediği zamanlarki kısmı.

1955 şavroleye , 30 yağ koyduğunda o araç herhelde en az 10 yaşındaydı., rektifiye kısmıysa meçhul. Bu araca 30 tabii ki olmaz , abimizin tecrübesizlik günleriymiş, bugün bizde eski araçlara 30 yağ koyun demiyoruz zaten.

İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2256 : Ekim 21, 2012, 15:45:39 »
arkadaşlar 2 gün önce aracımın 90000 bakımı için yağ almaya gittim mobil 5 w 30 ama yeni çıkan bir yağ varmış satıcı onu tavsiye etti ve aldım ,bor da katacaktım ama gerek yok dedi fiyatı mobilden 5 tl fazlaydı aynı fiyata aldım,80 tl
özellikleri
japon ve kore araçları
bmw LL-01 ve LL-04
bor katmaya gerek yok

40.000 km iyiymiş de bunu söyleyen ustaya nasıl güveneceğiz?
Ambalajında bununla ilgili bir bilgi var mı?
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2257 : Ekim 21, 2012, 17:40:24 »
40.000 km iyiymiş de bunu söyleyen ustaya nasıl güveneceğiz?
Ambalajında bununla ilgili bir bilgi var mı?

Aşağıdaki linkteki dokümandan ilgili yağ ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yağ değişim aralığı 20 bin ile 40 bin km arasındaymış.

(Ensures exceptional engine durability and allows the extra long Oil drain intervals (20000 to 40000 kms), thanks
to its exceptional oxidation resistance.)

http://www.noeu.jx-group.eu/product/pdf/PB-ENEOS-5W30.pdf
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2258 : Ekim 21, 2012, 19:23:52 »
özellikleri
japon ve kore araçları
bmw LL-01 ve LL-04
bor katmaya gerek yok

İyiymiş, İstanbulda bu markaya marketlerde rastladığımı hatırlamıyorum , Antep'demi buldunuz bunu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2259 : Ekim 21, 2012, 20:22:41 »
Aşağıdaki linkteki dokümandan ilgili yağ ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Yağ değişim aralığı 20 bin ile 40 bin km arasındaymış.

(Ensures exceptional engine durability and allows the extra long Oil drain intervals (20000 to 40000 kms), thanks
to its exceptional oxidation resistance.)

http://www.noeu.jx-group.eu/product/pdf/PB-ENEOS-5W30.pdf

Teşekkürler, hayırlı olsun.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız faydalı olacaktır...
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!