0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hasan bey toyota hava filtresini 40 bin bakımında değiştiriyor. Her 10 bin bakımında bir temizleyip tekrar takıyorlar. Ben kendi isteğimle 30 bin bakımında değiştirilmesini istemiştim. Ama her 20 bin km de değiştirmek lazım bana görede.
mantıklısı sizin dediğiniz gibi fakat 1000 km kontrolüne gittiğimizde 6 ay sonra ilk bakıma geliceksiniz dediler
türkiye gibi tozlu bir ülkede 40bin de değiştirmek bence korkunç...ben 10.000 de yada max 20.000 de kesin değişiyodur diye periyodik bakım kartına bakma gereği bile duymamıştım ama siz söyleyince baktım.. hakikaten de 40.000 de değiştiğini yazıyor.. gerçi yanlış hatırlamıyosam 56 tl civarı bir de ücret alıyor.... müşteri isyan etmesin diye de 40binde bir değiştiriyor.. 40.000 km sonunda artık elektrik süpürgesi torbası gibi birşey olur heralde hava filtresi demeye bin şahit ister
Yeni Toyota 0W-20 yağ toyota global sitesinde tavsiye ediliyor. Türkiye de sunulan seçenekler 0w-40, 5w-30 ve 10w-40 ile mi sınırlı bayilerde?
arkadaşlar bildiğiniz gibi 91 model bir araç aldım , bu araba gerçekten çok fazla yağ eksiltiyor. motorda kadeh dedikleri şeylerden ses geliyormuş, bir başkası ise pistonların vuruntu yaptığını söyledi filan filan ...ben kışın -25 derece yazın ise 35 derece hava sıcaklığı olan bir yerde yaşıyorum.API de sg ve sonrasını öneren bu araç için mobil 1 in sn 10 60 yağını kullanmam uygun olur mu ? veya başka tavsiyeniz varmıdır ?
Anıl kullanacağın yegane yağ mobil1 extended life 10w60 full sentetik yağdır. bu yağdanda netice alamazsan tek çare motorun inmesidir.
yağ seçimini servise bırakmalı bence
Bugün aracımın yağını Mobil super 3000 5w30 marka yağ ile değiştirdim. yağ:65TL filtre + tapa pulu :22 TL servisden 87TL ye hallettim. Geçen sefer mobil 1 0w40 koymuştum 0,5 lt eksiltme oldu. Birde bunu deneyeceğim.
85000 km Atilla amca
3,7 LT Tuncay. filtre değişmez ise 3,5 LT