Hasan bey toyota hava filtresini 40 bin bakımında değiştiriyor. Her 10 bin bakımında bir temizleyip tekrar takıyorlar. Ben kendi isteğimle 30 bin bakımında değiştirilmesini istemiştim. Ama her 20 bin km de değiştirmek lazım bana görede.
türkiye gibi tozlu bir ülkede 40bin de değiştirmek bence korkunç...ben 10.000 de yada max 20.000 de kesin değişiyodur diye periyodik bakım kartına bakma gereği bile duymamıştım ama siz söyleyince baktım.. hakikaten de 40.000 de değiştiğini yazıyor.. gerçi yanlış hatırlamıyosam 56 tl civarı bir de ücret alıyor.... müşteri isyan etmesin diye de 40binde bir değiştiriyor.. 40.000 km sonunda artık elektrik süpürgesi torbası gibi bişey olur heralde hava filtresi demeye bin şahit ister
mantıklısı sizin dediğiniz gibi fakat 1000 km kontrolüne gittiğimizde 6 ay sonra ilk bakıma geliceksiniz dediler
Bana 1000 bakımına gittiğimde söylenen garanti açısından 10.000 / 1yıl bakımına götürmem gerektiği ama yağ değişiminin 6 ayda bir yapılmasının toyota tarafından tavsiye edildiği şeklinde
yeni toyotalar yağ eksilttiğinden 6 ayda az eksiltmiş oluyor ve servisler ve fabrika ayıplarını örtmüş oluyor ayrıca senede iki servis ücreti alıyorlar yani ballı börek.
türkiye gibi tozlu bir ülkede 40bin de değiştirmek bence korkunç...ben 10.000 de yada max 20.000 de kesin değişiyodur diye periyodik bakım kartına bakma gereği bile duymamıştım ama siz söyleyince baktım.. hakikaten de 40.000 de değiştiğini yazıyor.. gerçi yanlış hatırlamıyosam 56 tl civarı bir de ücret alıyor.... müşteri isyan etmesin diye de 40binde bir değiştiriyor.. 40.000 km sonunda artık elektrik süpürgesi torbası gibi birşey olur heralde hava filtresi demeye bin şahit ister 
İstanbul un neresinde toz kaldı
her yeri beton olmuş
Yeni Toyota 0W-20 yağ toyota global sitesinde tavsiye ediliyor. Türkiye de sunulan seçenekler 0w-40, 5w-30 ve 10w-40 ile mi sınırlı bayilerde?
Yeni Toyota 0W-20 yağ toyota global sitesinde tavsiye ediliyor. Türkiye de sunulan seçenekler 0w-40, 5w-30 ve 10w-40 ile mi sınırlı bayilerde?
bence ülkemizdeki servisler maliyetten kaçmak amacıyla da genellikle 10w-40 kullanıyorlar Oğuzhan hocam.. adamlar 0w-20 kullansa da 10w-40 kullansa da aynı parayı alıyor müşteriden, hem de gerçek değerinden çok daha fazla olarak.. selamlar
arkadaşlar bildiğiniz gibi 91 model bir araç aldım , bu araba gerçekten çok fazla yağ eksiltiyor.
motorda kadeh dedikleri şeylerden ses geliyormuş, bir başkası ise pistonların vuruntu yaptığını söyledi filan filan ...
ben kışın -25 derece yazın ise 35 derece hava sıcaklığı olan bir yerde yaşıyorum.
API de sg ve sonrasını öneren bu araç için
mobil 1 in sn 10 60 yağını kullanmam uygun olur mu ? veya başka tavsiyeniz varmıdır ?
arkadaşlar bildiğiniz gibi 91 model bir araç aldım , bu araba gerçekten çok fazla yağ eksiltiyor.
motorda kadeh dedikleri şeylerden ses geliyormuş, bir başkası ise pistonların vuruntu yaptığını söyledi filan filan ...
ben kışın -25 derece yazın ise 35 derece hava sıcaklığı olan bir yerde yaşıyorum.
API de sg ve sonrasını öneren bu araç için
mobil 1 in sn 10 60 yağını kullanmam uygun olur mu ? veya başka tavsiyeniz varmıdır ?
Anıl kullanacağın yegane yağ mobil1 extended life 10w60 full sentetik yağdır. bu yağdanda netice alamazsan tek çare motorun inmesidir.
Anıl kullanacağın yegane yağ mobil1 extended life 10w60 full sentetik yağdır. bu yağdanda netice alamazsan tek çare motorun inmesidir.
değerli cevabınız için teşekkür ederim
yağ seçimini servise bırakmalı bence
yağ seçimini servise bırakmalı bence
hoca siz yağ seçimini servisinize bırakabilirsiniz, vallahi hiç birimiz itiraz etmeyiz.
Bugün aracımın yağını Mobil super 3000 5w30 marka yağ ile değiştirdim. yağ:65TL filtre + tapa pulu :22 TL servisden 87TL ye hallettim. Geçen sefer mobil 1 0w40 koymuştum 0,5 lt eksiltme oldu. Birde bunu deneyeceğim.
Bugün aracımın yağını Mobil super 3000 5w30 marka yağ ile değiştirdim. yağ:65TL filtre + tapa pulu :22 TL servisden 87TL ye hallettim. Geçen sefer mobil 1 0w40 koymuştum 0,5 lt eksiltme oldu. Birde bunu deneyeceğim.
Selçuk araban kaç kilometrede?
selcuk tam sentetik 5 ltr mobil 5/30 yagı 65 tl ye kimse vermez.10/40 yarı sentetik yag 65-70 lira.Gaziantepte bu sefer tam sentetik 0/30 veya 0/40 düşünüyprum.Atilla abimizin önerisini mutlaka dikkate alacagım.Lpg li verso 56 binde
selcuk vvti lar 4,2 lt alıyor diye biliyorum.Versodada durum aynıdır herhalde.Bende bus ferer 5/30 ile değiştirsem bilemedimki.Lpg li olunca 5/30 ince diyorlar.0/40 daha iyi diyorlar ne bileyim.
3,7 LT Tuncay. filtre değişmez ise 3,5 LT
85000 km Atilla amca
mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 kullan ,5w30 veya 0w30 ince gelir ve motor ömründen harcar. kullandığın yağıda bir daha en az 150 bin km değiştirme(marka ve viskozite), her seferinde değişik yağ kullanmak çok zararlıdır.
3,7 LT Tuncay. filtre değişmez ise 3,5 LT
Aynen vvt-i'lar 4ten az alıyor