0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba forum arkadaslarım,motor yağı konusunda deneyim ve görüşlerinize ihtiyacım var.47000 km deki LPG li vvti motora 0w 40 yağ ne kadar uygundur ?3000km dir kullanıyorum ,yakıt sarfiyatim yükseldi ve sanki motor performansında biraz düşme var.yag da herhangi bir eksilme yok.markasi mobil 1 ,daha önceki yağım 10w 40.yorumlarinizi bekliyorum.
mobil1 0w40 yeni motorlarda kullanılacak dünyanın en iyi yağıdır, performansı düşürmez aksine arttırır. son aldığın gazın kalitesinden olabilir.
Herkese Merhaba..Benim Aracım 2005 Toyota Corolla 1,4 Terra Benzinli. 137500 km'de aracım..Şu ana kadar sürekli Mobil 10/40 yağ kullandım..Memnunum sıkıntım da yok.. Herhalde Ekim gibi 140000 bakımını yaptıracağım.. 1,4 motora Mobil veya Castrol 5/40 veya 0/40 yağ koyabilir miyiz??Tecrübesi olan varsa paylaşırsanız sevinirim..Saygılar,sevgiler...
merhaba bugün yağ çubugunu kontrol ettiğimde çok düşük seviyede oldugunu gördüm bundan önce castrol 5w40 tam sentetik yağ koymuştum bir sene önce, aracım 130bin kmde şimdi hangi yağı koymalıyım karar veremedim km yide düşününce en uygun yağ hangisi olur yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
bence 130 bindeki bir araç 10w40 kullanmaya başlayabilir... ama tam sentetiğini bulabilirmisiniz bilemiyorum..
yüksek devir de sürdüğüm oluyor acaba bu durum yağ seçimini etkiler mi ? bir iki gün içinde yağı değiştiricem aklımda soru işareti kalmamasını istiyorum
merhabalarbu eylül sonunda 2012 model 1.33 lt manuel aurisimi 6 ay bakımına götüreceğim.. kmsi henüz 6500 ve bir ayda max 7000 km olacak ama garanti bozulmasın diye gideceğiz bakalım.. ben sizden bu spesifik araç için yağ tavsiyesi almak için rahatsız ettim.. 1.33 lt bir aracın silindir çapının ve strokunun küçüklüğünü ve piston-gömlek toleranslarının küçüklüğünü göz önüne alırsak nasıl bir yağ tavsiye edersiniz.. ? piyasa fiyatını bilmiyorum ama benim aklımdan 0-20 geçiyor.. eğer o pahalı gelirse 5-30 almayı düşünüyorum.. siz ne dersiniz ?? bu arada 5.000 km olduğunda kendim hava filtresini çıkardım ve temizledim, şuan oldukça temiz görünüyor.. değişmesi tabiki iyi olur ama sizce değişmeden bir 6 ay daha gider mi ?? zaten önümüzdeki altı ay içerisinde de kış geleceğini düşünürsek araç max 4000 km falan yapar ve kış aylarında havadaki toz oranı malunuz daha düşüktür.. önerileriniz için şimdiden teşekkürler
6 ay bakımı nedir? bakım peryodu 10.000/1 yıl şeklinde değil midir?
mantıklısı sizin dediğiniz gibi fakat 1000 km kontrolüne gittiğimizde 6 ay sonra ilk bakıma geliceksiniz dediler