Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #2180 : Temmuz 09, 2012, 13:05:02 »
... seçilen araçtaki motor dizel...
M272, V6 tipi, 3500cc benzinli bir motordur. Videoda da gördüğümüz üzere araç tamamiyle labrotuar koşullarında test ediliyor ve 1.000.000km sonunda motor kullanım ömrünü tamamlasını bırakın, hala yeni gibi olduğu açıklanıyor

Olaya doğru açıdan bakınca mercedes reklamı değil, mobil1 firmasının reklamı ;)

Mehmet kardeşim internette araştırdım Türkiyede senin bahsettiğin filtrelerden bulamadım. yapılacak iş 10 bin km yapınca yanlız filtreyi değiştirmek, bizim piyasayada gelince kumaş filtre takarız.
TR piyasasında bulunabilirliği veya nerede bulunabileği konusunda bilgim yok ama bildiğim kadarı ile Simota firması TR piyasasında da çalışıyor ve bu firma aynı zamanda performans yağ filitresi adı altında, metal ve mıknatıslı filitreler üretiyor

Mehmet abi çok güzel bir video ama şöyle bir gerçek var ki o mercedes sabit bir şekilde düşük devir ve kmde seyrediyor daha doğrusu hareket ettiriliyor ne bir yokuş çıkma ne bir sıkışık trafik ne bir yüklü rampa çıkma inerken kompresyona bırakma olaylarının hiç bir şekilde hiçbir tanesi gerçekleşmiyor Anıl abinin dediği gibi benzini bitse bile hemen dolduruluyor ki o sırada motor soğumaz bile. En başta kışın - bilmem kaç derecede motor marşına basmıyorlar burada bu arabaya 5.000.000 km yol yaptırsınlar bu şekilde hiçbir şekilde Türkiyedeki arabalar kadar aşınmaz imkan ve ihtimal dışı. Türkiyede bu iş sadece yağ ile çözülecek iş değil en basitinden yollar ve bilinçli bir kullanıcı kitlesi oluşturulması gerekiyor.. Mesela babamda motor için çok bilinçli bir kullanıcı değil yıllardır alışık olduğu yağ markası ve numarası castrol magnetech 10w40 +bor power. Bor için olumsuz yorum yapamayacağım çünkü bizim arabaya iyi geliyor bizzat denedik. Ama araç kesinlikle 5w40 veya 0w40 istediği kesin yada 5w50 0w50 falan çünkü eskişehirin kışı akıllara zarar arabanın aküsü yağı soğutma suyu benzini donmasın bir devirdaim yapsın diye -20de bu sene arabayı çalıştırdığımı biliyorum ve yağ ışığı 5-6 saniye takılı kaldı ardından söndü 10w40 kalın ama anltamıyorum tabi babama mobil 1 alalım diyorum gerek yok castrol iyidir diyor yani ilk baş kullanıcılar bilinçlendirilmeli sonra yollar ve trafik halledildikten sonra Türkiyenin hava kirlenme olayı azalır yoksa bu kafa ile gidilirse ne kadar yağ koyarsan koy yada denersen dene burdan birşey olmaz.. Unutmayalım ki otobüslere 10 numara yağ konulup çalıştırılan bir ülkeyiz buradan ne çıkartılırsa artık..

Reklam mercedes reklamı değil ve test tamamlandığın motor hala mükemmel durumda deniliyor :)

Bu arada castrolda mobilden geri kalmaz, benim demek istediğim hangisinin iyi olduğu değil, tam sentetik yağın daha fazla koruma sağladığıdır (uygun numara seçilmek koşuluyla)

Atilla abi çok hoşuma giden bir şey söyledin, eğer sahtesi yapılamıyorsa ucuz satan yerlerden almanın bir mahsuruda olmaz. sağolasın ;)

5 50 numara yağı bende kullanmak istiyordum. malum motor km yaptıkça parçalar arası genişlik artıyor yani aşınıyor. bunu doldurmak için kalın yağ kullanılması gerek. 50 60 gibi yağların özellikle sıcakta ve yük altında daha iyi koruyuculuğu olacağı kesin ancak yakıtı arttırırmı diye düşünüyorum ?

Sahte yağlar için yapılacak açıklama farklı; yarı sentetik hatta mineral yağı, tam sentetik pakette satmak ve büyük bir firma markası kullanmak gibi durumlar da sözkonusu, dikkat etmek lazım
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2181 : Temmuz 09, 2012, 13:20:21 »
Reklam mercedes reklamı değil ve test tamamlandığın motor hala mükemmel durumda deniliyor :)

Bu arada castrolda mobilden geri kalmaz, benim demek istediğim hangisinin iyi olduğu değil, tam sentetik yağın daha fazla koruma sağladığıdır (uygun numara seçilmek koşuluyla)

Yok yok zaten reklamı diye demedim abicim zaten :) Castrol tabiki geri kalmaz ama işte daha mobil denemediğimiz için içimde bir merak var herkes çok sessizlşiyor ve daha iyi temizlik yapıyor vs dediği için kafam takılmış durumda şu aralar mobil1'e zaten yağ değişim zamanı geldi babamı mobil konusunda ikna etmeye çalışıyorum açıkçası :)

Yağ kirlendi iyice sesi harharhar ververver gürgürgür gırgır velvelvel çalışıyor :D (ata demirerden çalıntıdır orjinalini izlemek iyi olur :D )
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2182 : Temmuz 12, 2012, 03:17:45 »
Merhaba arkadaşlar Allah nasip ederse bu gün 2006 Avensis 2.0 Elegance AT arabamı 200.000 km bakımına sokacağım. Yağı devamlı Mobil1 10-40 koyuyorlardı. Şimdi sizce 10-40 devam mı yoksa Mobil1 0w-40 mı koydursam veya Castrol mu hangisini tavsiye edersiniz? Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2183 : Temmuz 12, 2012, 19:12:30 »
Selam arkadaşlar.

Aracım 135.000 de araca Castrol Edge 0w-030 yağ kullandım.  20 gündür kullanıyorum. kalkışlarda ve yokuşlarda aracın performasında artış olduğunu hissediyorum. Bir sorun görünmüyor ama 135.000 lik araçta daha sonra sıkıntı olabirmi acaba ( Şimdiye kadar hangi yağ kullanıldığını bilmiyorum ) . Bu arada araç 2004 1.4 vvti corolla terra. Castrolün kendi sitesindeki tavsiyesi ile bu yağı koydum. 
Yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2184 : Temmuz 12, 2012, 21:52:03 »
                       Bende geçen ay gittim castrole adam bir ton bir şeyler çıkardı işde bir kutu temizleme yagı bir kutu bor bir kutu performas arttırıcı sonundada 130 tl bi fiyat çıkardı bende sacede 20 tl ye katkı koydurdum bu ay degişecegim yagı fiyat ne tuttu sizin ayıpdır sorması ama  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2185 : Temmuz 12, 2012, 23:18:48 »
neyseki toyota fazla hararet yapmayan motora sahip. yağın 30 kısmı biraz ince kaçmış bence. yinede bu bişey olacak demek değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2186 : Temmuz 12, 2012, 23:51:32 »
Merhaba arkadaşlar Allah nasip ederse bu gün 2006 Avensis 2.0 Elegance AT arabamı 200.000 km bakımına sokacağım. Yağı devamlı Mobil1 10-40 koyuyorlardı. Şimdi sizce 10-40 devam mı yoksa Mobil1 0w-40 mı koydursam veya Castrol mu hangisini tavsiye edersiniz? Teşekkürler...
    mobil 1 in 10w40 ı yoktur 0w40 ı vardır. eksiltme yapmıyorsa 0w40, eksiltme varsa mobil 1 5w50 kullan.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 42 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2187 : Temmuz 16, 2012, 10:06:58 »
20 bin bakımında castrol edge 0w30 koydurmuştum dizel corollama, 6000 kme oldu 1 litreden fazla eksiltme yaptı.Erzurumda yaşadaığım ve sakin kullandığm için eksiltme beklemiyordum pek.bakalım 30bin bakımında mobil 1 0w40 götürüğcem galiba, servisin 10w40 ına teslim olmaya niyetim yok daha.servisde 5w30 orijinal toyota motor yağı(neyse artık) da var ama avensis benzinlilere koyuyorlarmış, dizel tipi bi yağ değil galiba ama 10w40 istemeyince kullanmaya çalışmışlardı.10000 bakımında servisden 5w30 kullanmışlardı 700 gram falan eksiltmişti. Araçtaki ilk yağ neyse 10bin bakımına gittiğimde hiç eksiltmemişti.bilen var mı? saygılarımla?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2188 : Temmuz 16, 2012, 21:09:46 »
120.000 km'deki 2007  model dizel corollama 5w40 castrol tam sentetik yağ koydurdum. Daha önce muhtemelen 10w40 konulmuştur. Bakalım yağ eksiltme yapacak mı? 10w40'ta eksiltme yapmamıştı.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2189 : Ağustos 01, 2012, 19:24:18 »
Bugün 10 000lik bakımımızı yaptırdık castrol 5w40 edge tam sentetik motor yağı koydurduk bujiler değişti sileceklerimiz değişti iyi aile çocuğunun teki sol ön sinyal farımızı kırmıştı onuda yeniledik araba mükemmel oldu..

Şimdi yağ ile ilgili yorumlarıma gelirse gerçekten mükemmel sessizleşti ve tepkileri değişti tabi bunda bujilerin etkisi çok daha fazla ama araba rahatladı resmen..

İşçilik dahil olmak üzere 150 lira verdik yağ 70 tl yağ filtresi ve bujiler  20 20 olsa 40 lirada işçilik :) Sileceklerimiz bosch silecek o da 20 tl sol sinyal 25 tl toplamda 195 lira ile çıktık ama arabanın ataklığı ve sesi mükemmel 5w40 kullanacak kişilere kesinlikle tavsiye ederim  :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2190 : Ağustos 01, 2012, 22:27:31 »
20 bin bakımında castrol edge 0w30 koydurmuştum dizel corollama, 6000 kme oldu 1 litreden fazla eksiltme yaptı.Erzurumda yaşadaığım ve sakin kullandığm için eksiltme beklemiyordum pek.bakalım 30bin bakımında mobil 1 0w40 götürüğcem galiba, servisin 10w40 ına teslim olmaya niyetim yok daha.servisde 5w30 orijinal toyota motor yağı(neyse artık) da var ama avensis benzinlilere koyuyorlarmış, dizel tipi bir yağ değil galiba ama 10w40 istemeyince kullanmaya çalışmışlardı.10000 bakımında servisden 5w30 kullanmışlardı 700 gram falan eksiltmişti. Araçtaki ilk yağ neyse 10bin bakımına gittiğimde hiç eksiltmemişti.bilen var mı? saygılarımla?
  0w30   5w30 ince kalır 5w40 veya en iyisi mobil 0w40 kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2191 : Ağustos 06, 2012, 19:50:45 »
40.000   bakımı  için  servisin  önerdiği  yağ   5-30  acaba    sentetikmi  yosa  yarı  sentetikmi.
aralarında  bayağı fit  farkı  var.
http://www.turkoilmarket.com/5W-30-Benzinli-Yaglar,LA_181-2.html

4lt magnatec ---------68lira
4lt  edge  -----------  94lira     
4lt mobil süper3000 -----60lira
5lt shell helix  ---------85lira

hangisini   kullanmalı. ve  fiyatlar  uygunmu  acaba
yorumlarınızı  bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2192 : Ağustos 07, 2012, 18:48:29 »
40.000   bakımı  için  servisin  önerdiği  yağ   5-30  acaba    sentetikmi  yosa  yarı  sentetikmi.

Hasan merhaba,

Tabiki tam sentetik 5w30 marka belirtmiyorum, onuda bütçene uydurursun :)
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2193 : Ağustos 07, 2012, 21:05:07 »

Ben aşağıdaki yağı tavsiye ederim.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/894/Mobil-1-ESP-5W-30
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2194 : Ağustos 08, 2012, 21:32:39 »
Ben aşağıdaki yağı tavsiye ederim.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/894/Mobil-1-ESP-5W-30

TEŞEKKÜR EDERİM
ben castrol edge  sparisi  verdim umarım iyidir.
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/show_stock.asp?product=119001&productref=1304&ID1=&ID2=#

yağ değişim  zamnı  daha  gelmedi 1 ay sonra gidecem  ama  elimde bulunsun.
verdiğiniz site nasıl  umarım orjinal ürün gönderiyorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2195 : Ağustos 08, 2012, 23:28:05 »
TEŞEKKÜR EDERİM
ben castrol edge  sparisi  verdim umarım iyidir.
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/show_stock.asp?product=119001&productref=1304&ID1=&ID2=#

yağ değişim  zamnı  daha  gelmedi 1 ay sonra gidecem  ama  elimde bulunsun.
verdiğiniz site nasıl  umarım orjinal ürün gönderiyorlardır.
  hiç merak etme çok düzgün firma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2196 : Ağustos 09, 2012, 02:16:30 »
  hiç merak etme çok düzgün firma.

+1 bugüne kadar olan bütün yağları buradan aldım.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2197 : Ağustos 09, 2012, 06:53:45 »
bir de şurası var, kampanyaları takip edilebilir,

http://www.madeniyag.net/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2198 : Ağustos 09, 2012, 19:41:53 »
bir de şurası var, kampanyaları takip edilebilir,

http://www.madeniyag.net/

kardeşim  bu  sayfayı vermene  üzüldüm.   cünkü  beni 1 gün  önce aldığım  yerden 16tl   daha  ucuz.   :=((((
ben 105tl aldım   burada 89tl.   genede  tavsiyen  icn sağol  googlede   yag fiyatları   aramasında  cıkmamıs  olmalı...===((((((
http://www.madeniyag.net/Castrol-Edge-FST-5W-30-Motor-Yagi-4-Lt,PR-9.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '09
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2199 : Ağustos 11, 2012, 08:57:02 »
Merhaba forum arkadaslarım,motor yağı konusunda deneyim ve görüşlerinize ihtiyacım var.47000 km deki LPG li vvti motora 0w 40 yağ ne kadar uygundur ?3000km dir kullanıyorum ,yakıt sarfiyatim yükseldi ve sanki motor performansında biraz düşme var.yag da herhangi bir eksilme yok.markasi mobil 1 ,daha önceki yağım 10w 40.yorumlarinizi bekliyorum. 8-)
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty