0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
... seçilen araçtaki motor dizel...
Mehmet kardeşim internette araştırdım Türkiyede senin bahsettiğin filtrelerden bulamadım. yapılacak iş 10 bin km yapınca yanlız filtreyi değiştirmek, bizim piyasayada gelince kumaş filtre takarız.
Mehmet abi çok güzel bir video ama şöyle bir gerçek var ki o mercedes sabit bir şekilde düşük devir ve kmde seyrediyor daha doğrusu hareket ettiriliyor ne bir yokuş çıkma ne bir sıkışık trafik ne bir yüklü rampa çıkma inerken kompresyona bırakma olaylarının hiç bir şekilde hiçbir tanesi gerçekleşmiyor Anıl abinin dediği gibi benzini bitse bile hemen dolduruluyor ki o sırada motor soğumaz bile. En başta kışın - bilmem kaç derecede motor marşına basmıyorlar burada bu arabaya 5.000.000 km yol yaptırsınlar bu şekilde hiçbir şekilde Türkiyedeki arabalar kadar aşınmaz imkan ve ihtimal dışı. Türkiyede bu iş sadece yağ ile çözülecek iş değil en basitinden yollar ve bilinçli bir kullanıcı kitlesi oluşturulması gerekiyor.. Mesela babamda motor için çok bilinçli bir kullanıcı değil yıllardır alışık olduğu yağ markası ve numarası castrol magnetech 10w40 +bor power. Bor için olumsuz yorum yapamayacağım çünkü bizim arabaya iyi geliyor bizzat denedik. Ama araç kesinlikle 5w40 veya 0w40 istediği kesin yada 5w50 0w50 falan çünkü eskişehirin kışı akıllara zarar arabanın aküsü yağı soğutma suyu benzini donmasın bir devirdaim yapsın diye -20de bu sene arabayı çalıştırdığımı biliyorum ve yağ ışığı 5-6 saniye takılı kaldı ardından söndü 10w40 kalın ama anltamıyorum tabi babama mobil 1 alalım diyorum gerek yok castrol iyidir diyor yani ilk baş kullanıcılar bilinçlendirilmeli sonra yollar ve trafik halledildikten sonra Türkiyenin hava kirlenme olayı azalır yoksa bu kafa ile gidilirse ne kadar yağ koyarsan koy yada denersen dene burdan birşey olmaz.. Unutmayalım ki otobüslere 10 numara yağ konulup çalıştırılan bir ülkeyiz buradan ne çıkartılırsa artık..
Atilla abi çok hoşuma giden bir şey söyledin, eğer sahtesi yapılamıyorsa ucuz satan yerlerden almanın bir mahsuruda olmaz. sağolasın 5 50 numara yağı bende kullanmak istiyordum. malum motor km yaptıkça parçalar arası genişlik artıyor yani aşınıyor. bunu doldurmak için kalın yağ kullanılması gerek. 50 60 gibi yağların özellikle sıcakta ve yük altında daha iyi koruyuculuğu olacağı kesin ancak yakıtı arttırırmı diye düşünüyorum ?
Reklam mercedes reklamı değil ve test tamamlandığın motor hala mükemmel durumda deniliyor Bu arada castrolda mobilden geri kalmaz, benim demek istediğim hangisinin iyi olduğu değil, tam sentetik yağın daha fazla koruma sağladığıdır (uygun numara seçilmek koşuluyla)
Merhaba arkadaşlar Allah nasip ederse bu gün 2006 Avensis 2.0 Elegance AT arabamı 200.000 km bakımına sokacağım. Yağı devamlı Mobil1 10-40 koyuyorlardı. Şimdi sizce 10-40 devam mı yoksa Mobil1 0w-40 mı koydursam veya Castrol mu hangisini tavsiye edersiniz? Teşekkürler...
20 bin bakımında castrol edge 0w30 koydurmuştum dizel corollama, 6000 kme oldu 1 litreden fazla eksiltme yaptı.Erzurumda yaşadaığım ve sakin kullandığm için eksiltme beklemiyordum pek.bakalım 30bin bakımında mobil 1 0w40 götürüğcem galiba, servisin 10w40 ına teslim olmaya niyetim yok daha.servisde 5w30 orijinal toyota motor yağı(neyse artık) da var ama avensis benzinlilere koyuyorlarmış, dizel tipi bir yağ değil galiba ama 10w40 istemeyince kullanmaya çalışmışlardı.10000 bakımında servisden 5w30 kullanmışlardı 700 gram falan eksiltmişti. Araçtaki ilk yağ neyse 10bin bakımına gittiğimde hiç eksiltmemişti.bilen var mı? saygılarımla?
40.000 bakımı için servisin önerdiği yağ 5-30 acaba sentetikmi yosa yarı sentetikmi. aralarında bayağı fit farkı var.http://www.turkoilmarket.com/5W-30-Benzinli-Yaglar,LA_181-2.html4lt magnatec ---------68lira4lt edge ----------- 94lira 4lt mobil süper3000 -----60lira5lt shell helix ---------85lirahangisini kullanmalı. ve fiyatlar uygunmu acaba yorumlarınızı bekliyorum...
Ben aşağıdaki yağı tavsiye ederim.http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/894/Mobil-1-ESP-5W-30
TEŞEKKÜR EDERİM ben castrol edge sparisi verdim umarım iyidir.http://www.ozenticaret.com.tr/asp/show_stock.asp?product=119001&productref=1304&ID1=&ID2=#yağ değişim zamnı daha gelmedi 1 ay sonra gidecem ama elimde bulunsun.verdiğiniz site nasıl umarım orjinal ürün gönderiyorlardır.
hiç merak etme çok düzgün firma.
bir de şurası var, kampanyaları takip edilebilir, http://www.madeniyag.net/