0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yapma atilla amcacım hakket sorun yok mu dersin
yok evladım yoluna devam et.
fatih abi motor yağının kirlenmesi çok daha iyi bir şey.çünkü bu yağın görevini yerine getirdiğinin kanıtı.yeni koyulan yağlar 2000 km içinde kararmış oluyorlar.birde şöyle bir durum var eğer aracınız lpg li ise lpg daha az kurum oluşturduğu için motor yağı daha az kirlenir ama yinede 10000 km içinde çoktan iyice kararmış olması gerekirdi.bence motor yağınızı tam sentetik bir yağ ile değiştirmeniz çok iyi olur.bunun yanında yağ filtresinide değiştirin
okan aracım benzinli, normalde başka araçların ki baya kararır ama benim aracın ki tam siyah olmamış zaten yağ değişiminde yağ filtresinide muhakkak değiştiriyorum
fatih abi araç benzinli ise ben kesinlikle değiştirin derim.geçen gün ben kendi aracımın yağını kontrol ettiğimde baya kirli görünüyordu.12 bin km olmuştu yağı değiştireli.yağda 10w40 yarı sentetik yağdı.daha sonra aracımı bakıma götürüp yağ ve yağ filtresini değiştirdim.
bende 10w40 kullanmıştım yarı sentetik ama bu sefer 0w40 mobil1 tam sentetik yağ alıcam, atilla amcanın tavsiyesi üzerine.
pahalıdır vardır bir hikmeti. Okan sen 12bin kmde değiştirmekle hata yapmışsın azami on binde değiştirecektin. yeni ve bakımlı motorlar eskimiş motora nazaran yağı daha temiz tutar. en iyi yağ en iyi temizlik yapan yağ değil en iyi koruyan yağdır. korumada sıcakta ve soğukta film tabakasını yok etmeyen, kayganlığı eksilmeyen uzun km dayanan yağdır. 5w40 lar hiçbir zaman 0w40 kalitesini tutmuyor. mobil 5w40 a mobil1 logosunu kullanmıyor mobil 3000 diyor.
tam sentetik yağları kullanmaya gerek varmı tartışılır.malum ilk rakam olabildiğince küçük olacak, ikinci rakam 40 ın altına inmeyecek, yağ motoru temizleyecek ve çabuk ısınacak filan..sentetik yağların kullanım ömürleri 50 bin km. 2 yıl içinde bukadar yol yapacakmısınız ? yada hadi yağı değiştirmeden yol yapıyorsunuz, ozaman yağ filtresinin suçu ne ? sanırım yarı sentetik yağı 8 9 bin km de yıl geçirmeden yağ filtresiyle değişmek motora yapılabilecek en iyi bakım. üstelik fiyat performans da iyi
cidden 10 tl mi fark var aralarında ? link alabilirmiyim ? kampanya filan mı yapılmış ? 4 litrelik kutuların fiyatları arasında 10 tl fark varsa kesinlikle yarı sentetiğe para vermezdim bende haklısınız.
evet mobil 1 new life 0w40 çok kaliteli bir yağdır.bende aracıma castrol edge fst 5w40 yağ koydurdum.yaz vizkoziteleri aynı kışın ise ankara -50 derece olmadığı için 0w40 a gerek duymadım.ben 4 lt sini 66 tl ye aldım.ama size tavsiyem eğer mobil 1 0w40 yağı 100 tl civarı bir fiyata alacaksanız o kadar para vermenize gerek yok.5w40 da alsanız motorunuzu en iyi şekilde koruyacaktır
anıl abi ben haziranın 29 unda 66 liradan almıştım ama 3 lira zam gelmiş 69 lira olmuş.kargo da bedava.castrol ü bizzat arayıp sordum gelen faturadaki şirket ismini söyledim.castrolün distribütörüymüş.http://www.madeniyag.net/Castrol-Edge-FST-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt,PR-25.htmlaynı yerde castrol magnatec 10w40 59 tlhttp://www.madeniyag.net/Castrol-Magnatec-10W-40-A3B4-Motor-Yagi-4-Lt,PR-37.html
Ekteki videoda Mercedes tarafından üretilen E Klasse M272 motorlu (3500cc) araç ile Mobil1 yağ kullanarak her 20.000km (tam olarak her 13.000mil'de), yağ değişimi yapılmış olup (bu arada kumaş yağ filitresi kullanılmış, normal kağıt filitre ile kesinkikle denemeyin), 1.000.000km sonunda motorun durumunu inceliyorlar, buyrun bakın, ondan sonra niye tam sentetik yağ önderdiğimizi anlayacaksınız. 1.000.000 km içinde toplam 48 defa yağ değişimi yapılıyor. Motor açıldıktan sonra mühendis ve teknisyenlerin yorumu motor hala yeni gibi, parçalar neredeyse hiç aşınma yok denecek kadar az aşınmış. Video içersinde motordan çıkarılan parça ile hiç kullanılmamış yeni parçaları yan yana getirip farkı görmeye çalışıyorlar. Yaptıkları yorumlar bunun inanılmaz derecede iyi koruma yaptığı
site gerçekten ucuzmuş teşekkür ederim. Hepsiburada gibi sitelere bakıyordum, yağların sahte olma ihtimali var diye. Arkasında dağıtıcının güvencesi varsa verdiğiniz site çok işimize yarayacaktır.Bu testi ilk gördüğümde bende çok şaşırmıştım ama biraz düşününce iyi iş çıkardıklarını ama mucize yaratmadıklarını görüyorum. seçilen araçtaki motor dizel. üstelik v motor. düşük devirde çalışıyor. soğukken çalıştırılmamasıda büyük avantaj. şehir içi kullanımda yok. belki dinamometre kullanmışlardır ama yinede aşırı aşınacak birşey yok. herşeye rağmen yağ teknolojisinin çok geliştiğini söyleyebiliriz. hayatımız boyunca 1 milyon km yapmasakta motorun sağlığı bakımından hiç aşınmamasını istersek sentetik yağları kullanabiliriz belki 2. el araba alanlar yağ konusuna aşırı dikkat etmeli. 2. el arabalarda km si ile oynanmayan neredeyse yok. bu yüzden çok km yapmış ve ömrünü tamamlamak üzere olan arabaları alıyoruz. motoru yaptırıp para harcamak yerine motora güvenip sağlam bir yağ seçmek daha önem kazanıyor.
Atilla abi çok hoşuma giden bir şey söyledin, eğer sahtesi yapılamıyorsa ucuz satan yerlerden almanın bir mahsuruda olmaz. sağolasın 5 50 numara yağı bende kullanmak istiyordum. malum motor km yaptıkça parçalar arası genişlik artıyor yani aşınıyor. bunu doldurmak için kalın yağ kullanılması gerek. 50 60 gibi yağların özellikle sıcakta ve yük altında daha iyi koruyuculuğu olacağı kesin ancak yakıtı arttırırmı diye düşünüyorum ?
Ekteki videoda Mercedes tarafından üretilen E Klasse M272 motorlu (3500cc) araç ile Mobil1 yağ kullanarak her 20.000km (tam olarak her 13.000mil'de), yağ değişimi yapılmış olup (bu arada kumaş yağ filitresi kullanılmış, normal kağıt filitre ile kesinkikle denemeyin), 1.000.000km sonunda motorun durumunu inceliyorlar, buyrun bakın, ondan sonra niye tam sentetik yağ önderdiğimizi anlayacaksınız. 1.000.000 km içinde toplam 48 defa yağ değişimi yapılıyor. Motor açıldıktan sonra mühendis ve teknisyenlerin yorumu motor hala yeni gibi, parçalar neredeyse hiç aşınma yok denecek kadar az aşınmış. Video içersinde motordan çıkarılan parça ile hiç kullanılmamış yeni parçaları yan yana getirip farkı görmeye çalışıyorlar. Yaptıkları yorumlar bunun inanılmaz derecede iyi koruma yaptığıMercedes Million Kilometer Test - Long VersionYağ numarası ile yorum dikkatimi çekmedi, bir yazı da görmedim ama M272 motor için MB229.5 numaralı öneri doğrultusunda 5W-40 olduğunu tahmin ediyorum. diğer olasılıklar 0W-40, 0W-30 veya 5W-30MB 229.5 onaylı yağ listeside aşağıdaki linkte;http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.5_en.html