Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #2160 : Temmuz 08, 2012, 17:09:22 »
yapma atilla amcacım hakket sorun yok mu dersin :)

fatih abi motor yağının kirlenmesi çok daha iyi bir şey.çünkü bu yağın görevini yerine getirdiğinin kanıtı.yeni koyulan yağlar 2000 km içinde kararmış oluyorlar.birde şöyle bir durum var eğer aracınız lpg li ise lpg daha az kurum oluşturduğu için motor yağı daha az kirlenir ama yinede 10000 km içinde çoktan iyice kararmış olması gerekirdi.bence motor yağınızı tam sentetik bir yağ ile değiştirmeniz çok iyi olur.bunun yanında yağ filtresinide değiştirin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2161 : Temmuz 08, 2012, 17:20:41 »
yok evladım yoluna devam et.
Allah razı olsun atilla amca bakımı yaklaştı parçları servisten yağıda önerdiğin gibi mobil1 0w40 alıcam inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2162 : Temmuz 08, 2012, 17:22:38 »
fatih abi motor yağının kirlenmesi çok daha iyi bir şey.çünkü bu yağın görevini yerine getirdiğinin kanıtı.yeni koyulan yağlar 2000 km içinde kararmış oluyorlar.birde şöyle bir durum var eğer aracınız lpg li ise lpg daha az kurum oluşturduğu için motor yağı daha az kirlenir ama yinede 10000 km içinde çoktan iyice kararmış olması gerekirdi.bence motor yağınızı tam sentetik bir yağ ile değiştirmeniz çok iyi olur.bunun yanında yağ filtresinide değiştirin :)
okan aracım benzinli, normalde başka araçların ki baya kararır ama benim aracın ki tam siyah olmamış zaten yağ değişiminde yağ filtresinide muhakkak değiştiriyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2163 : Temmuz 08, 2012, 17:29:53 »
okan aracım benzinli, normalde başka araçların ki baya kararır ama benim aracın ki tam siyah olmamış zaten yağ değişiminde yağ filtresinide muhakkak değiştiriyorum

fatih abi araç benzinli ise ben kesinlikle değiştirin derim.geçen gün ben kendi aracımın yağını kontrol ettiğimde baya kirli görünüyordu.12 bin km olmuştu yağı değiştireli.yağda 10w40 yarı sentetik yağdı.daha sonra aracımı bakıma götürüp yağ ve yağ filtresini değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2164 : Temmuz 08, 2012, 17:49:18 »
fatih abi araç benzinli ise ben kesinlikle değiştirin derim.geçen gün ben kendi aracımın yağını kontrol ettiğimde baya kirli görünüyordu.12 bin km olmuştu yağı değiştireli.yağda 10w40 yarı sentetik yağdı.daha sonra aracımı bakıma götürüp yağ ve yağ filtresini değiştirdim.
bende 10w40 kullanmıştım yarı sentetik ama bu sefer 0w40 mobil1 tam sentetik yağ alıcam, atilla amcanın tavsiyesi üzerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2165 : Temmuz 08, 2012, 18:45:26 »
bende 10w40 kullanmıştım yarı sentetik ama bu sefer 0w40 mobil1 tam sentetik yağ alıcam, atilla amcanın tavsiyesi üzerine.

evet mobil 1 new life 0w40 çok kaliteli bir yağdır.bende aracıma castrol edge fst 5w40 yağ koydurdum.yaz vizkoziteleri aynı kışın ise ankara -50 derece olmadığı için 0w40 a gerek duymadım.ben 4 lt sini 66 tl ye aldım.ama size tavsiyem eğer mobil 1 0w40 yağı 100 tl civarı bir fiyata alacaksanız o kadar para vermenize gerek yok.5w40 da alsanız motorunuzu en iyi şekilde koruyacaktır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2166 : Temmuz 08, 2012, 19:15:31 »
pahalıdır vardır bir hikmeti. Okan sen 12bin kmde değiştirmekle hata yapmışsın azami on binde değiştirecektin. yeni ve bakımlı motorlar eskimiş motora nazaran yağı daha temiz tutar. en iyi yağ en iyi temizlik yapan yağ değil en iyi koruyan yağdır. korumada sıcakta ve soğukta film tabakasını yok etmeyen, kayganlığı eksilmeyen uzun km dayanan yağdır. 5w40 lar hiçbir zaman 0w40 kalitesini tutmuyor. mobil 5w40 a mobil1 logosunu kullanmıyor mobil 3000 diyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2167 : Temmuz 08, 2012, 19:45:08 »
tam sentetik yağları kullanmaya gerek varmı tartışılır.
malum ilk rakam olabildiğince küçük olacak, ikinci rakam 40 ın altına inmeyecek, yağ motoru temizleyecek ve çabuk ısınacak filan..

sentetik yağların kullanım ömürleri 50 bin km. 2 yıl içinde bukadar yol yapacakmısınız ? yada hadi yağı değiştirmeden yol yapıyorsunuz, ozaman yağ filtresinin suçu ne ?

sanırım yarı sentetik yağı 8 9 bin km de yıl geçirmeden yağ filtresiyle değişmek motora yapılabilecek en iyi bakım. üstelik fiyat performans da iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2168 : Temmuz 08, 2012, 19:58:58 »
pahalıdır vardır bir hikmeti. Okan sen 12bin kmde değiştirmekle hata yapmışsın azami on binde değiştirecektin. yeni ve bakımlı motorlar eskimiş motora nazaran yağı daha temiz tutar. en iyi yağ en iyi temizlik yapan yağ değil en iyi koruyan yağdır. korumada sıcakta ve soğukta film tabakasını yok etmeyen, kayganlığı eksilmeyen uzun km dayanan yağdır. 5w40 lar hiçbir zaman 0w40 kalitesini tutmuyor. mobil 5w40 a mobil1 logosunu kullanmıyor mobil 3000 diyor.

atilla amca doğru söylüyorsun ama motorda kurum oluştuğu için yağ bunu temizlemek zorundadır.temizlediği içinde kirleniyor.eğer kirlenmiyorsa motordaki kurumları yeterince temizleyemiyor demektir.ben mobil ile castrol arasında çok fark olduğu düşünmüyorum tmm mobil burun farkıyla daha iyi olabilir ancak ikiside motoru en iyi şekilde koruyor.mesela castrol edge 5w30,castrol edge 5w40 dan daha pahalı bir yağ ama 5w40,5w30 dan daha iyi bir yağ.yani pahalı olan her zaman iyi olmuyor :) ama mobil 0w40 yağa 100 lira dan fazla para vermek bence çok gereksiz.sonuçta yarış arabası kullanmıyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2169 : Temmuz 08, 2012, 20:02:45 »
malum ilk rakam olabildiğince küçük olacak, ikinci rakam 40 ın altına inmeyecek, yağ motoru temizleyecek ve çabuk ısınacak filan..

sentetik yağların kullanım ömürleri 50 bin km. 2 yıl içinde bukadar yol yapacakmısınız ? yada hadi yağı değiştirmeden yol yapıyorsunuz, ozaman yağ filtresinin suçu ne ?

sanırım yarı sentetik yağı 8 9 bin km de yıl geçirmeden yağ filtresiyle değişmek motora yapılabilecek en iyi bakım. üstelik fiyat performans da iyi

anıl abi haklısın ancak yarı sentetik yağlar 50-60 lira arasında.ben tam sentetik yağı 66 liraya aldım.tam sentetik yağların yarı sentetiklere göre motoru biraz daha koruduğu bir gerçek.arada 50 lira olsa tmm ama sadece 10 lira civarı fark olunca tam sentetik yağ almak çok daha mantıklı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2170 : Temmuz 08, 2012, 20:31:13 »

Anılcığım sentetik yağların yaptığı km hakkında şehir efsaneleri var ama 50 bini ilk defa duydum. bende mobil 1 kullanıyorum ama 15-20 bin de kısmet olursa değiştireceğim. oğlumun rav4 ündede aynı yağ var onu 23 binde değiştirdik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2171 : Temmuz 08, 2012, 21:02:17 »
cidden 10 tl mi fark var aralarında ?  link alabilirmiyim ? kampanya filan mı yapılmış ? 4 litrelik kutuların fiyatları arasında 10 tl fark varsa kesinlikle yarı sentetiğe para vermezdim bende haklısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2172 : Temmuz 08, 2012, 21:11:13 »
cidden 10 tl mi fark var aralarında ?  link alabilirmiyim ? kampanya filan mı yapılmış ? 4 litrelik kutuların fiyatları arasında 10 tl fark varsa kesinlikle yarı sentetiğe para vermezdim bende haklısınız.

anıl abi ben haziranın 29 unda 66 liradan almıştım ama 3 lira zam gelmiş 69 lira olmuş.kargo da bedava.castrol ü bizzat arayıp sordum gelen faturadaki şirket ismini söyledim.castrolün distribütörüymüş.

http://www.madeniyag.net/Castrol-Edge-FST-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt,PR-25.html

aynı yerde castrol magnatec 10w40 59 tl

http://www.madeniyag.net/Castrol-Magnatec-10W-40-A3B4-Motor-Yagi-4-Lt,PR-37.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2173 : Temmuz 08, 2012, 21:24:51 »
evet mobil 1 new life 0w40 çok kaliteli bir yağdır.bende aracıma castrol edge fst 5w40 yağ koydurdum.yaz vizkoziteleri aynı kışın ise ankara -50 derece olmadığı için 0w40 a gerek duymadım.ben 4 lt sini 66 tl ye aldım.ama size tavsiyem eğer mobil 1 0w40 yağı 100 tl civarı bir fiyata alacaksanız o kadar para vermenize gerek yok.5w40 da alsanız motorunuzu en iyi şekilde koruyacaktır :)
ümraniye sanayide bu sene içersinde sormuştum 85 lira demişti yine aynı fiyat ı biçerse bu sefer alırım garaja koyarım,bakım geldigi zamanda kullanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2174 : Temmuz 09, 2012, 06:46:44 »
Ekteki videoda Mercedes tarafından üretilen E Klasse M272 motorlu (3500cc) araç ile Mobil1 yağ kullanarak her 20.000km (tam olarak her 13.000mil'de), yağ değişimi yapılmış olup (bu arada kumaş yağ filitresi kullanılmış, normal kağıt filitre ile kesinkikle denemeyin), 1.000.000km sonunda motorun durumunu inceliyorlar, buyrun bakın, ondan sonra niye tam sentetik yağ önderdiğimizi anlayacaksınız.

1.000.000 km içinde toplam 48 defa yağ değişimi yapılıyor. Motor açıldıktan sonra mühendis ve teknisyenlerin yorumu motor hala yeni gibi, parçalar neredeyse hiç aşınma yok denecek kadar az aşınmış. Video içersinde motordan çıkarılan parça ile hiç kullanılmamış yeni parçaları yan yana getirip farkı görmeye çalışıyorlar. Yaptıkları yorumlar bunun inanılmaz derecede iyi koruma yaptığı

Mercedes Million Kilometer Test - Long Version

Yağ numarası ile yorum dikkatimi çekmedi, bir yazı da görmedim ama M272 motor için MB229.5 numaralı öneri doğrultusunda 5W-40 olduğunu tahmin ediyorum. diğer olasılıklar 0W-40, 0W-30 veya 5W-30

MB 229.5 onaylı yağ listeside aşağıdaki linkte;
http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.5_en.html
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2175 : Temmuz 09, 2012, 09:03:56 »
anıl abi ben haziranın 29 unda 66 liradan almıştım ama 3 lira zam gelmiş 69 lira olmuş.kargo da bedava.castrol ü bizzat arayıp sordum gelen faturadaki şirket ismini söyledim.castrolün distribütörüymüş.

http://www.madeniyag.net/Castrol-Edge-FST-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt,PR-25.html

aynı yerde castrol magnatec 10w40 59 tl

http://www.madeniyag.net/Castrol-Magnatec-10W-40-A3B4-Motor-Yagi-4-Lt,PR-37.html

site gerçekten ucuzmuş teşekkür ederim. Hepsiburada gibi sitelere bakıyordum, yağların sahte olma ihtimali var diye. Arkasında dağıtıcının güvencesi varsa verdiğiniz site çok işimize yarayacaktır.
Ekteki videoda Mercedes tarafından üretilen E Klasse M272 motorlu (3500cc) araç ile Mobil1 yağ kullanarak her 20.000km (tam olarak her 13.000mil'de), yağ değişimi yapılmış olup (bu arada kumaş yağ filitresi kullanılmış, normal kağıt filitre ile kesinkikle denemeyin), 1.000.000km sonunda motorun durumunu inceliyorlar, buyrun bakın, ondan sonra niye tam sentetik yağ önderdiğimizi anlayacaksınız.

1.000.000 km içinde toplam 48 defa yağ değişimi yapılıyor. Motor açıldıktan sonra mühendis ve teknisyenlerin yorumu motor hala yeni gibi, parçalar neredeyse hiç aşınma yok denecek kadar az aşınmış. Video içersinde motordan çıkarılan parça ile hiç kullanılmamış yeni parçaları yan yana getirip farkı görmeye çalışıyorlar. Yaptıkları yorumlar bunun inanılmaz derecede iyi koruma yaptığı

Bu testi ilk gördüğümde bende çok şaşırmıştım ama biraz düşününce iyi iş çıkardıklarını ama mucize yaratmadıklarını görüyorum.
seçilen araçtaki motor dizel. üstelik v motor. düşük devirde çalışıyor. soğukken çalıştırılmamasıda büyük avantaj. şehir içi kullanımda yok. belki dinamometre kullanmışlardır ama yinede aşırı aşınacak birşey yok.
herşeye rağmen yağ teknolojisinin çok geliştiğini söyleyebiliriz. hayatımız boyunca 1 milyon km yapmasakta motorun sağlığı bakımından hiç aşınmamasını istersek sentetik yağları kullanabiliriz belki :)

2. el araba alanlar yağ konusuna aşırı dikkat etmeli. 2. el arabalarda km si ile oynanmayan neredeyse yok. bu yüzden çok km yapmış ve ömrünü tamamlamak üzere olan arabaları alıyoruz. motoru yaptırıp para harcamak yerine motora güvenip sağlam bir yağ seçmek daha önem kazanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2176 : Temmuz 09, 2012, 10:32:00 »

site gerçekten ucuzmuş teşekkür ederim. Hepsiburada gibi sitelere bakıyordum, yağların sahte olma ihtimali var diye. Arkasında dağıtıcının güvencesi varsa verdiğiniz site çok işimize yarayacaktır.
Bu testi ilk gördüğümde bende çok şaşırmıştım ama biraz düşününce iyi iş çıkardıklarını ama mucize yaratmadıklarını görüyorum.
seçilen araçtaki motor dizel. üstelik v motor. düşük devirde çalışıyor. soğukken çalıştırılmamasıda büyük avantaj. şehir içi kullanımda yok. belki dinamometre kullanmışlardır ama yinede aşırı aşınacak birşey yok.
herşeye rağmen yağ teknolojisinin çok geliştiğini söyleyebiliriz. hayatımız boyunca 1 milyon km yapmasakta motorun sağlığı bakımından hiç aşınmamasını istersek sentetik yağları kullanabiliriz belki :)

2. el araba alanlar yağ konusuna aşırı dikkat etmeli. 2. el arabalarda km si ile oynanmayan neredeyse yok. bu yüzden çok km yapmış ve ömrünü tamamlamak üzere olan arabaları alıyoruz. motoru yaptırıp para harcamak yerine motora güvenip sağlam bir yağ seçmek daha önem kazanıyor.

Anıl bende bu ucuz, pahalı fiat olayına kafayı takıp Mobil TR genel müdürüne mail çekmiştim, gelen cevapta mobil1 yağların orijinal olduğunu sahtesini yapmanın daha pahalıya mal olacağını bildirdi hatta bana hediyeler yolladı( tişört, switshort, anahtarlık ve el feneri) fiat farklarının satıcıların fiat politikası ve giderleriyle ilgili olduğunu belirtti.

mobil1 in yüksek km deki motorlar için çıkardığı ayrıca 4x4 lere de tavsiye edilen extended life 10w60 yağının mucizeler yarattığına bizzat şahit oldum. oğlumun rav4 ü ve benim rav4 e mobil1 peaklife 5w50 koymuştuk, oğlumun motoru 23 bin km 800 gr eksiltme yaptı, benimki 8 bin km de 500 gr eksiltti. şimdi onun arabaya 10w60 koydum, kendim içinde 10w60 yağ aldım kısmet olursa yağ değişiminde koyacağım.

Mehmet kardeşim internette araştırdım Türkiyede senin bahsettiğin filtrelerden bulamadım. yapılacak iş 10 bin km yapınca yanlız filtreyi değiştirmek, bizim piyasayada gelince kumaş filtre takarız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2177 : Temmuz 09, 2012, 10:51:07 »
Atilla abi çok hoşuma giden bir şey söyledin, eğer sahtesi yapılamıyorsa ucuz satan yerlerden almanın bir mahsuruda olmaz. sağolasın ;)

5 50 numara yağı bende kullanmak istiyordum. malum motor km yaptıkça parçalar arası genişlik artıyor yani aşınıyor. bunu doldurmak için kalın yağ kullanılması gerek. 50 60 gibi yağların özellikle sıcakta ve yük altında daha iyi koruyuculuğu olacağı kesin ancak yakıtı arttırırmı diye düşünüyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2178 : Temmuz 09, 2012, 11:05:17 »
Atilla abi çok hoşuma giden bir şey söyledin, eğer sahtesi yapılamıyorsa ucuz satan yerlerden almanın bir mahsuruda olmaz. sağolasın ;)

5 50 numara yağı bende kullanmak istiyordum. malum motor km yaptıkça parçalar arası genişlik artıyor yani aşınıyor. bunu doldurmak için kalın yağ kullanılması gerek. 50 60 gibi yağların özellikle sıcakta ve yük altında daha iyi koruyuculuğu olacağı kesin ancak yakıtı arttırırmı diye düşünüyorum ?

motor aşınınca kompresyon kaçırır buda gücü düşürür. kalın yağ kompresyonu arttıracağından aksine çekişi arttırıp yakıtı bir miktar azaltır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2179 : Temmuz 09, 2012, 12:11:27 »

Mercedes Million Kilometer Test - Long Version

Yağ numarası ile yorum dikkatimi çekmedi, bir yazı da görmedim ama M272 motor için MB229.5 numaralı öneri doğrultusunda 5W-40 olduğunu tahmin ediyorum. diğer olasılıklar 0W-40, 0W-30 veya 5W-30

MB 229.5 onaylı yağ listeside aşağıdaki linkte;
http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.5_en.html

Mehmet abi çok güzel bir video ama şöyle bir gerçek var ki o mercedes sabit bir şekilde düşük devir ve kmde seyrediyor daha doğrusu hareket ettiriliyor ne bir yokuş çıkma ne bir sıkışık trafik ne bir yüklü rampa çıkma inerken kompresyona bırakma olaylarının hiç bir şekilde hiçbir tanesi gerçekleşmiyor Anıl abinin dediği gibi benzini bitse bile hemen dolduruluyor ki o sırada motor soğumaz bile. En başta kışın - bilmem kaç derecede motor marşına basmıyorlar burada bu arabaya 5.000.000 km yol yaptırsınlar bu şekilde hiçbir şekilde Türkiyedeki arabalar kadar aşınmaz imkan ve ihtimal dışı. Türkiyede bu iş sadece yağ ile çözülecek iş değil en basitinden yollar ve bilinçli bir kullanıcı kitlesi oluşturulması gerekiyor.. Mesela babamda motor için çok bilinçli bir kullanıcı değil yıllardır alışık olduğu yağ markası ve numarası castrol magnetech 10w40 +bor power. Bor için olumsuz yorum yapamayacağım çünkü bizim arabaya iyi geliyor bizzat denedik. Ama araç kesinlikle 5w40 veya 0w40 istediği kesin yada 5w50 0w50 falan çünkü eskişehirin kışı akıllara zarar arabanın aküsü yağı soğutma suyu benzini donmasın bir devirdaim yapsın diye -20de bu sene arabayı çalıştırdığımı biliyorum ve yağ ışığı 5-6 saniye takılı kaldı ardından söndü 10w40 kalın ama anltamıyorum tabi babama mobil 1 alalım diyorum gerek yok castrol iyidir diyor yani ilk baş kullanıcılar bilinçlendirilmeli sonra yollar ve trafik halledildikten sonra Türkiyenin hava kirlenme olayı azalır yoksa bu kafa ile gidilirse ne kadar yağ koyarsan koy yada denersen dene burdan birşey olmaz.. Unutmayalım ki otobüslere 10 numara yağ konulup çalıştırılan bir ülkeyiz buradan ne çıkartılırsa artık..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)