0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arabayı agresif kullanmıyorum ama bu yağlar çok övülüyor birde spor kullanım amaçlı oldukları için daha fazla yakıt tüketimine neden olurlar diye düşünüyorum.kararsız kaldım.
0w40.......0w40........0w40
atilla amca 0w40 bence gereksiz çünkü ankarada kışın -30 derece soğukluk olmuyor.birde çok ince olduğu için yağ eksiltme yapabilir mi ? çünkü arabanın kitapçığında 5w30 öneriliyor.5w40 alsam daha iyi olmaz mı hemde daha uygun fiyata ?
Okancığım servisler neden 10w40 koyuyor? çünkü türkiye şartlarında yeni motorlar için ideal viskozite 40 tır. 0 seni yanıltmasın o yağın kalınlığı inceliği değil, çok soğukta sıfır numara yağ gibi davranıp arabanın kolay çalışmasını sağlıyan bir özellik. dikkat ederseniz sıfırla başlayan yağlar daima 5 veya 10 la başlayan yağlardan pahalıdır, çünkü daha kaliteli yağlardır. mobil 5w40 yağına mobil1 logosunu koymaz mobil 3000 der yani daha alt kalite olduğunu belirtir. castrol bu hususta daha rahat avrupadaki tüketici hakları amerikadaki gibi katı olmadığından bu ayrımı yapmıyor fakat yinede sport diye ifade kullanıyor. yağı alırken araştır bayisinden al daha ucuza mal edersin.
atilla amca castrol edge fts 5w40 4LT yağ aldım 66 liraya.sizce fiyat nasıl pahalı mı ?
66 liraya çok uygun almışsınız. Yağı güvenilir yerden alıyorsunuz değil mi? Piyasada çok fazla sahte yağ olduğu söyleniyor.
teşekkürler serkan abi.internet sitesinden aldım salı günü elimde olacak.donanımhaberde gördüm ordaki arkadaşlarda almış onların yorumlarını referans alarak yağı aldım.http://www.madeniyag.net/Castrol-Edge-FST-5W-40-Motor-Yagi-4-Lt,PR-25.htmlcastrol ün sitesinde aracım için 0w30 öneriliyor ama ben yaz şartlarına daha uygun olduğu için 5w40 aldım.0w40 alacaktım ancak ince olduğu için araba eksiltebilir diye düşündüm.bana göre en uygunu castrol edge fst 5w40 gibi.
Evet madeniyag.net güvenilirdir. Çok uyguna satıyorlar. Sizin araca 4 litre yağ yetecek mi? Yağ haznesi ne kadar Versoların?Tamam öğrendim, 3.7 litreymiş 4 litre yeterli
serkan abi bende ona bakmıştım 3.7 lt yazıyordu heralde serviste geriye kalan 300 ml yi bana geri vermeleri gerekiyor yoksa çökerler mi
Servisten servise değişir mi bilmiyorum ama Ankara Reis geri kalan kısmını bagaja atıyor
her servis kalani bagaja atar. hacilama yoluna gitmezler.
serkan abi reisten memnunmusunuz ? bana 30000 km bakımı için 250 tl fiyat verdiler.daha pazarlık yapmadım.yağıda kendim götüreceğim.birde bizim burda toyan var onlarda 260 TL fiyat verdiler.ikisi arasında karar veremedim.
Fatih senin arabada çok büyük !! sorun var!! yağ kirlenmemiş, o sorundan biraz bana yollarsan Atilla amcanı mutlu edersin.
Serviste arabaya Liqui-Moly tam sentetik Synthoil High Tech 5 W-40 koymuslar.Biraz arastirma yapip nasil bir yagmis inceleyecegim.
yapma atilla amcacım hakket sorun yok mu dersin