0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
özür dilerim geç yazdığım için..yarı sentetik motor yağı + filtre : 60+20:80 tl her yıl değişim için 2 yılda 80*2 :160 tlfull sentetik yağ+ filtre : 90+20:110 tl +++++ bir çok faydası ayrıca bir şeyin yarısı nasıl oluyor anlamış değilim hiçbir zaman yarım iştende yarı maldan da hayır gelmez adama. yarı sentetik gibi mesela.. bir şey ya vardır ya yoktur.. ya tamdır ya hiçtir...eğer yarı sentetik yağ 2 yıl gitmezse hiç bir cazibesi yok arkadaşlar..
Siz, "full sentetik koyarım, 3 yıl arkama bakmam" dediniz de aklıma bir araba pazarlığım geldi.Bir Suzuki Maruti'ye müşteri olmuştum hanım için. Adam aracın her şeyi orijinal, dedi.Aracı görmeye gittim. Aracın her yeri orijinaldi ama iki yandan boydan boya çizik ve tavanı göçük idi.Yahu bunlar bunlar nedir böyle, siz bana telefonda hiç bunlardan bahsetmediniz, dedim."Onlar ufak tefek şeyler. Düzeltmeyle, rötuşla hallolacak şeyler. Bak bu araç orijinal, hiç değişeni yok.Daha alındı alınalı yağını bile değiştirmedim." dedi. Ben ağzım açık kaldım tabi ki.Araç 2005 model ve 33.000'de idi. Bu olay da 2010 yılında yaşandı. Adam 5 yıl yağ değiştirmemiş. Tabi ben bunu duyar duymaz, iyi günler deyip uzaklaştım. Sizinle alakası yok Bekir Bey. Lütfen alınganlık göstermeyin, aklıma geldiği için paylaşayım istedim.
Merhabalar.Biz Kırgız'daki 2002 model Lexus RX300 için yağ önerilerinizi isticem.Bu değerlerden pek anlamıyorum.Bunların dışında aracın performansını arttıracak modeller varsa olur..Teşekkürler.Castrol:Motor (P) 1.tercih EDGE 0W-30 2.tercih Magnatec 5W-30 A1 Diferansiyel EPX 80W-90 Fren yağı Response DOT 3 Servo direksiyon ATF Dex II Multivehichle Yardımcı Vites Kutusu 1.tercih Syntrax Longlife 75W-90 2.tercih Universal 75W-90 3.tercih EPX 75W-90Mobil:Motor (P) EN İYİ Mobil Super 3000 Formula FE 5W-30 (a, c, d) DAHA İYİ MOBIL 1 FUEL ECONOMY FORMULA 0W-30Diferansiyel MOBILUBE HD 80W-A (e)Servo direksiyon Mobil ATF 320Yardımcı Vites Kutusu Mobilube 1 SHC 75W-90
130000'de abi.
arkadaşlar toyota corolla verso aracımın 30000 km bakımında hangi yağı koydurmam konusunda karar veremedim.şu ikisinden birini almayı düşünüyorum.Castrol Edge Sport 0W-40 4 LitreMobil 1 New Life 0W-40 4 litresizce hangisini alıyım ?
Agresif kullanma varsa castrol edge sport bence..
+1 Aynen katılıyorum yoksa daha ciddi zararlar doğabilir.
sentetik yağı icat eden firma mobildir, castrolda iyi yağdır ama mobil1 biraz daha iyidir.