0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyotanın sattığı filitreler kapalı olduğu için değişim sonrası içini göremiyoruz ama açık (çerçevesiz) kağıt filitrenin durumu aşağıdaMobil1 yağ ile birlikte, 10.000km sonrası kağıt filitrenin durumu; Yorum sizin
Atilla abi, sürekli uzun yolda kullanılan fabrikaya ait araçta (toyota-2009camry-2.4G), 12.000km kullanıldıktan sonra yağ- filitre değişti. filitre orijinal kağıt filitresi ve ne halde olduğunu tarif etmek bile zor; parça parça olmuştu. Bu arada benim söylediğim filitre hava filitresi değil (konu yağ olduğu için performan yağ filitresi diye yazmadım ama yanlış anlaşılmaya açık olmuş sanırım); # performans yağ filitresi: ince kumaş veya tel tül şeklinde bir yapıdan oluşur, kağıt filitreler kadar yıpranma olmaz. Ayrıcı içersinde bulunan kuvvetli mıknatıslar, metal partükülllerini üzerine çekerek daha iyi yağlama ve koruma sağlar. Eğer filitre tülü, paslanmaz çelik gibi bir metalden yapılmışsa, çok uzun süreler kullanılabilir. # Polar (fleece) yağ filitresi: malzemenin yapısı gereği, deforme olması kağıt filitrelere göre çok daha başarılıdır; 20.000km civarında kullanım ömrü vardır.Servislerin benim dediğim parçaları kullanması maliyet açısından işlerine gelmez. Ayrıca servise ait parça en iyi parça demek değildir; siz burada herkese, serviste kullanılan yarı sentetik 10W-40 yağ yerine, tam sentetik mobil veya castrol öneriyorsunuz. Haklısınız ama bu bile serviste kullanılanın malzemenin en iyisi olmadığının sizin tarafınızdan teyidi oluyor Eğer yağ 15.000km -20.000km gibi ciddi bir süre kullanılacaksa (uygun yağ seçildikten sonra), fleece (polar) yağ filitresi yada paslanmaz çelik tüllü yapıda-mıknatıslı performans yağ filitresi kullanılması tavsiye ederim. Yani bu olay birlikte çalışan parçaların birbiri ile ne kadar uyumlu olduğunun ilişkisi sonucunda karar verilecek birşey; yani 10.000km ömrü olan yağ filitresinin, 20.000km ömrü olan daha pahalı yağla kullanılmasının hiçbir mantığı yokturToyotanın sattığı filitreler kapalı olduğu için değişim sonrası içini göremiyoruz ama açık (çerçevesiz) kağıt filitrenin durumu aşağıdaMobil1 yağ ile birlikte, 10.000km sonrası kağıt filitrenin durumu; Yorum sizin
filtre serviste takıldıysa ve faturası varsa vede 12000 km yaptıysa derhal toyota türkiyeye eğer netice alınmazsa toyota merkeze yani japonyaya bildirmeni tavsiye ederim. birçok marka arabanın servis aralığı 20000 km ve onların orj.filtresi kağıt. ben daha önce yazmıştım sahte filtreyle efsanemin motorunu yakıyordum. oğluma 5-6 ay kullansın diye arabamı vermeden önce piyasadan üzerinde toyota yazan servisin kullandığının aynı görüntüde olan filtre ve yağı değiştirdikten sonra arabayı verdim. yarım saat sonra oğlum telefon etti yağ lambasının yanıp söndüğünü söyledi. hemen en yakın servise gitmesini söyledim, kasımpaşa toyotaya gitmiş yağ filtresinin pres yerinden patladığını söylemişler tabi yağın bir kımı gitmiş ama motor zarar görmemiş. ben bundan dolayı ve orijinal toyota filtresinde bazı özellikler( filtre tıkanırsa emniyet baypas sibobu gibi) olduğundan tavsiye ediyorum. performans hava filtresinden bahsetmediğini biliyorum, onun için performans hava filtrelerini bile diye bahsettim. ben bu forumda denemediğim, başımdan geçmeyen hiçbir şeyi tavsiye etmedim. önerilerimden isteyen arkadaşlar pay çıkarır istemeyen güler geçer.
Mehmet kardeşim senin görüşlerini açıklamanı asla benimle inatlaşma olarak görmüyorum. senin gibi efendi bir arkadaştan bunu zaten beklemem(sen dememe inşallah alınmazsın). hayatta öğrendiğim önemli şeylerden biride asla iddia etmemektir. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. o söylediğin filtreyi ben daha hiçbir parçacıda seçenek olarak görmedim resmini burada yayınlama imkanın olursa memnun oluruz. parçacılardan isteme yoluna gideriz. gözlerinden öpüyorum.
Teşekkür ederim Atilla abi, ben olayı inatlaşma gibi anladığım için de (yanlış anladığım) ayrıca özür dilerim.Fleece filitreler kumaş/yün malzemelerden yapılır; türkçeye "polar - tüylü kumaş" diye çevriliyor. Örnek olması açısından, kutusuz-fitil tarzı filitre fotoğrafını ekledimFleece filitrelerle benzer özelliklere sahip sentetik cam, polyester gibi farklı malzemelerde varBu ise Toyota için olan polyester filitrenin açılmış hali; (TRD tarafından geliştirilmiş)Mıknatıslı performans filitrelerde ise filitre görevi görmesi için çok sık örgülü bir tül kullanılıyor buna destek olması amacıyla da güçlü mıknatıslar var. Mıknatıslar tüm metal parçalarını üzerine çekiyor, bu sayede sık örgülü tül sadece emniyet sübabı gibi bir görev görüyor. Tabi yağın çok daha rahat akması motor performansına olumlu katkı sağlıyor. Ancak yağın filitrelenmesinde ki başarı mıknatısın pozisyonuna göre değişiyor, bu nedenle AR-GE'ye önem veren firmaların ürünlerine bakmak gerekiyor
Atilla amca okuldaki derslerde önerilen yağ viskozitesinden düşü(ince) yağlar yağlama yerlerinde yeteri kadar yağ bantlarının oluşmayışından yetersiz kalmasına sebep olur diyolar biz corollada hiç öyle yapmadık nekadar inceyse okadar iyidir diyoduk
ellerine sağlık.
Ardacığım hatırlarsan ben ince yağa karşıyım derken bazı kardeşlerim ince yağın yakıt ekonomisi yaptığını ileri sürüyorlardı.
Merhaba Arkadaşlar,Bu ay sonu aracımı 20 bin bakıma götüreceğim.Ama kendi yağımı kendim almak istiyorum.(2011 model Auris 1.33 benzinli)Bursada yaşıyorum.Aynı araca sahip arkadaşımın tavsiyesi ve burada yazılanlar arasında ikilemde kaldım yağ konusunda. -Mobil 1 ESP Formula 5W-30-Castrol EDGE 0W-30(Arkadaşım bu ürünü tercih etti.Tam sentetik ve ince yağ diye)
Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.Özellikle Atilla beyden
türkiyede fleece tipi motor yağı filtresi var mıdır atilla amcam ve mehmet kardeşimin tavsiyeleri doğrultusunda full sentetik yağ ve fleece filtre kombinasyonu yapmak istiyorum. senede 5000 km anca yapıyorum ve 3 sene arkama bakmadan bu ikili kombinasyonu kullanmak istiyorum. sizin görüşleriniz nelerdir bu konuda ....
Senede 5000 yapıyorsanız full sentetic yağa gerek yok bence.YArı sentetik kullanın ve yılda bir kez değiştirin.Yağ full sentetic de olsa 3 yıl özelliğini muhafaza edeceğini sanmıyorum.Atilla Bey ve Mehmet Bey bu hususta ne düşünürler bilmem ama benim naçizane fikrim bu.