0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca merhaba saygılarımı sunarım öncelikle ben de bundan önceki arabam olan Avensisimi geçen yıl Samsun Derindere Toyota yetkili servisine götürdüğümde aracımı beklerken kullanılan yağ varillerini görmüştüm ve üzerlerinde de Mobil amblemi vardı.. sanırım her serviste aynı marka yağ kullanmıyorlar.. selamlar saygılar..
Bekir bey, bujilerin numaraları aynı olduktan sonra markası farketmez.Motor yağ değişimlerinde mecbur kalıpta 500gr'a kadar farklı viskoziteli yağ koysanız bile içindeki yağın viskozitesini çok değiştirmeye yetmez, dolayısiyle değişim esnasında motorun içinde kalan film tabakası halindeki eski yağın süzülmesini 1 - 2 gün dahi beklesek 500gr yağ çıkmaz, o nedenle 0W-40 yağınız etkilenmeyecektir.Not: Her yağ değişiminde yağ filtresi elbette değişiyor.
çok teşekkür ederim Tekin Beybide şunu cevaplarsanız memnun olurum.önceki kışlarda rölanti devrinin ilk çalıştırmada aniden yükselip bu kış marşa bastıktan sonra yavaşca olması gereken devre gelmesinin 15-40 motor yağıyla alakası olabilir mi??_
bu forumda söyleye söyleye dilimde tüy bitti!!!!!!!buji, hava filtresi, yağ filtresi, triger seti gibi parçaları kesinlikle servisten alın diye. buna rotil rot başı gibi parçalarda dahil. servisten yeni hava filtresi ve buji alıp taktır arabandaki farkı göreceksin.
Atilla bey, servis konusunda kesinlikle size katılıyorum, pahalı olsa bile şöyle düşünmek gerekir, bir araca sahip olduğunuz süre içinde servise verdiğiniz fark ne kadar fazla olabilir ki? karşılığında aldığınız kaliteli parça ve garantiyide göz önünde bulundurursanız.
Atilla Amca diline gurban olayım. dediğin çok doğru son bakımda hava filtresini orjinal olarak aldım o bile çok farkettirdi. biraz pahalı olsun ama değer. sonra siz gibi üstatlardan bujilerin ve hava filtrelerinin ve yağ filtresinin orjinal olması gerektiğini öğrendik. sağolun varolun foruma yaptığınız katkılardan dolayı. orjinal olmayan bir bujiler kaldı. onları da 3 aya kalmaz yağı tam sentetik koydurduğumda değiştireceğim. saygılar....
sağol Mesudum, 52 chevrolet arabayı nereden buldun?
merhaba arkadaşlar şimdi benim aklım karıştı buyağ konusunda havaya göre alın deniliyor genelde bende şuan petrol ofisinin 5w-40 yağı var tanıdığım usta koydu ondan öncede 10w-40 vardı ama son yağ gercekten hissettirdi kendini kışın falan ama benim şuan 10 ay yozgatta öğretmenim 2 ay da ant. ikamet ediyorum 5w- 40 devam mı edeyim size ... teşekkürler sayıglrımla
Arkadaşlar, 2007 model dizel corolla'ya forumdan okuduğum kadarıyla yetkili servisler 10w40 motor yağı kullanıyormuş.Yeni aldığım araçta da muhtemelen 10w40 kullanılmış olmalı. Ama önceki aracımda 5w40 turbo dizel castrol kullanıyordum ve oldukça da memnundum. 4000 km sonra bu aracımın da yağ değişimi gelecek. Size sorum şu: Bugüne kadar (araç 116.000'de) 10w40 yağ kullanılmış aracın yağını 5w40'a çevirirsem yağ yakma durumu ortaya çıkacaktır muhtemelen. Ama bu oran ne miktarda olabilir? Aşırı bir yağ yakma meydana gelir mi, yoksa tolere edilir bir miktar mıdır ve sonraki bakımlarda aynı yağ kullanıldıkça yağ eksiltme miktarı düşer mi? 10w40 yağdan 5w40 tam sentetik yağa veya daha düşük viskoziteli yağa geçip de tecrübe eden arkadaş oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşmanızı diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum...
Başka bir konu altında sorduğum soruyu burada da sorayım.Çünkü orada yeterince fikir sahibi olamadım.Özellikle tecrübe etmişlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum:
5w40 ile 10w40 ın kalınlığı aynıdır yağ yakmaya sebeb olmaz , kışın 5 viskozite olduğundan 10 a nazaran motor daha rahat çalışır ve ful sentetik olduğundan motoru daha iyi korur. 5w40 a veya 0w40 a devam et.