0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
toyota servisleri bu yağ işine iki açıdan bakıyor 1- motorlarda azami korumayı sağlamak için 40 viskozite yağ 2-kendilerine azami para kazandıracak ne idüğü belirsiz toyota yağı. toyotacı arkadaşlar dışarıdan yağı kabul eden servislere gitsinler, mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 yağ kullansınlar. gerekirse tüketici mahkemelerine baş vurmaktan çekinmesinler çünkü bu yağlar dünyanın en iyi yağlarıdır toyota daha fazla para kazanacak diye arabalarımızı riske atamaz. bu yağları tabiki yeni arabalar için öneriyorum.
dün aracımın yağını ve yağ filtresini değiştirdim. filtre ve karter tapa pulunu servisten 21.5TL ye aldım.yağ olarak: Mobil 1 0w40 (75TL) indirimli aldım.tüm işlemleri kendim yaptım. önce karter muhafazayı soktum. üst tarafdan yağ ekleme kapağını açtım. sonrakarter tapasını soktum. benden öncekiler iman gücü ile sıkmışlar (kitap 37Nm)eski yağ iyice süzülene kadar bekledim. sonra yağ filtresini değiştirdim en son karter tapasını yeni contasıyla beraber makul düzeyde sıkarak. yağ doldurdum. ilk çalıştırmada 1-1,5 sn kadar garip bir ses. sonrasında sessizlik Motorda ve arabanın gidişi rahatladı resmen.
Şimdi öncelikle merhabalar.. Daha önce de bu forumda Atilla Ağabeyimizden bir yağ önerisi vermesini istemiştim.Sanırım 5W30 tavsiye etmişti. Bu arada aracım 2011 Corolla 1,6 AT(otomatik vites) benzinli.Yukarıda sizlerinde tecrübe ettiği üzere 0w40 castrol koymayı düşünüyorum.Ben servisle konuştum.Dışarıdan yağ getirirsen koyarız garantiyi de bozmaz dediler.O yönden bi sıkıntımız yok yani.Benim bir de merak ettiğim konu şu : Corolla modellerinde dizel veya benzinli olması koyacağınız yağda fark ediyormu..? edermi..? Atilla Ağabey bu konuda sen nedersin..? Zonguldak/Ereğli'de ikamet ediyoruz.Ilıman bir iklime sahip burası. Yalnız ben arada yüksek devir çeviriyorum motoru malum 0W40 castrol yağ uygunmudur..? Ve ya şöle sorayım 0w30 , 5w30 , 0w40 , 5w40 bu yağların arasında ne fark eder kullanımda..?
Buradan alacağımız ürünler orjinal diyorsunuz yani ölemi..?
Abi şu nedenle söyledim.. Bi Abimiz castrol satıyo.Firma yağ kutularınınüzerindeki etiketleri geri istiyormuş.Yani firmaya geri veriyorlarmış etiketleri.Bende diyorum ki adamlar bu işin üzerinde bu kadar duruyorlarsa demekki bişey var yanii.. Kim nerden anlayabilir ki kutunun içindeki yağın 5w30 mu10w40 mı yoksa 0w40 mı olduğunu.. Gerçi bizde öle şöförler var ama en azından ben anlayamıyorum. Adam bi benzin istasyonundan benzin alıyo daha benzin istasyonundan çıkmadan aracı 2. vitese bile atmadan diyoki "çok fark etti yaa benzin baya iyimiş" Saygılar.
Aynen Hocam aynen.. Bende bunu kastetmiştim.. Bu kadar bilimsel açıklamaya gerekyoktu ama yinede sağolun..
Selam bugün internet başında zaman geçirirken "toyota motor yağlarını" araştırayım istedim. Açıkçası sonuç beni şaşırttı. Toyota merkezlerde satılan ve tavsiye edilen 10w-40 ın orjinini bulamadım ama, biraz fark ödeyerek alacağınız "5w-30; 5 Litre fuel economy Toyota motor yağı" Mobil tarafından yapılıyormuş. Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 olarak piyasaya sürülürken ( http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-fuel-economy-0w30.aspx ) sadece Toyota motorlarına özel olarak 5w-30 olarak üretilmiş. Toyota, Türkiye de değil tüm dünya da 6 ay da bir yağ değişimini tavsiye olarak öne sürdüğü için olsa gerek 'mobil fuel economy 0w-30' yağın yarı sentetik olmasını önemsememiş. ( bildiğiniz gibi 6 ay için de değişen yağın tam sentetik olması mantıklı değil, tam sentetik uzun süre kullanım da kimyasal değişime karşı dirençlidir) Mobil, Toyota için mobil1 serisinden, 5w30,10w30, & 5w20 yağları toyota için yarı sentetik olarak üretirken, sadece fabrika çıkışında sıfır toyotalara koyulan 0w20 yağı tam sentetik üretiyormuş. Daha da ilginci EXON (ABD en büyük yakıt temin ve dağıtım şirketi) alt kuruluşu ESSO yapısında bulunan MOBİL in Toyota için de varyantını ürettiği Mobil 1 0w-30 fuel economy şu anda ABD dahil çoğu dünya ülkesinde en beğenilen motor yağlarının arasındaymış. İddia büyük: %15-18 arası yakıt ekonomisi ve bunu sağlarkende atık bırakmayan pistonları temizleyen kaliteli yağ. Bu arada bu yağın avrupa satış fiyatı yaklaşık 25 sterlin civarında, yani yaklaşık 70 TL ( 5 litresi) ve pahalı yağlar arasında. Toyota nın bu politikası, müşterilerini bu kadar düşünmesi açıkçası beni hem şaşırttı hem sevindirdi. Daha fazla güven oluştu. En ince detaylara kadar düşünülmüş ve gerçekten en iyisi, uygunu seçilmiş motor yağı. Çeşitli avrupa ve amerikan forum sitelerin de genel kanı toyotalar da kesinlikle toyota marka motor yağlarının kullanılması yönünde. Öğrendiklerim ilgimi çekince sizinle paylaşayım istedim.