0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Usta olmaya gerek yok sadece dikkatli davranıp işi düzgün yapmak önemli işin özü bu çırakta olsa ustada olsa baş ustada olsa hiç birşey farketmez işin içinde dikkat ve özen göstermek yoksa istediği kadar usta olsun..
Farkli birsey söylemiyoruz ki. Ama isin özeti isini bilen ve iyi yapan insan Türkiye'de az.
Selam, ... Fakat ben de burada takip ettiğim konulardan yola çıkarak 5w-30 alıp gitmeyi düşünüyordum. Önerileriniz ne olacaktır?
Selam, '11 Auris için 10.000 bakımı zamanı geldi ve bir süredir motor yağı konusunda yazılanları merakla okuyorum. Demin bilgi almak için servisi aradım ve 10w-40 koyduklarını teyid ettim. Ben dışarıdan getirebilirmiyim yağı diye sorduğumda tabi biz 10w-40 koyuyoruz dediler. Fakat ben de burada takip ettiğim konulardan yola çıkarak 5w-30 alıp gitmeyi düşünüyordum. Önerileriniz ne olacaktır?
2011 corolla dizelin 20000 bakımı geliyor.Erzurumda yaşıyorum.bi kaç ay önce baktığımda Mobilin sayfasında mobil 1 esp 5w30, daha iyi tercih olarak da mobil 1 new life 0w40 yazıyordu .Şimdi ne hikmetse tek tercih mobil super fe 5w30 a çevirmişler tavsiyeyi.aynı motora sahip auris d4d ye ise eski 0w40 new life tavsiyesi devam ediyor. bildiğim kadarıyla ikisindede dpf yok.Mobilin corollaya neden tam sentetik olmayan yağ tavsiye ettiğini anlayamadım.shell de aynı şekilde tek tavsiye olarak tam sentetik olmayan helix 7 5w30 u tavsiye ediyor.almanya bölümünü açınca ise tam sentetik ultra 5w30 tavsiye ediyor.Ticari nedenlerle servislere sattıkları yağları mı tavsiye ediyorlar yoksa en iyi yağı mı?castrol ise 5w30 magnetec ve daha iyi olarak 0w30 edgeyi tavsiye etmiş.Yazın taile gittiğimde 30 la biten yağlarla sorun yaşarmıyım?en iyi tercih benim için ne olur?saygılarımla...
Ben 10 bin bakımında mobil 0w40 tam sentetik yağ koydurdum. 3 hafta önceki 20 bin bakımında ise Mobil Super 3000 5w30 tam sentetik yağ koydurdum. 0w40 yağ koydurduğum da yakıt tüketiminin biraz arttığını bu sitede de belirtmiştim. Fakat 17 bin km den sonra yakıt tüketimim ilk zamanlara göre gözle görülür şekilde azalmıştı. 20 bin bakımından sonra şunu gördüm ben 5w30 da yakıt tüketimi daha az oluyor. Fakat Erzurum gibi kışı ağır geçen bir şehir için 0w40 koydurmak bence en mantıklısı.
Serkan bey nacizane bildiğim kadarıyla mobil super 3000 5w30 tam sentetik değil, ama gayet iyi bi yağ tabii. Nihai olarak castrol edge 0w30 mu mobil 1 0w40 new life mı tavsiye edersiniz.new life da aracınızda ses artışı oldu mu?yakıttaki artış tahmini ne kadar olmuştur. saygılarımla...
.... ben en iyisi forumdaki yorumları baştan okuyup yağ mevzunu öğreniyim.
Kolay gelsin derim Tayfun Bey kardeşim ama buradaki 88 sayfayı ve içerdiği linkleri okumaya kalkmadan evvel akıl sağlığınızı kaybetmemek için tıbbi ve psikolojik destek almanızı tavsiye ederim . Şaka bir yana bu konuda 30 ve 40 yağcılar arasında üstü örtülü bir fikir çekişmesi var . Yeni araçlarımız için üreticinin önerdiğini 30 yağı kullanmanın bir sakıncası yok. Motor eskiyip boşluklar artınca daha kalın yağa geçmek mantıklıdır ve de doğrudur. Hiç bir araç üreticisi yatak sarma sınırında çalışabilecek bir yağı (acar kullanıcılar dahil) garanti sürecinde kitabında önermez değil mi ? yani 30 ve 40 yağların 100 derecedeki verilerine bakın aralarında az bir fark vardır. Üretici 3 yıl 100.000 km garanti veriyor, kaldı ki bunun üstünde bile çook fazla bir emniyet payı vardır. Daha önce de yazdığım gibi , aklınız karışıp çok takılırsanız 40 kullanın , biraz fazla yakar ve biraz da performans kaybı hissedersiniz. Ya da 30 kullanıp motor 70-80 binlere gelince 40 yağa geçersiniz. Bu seneyi kaçırdık , seneye 30 ve 40 çılar arasında bir yüzme müsabakası düzenleyelim , ölen kalan belli olsun