0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba.Ben de birşey soracağım;motor yağı seviyesine baktığmda yağ seviyesinin 2 çizginin de üstünde olduğunu gördüm.bu bir sorun mudur?
Soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Arabam benzinli. Yağı daima bakımlarda serviste değişti,en son 50.000 bakıma götürmütük yağ değişti mi hatırlamıyorım ama akşam bakarım serviste yapılan işlemlerin olduğu kağıda.Yağ 2.çizginin 1-2 parmak üstünde.yüksek devirlerde rahat değil araba bundan olablir mi(hemen bir üst vites istiyor bu da beni uyuz ediyo)
Tamam sorarım. bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.elemanların böyle amatörce bir hata yapacaklarını sanmıyorum
kesinlikle olmaması lazım 2005 modellerin yağ çubuğu hatalı zaten max seviyenin üstünde normal sayılıyor.yörük plazadan sölediler...
fazla yağ keçeleri patlatır bujileri yağlar fazlası zarar
benzinli için söylediklerin doğru, ama fazla yağın en fazla zararı turbolu motorlaradır. turbo motora konan en ufak bir miktar fazla yağın turboyu bozabileceğini güvedndiğim Bülent usta söyledi. turbolu arabalara 100 gram eksik yağ koymanın çok faydası olduğunu da söyledi . turboya en büyük zararı veren bir unsurda yoldan gelince hemen kontak kapatmaktır, bir dakika rölantide çalıştırıp kontağı kapatırsanız bunun getirisi daha uzun turbo ömrüdür.
Abilerim aklıma takılan şeyler var.motordan yanık kokusu gibi bişey geliyor,rölantide titriyor,yağ seviyesi fazla,3,000 devirden sonra zorlandığını tıkandığını hissediyorum.çok taktım kafaya lütfen yardımcı olun.
Dizel aracıma 0w30 yağ koysam sıkıntı çıkar mı acaba :S
Bence hiç bir sakıncası olmaz.
1,33 benzinli ye hangi yağı önerirsiniz???