Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152295 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1860 : Temmuz 17, 2011, 22:40:38 »
0w40 newlife kullan, fazla kafanı yorma. motorun uzun ömürlü olması için 40 viskozite en idealdir. mobil1 0w40, castrol edge 5w40 en güzel yağlar.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1861 : Temmuz 17, 2011, 22:43:01 »
ellerin dert görmesin Atilla Abi.sağol.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1862 : Temmuz 18, 2011, 11:48:03 »
0w40 newlife kullan, fazla kafanı yorma. motorun uzun ömürlü olması için 40 viskozite en idealdir. mobil1 0w40, castrol edge 5w40 en güzel yağlar.

Eski corollayada yenisinede bu yağlardan başka hiçbir yağ konulmadı :) efsaneye hep mobil1 0-40w tam e12 ye ilk yıl mobil1 0-40wtam sonra hep castrol edge 5-40w tamsentetik :D iyimi yapmışız atilla abim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1863 : Temmuz 18, 2011, 15:10:07 »
Eski corollayada yenisinede bu yağlardan başka hiçbir yağ konulmadı :) efsaneye hep mobil1 0-40w tam e12 ye ilk yıl mobil1 0-40wtam sonra hep castrol edge 5-40w tamsentetik :D iyimi yapmışız atilla abim :D
   çok iyi yapmışsın. 0w40 lada devam edebilirdin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1864 : Temmuz 20, 2011, 22:30:58 »
   çok iyi yapmışsın. 0w40 lada devam edebilirdin.

Babamın kıllığı reklamden etkilense gerek gitti değişti birde bunu deniyelim dedi ama castrol mobil1 den daha geç kararıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1865 : Temmuz 20, 2011, 22:36:56 »
Ardacığım yağın kararması iyi temizlik yapmasındandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1866 : Temmuz 21, 2011, 17:50:12 »
Ardacığım yağın kararması iyi temizlik yapmasındandır.

Vaay bunu öğrendiğim iyi oldu neyse artık yeni araca mobil1 aldırrım ben :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #1867 : Ağustos 02, 2011, 02:26:18 »
arkadaş 2011 aracımı izmir borovalı servisine 1000 km bakımına götürücem  10w 40 yag kullanıyorlar   ve fiyat içinde 205 tl dediler? sizce hangi yagıı koydurmalıyım   mobil 1 newlife ow 40 dedi sanayidekii arkadaşım ama sizlere sormak istiyor 10 4 ile 040 arasında fark varmıdır ? birde borovalı servisi toyotanın orjinal yagını kullanıyoruz dediler ne dersiniz bunun için ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1868 : Ağustos 02, 2011, 10:42:39 »
arkadaş 2011 aracımı izmir borovalı servisine 1000 km bakımına götürücem  10w 40 yag kullanıyorlar   ve fiyat içinde 205 tl dediler? sizce hangi yagıı koydurmalıyım   mobil 1 newlife ow 40 dedi sanayidekii arkadaşım ama sizlere sormak istiyor 10 4 ile 040 arasında fark varmıdır ? birde borovalı servisi toyotanın orjinal yagını kullanıyoruz dediler ne dersiniz bunun için ?

Tabiki fark vardır. 10w40 yarı sentetik 0w40 tam sentetik bir yağdır. Aracınız motor ömrünü uzatır ve motor sesinde de azalma yapar. Ayrıca İzmir'deki toyota servisleri orjinal toyota yağı kullanıyorlar mı bilmiyorum ama Ankaradaki servisler Shell Helix marka yağ kullanıyorlar.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1869 : Ağustos 02, 2011, 11:32:31 »
Ben benzinli aracımıza en son olarak Mobil 1 esp 5w-30 koydurmuştum...Servislerde bundan önce hep 10w-40 konuyordu...
Araç ilk çalışmada zorlanmıyor ve motor sesinde bariz azalma mevcut...
Hatta sokak aralarında insanlar diplerine kadar sokulduğum halde arabanın geldiğini anlayamıyorlar...  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1870 : Ağustos 04, 2011, 21:44:06 »

205 i duyunca içim gitti :D piyasada yap 100tl mobil ve castrol tam sentetikler yağ filtresiyle kaça gelir bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1871 : Ağustos 08, 2011, 14:42:53 »
Bakım içeriğini bilemem ama genelde 10W40 yağın 4 litresi 50-60 civarı .
2011 toyota'ya tam sentetik dışında yağ koymayınız, yazıktır. Mahşerde sizden davacı olur. :)
Aracınızın kullanma kılavuzuna bakın 30 kalınlığında yağ konabiliyorsa bence onu tercih edin. 0W30 veya 5W30
(Bence konabiliyordur)
40 olması gerekiyorsa Mobil 1 in 0W40 yağı iyi bir seçim olur.
Mobil 1'in tüm ürünleri tam sentetik ve tavsiye edilebilecek markaların başında geliyor.
Hangi marka olursa olsun kutunun üzerinde "fully synthetic" veya "tam sentetik" ibaresini arayın. "Synthetic" "Sentetik" veya "Sentetik teknolojisi" gibi bir ibare ile tatmin olmayın (bunlar yarı sentetik yağlardır)
"Orjinal toyota yağı" diye birşey yoktur arkadaşlar.. balon.. Unutun gitsin
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1872 : Ağustos 14, 2011, 21:12:29 »
Ya bu süre konusunda bir ara galiba Murat Küden arkadaşımız Avrupada bazı firmalar 2 yıl da bir değişim yapıyor demişti galiba daha sonra bu firmaların servis bilgileri hakkında bir şeyler sormuştum ama galiba arada kaynadı gitti. Murat arkadaşımızın yeni söyleyeceği bir şeyler var mı bu hususta?

Eftal Bey,

Kusuruma bakmayin. Mesaji daha yeni fark ettim.

Yurtdisindaki yag degisim periyotlari Türkiye'dekine göre daha uzun. Su an yakinimda kitapcik yok. Ama burada kullandigim araclardan örnek vereyim. Su anki aracimin servis periyodu 30bin km veya 2 yil. Her 60bin km veya 4 yilda bir bujileri degisiyor. Aracta egzantrik zincir tahrikli. O yüzden herhangi bir degisimi de söz konusu degil.

Eski aracim (halen Türkiye'de kullaniyorum) Türkiye'de servis tarafindan 10bin km veya 1 yilda servise alinirken, ayni aracin Almanya servisi 20bin km veya 2 yilda servise aliyordu. Tabiki bu rakamlar tam sentetik motor yagi ile gecerli. Söyle bir örnek. Bir bakimda hava filtresini söktüler ve bu daha yeni dediler. Halbuki 18bin km önce takilmisti. Ve halen temizdi. Buna ragmen degistirttim. TR'de hava filtreleri 6 ayda bir tikanir. Bakimda yapmasaniz degistirmekte fayda var; yakit sarfiyatini düsürecek ve yagin daha uzun süre kalitesini korumasina yardimci olacaktir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1873 : Ağustos 14, 2011, 21:47:10 »
Eftal Bey,

Kusuruma bakmayin. Mesaji daha yeni fark ettim.

Yurtdisindaki yag degisim periyotlari Türkiye'dekine göre daha uzun. Su an yakinimda kitapcik yok. Ama burada kullandigim araclardan örnek vereyim. Su anki aracimin servis periyodu 30bin km veya 2 yil. Her 60bin km veya 4 yilda bir bujileri degisiyor. Aracta egzantrik zincir tahrikli. O yüzden herhangi bir degisimi de söz konusu degil.

Eski aracim (halen Türkiye'de kullaniyorum) Türkiye'de servis tarafindan 10bin km veya 1 yilda servise alinirken, ayni aracin Almanya servisi 20bin km veya 2 yilda servise aliyordu. Tabiki bu rakamlar tam sentetik motor yagi ile gecerli. Söyle bir örnek. Bir bakimda hava filtresini söktüler ve bu daha yeni dediler. Halbuki 18bin km önce takilmisti. Ve halen temizdi. Buna ragmen degistirttim. TR'de hava filtreleri 6 ayda bir tikanir. Bakimda yapmasaniz degistirmekte fayda var; yakit sarfiyatini düsürecek ve yagin daha uzun süre kalitesini korumasina yardimci olacaktir.

Şöyle bir bakarsak o zaman sık değişim periyotlarıyla Türkiyedeki motorlar daha sağlıklı gibi duruyor.. (kullanıcılar aynı olmak kaidesi ile..)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1874 : Ağustos 14, 2011, 22:13:43 »
Şöyle bir bakarsak o zaman sık değişim periyotlarıyla Türkiyedeki motorlar daha sağlıklı gibi duruyor.. (kullanıcılar aynı olmak kaidesi ile..)

Hayir.

Türkiye'de düsük benzin kalitesi, tozlu ve ideal olmayan ortam, isinin ehli olmayan ustalar vs sayilirsa, Avrupa'daki araclarin motorlarinin daha iyi kondisyonda olmasi daha muhtemel.

Genelleme yapmak zor ama Türkiye'deki ortam araclarin canina okuyor diyebiliriz. Almanya'da özellikle araclarin eskimesi daha yavas.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1875 : Ağustos 14, 2011, 23:05:25 »
Hayir.

Türkiye'de düsük benzin kalitesi, tozlu ve ideal olmayan ortam, isinin ehli olmayan ustalar vs sayilirsa, Avrupa'daki araclarin motorlarinin daha iyi kondisyonda olmasi daha muhtemel.

Genelleme yapmak zor ama Türkiye'deki ortam araclarin canina okuyor diyebiliriz. Almanya'da özellikle araclarin eskimesi daha yavas.

Yağ değiştirmek konusunda ne kadar usta olmak gerekebilir ? Ama orjinal parça kullanılmaması dediklerinize çıkıyor birbirini nötrlüyorlar..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1876 : Ağustos 14, 2011, 23:28:38 »
Söyle bir örnek vereyim.
Alfa'mi yetkili servise götürdüm. Büyük bir servis ve sahibini taniriz; o yüzden aracin bakimini dikkatli yaparlar.
Arac 1999 model ve ilk sahibi benim.

Gecen sefer bakima gittiginde hava filtresini degistirmisler. Araci servisten aldik, acayip bir emme sesi var. Resmen intake kit takilmis gibi. Kaputu actim baktim. Adamlar boxer modelin filtresini takmislar; büyük gelmis, kutudan tasmis. Kutuyu tam kapayamamislar, hafif acik kalmis. Döndüm bas usta bu arabalarinki hep böyle diyor.

Simdi sana sorum su: Bir filtreyi degistirmek icin ne kadar usta olmak gerekiyor? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1877 : Ağustos 16, 2011, 16:09:24 »
Söyle bir örnek vereyim.
Alfa'mi yetkili servise götürdüm. Büyük bir servis ve sahibini taniriz; o yüzden aracin bakimini dikkatli yaparlar.

Gecen sefer bakima gittiginde hava filtresini degistirmisler. Araci servisten aldik, acayip bir emme sesi var. Resmen intake kit takilmis gibi. Kaputu actim baktim. Adamlar boxer modelin filtresini takmislar; büyük gelmis, kutudan tasmis. Kutuyu tam kapayamamislar, hafif acik kalmis. Döndüm bas usta bu arabalarinki hep böyle diyor.

Simdi sana sorum su: Bir filtreyi degistirmek icin ne kadar usta olmak gerekiyor? ;)

İşi kesinlikle bilmek gerekiyor kocakarı hesabına getirmemek gerekiyormuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1878 : Ağustos 16, 2011, 17:28:17 »
Ustaların en ustaca marifetleri durum ne olursa olsun "çok şey bilen adam" pozu takınabilmeleridir. :)
Ayrıca zor durumlarda kullandıkları belli kalıplar var, mesela:
"Bu modeller böyle" ,
"Bu parça yan sanayi olduğu için.."
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1879 : Ağustos 16, 2011, 20:03:42 »
Söyle bir örnek vereyim.

Usta olmaya gerek yok sadece dikkatli davranıp işi düzgün yapmak önemli işin özü bu çırakta olsa ustada olsa baş ustada olsa hiç birşey  farketmez işin içinde dikkat ve özen göstermek yoksa istediği kadar usta olsun..