0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçen gün aracımın sadece motor yağını değiştirdim. eski yağ 10w-40 shell helix idi. şimdi full sentetik 5w-40 var aracın daha iyi devirlediğini hissediyorum, motor rahatladı resmen.(sadece yağ + yağ filtresini değiştim)
servis fiyatı olarak normal, ama sanayinin tam 2 katı. olsun servislere destek olmak lazım
Nisbeten ılıman iklim diyebileceğimiz İzmir'de oturuyorum.Sıcaklık -3 ile 40 arasında değişir.Aracım 2011 Corolla 1.6 benzinli.6 ay doldu.4000 km'de.Motorun alışma dönemi olduğu için bu seferlik 6 ay yağ bakımını yaptıracağım.Bir problemde servisin 6 ay tavsiye yağ bakımını yapmamışınız giibi bir sebep uydurmalarını istemiyorum.Bundan sonra her 10000 km'de gideceğim.Hemen hemen motor yağı ile ilgili tüm sayfaları okudum.Sonuçta yeni motora servisten tam sentetik 5w-30 yağ koymalarını isteyemeye karar verdim.Servis 10w-40 için filitre dahil 115 TL, 5w-30'a filitre dahil toplam 160 TL fiyat verdi.
Bunyamin Bey, fiyati daha uygun olduguna gore 10W-40'i secip daha kisa araliklarla yag degisimini de dusunebilirsiniz. Mesela 7000km/7 ay gibi. Ozellikle yilda kat ettiginiz km 15bini gecmiyorsa. Yilda 15-20bin km yol katediyorsaniz tam sentetik secmeniz yagin israf edilmemesi acisindan isabetli olur.
benim yağ 8000 de iki seneyi geçti yeni yağımda mobil1 5w50 bagajda kısmetse bugün değişecek 750 km yola gideceğim kısmetse. ben hiçbir zaman yağda yıl veya ay hesabı tutmadım 1968 denberi.
5w-30 ile 10w-40 arasında servis 35-40 TL fiyat farkı verdi.Bu fark çok ciddi rakam değil ve zamanla bu farkın daha fazlasını 5w-30 çıkaracaktır. Üstelik forumda okuduğum kadarıyla 5w-30 10w-40 dan daha koruyucu ve yeni arabalara önerilen bir yağ.Yılda 10000km civarı yapıyorum.Bu yağ değişiminden sonra da 10000km/1 yıl olarak 5w-30 ile devam etmeyi düşünüyorum.
çocuklar seneyi yanlış yazmışım 1962 olacak.
ful sentetik yağlar 20 bin km yapar hadi indirim yapalım 15 bin. ama toyotada servis aralığı 10 bin km olduğundan garanti sürecinde mecburen 10 bin km de değişeceksin. garanti belgesinde bakım peryotlarında yıl-ay süresi yoksa zaman mühim değil.
Atilla Bey, fazla km. yapmayan arkadaşlar için süre uyarısına da dikkat edelim bence. Bana kalırsa üzerinden bir kış ve de yaz geçen yağı sentetik de olsa 1 yıl içerisinde değiştirmekte fayda var.