0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca, motorda yag sizintisi vs mekanik bir problem yoksa buharlasmasi daha az olan, isiya daha dayanikli olan sentetik yaglar yag yakmayi/ekisltmeyi azaltir. Her sentetik yagda bu buharlasma derecesi farkli farkli. Dediginiz gibi (sizinle ayni fikirdeyim) sadece sentetik olsun ne olursa olsun demek de isi cozmuyor, buharlasma derecesi daha yuksek olan sentetik tercih edilmeli.
Ahmet mobil1 extendedlife yağında, yağ sızıntısını önlemek için conta ve keçeleri canlandırıcı katkı kullanıyormuş , hakikaten eğer doğruysa müthiş bir olay.
Atilla abi seninde yağ konusunda maşallahın var
Yasin kardes, ikinci rakam 30 hepsinde de, dolayisiyla normal calisma sicakliginda farkeden bir sey yok. Ama motor, normal calisma sicakligina erisene kadar yag motora daha cabuk, kolay ulasir. Ilk calisma ani motorun en cok yiprandigi andir. Ilk rakam ne kadar ince olursa bu yipranma o kadar az olur. Bu surede 0'in yakit tuketimi 5'e,10'a,20'ye gore daha az olur.20W-50 konulursa motora, 1.3-16lt.lik motor bunu birakalim soguk iklimi Antalya'da bile zor cevirir. Bu da yakit tuketimini arttirir.Tam sentetik 5W-30, 0W-30,0W-40'tan herangi birini rahatlikla kullanabilirsiniz.Ben Castrol Syntec 0W-30 (Turkiye'deki adi Castrol Edge 0W-30) kullaniyorum simdi.
Merhaba dostum,benim arac şuan 2600km. de,10bin bakımında 5W-30, 0W-30,0W-40'tan birini koydurmayı düşünüyorum,bu bilgiler çok faydalı oluyor.yağ hakkında ne çok bilmediğim varmış.Full sentetik koydurmak gerek sanırıım birde şu yağdaki W değeri "0" veya buna yakın olmalıki motor rahat dönsün ekonomi sağlansın ilk çalışmada aşınma az olsun fakat attilla amca bir önceki sayfada yağ ince olursa bu saydıklarımızı kazanırız fakat" KORUMADA O KADAR AZ OLUR" yazmıştı,şimdi ne yapmalı benim kararım 10bin bakımında "0W-30"
Araban benzinli ise bence 0w-40 mobil 1 veya castrol koydur derim.
3 tanesi arasında kaldım5-40 mobil super 30005-40 castrol edge0-40 mobil 10w40 nasıl olur bilmiyorum 2000 model 108 binde
atilla abi mobil1 esp formula 5w30 bizim d4d ler icin uygunmu 4 lt yağ 75 tl istiyorlar
Eneos Sustina 0W-50 tam sentetik yag gonderiyor uretici ucretsiz olarak. Haberini aldim. Nerede kullanacagim ben bu kalin yagi simdi?