0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metro marketlerde Castrol Edge 5w40'ın 4 litresi 70 tl( KDV dahil).Bu yağ için cazip bir fiyatmıdır?
Mesut bey yeni nesil araçlarda marşa basılırken gaza basılmamalı.sabah soğuksa 45 saniye kadar .yazın ise 30 saniyeden fazla beklemeyin yola çıkın aracı fazla zorlamadan yolda ısıtın motoru.
shell helix 5w-40 C(cold) yi kullanan varmı?usta 15.000 km çok rahat hatta 20 bin bile gider diyor, Atilla abi ne diyorsun bu konuda ?
Shell fiyatıda makul, 4 L si 70 tl, değişme dahil.abi yağ budur:http://www.turkoilmarket.com/Shell-Helix-HX7-C-5-40-4-Lt,PR-465.html
evet tam sentetik demiyorda, 'sentetik teknolojili' diyor, ama shell helix ultra için tam sentetik diyor, burdan bizimkinin tam sentetik olmadığını mı anlamalıyız?birde bundan önceki yağım total 5w-40 idi bu shell, bidaha marka değiştirmeyim, shell de sebat edeyim diyorum. sen nedersin Attilla abi?(Castrol la ilgili iyi hatıralarım olmadığından hiç bahsetmedim. ve çok reklam veren firmalara güvenemiyorum nedense)
peki her seferinde marka değişimi sıkıntı olmaz mı abi?araç daha 43 binde geçmişi şöyle;10 ve 20 binde servis 15w-40 Bp koymuş,30 binde total 5w-4040 binde shell 5w-40 (filtreleri tabiki her seferde değiştim)
5w30, 5w40 yağlar sentetikliği şüpheli yağlar. mesela sentetiğin mucidi mobil, bu yağların en tanınmış mobil1 markasını bu viskoziteye koymuyor .mobil 3000 diye bir kategoride pazarlıyor. Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Mayıs 13, 2011, 22:35:10shell helix 5w-40 C(cold) yi kullanan varmı?usta 15.000 km çok rahat hatta 20 bin bile gider diyor, Atilla abi ne diyorsun bu konuda ?Shell Helix Ultra 5W-40 kullandim, M1'den farki yok.
Shell Helix Ultra 5W-40 kullandim, M1'den farki yok. Bu ne ya Atilla amca? bizim piyasada böyle bir yağ görmedim yinede sitelerden bir araştırayım Ahmet .
bu full sentetikler çok enteresan bir kategori, bence en kaliteli olanlar SL/CF olanları yani hem benzin hemde dizel motorlarda kullanılanları. bazıları sadece benzinlide kullanılıyor. biliyorsun dizel yağlarının bazı artı özellikleri olması lazım. basınca ve hararete çok dayanıklı olmak gibi.
yağların tanıtım bilgilerine bakacak olursak kötü hiçbir yağ yok, ama iş tatbikata gelince çok farklı. selenia fiat gurubunun resmi yağı fakat çok eksiltme yapıyor. fiat arabalarda ve efsanede deneyerek bizzat şahit oldum. eksiltmesi en az olan yağlar deneyimlerime göre mobil ve bp ,ezelden beri bu hususta kimseyle paylaşmadıkları teknolojiye sahip olduklarını düşünüyorum. castrol, BP tesislerinde üretildiği halde bu hususta BP nin gerisinde. magnatec 10w40 10 binde 0.5 kg eksiliyor fakat bp visco 5000 10w40 0.1-0.2 kg. şu anda arabada visco var 8 bin de 100 gr eksiltme vardır veya yoktur. magnatech kullandığımda eksiltme belirgin oluyor. hele selenia 1 kg a yakın eksiliyor, hemde ben bu denemeyi arabam 100 bindeyken yaptım şimdiki gibi 220 küsurda değil. Fiat Coupe dede korkunç eksilme oluyordu ben fiat motorlarının kalitesizliğine bağlıyordum meğerse kalitesiz olan Selenia imiş. bizim Fiorino da da Selenia vardı ondada eksiltme vardı, artık 5w40 castrol edge koyduk, şimdilik bir eksiltme yok.