0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yavas yavas yola geliyorlar demek ki Tabii, musteriye 5W-30 deyip 10W-40 koymaya devam etmiyorlarsa.
Geçen hafta servise götürdüm arabayı ben hiçbirşey demeden 5w-30 yağ koymuşlar...5-30 standart oldu galiba...
+1Yag, zamanla incelir zaten.Olabilir.0 ile 5, hatta 10 (birinci rakam) arasinda yakit farki gozlemlemedim simdiye kadar.Yazilarinizi satir satir okuyorum Atilla amca, merak etmeyin. 1955 model Chevrolet Belair icin fabrikaca tavsiye edilen yag buyuk ihtimalle 20W-40 gibi kalin bir yagdir.Farkli viskozitede (motorun kaldirabileceginden ince) bir yag soruna sebep oldu diye dusunuyorum.Yag tercihi kisisel bir tercih, herkesin tercihine saygi duyarim.
aracım 2011 auris d4d 10000 bakımında 10w40 yağ koymuşlar şimdi ben bu yağı deyiştireyimmi yoksa 20000 km ye kadar böyle kullanayımmı
Aracıma d-4d corolla manul vit. 2011 12000 km de. 10000 bakımında 10w-40 yağ konmuştu.2000 km bu yağla dolaştım lakin arabanın ilk haliyle hiçbir alakası kalmamişti.Arabanın sesi artı ve sanki performansında düşme gözlemledim.Araba çalişirken resmen kendini kasıyordu.Sonra aracıma castrol edge 0w-30 yağ koydurdum fark ise ilk başta aracın sesi resmen kesildi,aracın motoru rahat calışmaya başladı ve herzaman gitiğim uzun yolda ortalama 4.3 lt dediği yerde şu an yazan değer ortalamada 3.9 ile 4.0 lt yazıyor.Şehir içinde ortalamam ise 10w-40 varken 6.0 ile 6.5 değer gösterirken 0w-30 yağda 5.0 ile 5.5 lt ortalama yazıyor.Şunu belirtmeden gecemiycem aracın kullanım kitabında d-4d için kullanılaçak tercih edilecek yağ için 0w-30 ilk tercih bu yoksa 5w-30 yaği önermesine rağmen servislerin 10w-40 yağ kullanması ne alaka hala anlamiş deyilim Saygılarimla iyi forumlar.
atilla abi bu yağlar yarı sentetikmi yoksa tam sentetikmi .şimdi üstündeki yağı yağ filitresini deyiştirmeden deyiştirsem olurmu
Siz yakit sarfiyatinda dusus gozlemlemissiniz. Buyuk ihtimalle sentetik yag olmasinin da etkisi var, ama ince olmasi da bir deger etken tabii.Belirttiginiz degerlere bakilirsa 0W-30 sentetik yag ile %10-20 gibi yakit tasarrufu saglamissiniz.Ben de 0W-30 Castrol Syntec kullaniyorum su an.
Ahmet bey yakıt tasarufu,performans araba 40 numara yaga göre daha canlı oldu bana öyle geldi,motorda bariz ses azalması,sabahları ilk çalişmada motorun sabahları 40 numara yağa göre çok rahat çalişması 30 numara yağda gözlemlediğim etkiler.Sadece castrol edge 0w-30 yağda ince yağ olduğundan eksiltme çok olurmu bunu merak ediyorum şimdilik görünen bişey yok ama ilerleyen günlerde görücez bakalım ? Son olarak sabahları arabayı çalıştırmak için kontaği çevirdiğimde yağ lambası yanardı şimdi kontaği çevirdiğimde çaliştirmak için yağlambasi hiç yanmiyor.
Şu geldiğimiz hale bakın, firmalara güvenimiz kalmamış durumda . Geçenlerde servise gidip yanımda getirdiğim M1 5w-30 4 lt yağını koydurduğuma inanmak istiyorum ama..., zira aracı aldığımda yağ seviyesi tam üst çizgideydi(filtre de değişti). Daha önceki 10 bin bakımda aynı işi yaptıklarında seviye üstten 0,5 -1 cm kadar azdı. Şimdi belki iyi niyetlerinden kendilerinden azıcık farklı bir yağ eklediler , belki araç dışarıda 1 saat beklediğinden kalınlaşan ve motora yeni bulaşan yağ tam süzülemedi ( bu yüzden serviste bekleterek yağ değiştirmelerine açıkçası sinir oluyorm) , belki de benim yağı çok sevdler ve kendi yağlarını koyup 0,3 l de ilave ettiler. Gerçi aracın gidişinden 30 yağ var gibi anlıyorum ama şüphe düştümü akıldan çıkmıyor işte.
Merhaba arkadaşlar corollanın kitapçığını baştan sona okudum,yağ bölümünü anlattığı kısımda sayfayı hatırlamıyorum, şöyle bir ibare vardı. "5W-30 yağ yakıt ekonomisi sağlar" yazıyordu.Açıp bakabilirsiniz 2011 corolla.Birde bir sorum olacaktı aracı ilk aldığımda biraz fazla yakıyordu, şuan 2500km. geldi azda olsa yakıt düşmeye başladı toyotayı aradığımda müşteri temsilcisinin söylediği ilk şey yakıt 10binden sonra düşmeye başlayacak diye bunun nedeni enjektörlerin kurum bağlayıp yakıt geçişini azaltmasımı yoksa başka bir nedeni varmı cevaplarsanız sevinirim.Hoşça kalın..(2011 corolla 1.4 d 4-d)