0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abiler yaklaşık 2 hafta önce 10.000 bakımı yaptırdım. Bakımı yetkili serviste yaptırdım orjinal parçalar kullanıldı. Aracıma 0w40 yağ koydurdum. Aracın fabrika çıkışında 5w30 yağ konuluyormuş. Aracın performansında kesinlikle düşme yok, hatta artma var. Ama şundan eminim, bakımdan sonra araç daha fazla yakmaya başladı. Ama yağdan ama başka birşeyden bilmiyorum. Benim aklıma yağ geliyor işin açıkcası. Fazla dediğimde öyle abartılacak kadar fazla değiL tabi. Tahminim depoda 1 ile 2 litre arası fazla yakıyor eskisine göre. Buda 35-40 km civarı daha az yol gidiyor demek.
merak edilecek birşey yok, benzindende olabilir, değilse 1000 km sonra yakış normale gelir,öyle tahmin ediyorum.
Ahmet yakıt farkı 15w40 ve 5w40 ın viskozitesinden dolayı değil birinin mineral diğerinin tam sentetik olmasından. 0w30 ful sentetikle 0w40 arasında yakıt farkı % 0.1 ler mertebesinde olduğunu düşünüyorum.
Ahmetciğim gerçi daha öncede yazmıştım ama belki okumamışsındır, vaktiyle mobilin 10w30 special yağı yeni çıkmıştı, ben chevrolet belair ilah arabama 20w40 castrol yerine fiatı iki misli olan 10w30 u koyup kız arkadaşımla Düzceye doğru yola çıktım fakat arabaya biraz yüklenince araba yatak vuruntusu yapmaya başladı.Gebzeye gelmiştim hemen yepyeni yağı döktürüp castrol 20w40 koydum, araba yine canavar gibi oldu. arabam 1955 modeldi ve o yıllarda İstanbul polisinin kullandığı arabaların en üst versiyonuydu, taksi plakalıydı. ben hiçbir zaman ince yağa güvenmem ,tabiki su gibi ince olduğundan sürtünme kat sayısı kalın yağa nazaran düşük olmasından dolayı çok çok az miktarda yakıt tasarrufu yapabilirler ama benden uzak dursunlar.
... Fakat mobil yeni bir 5w30 yağ çıkarttı o da 0w40 dan daha iyi. ....
Mobil 1 in piyasada 5w-30 ESP olarak formula diye bir çeşidi var , bunun dışında bizim piyasada olmayan esp siz mobil 1 5w-30 var(USA sitesinde)..Sizin yeni çıkarttı dediğiniz 5w-30 hangisi? Daha alt kalitede 5w-30 u var ama adı mobil 1 ... diye başlamıyor ve o da new life 10w-40 dan iyi değildir.
Ben son iki değişimde castrol edge 5w40 kullanıyordum. Artık km 130bin olduğu için mobil 1'in 5w50 peak life'ına geçtim. 2 gün oldu henüz tam değişimi algılayamadım. Bakacağız artık.
5w30 ların hepsi fullsentetik değil.mobil1 newlife 10w40 değil 0w40 tır ve en iyi fullsentetiklerden biridir. her yağda mobil1değil. mobil1 ilk fullsentetik yağdır(hatırladığım kadarıyla)...
Doğrudur , yanlış yazmışım Mobil 1 new life 0w-40 olacaktı . Ayrıca bu yağ USA sitesinde Mobil 1 0w-40 diye geçiyor fakat teknik verileri buradaki new life diye farklılaştırılan 0w-40 ile bire bir aynı ..
1 hafta oldu. Araç eski yağda daha iyi devirleniyordu gibi geldi bana. Sanki bunda daha hantal gibi.
AE101 (1.3 XL, karbüratörlü) aracımın yağ değişim zamanı geldi. Fakat hangi yağı alacağıma bir türlü karar veremedim. 208.000 km'de araba. Sürekli LP ile kullanıyorum. Benzinle hiç kullanmıyorum (Sıralı sistem değil). Mobil 1 10W60 Extended Life hakkında ne düşünüyorsunuz? İstanbul'da yaşıyorum ve yaz da geldi. Yani pek soğuk hava görmeyecek bu haliyle. Ne önerirsiniz?