0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
niye serkan ne oldu memnun kalmadınmı?
sorumda bu zaten iki firmanın ilk tercih önerisi farklı hangisi doğru?
Memnunum ama yakıt sanki biraz arttı gibi geliyor. Tam net bir ölçüm yapamadım aslında. Fakat 5w30 da aracın daha az yakıt tüketeceği söyleniyor. Ama şuanda araç eskisine göre daha sessiz çalışıyor.
araba daha sessiz çalıştığına göre motor koruması daha iyi.ama sen dersenki motor iyi korunmasın silindirler (yağ ince olduğundan) kolay dönsün, turbonun korunması mühim değil kararını verdiysen, bir daha ki sefere mutlaka 5w30 kullan. ben oğlumun fiorinosuna castrol edge 5w40 koydum araba hopluyor, bir dahaki sefere 5w30 koymalı,motor dikiş makinesi gibi çalışsada nasıl olsa daha az mazot tüketir!
atilla ağabey siz bu durumda beim araç içinde 5w30 umu tavsiye ediyorsunz yani? hada önceki yazılarında sanki 0w40 ı tavsiye ettiğiniz hatırlıyorum sıcak havada incelirse 20 olur motoru korur dediğnizi anımsıyorum?
Seydi kardeş ironi yapıyorum.Serkanın beş dakikada fikir değiştirip canım 0w40 ı harcamasına kızdım.
yani abiler iyisini bilir diyerek 0W-40 kullanıyoruz demektir buda:))) doğrumu anlamışım abi:)
Kim ne derse desin bu 10/40 yağla dikkat ettim rölantide araç eskiye nazaran daha gürültülü çalışıyor...
0w40 tavsiye ederim. Saat gibi çalışıyor motor. Biraz daha fazla yakıyor ama 10w40 la bir farkı yoktur gibime geliyor.
40, 30'a gore motoru daha fazla yorar. Ama 30-40 farkinin yakit tuketimine etkisi bazen olculemeyecek kadar kucuk olabilir. Surus sekli ve suresi, hava sicakligindaki degisim, gaz pedalina daha fazla yuklenmek vs degiskenler var. Her sart ayni oldugunda tuketim nedir onu bulmak zor.Ozellikle M1 0W-40 bir sure kullanildiktan sonra hizla 30 derecesine gelene kadar incelir. 40 yag koyuyorsunuz bir bakmissiniz birkac ay sonra 30'luk olmus.
normal bir sürüş tarzı ile aradaki fark çok ciddiye alınmaycak bir farmı demek istiyorsunuz?
Ben 0W-30, 5W30,10W-30 ve 0W-40 dereceli yaglari kullandim simdiye kadar.Yol bilgisayari falan arabamda, ama her benzin alisimda tuketimi hesapliyorum. Yakit sarfiyati kisin hissedilir derecede dusuyor, ama Nisan-Mayis aylariyla Kasim-Aralik aylari arasinda farkli yag kullanmama ragmen degismiyor. Degistigi zaman mutlaka sehir ici agirlikli surdugum icin degisiyor.Fark varsa da yarim litre olmasina sasiririm. Serkan, yol bilgisayarinda gorunen anlik tuketim degeri guvenilir bir deger mi? Bir de bir depoyla ne kadar km gittigini hesapla. Ayni yerden, gunun ayni saatinde, ayni pompadan benzin al, bitince depoyu doldur. Bu sekilde bir hesapla da fark bu kadar olur mu gormek acisindan...Farkli bir yag deniyorum diye gaza o yokusta daha fazla yukleniyor olabilir misin?
Ben normal sürüşte farkediyorum. Herzamanki gittiğim yolda yokuş çıkarken anlık yakıt tüketim göstergesi 7.5 filan oluyordu şimdi 8.1 civarı gösteriyor yol bilgisayarı. Belki yağ yeni olduğundan olabilir :S
15W-40 ile 5W-40 arasinda %1-1.5'luk bir yakit sarfiyati farki varmis. Dun bir dergide okudum. Ikinci rakam olan 30 ile 40 arasindaki fark da bu kadar az midir acaba Atilla amca?