0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aykut motor yağının zamanla hiçbir ilişkisi yoktur. sen hangi yağın kutusunda üretim ve son kullanım tarihi gördün? bu tamamen tüketiciyi sık sık yağ değiştirterek soymak amaçlı bir yaklaşım.bunu da resmen değil tavsiye şeklinde belirtiyorlar. askeriyede onlarca yıllık motor yağı stokları olduğunu askerlik zamanımdan biliyorum.kullanıldıktan sonra ömrü zamana bağlı tek yağ hidrolik yağıdır.
Yag zamanla %100 iliskili. Arabanizi hic kullanmayin, park edin bir sene, o yag ayni sisedeki gibi kalir mi?
Prius, 4 silindirli Camry,FJ Cruiser,Tundra,Sequoia,4runner ve Scion xD diyor ikinci resimde 6.soruya verilen cevapta.Bu motorlarda 0W-20 tam sentetik yag kullanildigi icin olsa gerek.
Ahmet hocam sonuç olarak auris neyi hakediyor ?
alper beyin paylaştığı resim gayet açıklayıcı ama,keşke syntetic in derecesi de belirtilseydi, 5w-30 veya 5w-40 gibi.
Firmaların söylediğine göre mobilde 5w30 castrolde 0w30 en iyisi. Ben geçen hafta 10.000 bakımında 0w40 koydurdum. Bir daha koydururmusun diye sorarsanız hayır. Ben bundan sonra Mobil 5w30 koydurmayı düşünüyorum.