0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
almanyanın yazlarıda cok sıcak olmadığını ve kısların soğuk oldugunu düşünürsek almanya için 5 30 un 5 40 a göre daha uygun olması gerekir.
sevgili kardeşim çoğu araba sahibi bu konuda yanılıyor,kışın 5w30,5w40,5w50 aynı tepkiyi gösterir.w winter nosu 5(viskozite) üçününde aynı,kış olsun yaz olsun modern arabalarda motorun sicaklığı sabittir,bir milim oynamaz. biraz önceki yazımı bir daha bugözle okursan sanıyorum 40 noya daha sıcak olursun.
Mesutum araban 200-250 bine gelince 5w50 kullanırsın inşallah.bugüne gelince 0w40 ,5w40 senin ve herkesin yağı.5w40 castrol edge 60 lira fiatı var ,onun için tercih edilir,benim bir arkadaşım var Almanyada BMW3,30 u var , sıfırdanberi bu yağı kullanıyor 200 bini aşmış gayet memnun.
anladım Atilla amca, teşekkür.. saygılar
aitilla abiii, castrol mü,mobil mine dersin?
abi sonuç olarakbana en son söylediğin,mobil 3000 5w40 tı hatırlarsan;mobil 3000 5w40 mı,yoksa castrol edge 5w40 mı kullanayım?birde daha önce kullanılan yağı, değişim esnasında göz önünde bulundurmak gerekirmi? (aynısı olması şartmı vs)
çocuklar yeni bir araba dizel olsun benzinli olsun siz yinede 40 numaradan şaşmayın.5w40 ve 0w40 castrol edge ve mobil1 newlife arabanızın ömrünü uzatır. bu forumda ilk üye olduğumdan beri devamlı ince yağın mahzurlu olduğunu söyleyip durdum.dinleyen dinledi dinlemeyen dinlemedi. benim oğlumun fiorinosuna 5w40 castrol edge koydurttum,söylemesine göre arabanın çekişi bile artmış.apartman komşum inşaat mh. Satılmış Sarıkaya dostumun 290 bindeki Opel astrası 3000 km de 1lt eksiltme yapıyordu, mobil1 extendedlife 10w60 koyduk,10000 km de 0.5lt eksiltme yaptı. o arabayla pazartesi günü 400 km yol yaptık Cide ye gittik geldik, motor sesi bile yok gibi birşey olmuş. her söylenene inanmayın,motorda herhangi bir aksaklıkta hararet yükselmesi, aşırı zorlamalarda sizin 30 numara yağınız 10 numaraya düşer,40 numarada 20 ye düşer,10 numara motoru koruyamaz ama 20 numara motoru hasardan koruyabilecek bir kalınlıkta olduğundan motorunuzun elden çıkmasını önler. artık karar sizlere kalmış.bu arada bagajımda mobil1 peaklife 5w50 yağım kuzu gibi yatıyor, nasip olursa 2000 km sonra değişeceğim.
,Atilla abi(umarım abi dememin bi sakıncası yoktur saygıda kusur etmek istemem) aracımın turbo su ile ilgili sıkıntıyı forumda da paylaştım Ankara da ki 3 yetkli servis ve sanayideki turbo ustası turbonun yanlış yağ kullanımı sonucu arızlandığını söylediler,aracın servis kitapcığın da tavsiye edilen yağ ise 0W30 bende ama altına da not düşmüşler coğrafi konuma göre oran değişebilir diye buna rağmen kullanılması gereken en kalın yağ 5w30 olarak gösterilmiş,şimdi benzinli araçlar için çok fazla bir sıkıntı çıkartmaya bilir ama benim aracımın turbosu bozudu ve sonrasında bakımını yapan yetkili serviste elimde faturalarım olmasına rağmen suçunu kabul etmedi,şimdi bende sıkıntı çıkartmayacaksa ekonomikte olması yönünden,10/40 kullanmak isterim ama birde bu aracın turbosunu bozmak istemem işin açığı,ha bu arada peugeot yeni nesil dizel araçlarında Castrol 5/30 tam sentetik yağ kullanıyor servis müdürü ie görüştüğümde bu 10/40 olayını sordum oda 206 ve 307 ve birçok ticari dizellerde partner gibi bazı araçlarda 10/40 kullandıklarını sıkıntı yaşamadıklarını söyledi ama senin aracın için biz 5/30 koyuyoruz istersen farkını verip yada yağını sen alıp gelirsin 0/30 koyarız dediler.uzun lafın kısası yeni nesil dizeller çok nazlı daha dikkatli olmak gerekiyor diye düşünüyorum.
benim aractada 10-40 vardı ilk aldıgımda ve bu konuyu hem genel merkez hemde servisle gorustum illa 10-40 diyorlardı hiç bişey olmaz her turlu garanti dolu laflar ile neyse ben 7000 de yagı degiştirdim 5-30 koydurdum aracım 19650 km de gecen kasım ayı turbo iflas etti servis degiştirdi şimdi 22000 de 4. yagı degişecek ama olan turbo değişimi yagdan mı sorusuna pek yeterli bi cevap alamadım ama bence 10-40 yağ turbo dizel bir arac için çok kötü bir yag secimi
az evvel burada tanıdığım bir ustayla konuştum.piyasada çok miktarda merdiven altı üretilen yağ olduğunu ve bunları örneğin castrol bidonuna koyup sattıklarını çok dikkat etmemi söyledi.ayrıca kesinlikle servisten yağ kullanmamı ileride garantide sorun yaşayabileceğimi iletti,kendisi eski peugeot servis çalışanı.şu anda özen ticaret internetten yağ satmakta kendilerini telefonla da aradım kendilerinin 45 yıllık bir firma olduklarını asla böyle birşey olmayacağını söylediler ama içime bir kere kurt düştü.özen ticaretten alışveriş yapan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Aykut hocam ben sana en iyisi ordudan 5 lt. fındık yağı göderim , koy aracına güle güle güvenle kullan
süper fikir ama fındık yağı kaç oluyor 0w40 mı?
0w5w dir