Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1580 : Nisan 20, 2011, 09:56:12 »
almanyanın yazlarıda cok sıcak olmadığını ve kısların soğuk oldugunu düşünürsek almanya için 5 30 un 5 40 a göre daha uygun olması gerekir.

sevgili kardeşim çoğu araba sahibi bu konuda yanılıyor,kışın 5w30,5w40,5w50 aynı tepkiyi gösterir.w winter nosu 5(viskozite) üçününde aynı,kış olsun yaz olsun modern arabalarda motorun sicaklığı sabittir,bir milim oynamaz. biraz önceki yazımı bir daha bugözle okursan sanıyorum 40 noya daha sıcak olursun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1581 : Nisan 20, 2011, 10:03:09 »
sevgili kardeşim çoğu araba sahibi bu konuda yanılıyor,kışın 5w30,5w40,5w50 aynı tepkiyi gösterir.w winter nosu 5(viskozite) üçününde aynı,kış olsun yaz olsun modern arabalarda motorun sicaklığı sabittir,bir milim oynamaz. biraz önceki yazımı bir daha bugözle okursan sanıyorum 40 noya daha sıcak olursun.

sevgili atilla abi,
benim orada kastettiğim viskozite aralıkları ne kadar az ise katkı o kadar az demektir.5w kış koşulları içindir ayrıca 5w-30 ile 5w-40 üst sıcaklık degerleri yani 30 ve 40 ın degerleri aynıdır.burada 40 yerine 30 kullanmak aralığı daralttığı için katkıyı azaltmak anlamında söylediğim bir seydi.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1582 : Nisan 20, 2011, 10:06:03 »
arkadaşlar ford'un yetkili servislere göndermiş olduğu şöyle bir mesaj varmış:

Acil Servis Mesajı

05.05.2008
Konu: Binek TDCi araçların periyodik bakımlarında 10W/30 motor yağı yerine 5W/30 motor yağı kullanılması hakkında
Değerli Servislerimiz,
Türkiye�deki dizel yakıt kalitesinin düşük olması nedeniyle bugüne kadar binek TDCi araçların periyodik bakımlarında düşük kaliteli yakıt kullanımına karşı daha dayanıklı olan 10W/30 motor yağı (WSS-M2C921-A) kullanılmıştır.
EPDK tarafından yayımlanmış olan tebliğ doğrultusunda 1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle 7000 ppm kükürt içeren yakıt piyasadan kaldırılacak, yerine yalnızca max 50 ppm kükürt içeren TSE EN590 standardındaki dizel yakıt piyasaya sunulacaktır.
1 Temmuz 2008 tarihi itibariyle tüm eski ve yeni binek TDCi araçların periyodik bakımlarında 10W/30 motor yağı (WSS-M2C921-A) yerine, benzinli araçlarda da kullanılmakta olan 5W/30 motor yağı (WSS-M2C-913-B) kullanılacaktır. Bu tarihten sonra binek TDCi araçlarda 10W/30 motor yağı (WSS-M2C921-A) kullanımına izin verilmeyecektir.
5W/30 motor yağı (WSS-M2C-913-B) kullanımı beraberinde birçok avantajı beraberinde getirecektir:
o Ford TDCi binek araçlar 5W/30 motor yağı ile max performans sağlayacak şekilde tasarlanmıştır
o Motor iç dirençleri azalacaktır. Buna bağlı olarak;
� Hareketli motor parçaları üzerindeki abrazif (aşındırıcı) etki azalacaktır
� Yakıt ekonomisi sağlanacaktır
� Soğuk çalışma performansı iyileşecektir
� Akü/marş motoru/volan dişlisinin ömrü artacaktır
� Turboşarj yatakları daha iyi yağlanacak ve turboşarj ömrü artacaktır
o Yağ bileşimindeki metal içerikli katkılar sınırlandırılacağı, buna bağlı olarak motor yağı kaynaklı kül miktarı azalacağı için DPF (Dizel Partikül Filtresi) ömrü artacaktır
Binek TDCi araçlar için periyodik bakım aralığı 15,000 km�dir. Binek TDCi araçların periyodik bakım aralığında şu an için herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

Ford Otosan tarafından onaylı 5W/30 motor yağı (WSS-M2C-913-B) ticari adları yeniden yayım_ASM_TRPV_01/08 ile yayınlanmıştır. Liste güncellendikçe en güncel liste FODN�den temin edilebilmektedir. 5W/30 motor yağı (WSS-M2C-913-B) ticari adları aşağıdaki gibidir:
o FMY FORMULA FE 5W-30
o FORD MOTORCRAFT FORMULA E 5W-30
o CASTROL MAGNETEC PROFESSIONAL A1 5W-30
o MOBIL SUPER FE SPECIAL 5W-30
o SHELL HELIX 5W-30

10W/30 motor yağından (WSS-M2C921-A) 5W/30 motor yağına (WSS-M2C-913-B) geçiş sırasında motor yağlama sisteminin hassas bir şekilde temizlenmesi için Impact-850 Motor Yağlama Sistemi Temizlik Ekipmanı�nın devreye alınması planlanmaktadır. Bu ekipmanın periyodik bakım sırasında yağ değişimi yapılması öncesinde kullanılması ile birlikte:
o Motor yağlama sisteminin iyi bir şekilde temizlenmesi sağlanacaktır (yağ değişimi yapılması halinde bile motor içerisinde yaklaşık olarak 500 cc kirli motor yağı kalmaktadır)
o Turbo-charger problemi yaşanması halinde tekrarlanan tamiratın büyük oranda önüne geçilecektir
o Muhtemel motor arızalarının önüne geçilecektir.

5W/30 motor yağları (WSS-M2C-913-B), 10W/30 motor yağlarından yaklaşık olarak %25 daha pahalıdır. Ancak 5W/30 motor yağı (WSS-M2C-913-B) kullanılmasıyla birlikte %1-3 seviyesinde yakıt tasarrufu sağlanacaktır. Bu sayede 5W/30 (WSS-M2C-913-B) motor yağı kullanımı ile artan maliyet max 7,500 km�de kendisini ödemiş olacaktır.

TS EN590 spesifikasyonuna uygun yakıt kullanılmaması halinde yakıt sisteminde/motorda yaşanacak olan problemler garanti kapsamı dışında tutulacaktır, tamir masrafı müşteri tarafından karşılanacaktır.
TS EN590 spesifikasyonuna uygun yakıt kullanılması halinde 10W/30 motor yağı (WSS-M2C921-A) kullanılmış olan bir binek TDCi araçta daha sonradan 5W/30 motor yağı (WSS-M2C-913-B) kullanılması halinde herhangi bir problem (kompresyon/yağ kaçağı v.s.) yaşanmayacaktır.

başka bir siteden alıntıdır.

bu arada bunu okurken geriye dönük yag değişimlerini okuduğumda  farkı yaga geciş hakkında bir sey göremedim burda ondan da bahsetmiş bence cok mantıklı tam sentetığe geçmeden bu işlemin yapılması gerektığini düşünüyorum
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1583 : Nisan 20, 2011, 11:09:38 »
Mesutum araban 200-250 bine gelince 5w50 kullanırsın inşallah.bugüne gelince 0w40 ,5w40 senin ve herkesin yağı.5w40 castrol edge 60 lira fiatı var ,onun için tercih edilir,benim bir arkadaşım var Almanyada BMW3,30 u var , sıfırdanberi bu yağı kullanıyor 200 bini aşmış gayet memnun.

anladım Atilla amca, teşekkür.. saygılar
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1584 : Nisan 20, 2011, 11:33:17 »
aitilla abiii, :D
castrol mü,mobil mi
ne dersin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1585 : Nisan 20, 2011, 11:33:58 »
anladım Atilla amca, teşekkür.. saygılar
  gözlerinden öperim.

Mustafa kardeşim,ne marka olursa olsun ,servisin amacını irdelemeden onların araba garanti dahilindeyken ,boynumuz kıldan ince ne derlerse onu kullanmak zorundayız, amma 5w30 fe yağı inceledim yarı sentetik bir yağ. mobilin castrolun ful sentetikleri varken ben o yağı kullanmam. mercedesler,bmw ler ilk dolum ful sentetik kullanırken (büyük ihtimal toyota da) yarı sentetik orta kalite bir yağı kullanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1586 : Nisan 20, 2011, 11:38:07 »
aitilla abiii, :D
castrol mü,mobil mi
ne dersin?
   Hakkım 0w40 kullanırsam mobil,5w40 kullanırsam castrol edge. çünkü mobilin 5w40 ı mobil1 değil,mobil3000,castrolun ise edge ve castrolun en üst segmenti. castrol un fiatıda çok hesaplı 60 lira.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1587 : Nisan 20, 2011, 11:43:05 »
abi sonuç olarak
bana en son söylediğin,mobil 3000 5w40 tı hatırlarsan;
mobil 3000 5w40 mı,yoksa castrol edge 5w40 mı kullanayım?
birde daha önce kullanılan yağı, değişim esnasında göz önünde bulundurmak gerekirmi? (aynısı olması şartmı vs)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1588 : Nisan 20, 2011, 11:54:46 »
abi sonuç olarak
bana en son söylediğin,mobil 3000 5w40 tı hatırlarsan;
mobil 3000 5w40 mı,yoksa castrol edge 5w40 mı kullanayım?
birde daha önce kullanılan yağı, değişim esnasında göz önünde bulundurmak gerekirmi? (aynısı olması şartmı vs)
edgeyi kullan,daha önceki yağ farketmez.buji kablolarını söküp 5-10 saniye marşa basarsan motorun yağ pompasını filan daha iyi boşaltırsın.kabloları takmadan yeni yağı koyup 10-15 saniye marşa bas.bu sefer de pompayı ve yatakları yeni yağla doldurmuş olursun,daha sonra buji kablolarını tak ve arabayı 1-2 dakika rölantide çalıştır işlem tamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1589 : Nisan 20, 2011, 12:03:12 »
Atilla abi çok sağol ağızına sağlık
umarım o söylediklerini usta uygular :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Araç: Auris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1590 : Nisan 20, 2011, 12:38:32 »
    çocuklar yeni bir araba dizel olsun benzinli olsun  siz yinede 40 numaradan şaşmayın.5w40 ve 0w40 castrol edge ve mobil1 newlife arabanızın ömrünü uzatır. bu forumda ilk üye olduğumdan beri devamlı ince yağın mahzurlu olduğunu söyleyip durdum.dinleyen dinledi dinlemeyen dinlemedi. benim oğlumun fiorinosuna 5w40 castrol edge koydurttum,söylemesine göre arabanın çekişi bile artmış.apartman komşum inşaat mh. Satılmış Sarıkaya dostumun 290 bindeki  Opel astrası 3000 km de 1lt eksiltme yapıyordu, mobil1 extendedlife 10w60 koyduk,10000 km de 0.5lt eksiltme yaptı. o arabayla pazartesi günü 400 km yol yaptık Cide ye gittik geldik, motor sesi bile yok gibi birşey olmuş. her söylenene inanmayın,motorda herhangi bir aksaklıkta hararet yükselmesi, aşırı zorlamalarda sizin 30 numara yağınız 10 numaraya düşer,40 numarada 20 ye düşer,10 numara motoru koruyamaz ama 20 numara motoru hasardan koruyabilecek bir kalınlıkta olduğundan motorunuzun elden çıkmasını önler. artık karar sizlere kalmış.bu arada bagajımda mobil1 peaklife 5w50 yağım kuzu gibi yatıyor, nasip olursa 2000 km sonra değişeceğim.

Atilla abi konuyu ben açmıştım istediğim cevabıda vermişşsin ...teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Araç: Başka Marka
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1591 : Nisan 20, 2011, 15:19:37 »
    çocuklar yeni bir araba dizel olsun benzinli olsun  siz yinede 40 numaradan şaşmayın.5w40 ve 0w40 castrol edge ve mobil1 newlife arabanızın ömrünü uzatır. bu forumda ilk üye olduğumdan beri devamlı ince yağın mahzurlu olduğunu söyleyip durdum.dinleyen dinledi dinlemeyen dinlemedi. benim oğlumun fiorinosuna 5w40 castrol edge koydurttum,söylemesine göre arabanın çekişi bile artmış.apartman komşum inşaat mh. Satılmış Sarıkaya dostumun 290 bindeki  Opel astrası 3000 km de 1lt eksiltme yapıyordu, mobil1 extendedlife 10w60 koyduk,10000 km de 0.5lt eksiltme yaptı. o arabayla pazartesi günü 400 km yol yaptık Cide ye gittik geldik, motor sesi bile yok gibi birşey olmuş. her söylenene inanmayın,motorda herhangi bir aksaklıkta hararet yükselmesi, aşırı zorlamalarda sizin 30 numara yağınız 10 numaraya düşer,40 numarada 20 ye düşer,10 numara motoru koruyamaz ama 20 numara motoru hasardan koruyabilecek bir kalınlıkta olduğundan motorunuzun elden çıkmasını önler. artık karar sizlere kalmış.bu arada bagajımda mobil1 peaklife 5w50 yağım kuzu gibi yatıyor, nasip olursa 2000 km sonra değişeceğim.
,

Atilla abi(umarım abi dememin bi sakıncası yoktur saygıda kusur etmek istemem) aracımın turbo su ile ilgili sıkıntıyı forumda da paylaştım Ankara da ki 3 yetkli servis ve sanayideki turbo ustası turbonun yanlış yağ kullanımı sonucu arızlandığını söylediler,aracın servis kitapcığın da tavsiye edilen yağ ise 0W30 bende ama altına da not düşmüşler coğrafi konuma göre oran değişebilir diye buna rağmen kullanılması gereken en kalın yağ 5w30 olarak gösterilmiş,şimdi benzinli araçlar için çok fazla bir sıkıntı çıkartmaya bilir ama benim aracımın turbosu bozudu ve sonrasında bakımını yapan yetkili serviste elimde faturalarım olmasına rağmen suçunu kabul etmedi,şimdi bende sıkıntı çıkartmayacaksa ekonomikte olması yönünden,10/40 kullanmak isterim ama birde bu aracın turbosunu bozmak istemem işin açığı,ha bu arada peugeot yeni nesil dizel araçlarında Castrol 5/30 tam sentetik yağ kullanıyor servis müdürü ie görüştüğümde bu 10/40 olayını sordum oda 206 ve 307 ve birçok ticari dizellerde partner gibi bazı araçlarda 10/40 kullandıklarını sıkıntı yaşamadıklarını söyledi ama senin aracın için biz 5/30 koyuyoruz istersen farkını verip yada yağını sen alıp gelirsin 0/30 koyarız dediler.uzun lafın kısası yeni nesil dizeller çok nazlı daha dikkatli olmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #1592 : Nisan 20, 2011, 15:50:58 »
,

Atilla abi(umarım abi dememin bi sakıncası yoktur saygıda kusur etmek istemem) aracımın turbo su ile ilgili sıkıntıyı forumda da paylaştım Ankara da ki 3 yetkli servis ve sanayideki turbo ustası turbonun yanlış yağ kullanımı sonucu arızlandığını söylediler,aracın servis kitapcığın da tavsiye edilen yağ ise 0W30 bende ama altına da not düşmüşler coğrafi konuma göre oran değişebilir diye buna rağmen kullanılması gereken en kalın yağ 5w30 olarak gösterilmiş,şimdi benzinli araçlar için çok fazla bir sıkıntı çıkartmaya bilir ama benim aracımın turbosu bozudu ve sonrasında bakımını yapan yetkili serviste elimde faturalarım olmasına rağmen suçunu kabul etmedi,şimdi bende sıkıntı çıkartmayacaksa ekonomikte olması yönünden,10/40 kullanmak isterim ama birde bu aracın turbosunu bozmak istemem işin açığı,ha bu arada peugeot yeni nesil dizel araçlarında Castrol 5/30 tam sentetik yağ kullanıyor servis müdürü ie görüştüğümde bu 10/40 olayını sordum oda 206 ve 307 ve birçok ticari dizellerde partner gibi bazı araçlarda 10/40 kullandıklarını sıkıntı yaşamadıklarını söyledi ama senin aracın için biz 5/30 koyuyoruz istersen farkını verip yada yağını sen alıp gelirsin 0/30 koyarız dediler.uzun lafın kısası yeni nesil dizeller çok nazlı daha dikkatli olmak gerekiyor diye düşünüyorum.

benim aractada 10-40 vardı ilk aldıgımda ve bu konuyu hem genel merkez hemde servisle gorustum illa 10-40 diyorlardı hiç bişey olmaz her turlu garanti dolu laflar ile neyse ben 7000 de yagı degiştirdim 5-30 koydurdum aracım 19650 km de gecen kasım ayı turbo iflas etti servis degiştirdi şimdi 22000 de 4. yagı degişecek ama olan turbo değişimi yagdan mı sorusuna pek yeterli bi cevap alamadım ama bence 10-40 yağ turbo dizel bir arac için çok kötü bir yag secimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1593 : Nisan 20, 2011, 18:57:05 »

benim aractada 10-40 vardı ilk aldıgımda ve bu konuyu hem genel merkez hemde servisle gorustum illa 10-40 diyorlardı hiç bişey olmaz her turlu garanti dolu laflar ile neyse ben 7000 de yagı degiştirdim 5-30 koydurdum aracım 19650 km de gecen kasım ayı turbo iflas etti servis degiştirdi şimdi 22000 de 4. yagı degişecek ama olan turbo değişimi yagdan mı sorusuna pek yeterli bi cevap alamadım ama bence 10-40 yağ turbo dizel bir arac için çok kötü bir yag secimi
   turbolar eksoz gazıyla çalışan hava pompasıdır.bildiğiniz gibi eksoz gazı çok sıcaktır, yağda yüksek sıcaklığa maruz kaldığından aşırı incelir ve koruma işlevi azalır. fulsentetik 5w40 veya 0w40 ın ekstra koruma sağlayacağına inanıyorum.  sizlere turbolu motorlar hakkında en mühim ipucunu veriyorum.
1-bir yerden gelince bir dakika rölantide çalıştırmadan kontak kapatmayın.

2-asla fazla yağ koymayın.turbolu motorun en büyük düşmanı fazla yağdır.bundan dolayı 100 gram eksik yağ koymanızda çok fayda vardır.

dediğim yağları kullanırsanız ,bu iki öneriyi uygularsanız turbonuzu Allahın izniyle kolay kolay bozmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1594 : Nisan 20, 2011, 19:13:14 »
az evvel burada tanıdığım bir ustayla konuştum.piyasada çok miktarda merdiven altı üretilen yağ olduğunu ve bunları örneğin castrol bidonuna koyup sattıklarını çok dikkat etmemi söyledi.ayrıca kesinlikle servisten yağ kullanmamı ileride garantide sorun yaşayabileceğimi iletti,kendisi eski peugeot servis çalışanı.şu anda özen ticaret internetten yağ satmakta kendilerini telefonla da aradım kendilerinin 45 yıllık bir firma olduklarını asla böyle birşey olmayacağını söylediler ama içime bir kere kurt düştü.özen ticaretten alışveriş yapan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1595 : Nisan 20, 2011, 19:17:25 »
az evvel burada tanıdığım bir ustayla konuştum.piyasada çok miktarda merdiven altı üretilen yağ olduğunu ve bunları örneğin castrol bidonuna koyup sattıklarını çok dikkat etmemi söyledi.ayrıca kesinlikle servisten yağ kullanmamı ileride garantide sorun yaşayabileceğimi iletti,kendisi eski peugeot servis çalışanı.şu anda özen ticaret internetten yağ satmakta kendilerini telefonla da aradım kendilerinin 45 yıllık bir firma olduklarını asla böyle birşey olmayacağını söylediler ama içime bir kere kurt düştü.özen ticaretten alışveriş yapan arkadaşlardan yorum bekliyorum.

Aykut hocam ben sana en iyisi ordudan 5 lt. fındık yağı göderim , koy aracına güle güle güvenle kullan  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1596 : Nisan 20, 2011, 19:29:48 »
Aykut hocam ben sana en iyisi ordudan 5 lt. fındık yağı göderim , koy aracına güle güle güvenle kullan  :)
süper fikir ama fındık yağı kaç oluyor 0w40 mı? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1597 : Nisan 20, 2011, 19:33:32 »
süper fikir ama fındık yağı kaç oluyor 0w40 mı? :D

0w5w dir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1598 : Nisan 20, 2011, 19:43:21 »
0w5w dir
çok ince kalmazmı? :D şaka maka nasıl çıkıcam işin içinden garantide sorun çıkarırlarsa kötü.yağın orjinalliğine nasıl güvenicem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1599 : Nisan 20, 2011, 20:07:49 »
en garanti yöntem ya serviste yağ değişimi(ki normalden pahalıya satıyor yağı vicdansızlar) yada yağı kendiniz alıp(koçtaş ve benzeri yapı marketler) serviste yada başka bir yerde değiştirmek.
93AE101(sw) 89100km =)