Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152300 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1560 : Nisan 19, 2011, 00:05:58 »
Mobil 0w40
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1561 : Nisan 19, 2011, 00:07:54 »
teşekkür ederim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gönül ister GTİ cüzdan der TDİ
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1562 : Nisan 19, 2011, 00:30:17 »
2011 corolla d4d aracıma serviste bakımda 10/40 yağ koymuşlardı,20,000 bakımdan kısa bi süre sonra arabanın çekişi düştü turbodan ses gelemeye başladı servise götürdük,teşhis turbo arızası nedeni ise yanlış yağ kullanımı!

bence aracınıza uygun yağı dışardan alıp servite bakımda onu kullanın,dışardan yağ götürebiliyoruz sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1563 : Nisan 19, 2011, 00:45:56 »
peki arkadaşlar bu linklerdeki yağlardan net olarak hangisi kullanılmalı.

castrol      http://www.ozenticaret.com.tr/asp/groupbrand/24/146/Castrol-Binek-Arac-Yaglari
mobil        http://www.ozenticaret.com.tr/asp/groupbrand/15/146/Mobil-Binek-Arac-Yaglari
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1564 : Nisan 19, 2011, 00:56:22 »
aracı bakıma sokacağım.. 0W40 istiyoruz desek dikkate alırlar mı? Doğrusu bu mu? (1.33 comfort benzinli için)
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1565 : Nisan 19, 2011, 02:40:32 »
ben  motul 10/40 kullanıyorum çokta memnunum tavsiye ederim herkeze yağ biraz pahalı ama kaliteside bi okadar iyi..
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1566 : Nisan 19, 2011, 07:35:10 »
aracı bakıma sokacağım.. 0W40 istiyoruz desek dikkate alırlar mı? Doğrusu bu mu? (1.33 comfort benzinli için)
  en güzeli yağını kendin al, onlara koydur.
ben  motul 10/40 kullanıyorum çokta memnunum tavsiye ederim herkeze yağ biraz pahalı ama kaliteside bi okadar iyi..
  10w40 yarı sentetik, motul full sentetikse kullan.artık full sentetiklerin fiatı çok ucuzladığından ,bu teknolojiyi kullanmak lazım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1567 : Nisan 19, 2011, 14:17:31 »

Serviste 0/40 olsa bile fiyatı pahalıdır..ben bir sonraki yağ değişiminde 0/40 kendim almayı düşünüyorum..birde dikkatimi çeken konu geçen nette   PO' NUN yağlarının fiyatları çok uygundu hatta link vereyim..

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=brand%3dpetrolofisi&CategoryId=26005

bu yağlar kalitesizmi şimdi aradaki fark ney teknik olarak açıklayacak arkadaş varsa sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1568 : Nisan 19, 2011, 14:56:34 »
Serviste 0/40 olsa bile fiyatı pahalıdır..ben bir sonraki yağ değişiminde 0/40 kendim almayı düşünüyorum..birde dikkatimi çeken konu geçen nette   PO' NUN yağlarının fiyatları çok uygundu hatta link vereyim..

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=brand%3dpetrolofisi&CategoryId=26005

bu yağlar kalitesizmi şimdi aradaki fark ney teknik olarak açıklayacak arkadaş varsa sevinirim..
po nun yağlaro api standartlarını çok geriden takip ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1569 : Nisan 19, 2011, 21:31:18 »
2011 corolla d4d aracıma serviste bakımda 10/40 yağ koymuşlardı,20,000 bakımdan kısa bi süre sonra arabanın çekişi düştü turbodan ses gelemeye başladı servise götürdük,teşhis turbo arızası nedeni ise yanlış yağ kullanımı!

bence aracınıza uygun yağı dışardan alıp servite bakımda onu kullanın,dışardan yağ götürebiliyoruz sonuçta.

Bir de dizelse dusuk SAPS'li sentetik yag kullanmak daha akillica olur. Dizellerin Avrupa emisyon standartlarini karsilamak icin kullandiklari sistemlere zarar gelmememis acisindan.

Mobil 1'in ESP urunu tercih edilebilir yeni dizellerde.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1570 : Nisan 19, 2011, 21:58:45 »
Bir de dizelse dusuk SAPS'li sentetik yag kullanmak daha akillica olur. Dizellerin Avrupa emisyon standartlarini karsilamak icin kullandiklari sistemlere zarar gelmememis acisindan.

Mobil 1'in ESP urunu tercih edilebilir yeni dizellerde.

yeni aracım 308 in bakımında sanayide ki ustamın da tavsiyesi ile mobil 1 esp kullanıcam(0/30),hatta şuan araçta ta var o yağ dan :) aracı göstermek için ustama götürdüğümde araçtaki yağı hava ile çekip yerine mobil 1 esp formula koydu(araç hediyesi), aracıda yeni aldığım için eski yağ ile arasındaki farkı anlayamadım :) ama yağı baya bir araştırdım gerçekten yeni nesil dizeller için özellikle fap lı araçlar için üretilmiş en güzel değerlere sahip yağ,kullanım ömrü olarak ta direk 15,000 km yani 308 in bakım aralığına uyuyor,farklı ürünlerde eksiltme falanda olabiliyor malum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1571 : Nisan 20, 2011, 00:48:47 »
Emisyon kontrol sistemine zarar vermiyor, uzun omurlu olmasini sagliyor. Farki bildigim kadariyla bir bu, bir de yag yakmayi azaltiyor.

Yeni arabanizi kazasiz belasiz sorunsuz gule gule kullanin Mehmet Nabi Bey.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1572 : Nisan 20, 2011, 04:28:44 »
Emisyon kontrol sistemine zarar vermiyor, uzun omurlu olmasini sagliyor. Farki bildigim kadariyla bir bu, bir de yag yakmayi azaltiyor.

Yeni arabanizi kazasiz belasiz sorunsuz gule gule kullanin Mehmet Nabi Bey.

corollanın turbosu yağ yüzünden arızaya geçince çok araştırdım bu yağ olayını.bence şuan piyasada mevcut yağlar içinde yeni nesil binek dizel araçlar için en uygunu bu yağ,total in de benzer bir ürünü var ama eksiltme olayı mobil 1 e göre biraz daha fazla en azından kullanıcıların yorumundan bunu anlayabiliyoruz,total fiyat olarak daha ekonomik diyebiliriz.

iyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1573 : Nisan 20, 2011, 09:09:30 »
corollanın turbosu yağ yüzünden arızaya geçince çok araştırdım bu yağ olayını.bence şuan piyasada mevcut yağlar içinde yeni nesil binek dizel araçlar için en uygunu bu yağ,total in de benzer bir ürünü var ama eksiltme olayı mobil 1 e göre biraz daha fazla en azından kullanıcıların yorumundan bunu anlayabiliyoruz,total fiyat olarak daha ekonomik diyebiliriz.

iyi dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim.
    çocuklar yeni bir araba dizel olsun benzinli olsun  siz yinede 40 numaradan şaşmayın.5w40 ve 0w40 castrol edge ve mobil1 newlife arabanızın ömrünü uzatır. bu forumda ilk üye olduğumdan beri devamlı ince yağın mahzurlu olduğunu söyleyip durdum.dinleyen dinledi dinlemeyen dinlemedi. benim oğlumun fiorinosuna 5w40 castrol edge koydurttum,söylemesine göre arabanın çekişi bile artmış.apartman komşum inşaat mh. Satılmış Sarıkaya dostumun 290 bindeki  Opel astrası 3000 km de 1lt eksiltme yapıyordu, mobil1 extendedlife 10w60 koyduk,10000 km de 0.5lt eksiltme yaptı. o arabayla pazartesi günü 400 km yol yaptık Cide ye gittik geldik, motor sesi bile yok gibi birşey olmuş. her söylenene inanmayın,motorda herhangi bir aksaklıkta hararet yükselmesi, aşırı zorlamalarda sizin 30 numara yağınız 10 numaraya düşer,40 numarada 20 ye düşer,10 numara motoru koruyamaz ama 20 numara motoru hasardan koruyabilecek bir kalınlıkta olduğundan motorunuzun elden çıkmasını önler. artık karar sizlere kalmış.bu arada bagajımda mobil1 peaklife 5w50 yağım kuzu gibi yatıyor, nasip olursa 2000 km sonra değişeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1574 : Nisan 20, 2011, 09:11:01 »
bende yakında 40000 bakımına gideceğim bu yağ olayı tam üstüne geldi ama tam netlik kazandıramadım mobil 1 5w-30esp ile 0w-40 arasında gidip geliyorum.biraz önce servise sordum bana dedi ki serviste 10-40 da var 5-30 da fiyatları farklı olduğundan yağ değişiminde söylemeniz gerekir dedi ikisini de koyuyoruz dedi.sanırım bende 5w-30 esp alacağım bu sefer inşallah sıkıntı olusturmaz.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1575 : Nisan 20, 2011, 09:20:48 »
bende yakında 40000 bakımına gideceğim bu yağ olayı tam üstüne geldi ama tam netlik kazandıramadım mobil 1 5w-30esp ile 0w-40 arasında gidip geliyorum.biraz önce servise sordum bana dedi ki serviste 10-40 da var 5-30 da fiyatları farklı olduğundan yağ değişiminde söylemeniz gerekir dedi ikisini de koyuyoruz dedi.sanırım bende 5w-30 esp alacağım bu sefer inşallah sıkıntı olusturmaz.
0w40 mobil veya 5w40 castrol edge kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1576 : Nisan 20, 2011, 09:25:09 »
    çocuklar yeni bir araba dizel olsun benzinli olsun  siz yinede 40 numaradan şaşmayın.5w40 ve 0w40 castrol edge ve mobil1 newlife arabanızın ömrünü uzatır. bu forumda ilk üye olduğumdan beri devamlı ince yağın mahzurlu olduğunu söyleyip durdum.dinleyen dinledi dinlemeyen dinlemedi. benim oğlumun fiorinosuna 5w40 castrol edge koydurttum,söylemesine göre arabanın çekişi bile artmış.apartman komşum inşaat mh. Satılmış Sarıkaya dostumun 290 bindeki  Opel astrası 3000 km de 1lt eksiltme yapıyordu, mobil1 extendedlife 10w60 koyduk,10000 km de 0.5lt eksiltme yaptı. o arabayla pazartesi günü 400 km yol yaptık Cide ye gittik geldik, motor sesi bile yok gibi birşey olmuş. her söylenene inanmayın,motorda herhangi bir aksaklıkta hararet yükselmesi, aşırı zorlamalarda sizin 30 numara yağınız 10 numaraya düşer,40 numarada 20 ye düşer,10 numara motoru koruyamaz ama 20 numara motoru hasardan koruyabilecek bir kalınlıkta olduğundan motorunuzun elden çıkmasını önler. artık karar sizlere kalmış.bu arada bagajımda mobil1 peaklife 5w50 yağım kuzu gibi yatıyor, nasip olursa 2000 km sonra değişeceğim.

Atilla amca 5w50 yağ 2004 benzinli avensise olur mu.. 60 bin kmde arabam..
0w40 yağa göre daha iyi bir alternatif midir 5w50 yağ.. saygılar
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1577 : Nisan 20, 2011, 09:36:43 »

Atilla amca 5w50 yağ 2004 benzinli avensise olur mu.. 60 bin kmde arabam..
0w40 yağa göre daha iyi bir alternatif midir 5w50 yağ.. saygılar
Mesutum araban 200-250 bine gelince 5w50 kullanırsın inşallah.bugüne gelince 0w40 ,5w40 senin ve herkesin yağı.5w40 castrol edge 60 lira fiatı var ,onun için tercih edilir,benim bir arkadaşım var Almanyada BMW3,30 u var , sıfırdanberi bu yağı kullanıyor 200 bini aşmış gayet memnun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1578 : Nisan 20, 2011, 09:44:43 »
0w40 mobil veya 5w40 castrol edge kullan.

sormak istediğim bir sey var viskozite aralığı ne kadar az ise polimer katkı o kadar az,yani yağ çok katkı az.
mantıken düşünülürse 5-30 yagın 0 40 yaga göre daha iyi olması gerekmiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1579 : Nisan 20, 2011, 09:47:43 »
Mesutum araban 200-250 bine gelince 5w50 kullanırsın inşallah.bugüne gelince 0w40 ,5w40 senin ve herkesin yağı.5w40 castrol edge 60 lira fiatı var ,onun için tercih edilir,benim bir arkadaşım var Almanyada BMW3,30 u var , sıfırdanberi bu yağı kullanıyor 200 bini aşmış gayet memnun.

almanyanın yazlarıda cok sıcak olmadığını ve kısların soğuk oldugunu düşünürsek almanya için 5 30 un 5 40 a göre daha uygun olması gerekir.