Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1542 : Nisan 17, 2011, 22:48:24 »
serkan sen geçen gün( 0-40 ) yağı değiştirdiğinde uzun yola gidecek ve yakıt bilgilerini paylaşacakatın ne oldu ???

Abi az önce geLdim yoldan. Paylaşacaktım ama paylaşacak bi konu bulamamıştım sen burada sordun iyide oldu. Bir depo ile 1080 km yol gittim. Ama 120 km hızdan aşağı hiç düşmedim. İşin aslı 0w40 yağın yakıtta bir farkı var mı anlayamadım. Daha önce 1 depo ile 1150 km yol yapmıştım ama onda daha yavaş gitmiştim. Birde yakıtı Shell v-power aldım. Bu yakıt sanki biraz daha az gidiyor gibi geldi bana. 1150 km yaptığımda opetten almıştım mazotu.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1543 : Nisan 17, 2011, 22:51:36 »
Abi az önce geLdim yoldan. Paylaşacaktım ama paylaşacak bi konu bulamamıştım sen burada sordun iyide oldu. Bir depo ile 1080 km yol gittim. Ama 120 km hızdan aşağı hiç düşmedim. İşin aslı 0w40 yağın yakıtta bir farkı var mı anlayamadım. Daha önce 1 depo ile 1150 km yol yapmıştım ama onda daha yavaş gitmiştim. Birde yakıtı Shell v-power aldım. Bu yakıt sanki biraz daha az gidiyor gibi geldi bana. 1150 km yaptığımda opetten almıştım mazotu.

Ben sana demedimmi 100- 110 git diye :) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1544 : Nisan 17, 2011, 22:53:08 »
Ben sana demedimmi 100- 110 git diye :) 

Abi bir ara öyle gittim az kaldı uyuyordum :D Otobanda 100 le gidince yol bitmiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1545 : Nisan 17, 2011, 22:53:44 »
20/50 daha ucuz :D

ucuz dedikse de arabanın hoşafını çıkarmamak lazım şimdi Hakan abi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1546 : Nisan 17, 2011, 22:54:39 »
ucuz dedikse de arabanın hoşafını çıkarmamak lazım şimdi Hakan abi...

Hoşaf olayına katılmamak elde değil :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1547 : Nisan 17, 2011, 22:58:35 »
Abi bir ara öyle gittim az kaldı uyuyordum :D Otobanda 100 le gidince yol bitmiyor :)

aman ha ALLAH korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1548 : Nisan 18, 2011, 02:45:44 »
Daha çok önceden petrollerde açık olarak (Hatta son çalıştığım istasyonda da aynı şekilde devam ediyordu) gelen müşteri
-abi 10/40 var mı?
-var abi..

-Abi 20/50 var mı?
-var abi..

Halbu ki  firmanın teneke yağlarından 15/40 dolduruyorduk içine ve (bu kamyonlarınve otobüslerin 10 numara diye yaktığı değil) Special 10 yağ dolduruyorduk.

Yani her türlü yağ vardı :D

Serviste her gelene aynı yağı koyuyor.Anlaşılır gibi değil.Bende servis bakımlarında güvenmediğim için yağımı kendim götürüyordum.Yerinizde olsam yağımı dışarıdan alıp servise o yağı koymalarını söylerdim ve normalde 100-100 küsür gibi aldıkları 10/40yağ parasına 5/30  - 0/40 tam sentetik gibi yağ alabilirsiniz.Bu sizin hem aracınız için hem cebiniz icin daha iyi olacaktır..
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1549 : Nisan 18, 2011, 12:03:37 »
Daha çok önceden petrollerde açık olarak (Hatta son çalıştığım istasyonda da aynı şekilde devam ediyordu) gelen müşteri
-abi 10/40 var mı?
-var abi..

-Abi 20/50 var mı?
-var abi..

Halbu ki  firmanın teneke yağlarından 15/40 dolduruyorduk içine ve (bu kamyonlarınve otobüslerin 10 numara diye yaktığı değil) Special 10 yağ dolduruyorduk.

Serviste her gelene aynı yağı koyuyor.Anlaşılır gibi değil.Bende servis bakımlarında güvenmediğim için yağımı kendim götürüyordum.Yerinizde olsam yağımı dışarıdan alıp servise o yağı koymalarını söylerdim ve normalde 100-100 küsür gibi aldıkları 10/40yağ parasına 5/30  - 0/40 tam sentetik gibi yağ alabilirsiniz.Bu sizin hem aracınız için hem cebiniz icin daha iyi olacaktır..

aynen katılıyorum sana Emre.. yetkili servis varilden 4.3 litre alıp arabanıza koyuyor yağı.. ben kendim dışardan mobil1 yağ aldım götürdüm onu koydurdum motora, itiraz da etmediler.. hem yağın litresine 22 TL alıyolar serviste daha pahalıya geliyor.. bu arada ben mobil 10w40 koydurdum ama pişman oldum 0w40 full sentetik koydurmadığıma.. bidahakine inşallah 0w40 full sentetik
herkese kazasız belasız hayırlı günler :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1550 : Nisan 18, 2011, 16:40:41 »
Castrol ve Mobil 1'in sitesinde de ilk öneriler 0W-30 olarak gözüküyor motor tiplerinde. Üstelik servisler dediğiniz gibi 10W-40 kullanıyorlar hem de Helix gibi zayıf bir yağı düşük maliyetten dolayı koyuyorlar. Ben de bir dahaki değişimde Castrol ya da Mobil 1 0W-30/40 kullandıracağım, zaten iki marka da BP Grubu'nun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1551 : Nisan 18, 2011, 18:12:55 »

aynen katılıyorum sana Emre.. yetkili servis varilden 4.3 litre alıp arabanıza koyuyor yağı.. ben kendim dışardan mobil1 yağ aldım götürdüm onu koydurdum motora, itiraz da etmediler.. hem yağın litresine 22 TL alıyolar serviste daha pahalıya geliyor.. bu arada ben mobil 10w40 koydurdum ama pişman oldum 0w40 full sentetik koydurmadığıma.. bidahakine inşallah 0w40 full sentetik
herkese kazasız belasız hayırlı günler :)

Dışarıdan aldığımız yağı demek kabule ediyorlar..tamamda biz aracı göremiyoruz nereden bileceğiz bizim yağı gerçekten kullandıkları
:))))valla iyice şüpheci oldum:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1552 : Nisan 18, 2011, 20:09:16 »
valla Hakan bey ben mobil yağdan 4 ve 1 lt lik bidonlarından aldım götürdüm.. 4.3 litre yağ kullanılıyor bizim 1.6 motor araçlarda geriye kalanı da hatta verdi ordaki çalışan arkadaş.. arabayı göremiyoruz kısmına gelince ben Samsun Derindere yetkili servisine gittim bekleme salonu ile teknik servis kısmı arasında komple camekan yapmışlar sen oturup kahveni yudumlarken arabana ne yaptıklarını görebiliyorsun izleyebiliyorsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1553 : Nisan 18, 2011, 23:00:29 »
-abi 10/40 var mı?
-var abi..

-Abi 20/50 var mı?
-var abi..

+1

En cok hangi yag gidiyorsa ondan bulunduruyorlar servisler. Cok satilmayan bir yaga para baglamak istemiyorlar. :D

Otomatik sanzuman yaginda da ayni durum var.

Dışarıdan aldığımız yağı demek kabule ediyorlar..tamamda biz aracı göremiyoruz nereden bileceğiz bizim yağı gerçekten kullandıkları
:))))valla iyice şüpheci oldum:))

Suphe etmekte haklisin.Yag para gibi, kullanmaz satar.Durust olanlar cogunluktadir, ama goz gormedigi icin emin olamiyoruz. Serviste yag degisiminde arabanin yaninda olmaken saglami.

Castrol ve Mobil 1'in sitesinde de ilk öneriler 0W-30 olarak gözüküyor motor tiplerinde. Üstelik servisler dediğiniz gibi 10W-40 kullanıyorlar hem de Helix gibi zayıf bir yağı düşük maliyetten dolayı koyuyorlar. Ben de bir dahaki değişimde Castrol ya da Mobil 1 0W-30/40 kullandıracağım, zaten iki marka da BP Grubu'nun.

Castrol, BP'nin, ama Mobil 1 Exxon Mobil sirketinin. BP ile bir ilgisi yok.Hatta cok yakin bir zamanda Mobil'in BP'yi satin alacagi konusuldu. Helix, Shell'in bir yagi, yanlis bilmiyorsam. Shell'in urettigi yaglar, Helix de buna dahil, deterjan orani yuksek kaliteli yaglar.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1554 : Nisan 18, 2011, 23:35:01 »
arkadaşlar 1-2 hafta içinde 6 ayım doluyor.benzer konulardaki anlatılanlardan kafam çok karıştı, kararsız kaldım.arabanın yağını değiştiricem ama 10w40,5w30,0w40,5w40 tartışması iyice kafamı bulandırdı.konuyu netleştirirsek çok sevinicem zira yağ değişimi için zamanım azaldı.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1555 : Nisan 18, 2011, 23:45:14 »
arkadaşlar 1-2 hafta içinde 6 ayım doluyor.benzer konulardaki anlatılanlardan kafam çok karıştı, kararsız kaldım.arabanın yağını değiştiricem ama 10w40,5w30,0w40,5w40 tartışması iyice kafamı bulandırdı.konuyu netleştirirsek çok sevinicem zira yağ değişimi için zamanım azaldı.

6 ay oldu diyemi 10.000 km olduğu içinmi değiştirecen ??   0-40  full sentetik bas gitsin ben öyle yapacam da henüz 2500 km deyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1556 : Nisan 18, 2011, 23:46:04 »
    yağın mı 6 ayı doldu? yoksa arabanınmı? yağ değişimi ve servis bakımı benim bildiğim ayla değil km ile belirlenir. 6 ayda km dolmadıysa yağ değişmez. 5w40 ve 0w40 arasında tercih yap.5w40 daha ucuzdur.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1557 : Nisan 18, 2011, 23:52:08 »
bana sorarsan Mobil 1 New Life 0W-40 derim..
ama sen en iyisi vereceğim linke tıkla ve aracına en uygun yağı ordan kendin seç Aykut kardeşim :)

http://ew5.earlweb.com/search.php?site=93&sector=9&category=6&subset=278

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1558 : Nisan 18, 2011, 23:54:22 »
arabanın 6 ayı haliyle yağında 6 ayı doldu.henüz 3800 km de ancak ilk yağını erken değiştirmek niyetindeyim zaten önerilende 6 ayda bir yağ değişimi. tam sentetik konusunda hemfikiriz ancak değerlerde kararsız kaldım.
    yağın mı 6 ayı doldu? yoksa arabanınmı? yağ değişimi ve servis bakımı benim bildiğim ayla değil km ile belirlenir. 6 ayda km dolmadıysa yağ değişmez. 5w40 ve 0w40 arasında tercih yap.5w40 daha ucuzdur.
fiyatı baz almazsak öneriniz ne olurdu.en uzun motor ömrü ve koruma için 5w30-0w40-5w40 hangisi
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1559 : Nisan 18, 2011, 23:57:15 »
bak Aykut kardeş bence Atilla amcayı dinle, Ona güven bence.. bu arada Atilla amcaya da saygılar :)