0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vay be sentetik yağın farkına bak, soğuk bölgelerde mutlaka sentetik kullanmak gerekiyor demek ki..yalnız kafama takıldı şimdi, yaz mevsiminde nasıl bir davranış sergiliyor bu sentetik yağlar.. daha akışkan olması sebebiyle yazları avantaj mı dezavantaj mı..
Atilla amca az önce 10.000 bakımına gittim. Mobil 0w40 yağ koydurttum arabaya. Aracın sesi değişti Ordaki servis danışmanı bu yağ 5000 km gider filan dedi, yağın özelliği bozuluyor dedi. Varmı bunun bi doğruluğu acaba?
o danışmanın İQ sü sıfır herhalde fullsentetik yağlar 15000 km yi rahat yapar,20000 de bile sorun çıkarmaz.
Mesutcuğum -40 derecede hiçbir motor zaten çalışmaz,antifiriz yanlış hatırlamıyorsam -35 de donar,ya benzin,mazot bu derecelerde ortada yoktur.ben askerken İstanbulda soğuk bir kış olmuştu benzinlerimiz donmuştu, hemde şehrin göbeğinde Sirkecide.Bazen televizyonlarda görürüz,kış şartlarında kamyonların motorlarının ve mazot depolarının altında ateş yakarlar. benim bu söylediklerim sentetik yağ karşıtlığı gibi algılanmasın, ben fiorinoya bu hafta 5w40 castrol edge koydurttum,efsanenin bagajındada 5w50 mobil 1 peaklife fulsentetik kuzu gibi yatıyor,ilk fırsatta koyacağım.bmw2002 yede 10w60 mobil1 extendedlife fulsentetik koyacağım, Kastamonuya gider gitmez onuda alacağım.yani uzun lafın kısası, donmaması filan bu sebeplerden değil en son teknoloji olduğundan ful sentetik kullanmak lazım. artık 10w40 kullandığımız kıymetlilerimizde 5w40 ful sentetik kullanmalıyız.zaten arada fiat farkıda kalmadı.castrolu 60 liraya aldık,5w50 85 lira.
Doğrudur Bende dedim sen koy gerisini düşünme Ama arabanın sesi eskisine göre çok azaldı. Bakalım yakıttada farkedecek mi. Haftasonu İstanbula gitcem 1000 km lik yolum var. Depoyu fulleyip bakacağım kaç km yol yapacağım.
Asiri akiskan olmasi hor kullanilmis, bakimi aksatilmis eski araclarda contalardan yag sizintisina yol acabiliyor.Onun disinda bir dezavantaji yok.Bir resim bin kelimeden daha aciklayici.Burada yilin 5-6 ayi benzine ekledikleri katki maddesi sayesinde -40 derecede de benzin donmuyor, Atilla amca.Arabalar da vizir vizir calisiyor. Yeni yag tercihin hayirli olsun Serkan.Insallah memnun kalirsin.
oldu olacak hız yapmada net bir tablo çıkaralım
120-130 civarı giderim. Zaten otobandan gideceğim. Sadece İstanbul içinde trafik olacaktır, birazda gezerim. Dönüşte haberdar ederim sizleri
bu arada neyi merak ettim biliyormusunuz.. piyasada en yaygın kullanılan 10w40 numara yağı almamışlar bu görsel karşılaştırma testine.. neden acaba kendim daha 2 hafta önce 2004 avensis arabama 10w40 yağ koydurduğum için merak ettim aslında.. bu arada keşke 0w40 full sentetik yağ koydursaydım valla pişman oldum
Amerikada tabi herşey daha başka,belki Türkiyede de katkı koyuyorlardır.
Yeni yag tercihin hayirli olsun Serkan.Insallah memnun kalirsin.
10W-40 da 10W-30 gibidir sogukta.
yani yağ değişiminde motora koydurduğum 10w40 iyi midir yoksa 10w40 yarı sentetik yerine 0w40 full sentetik mı koydursaydım ? benim kafama o takıldı aslında Ahmet hocam
Sentetik daha iyidir tabii, ama 10W-40 da yukaridaki resimde gorulen 10W-30 gibi akar o sogukta. Ben de bunu demek istemistim Mesut.
Bakım maliyetlerini düşük tutmak için diye biliyorum.