0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mobil'in sitesinden mobil1 5W/30 , ESP 5W/30 yağların teknik verilerine bakınca bu modellerde TBN sayılarının verilmemiş olduğunu gördüm , bu değerler daha az diye mi yazılmadı acaba? Düşükse başka yağ mı seçsem diye düşünmeye başladım.
sende 0w40,5w40 kullanabilirsin 0w30 ve 5w30 yağları ben sevmiyorum.1.3 multijete 5w40 kullanıyorum.
Genel olarak aynı firmaların bizdeki (ve Avrupa'daki) yağları Amerika'da sattıklarından iyi oluyor.
katılıyorum.amerikada genelde bizdeki ve avrupadaki gibi yağ değiştirme alışkanlığı yok.eksik yağı tamamlama yolunu seçiyorlar,tabi bu konuda bizim Ahmet daha bilgilidir,onun izlenimlerini almak lazım.
Ahmet abi BOR POWER var mı ordaaa
Ercü Eskişehire geliyorum.
Buyur gel amcacım görüşürüz tanışmış oluruz hoş olur İstediğin herhangi birşey var mı hazır tutalım
1 kutu bor power tut hazırda.. sana tatbik edecek attilla amca
ercü zaten borun anavatanında
Kötü komşu insanı ev sahibi yapar derler ya , kötü üretici de( abartayım biraz) insanı araştırmacı yapıyor hani. Ben de biraz araştırdım bu M1 5w-30 ESP nin TBN si daha da düşük 7 den. 5.5. civarı ölçüm var VOA da. Fakat dikkati çeken diğer nokta bu yağların Sulfated ash değerleri daha düşük , zannım o ki bu nedenle TBN lerin o kadar olması yeterli demişlerdir.Bir de bir link vereyim, M1 yağını 18.000 mil boyunca her 1000 milde azaldıkca yağ ekleyerek test etmişler , yağ bozulmayı bırak iyileşmiş bile , bir okuyun derim. gerçi sürekli eklemeler olduğundan bunun etkisi kaldırılınca o kadar da değil yani sonucu da çıkıyor.http://neptune.spacebears.com/cars/stories/mobil1.html