0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eğer servis istiyorsanız samsun öneririm. ilgi alaka bence çok iyi. ayrıca sorunlardada yardımcı oluyorlar.
Samsun / Uzmanlar mı
...mobil1 5w50 ye geçeceğim ama koruması senin dediğin gibi az olmasından değil arabam 220 küsur bin km de olduğundan daha kalın yağı kullanacağım birde 10 bin yerine 15 binde yağ değiştirmek için...
Attila abi, sen 15.000 km kullanıcam derken süreden bahsetmemişsin, zaman sınırın var mı? yani 1 yılı geçse de 15.000 km kullanırım mı diyorsun, aklında km dolmasa da herhangi bir zaman kısıtın var mı? Bir ara Murat KÜDEN arkadışımız Avrupa da 2 yıl falan demişti ama daha sonra bir soruma yanıt vermedi , unuttu sanırım , bizi aydınlatırsa seviniriz.Diğer bir konu , her motor üreticisi kendi motoruna, yüküne , gücüne göre " ... viskoziteden az kullanmayın demiş " tir . Tüm üreticilerin motorlarını inceleyip üstüne tavsiye verdiklerini düşünmüyoruz herhalde. Bu konular epey tartışıldı , motora , mevsime , kullanım şartlarına göre 30-40-50 yağ kullanırsınız, tek kelimeyle geçmek yetersiz kalıyor. Ben o kadar takip edemem diyorsanız 40 kullanın , aklınız rahat olup cebiniz cüzi miktar rahatsız olur , olur biter.
Efdal ben hiç zamanı kıstas olarak almadım,ben km ye bakarım.motor yağı esasında sık değişimi sevmiyormuş,kıvamına 5-6 binde geliyor içindeki moleküller daha iyi bir duruma geliyormuş,bir makine mühendisinin makalesinde okumuştum bir vakitler.benim arabadaki yağ 1.5 sene oldu 8 bin km yaptı 10 bini bekliyorum.yağ ışığı anında sönüyor.10w40 bp visco 5000.
ercüment altında toyota aklında bisikletin
bisiklet kadar güzel spor var mı ya? outdoor sporlardan bahsediyorum ha yüzme dahil değil
Yok vallahi bide kafayı bozunca nfs2 ye bağlıyorum redline perfect shift falan ama daha drifte geçemedim ilk baş yüklü miktarda para bulup michelin veya continental lastik almam lazım yoksa bunlara elimde malzeme yokken kııyamam HAtta Türkay kaptan pisikletin varsa bi kalkış yapalım Ayrıca outdoor sporlara yüzmede dahil olur Açık su yarışları var açık havuzlar var
110 kilo kalkış nası bi şaka bu 5 yıldır pisikletle drag yapmıyorum trafikte makas atalım
üçünde de kilo dezavantajım var ama üçünde de çok pis iddialıyım
sprint yapcak kondisyonum yok be ercü
25 dereceni alıyım bide 50 m
ovv.. bırakalı 7 yıl oldu be ercü ciddi anlamda hiç hatırlamıyorum zaten hatırlasam bile üzerine bi o kadar daha eklemek lazım zaten 50mt yüzmicez ki en az 5 km yüzcez
5 km sprint diyosun Pardonda iyimisin abicim 1500m yarışı uzuna klasmanına giriyo sen 5 km diyosun
uzun diyorum zaten oğlum bi baksana yukarı sprint yapcak kondisyonum yok