0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullanma kılavuzunda 5w-30 yağı kullanmanız önerilir diyor. 10w-40 ya da 5w-40 demiyor. 2005 corolla 1.6
abi castrol 5w-40 tam sentetik yağ koy aracına hem ömrü çok uzun ne kıvamında nede renginde uzun süre değişme olmuyor her türlü hava koşulunda tam performans ve tam yağlama sağlayarak marşlarda kesinlikle problem çıkarmaz.
Murat abi adım gibi eminim castrol 5w-40 tam sentetik motor yağı hem dizellerde hemde benzinlilerde kullanılabiliyor.
Biz genelde yurt içi haberlerle uğraşıyoruzda. Neyse birşey olmaz olur böyle küçük hatalar. Yağ alınacaksa 2 marka ya castrol yada mobil1 tercih sizin.
Burada da Castrol'un sadece 0W-30 viskoziteli sentetik yagi tam sentetikmis, digerleri belli degil 0W-30'da her yerde satilmiyor, Autozone adli magazada varmis, Almanya'dan ithal ediliyormus bu yag...http://www.passatworld.com/forums/showthread.php?t=201368
o zaman mobil den şaşmamak lazım ama işin ters tarafı şu castrolun değişim kilometresi geld yağa bakıyorum eksileme hiç yok kıvamda değişme yok dencek kadar az sadece rengi normal olarak sarı değil siyaha yakın.oda diğer otomobillerde baktığım elf vs. yağlara oranla çok temiz.
Ben genelde motor ısısı 90a ulaştıktan sonra soğumasını beklerim biraz ve ölçüm yaparım.