Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152162 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #120 : Mart 27, 2009, 14:35:42 »
20.000 km ve 30.000 km bakımlarında aracıma bu yağlardan konuldu diye biliyorum.
Hakkı bey kim tarafından üretildiği ve kalitesi hakkında bilginiz var mı?
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mart 27, 2009, 14:37:55 »
Hakkı bey kim tarafından üretildiği ve kalitesi hakkında bilginiz var mı?

Maalesef yok, araştırmadım da Toyota'ya güvendiğim için :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #122 : Mart 27, 2009, 19:04:42 »
yağ değişimi geldiğinde garantisi bitmiş olur, zaten toyota servisi bize 70km uzakta :) 2006 28 aralık ta trafiğe çıkmış araç, ama 2007 model sayılıyor... yani 2009 aralık ta garantisi bitmiş olur... biz bu sene pek kullanmayacağı aracı, ancak seneye bakımı yapılır...onu da buradaki özel servisten hallederiz, sahipleri toyota nın değerli ustalarından , ayrılmışlar servisten, daha doğrusu buradan taşınınca servis, onlar da kendi dükkanlarını açmış, özel servis olarak, çevremizde herkes onlara bakıtıyor... sanırım şuan bizim aracın yağı toyota markadır, bir sonraki shell olacak...selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mart 29, 2009, 17:34:57 »
Sagol Mustafa kardes. Shell koklu marka. Neden olmasin. Toyota yaglari kim ucuza uretme sozu verirse ona urettiriyor. Kendisi uretmiyor tabii. Yag markalari arasinda oyle cok bir fark yok.Eger normal suresi icerisinde degistireceksek yagi ve filtreyi hangi yagdan koyarsak koyalim farketmez. Motor problemli olmadikca. Ama motor yag yakiyorsa o zaman is degisir...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #124 : Nisan 02, 2009, 00:25:08 »
bor power lar nedir, bizim yağcıda dareklamları vardı... tüplü arabalara çok iyi geliyormuş, doğru mu?
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #125 : Nisan 02, 2009, 01:00:34 »
Sahsen denemedim, denemeyi de dusunmuyorum. Motora, yagdan baska bir sey eklemek dogru degil. Motor duzgun calismiyorsa belki. Yoksa bir getirisi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Nisan 02, 2009, 17:28:05 »
bor power lar nedir, bizim yağcıda dareklamları vardı... tüplü arabalara çok iyi geliyormuş, doğru mu?
Yağ katkıları motor yağının içinde zaten bulunan (sentetiklerde daha çok) maddeler. Bu tür ürünleri kullanarak yağın yapısını değiştirmek veya zenginleştirmek mümkün ama ne yaptığını bilmeyen birinin motora zarar vermesi de mümkün. Genel olarak deterjanlar, kayganlaştırıcılar ve onarıcılar olarak sınıflandırabiliriz. Kayganlaştırıcılar daha az riskli .. diğer ikisini iyi araştırmadan kullanmamak lazım. Bor power anladığım kadarıyla onarıcı sınıfına giriyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #127 : Mayıs 18, 2009, 11:01:12 »
1-) Yok 10-40. Yok 5- 40. Ne bu oranlar?
2-) 5.000 km ile 10.000 km de değiştirmek arasında ne fark var?
3-) Kaç ayda bir değiştirmek lazım kilometreyi doldurmadıysak...
4-) Ölçüm yaptığımda düşük gösteriyorsa bunun nedeni nedir?
5-) Yağ markası çok şey farkediyor mu?
6-) Katkı maddeleri işe yarıyor mu? Yarıyorsa ne işe yarıyor?Yaramıyorsa neden varlar?
7-) Bu karter tıpası (contası da olabilir) ve yağ filtresi her yağ değiştirilirken değiştirilir mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

7)Karter tipası dediğin conta değişilp bi contadır onun ömrü bir kez kullanmalıktır yağ sızdırmaz sızdırmasını önler yağ filtresiyse yağa karışan tortuları tozları pislikleri toplar bu ikisinin yer hağ değişiminde değişmesi gerekir

6)katkı maddeleri pistonların etrafında kaygan bi zemin oluşturur ve aşınmayı önler yağ katkısı koymasanda olur ama ben hep koyarım

2)ben yücellere gitmeden önce 10000 de değiştirirdim yücellerdeki adam dediki yok abi 5000 toyota yetkili servisi aradım 5000 dediler. araban benzinliyse kanımca 10000 de değişsende olur ama lpgli arabalar yağı kirlettiği için 5000 de yağ + fitre değişmen gerek

5)yağ markası çok şey farkeder ben castrol magnatec kullanıyorum biraz pahalı diğerlerine göre ama olsun :D

4)her araba belli miktarlarda yağ yer :) bunun aşırı olma sebeplerinden biri pistonların aşınmış olabileceğidir :D

Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mayıs 18, 2009, 11:12:40 »
LPG, benzin gibi cok kurum yapmadigi icin aslinda yagi daha az kirletiyor.
Neye dayanarak yagi kirlettigini söylüyorlar?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #129 : Mayıs 18, 2009, 12:09:55 »

Ben Sebebini bilmiyorum sanayide öyle diyorlar
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Mayıs 18, 2009, 18:34:41 »
Servislerde çok yaygın olan anti-LPG dürtülerine dayanarak :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #131 : Mayıs 20, 2009, 20:18:44 »
Arkadaşlar aracım 1997 model a101 corolla 1.3 xe lpg li sizce hangi yağı koymalıyım.birazda eksiltiyor galiba.kilometresi 195 bin de bi yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #132 : Mayıs 28, 2009, 16:48:53 »
murat bey gerçekten benim gibi birçok arkadaşın merak ettiklerini çok güzel açıklamışsınız elinize sağlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Mayıs 31, 2009, 15:45:58 »
10W-40 viskoziteli yuksek km.deki araclar icin uretilmis yaglardan bulabilirseniz faydasini gorursunuz. Castrol High Mileage kullaniyorum ben, arabam 197bin km.de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Haziran 11, 2009, 21:35:15 »
Arkadaşlar bugün yağı ve yağ filtresini değiştirttim. İlk kez ELF kullandım. 10/40... Umarım sorun yaşamam...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Haziran 12, 2009, 15:59:41 »
10W-40 viskoziteli yuksek km.deki araclar icin uretilmis yaglardan bulabilirseniz faydasini gorursunuz. Castrol High Mileage kullaniyorum ben, arabam 197bin km.de.
10W-40 tam sentetik, eski arabalara özel üretilmiş di mi..
O tip yağların Türkiye'ye geldiğinden şüpheliyim.. Ben hiç görmedim.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Haziran 12, 2009, 23:28:20 »
Yari sentetik, Ahmet Bey/adasim. Tam sentetik de var ama su an kullandigim o degil. Yuksek kilometredeki araclar icin 'seal conditioners' (tam Turkce karsiligini bilmiyorum) ve ek deterjanlar eklenerek uretilmis sentetik karisimi yag. Ozellikle yag sizdirma/yag yakma problemleri icin oneriliyor.  Evde 5 litre sentetik Castrol Syntec 5W-30 var, kis oncesi degisimde deneyecegim insallah. Son yag degisiminden bu yana neredeyse 5,000 km yaptik, kis degisiminden once normal mineral yag alip (Mobil Clean 5000 10W-30) Motorsilk'le birlikte ekleyecegim.  Filtreyi tikayabilir dediklerinden hareketle 2-3,000 km sonra yagi tahliye etmeyi ve filtreyi degistirmeyi dusunuyorum. Ne dersiniz adas?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Haziran 14, 2009, 01:02:47 »
Dün ücretsiz check-up diye gittim. Arada 6 ayda değiştirecekleri yağ ve filtreyi değiştirmelerini istediğimi iş emrine yazdırdım. İkisini de değiştirmemişler çünkü yağ gayet normalmiş, değişmesine gerek yokmuş!!
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Haziran 18, 2009, 16:34:28 »
Yari sentetik, Ahmet Bey/adasim. Tam sentetik de var ama su an kullandigim o degil. Yuksek kilometredeki araclar icin 'seal conditioners' (tam Turkce karsiligini bilmiyorum) ve ek deterjanlar eklenerek uretilmis sentetik karisimi yag. Ozellikle yag sizdirma/yag yakma problemleri icin oneriliyor.  Evde 5 litre sentetik Castrol Syntec 5W-30 var, kis oncesi degisimde deneyecegim insallah. Son yag degisiminden bu yana neredeyse 5,000 km yaptik, kis degisiminden once normal mineral yag alip (Mobil Clean 5000 10W-30) Motorsilk'le birlikte ekleyecegim.  Filtreyi tikayabilir dediklerinden hareketle 2-3,000 km sonra yagi tahliye etmeyi ve filtreyi degistirmeyi dusunuyorum. Ne dersiniz adas?
Hesaplı bir yağla temizlik amaçlı bir kısa değişim döngüsü yapacaksınız anladığım kadarıyla..Fena fikir değil.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Haziran 18, 2009, 22:21:40 »
Dun yagi ve filtreyi degistirdim, Motorsilk'i ekledim. 3 Quart (3 litreye yakin) 10W-30 Mobil Clean 5000 yagini ekledim once, ondan sonra Motorsilk'i doktum, en sonunda da yeni bir plastik kutu yag acmamak icin elimde olan yaglardan Castrol 5W-30 yari-sentetik yagdan az katarak  eksigi tamamladim. Motorsilk sisesinde yazdigina gore ilk 1600-3200 km. civarinda filtreyi degistirmemiz gerekiyormus. Yeni degisimde de de insallah Mobil 1 5W-30 Extended Performance sentetik yag ve filtreyi (daha once indirimden yagla birlikte aldigim Mobil 1 E.P ya da K&N filtrelerinden birini) kullanacagim.

Dediginiz gibi Mobil Clean 5000 markasi ile satilan bu yag ucuz (1 quart'i 2.5-3 dolar civari) ama iddiasina bakilirsa diger yaglardan % 17 daha fazla deterjan iceriyormus ve adinda dendigi gibi 5,000 mil (8,000 km civari) hizmet omru varmis.

Gerci Mobil 1 E.P. yagi da indirimden aldim, 5 tane birer quart kutu yag ve bir mobil 1 E.P. filtresi 32 dolara. 1-2'si artiyor her degisimde zaten, o yuzden evde degisik markalardan birkac kut yag birikti simdiden, koleksiyon yapacagim herhalde... :D