0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20.000 km ve 30.000 km bakımlarında aracıma bu yağlardan konuldu diye biliyorum.
Hakkı bey kim tarafından üretildiği ve kalitesi hakkında bilginiz var mı?
bor power lar nedir, bizim yağcıda dareklamları vardı... tüplü arabalara çok iyi geliyormuş, doğru mu?
1-) Yok 10-40. Yok 5- 40. Ne bu oranlar?2-) 5.000 km ile 10.000 km de değiştirmek arasında ne fark var?3-) Kaç ayda bir değiştirmek lazım kilometreyi doldurmadıysak...4-) Ölçüm yaptığımda düşük gösteriyorsa bunun nedeni nedir?5-) Yağ markası çok şey farkediyor mu?6-) Katkı maddeleri işe yarıyor mu? Yarıyorsa ne işe yarıyor?Yaramıyorsa neden varlar?7-) Bu karter tıpası (contası da olabilir) ve yağ filtresi her yağ değiştirilirken değiştirilir mi?Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
LPG, benzin gibi cok kurum yapmadigi icin aslinda yagi daha az kirletiyor.Neye dayanarak yagi kirlettigini söylüyorlar?
10W-40 viskoziteli yuksek km.deki araclar icin uretilmis yaglardan bulabilirseniz faydasini gorursunuz. Castrol High Mileage kullaniyorum ben, arabam 197bin km.de.
Yari sentetik, Ahmet Bey/adasim. Tam sentetik de var ama su an kullandigim o degil. Yuksek kilometredeki araclar icin 'seal conditioners' (tam Turkce karsiligini bilmiyorum) ve ek deterjanlar eklenerek uretilmis sentetik karisimi yag. Ozellikle yag sizdirma/yag yakma problemleri icin oneriliyor. Evde 5 litre sentetik Castrol Syntec 5W-30 var, kis oncesi degisimde deneyecegim insallah. Son yag degisiminden bu yana neredeyse 5,000 km yaptik, kis degisiminden once normal mineral yag alip (Mobil Clean 5000 10W-30) Motorsilk'le birlikte ekleyecegim. Filtreyi tikayabilir dediklerinden hareketle 2-3,000 km sonra yagi tahliye etmeyi ve filtreyi degistirmeyi dusunuyorum. Ne dersiniz adas?