0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle yağ eksiltmenin sebebini bulursanız, yağ konusunda tavsiyede bulunmak kolay olacak . Aracım yağı yakıyor eksiltmiyor. Ayrıca bulunduğum yer Yalova, hava şartları açısından İstanbuldan farksız..20/50 sanki daha iyi geliyordu aracıma 10/40 pahalı bir yağ ekle ekle nereye kadar, naapsam acaba???
Aracım yağı yakıyor eksiltmiyor. Ayrıca bulunduğum yer Yalova, hava şartları açısından İstanbuldan farksız..20/50 sanki daha iyi geliyordu aracıma 10/40 pahalı bir yağ ekle ekle nereye kadar, naapsam acaba???
Yagla ilgili bir soru da benden: Soylendigine gore 5W-30 eksi 18 derece sicakliga kadar verimli olarak kullanilabiliyor. Buralarda cok sik olmasa da sicaklik kisin eksi 18'in altina dusuyor. Sentetik 10W-30 ile degistirdim bir ay kadar once. 24-25bin km koruma garantili bir yag. 5W-30'u tercih etmedim, sentetige ilk geciste sizma yapabilir diye. Sukur simdilik oyle bir problem yok. 10W-30'un -18'in alti sicakliklarda bir zarari olur mu?
Anlayan arkadaşlar lütfen cevaplasın10/40 yağ kullanıyorum, eksilen yağı 20/50 den tamamlasam ne olur? ya da yağı tümden mi değiştirmem lazım, Yani 10/40 ile 20/50 karışırsa motorun kafa karışır mı
Sadece farklı numaralı değil, numarası aynı olsa bile farklı markaları dahi kullanmak tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle eksilen kısmı aynı marka ve numaralı yağ ile tamamlamanızı öneririm. Farklı numaralı veya markalı yağ kullanmanızı motor algılayamaz bunu deneyle kafası karışmaz, canınızı sıkmayın Ancak farklı numara ve/veya markalı yağlar birbiri ile karıştırılınca genellikle bozulmaktadır. bozulan yağ ise koruma sağlamaz.
Ayni viskozite olduktan sonra karistirilabilir yaglar, ama her yagin icinde degisik oranlarda ayri ayri deterjan maddeleri var, iyi yaga kalitesi dusuk yag eklersek yaptigimiz pismis asa sut katmak olur Bunu farkli yaglari birbirine karistiran biri soyluyor ha Mobil Clean 5000 10W-30 ile Castrol Syntec Blend 5W-30u karistirmistim. 3 litre civari 10W-30, MotorSilk (500 ml) ve biraz da Castrol 5W-30
@ Mehmet kardes, Ahmet adas Tuzu, biberi unutmusuz, bir de ne kadar pismesi gerektigini.