Gönderen Konu: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 152143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #80 : Ekim 24, 2008, 18:30:45 »
murat bey mesleki alanınız diyecek laf bırakmaz bize. bu işi mühendisten daha iyi bilen kimse yoktur ancak piyasada dolaşan genel kanıda bu yönde. bizde şaşırmış durumdayız. banada 10w-40 yağ 10.000 km gider gibi geliyor.
96 toyota corolla xl 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ekim 24, 2008, 18:55:02 »
Naptınız 5000 km de yağmı değişir. Normal yarı sentetik yağların en az 10000 km de bir değişir. Sentetik yağlar neredeyse 20000 km ye kadar kullanma ömrü vardır.

PS: Büyük bir firmada madeniyağ üretim mühendisiyim. 8-)

Ureticilerin tavsiyesi.Isteyen uyar ici rahat eder, isteyen uymaz riskini alir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #82 : Ekim 27, 2008, 10:26:21 »
Ureticilerin tavsiyesi.Isteyen uyar ici rahat eder, isteyen uymaz riskini alir.
Risk??
Eski tip motor kullanıyorsanız zaten 10W/40 kullanmanızı tavsiye etmem. O yüzden 20W/50 ler 10000 km de yada daha kısa sürede değiştirmenizde fayda var. Fakat buradakilerin %80 in üstü Toyota kullanıyor ve modelleride 95 ve üstüdür. O yüzden herkes 10w/40, 5W/40 veya 5W/30 kullanıyordur. Bunlarda 10W/40 yarı sentetik diğerleri ise tam sentetik yağlardır. Yarı sentetiklerin ömürleri 10000 km verilir. Tam sentetiklerin ömürleri doğal olark biraz daha uzundur fakat onlarıda 10000 km de bir değiştirmenizde fayda var.
Eğer derseniz motorumda devamlı temiz gıpgıcır yağ dursun ozaman 5000 kmde değiştirebilirsiniz. içinizde rahat eder :)
Toyotam var derdim yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Ekim 27, 2008, 21:11:42 »
Iste bu :)
Ne guzel orta yolu bulduk :)
5000'de degistirmeyip 10bini beklemek bir sey olacagindan degil, sadece icimizin rahat olmasi icin. Ben de 10,000'i beklerdim fiyati uygun olmasaydi. Ama kendim deistirdim gecen sefer, yagi ve filtreyi de kampanyali fiyattan ucuza aldim. (4 litrelik bidonda 13 dolar civari, bir alana bir de bedava veriyorlardi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Ekim 28, 2008, 09:41:25 »
Iste bu :)
Ne guzel orta yolu bulduk :)
5000'de degistirmeyip 10bini beklemek bir sey olacagindan degil, sadece icimizin rahat olmasi icin. Ben de 10,000'i beklerdim fiyati uygun olmasaydi. Ama kendim deistirdim gecen sefer, yagi ve filtreyi de kampanyali fiyattan ucuza aldim. (4 litrelik bidonda 13 dolar civari, bir alana bir de bedava veriyorlardi)

Valla orada iyimiş fiyat :) yanlız iyi bir markada almak ve üzerinde API (American Petrolium Institiute) onaylı kodlardan olması çok önemli (SM gibi). Her markaya güvenmeyin derim ben.
Toyotam var derdim yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Kasım 03, 2008, 13:03:41 »
ya aslında km önemli değil.ilk olarak abicm yağın rengine bakın siyaha çekmişse değişim geldinin uyarısıdr eğer yağ eksilmşse sorun gerçekten var demektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Kasım 03, 2008, 15:12:15 »
ardacım yağ regi demişken
ben 10000 de değiştiriyorum yağı
ve renginde hiç değişme olmuyor
acaba lpg den dolayımı  :huh:
eksilmede yok
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Kasım 03, 2008, 15:56:39 »
Valla orada iyimiş fiyat :) yanlız iyi bir markada almak ve üzerinde API (American Petrolium Institiute) onaylı kodlardan olması çok önemli (SM gibi). Her markaya güvenmeyin derim ben.

Oteki turlu satisina izin vermezler diye dusunuyorum Murat kardes :)
Uzerinde 'Exceeds API services SM/SL ACEA A1 PERFORMANCE and all preceding API gasoline categories.Meets or exceeds all protection requirements ILSAC GF-4' yaziyor. Markasi Valvoline Max Life (75,000 milden fazla yol yapmis araclar icin yari sentetik).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Kasım 03, 2008, 16:03:26 »
Arda, bir onceki yag degisimini bir serviste yaptirtmistim. En son yagi kendim degistirdigimde bir de baktim yagin rengi koyulasmis. Tahliye olan yag. Yag cubugundan kontrol ettigimde o kadar koyu degildi. Ya degistirmediler bile belki. Kendim degistirirken, yarim saat falan bekledim eski yagin tamamen kaba bosaslmasi icin.Servislerde buna pek dikkat etmiyorlar.5 dakikada kapatiyorlar

Gokhan, renk degisimi bence en son gosterge.Rengi cok degismese de yaglayici, temizleyici  ozelligini kaybediyor motor yagi zamanla.Kisa mesafelerde kisa sureli kullaniliyorsa arac yag daha cabuk ozellik kaybediyor.Ama 80,000 kilometrede yagi degistirilen araclari da gordum youtube'da. :) Yag akmiyor, damlamiyor bile..zift gibi olmus. 10,000 km cok degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Kasım 11, 2008, 17:28:08 »
gerçekten abicim kimse kimsenin malına kendisi kadar özen/e/mez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #90 : Aralık 14, 2008, 22:13:50 »
2001 vvti , LPG li corolla aracım 2000 km de yağ çubuğunun sonuna geliyor. acaba bu normalmi. sanayi de özel toyota ustasına gösterdim ilk vvti lerde bu sorun vardır dedi. 2000 km de yağ çubuğunun alt noktaya gelmesi bana anormal geliyor. aracın km si 144.500 . bu aracı kullanan arkadaşlar böyle bir sorun yaşıyormu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Aralık 17, 2008, 10:15:01 »
kesinlikle olmaması lazım 2005 modellerin yağ çubuğu hatalı zaten max seviyenin üstünde normal sayılıyor.yörük plazadan sölediler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ocak 09, 2009, 21:05:57 »
Hakan bey bendede 2001 vvti corolla var ve yağ eksiltiyor ama çok az öyle abartı birşey yok bende sordum servise normal olduğunu söylediler sizin sorununuza derman olur mu bilmem ama bor diye bir motor koruyucu yağ var yağı deyiştirince ondan ekletin derim ben çünkü gerçekten bu zamana kadar yapılmış en iyi motor koruyuculardan biri olduğunu düşünüyorum buyrun sizde inceleyin okursanız sizin probleminizide yazıyor...

http://www.arabalari.net/2008/09/bor-power-borpower-borlu-motor-ya-katk.html
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Ocak 13, 2009, 11:48:12 »
motor yagına, yag filtresine, yakıta, yakıt filtresine dikkat edin ve yağ değişimlerinde motorun iyice arındığındaan emin olun eski yağdan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #94 : Ocak 13, 2009, 22:16:37 »
selam  arkadaslar yag konusunda toyota araclarda vvt i lerde 10w40 motor yagı kullnılıyor 10.000 kmde bırde dgısıyor 98 corolla o yuvrlak far larda 5000km de bır degısır ama n kdr erkn motor yagı degısım o kdr ıyı motr ıcn eksantrıkler motor ıcı temızlıgı yag dan kaynklı sızın elınızde bırazda motor omrunu uztma yag yakma konusunda 2001 lerde fln yakıyo motor yagı ozellıklede 1.6 larda daha fazla yanıyo bunun ıcın 10000kmde dglde 5000 kmde dgstrırın motorunuzu yagsız bırkmayın yatak lar vurmasın yeter onun cozumu sekman atmak motora v.s v.s
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 14, 2009, 09:40:42 »
selam  arkadaslar yag konusunda toyota araclarda vvt i lerde 10w40 motor yagı kullnılıyor 10.000 kmde bırde dgısıyor 98 corolla o yuvrlak far larda 5000km de bır degısır ama n kdr erkn motor yagı degısım o kdr ıyı motr ıcn eksantrıkler motor ıcı temızlıgı yag dan kaynklı sızın elınızde bırazda motor omrunu uztma yag yakma konusunda 2001 lerde fln yakıyo motor yagı ozellıklede 1.6 larda daha fazla yanıyo bunun ıcın 10000kmde dglde 5000 kmde dgstrırın motorunuzu yagsız bırkmayın yatak lar vurmasın yeter onun cozumu sekman atmak motora v.s v.s

Mustafa Bey, yazınızda noktalama işaretleri ve bazı sesli harfler eksik olduğu için anlaşılması çok güç oluyor. Yazınızı okurken yorulduğumu hissediyorum. Bundan sonraki mesajlarınızda buna dikkat ederseniz çok memnun oluruz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Ocak 15, 2009, 10:20:51 »
bujileri kontrol ettirinolmadı ekzozuda kontrol ettirin en son baktınız halen su gibi yakıyor yağı son çare olarak motorun içini komple söktürün....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Ocak 24, 2009, 19:42:01 »
Mustafa Bey, yazınızda noktalama işaretleri ve bazı sesli harfler eksik olduğu için anlaşılması çok güç oluyor. Yazınızı okurken yorulduğumu hissediyorum. Bundan sonraki mesajlarınızda buna dikkat ederseniz çok memnun oluruz.
  5-6 kelime sonra ben zaten okumadım ne yazıyor.Sonuna kadar okuma basarısı gösterdim ama hiç bie şey anlamadım.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #98 : Ocak 29, 2009, 10:11:48 »
Selam arkadaşlar. Bu bor katkısı dedikleri maddeyi ben kullandım. Yaklaşık 2000 km oldu koyalı. Motorun sesinde farkedilir bir azalma oldu. Bunların dışında az da olsa biraz performans ve tasarruf gözlemleyebildim. Yağ eksilkmeye karşı da aynı maddeyi öneririm. Çünkü bor, ısının da birazını içinde tutarak motorun fazla ısınmasına kısmen engel oluyor. Aracım 2000 model ve 145.000 km'de. Bor koyduktan sonra sanki tazeledi kendini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Ocak 29, 2009, 10:15:13 »
Salih Bey, sizi Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...