0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar ortaya soru atmadan önce eski mesajlarda bi araştırma yapsak bu tread böyle uzadıkça uzadı. İşin kötüsü bir sürü bilgiler diplerde gömülü kalıyor bu yüzden. Benzinli araca dizel yağ koyma konusuda daha yeni geçti, bir veya iki sayfa önce.. Lehte aleyhte herşey söylendi..Corona-Carina Yağ Prensiplerini açıklıyorum (Kendimce tabi..)- Carina'ya duruma göre 0w30 dan 20w50 ye herşey konabilir. (0W40 veya 5W40 genelde iyidir)- Yağ eksiltmediği sürece ince yağ koymak yakıt tasarrufu sağlar- soğuk iklimde birinci sayıyı (w'nun solundaki sayı) küçük tutmak gerekir- Aşırı yüklenecekseniz veya motorunuz yağ eksiltiyorsa ikinci sayıyı (w nun sağındaki) yüksek tutmak iyi olabilir- Tam sentetik yağ Toyota'nın S motorunun hakkı değilse kimin hakkıdır?
Ercü dizel motorlar daha zor şartlarda çalıştığından koruması çok iyi yağlardır.bir çok yağ firması dizel ve benzinlide aynı yağı kullanır.eski dizellerde motor devri düşüktü fakat yenilerin devri benzinliye çok yakın olduğundan hiçbir problem olmaz,aksine dizel yağı daha pahalı.efsane bp super V yağı hem dizel hem benzinli yağıydı.
eğer yağ kutusunun üzerinde api den sonra sadece cf gibi c ile başlayan ifade varsa sadece dizel içindir ama sl/cf gibi hem s hemde c ile başlayan ifade varsa hem benzin hemde dizel içindir. Birçok motor yağı hem benzin hem de dizele uygun üretiliyor. Kutu üzerine bakmadan(api performas sınıfı) konuşmak yanlış olur sanırım.
Mantik aramaya gerek yok Ercu, uzerinde dizelde kullanilir yaziyorsa kullanilir, o kadar Yukaridaki resimde gorulen ambalaj Castrol Syntec 0W-30'a ait. API Service SL/CF yaziyor mesela. SL, benzinli motorlar icin API'nin iki onceki standardi. CF dizel standardi. Bu iki standardi tasiyan yag hem benzinlide, hem dizelde kullanilir. Elimde kalan son Castrol'u da insallah bugun yarin yag degisiminde kullanacagim. Arabam benzinli.
Beyler, diğer yağlarla ilgilenmediğimden sadece Mobil1 yağları için soruyorum. Bu Mobil1 yağ çeşitlerinin etiketleri her yıl değişiyormu ve kutu üzerlerine basılmış olan kodlardan üretim tarihinin nasıl bulunacağını bilen var mı? raflarda beklemiş eski yağları alıp kullanmak istemiyorum ama bu kutu üzerindeki kodlar sanki devlet sırrı gibi. Sanki kanun gereği yazılmış ama gerçekte bir bilgi gizlenmiş.
Para miktarı önemli değil, yeter ki arabama en uygunu olsun yeterli....