0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 1.33 2011 benzinli....
Aracınız dizel corolla sanırım , 0W/30 Castrol Edge tavsiye edebilirim şu an için, kendiniz temin edip serviste değişimini talep edebilirsiniz, yağı servisin kullanması gibi herhangi bir kısıtlama yok.Saygılar...
corolla benzinlilerde ilk dolum yağı 0W-20.auristede aynı olsa gerek.ancak siz yinede kullanıcı el kitabınıza bakın .yağlar hakkında bilgiler orada mevcut
ufuk bey 0W-30 dizel için ince bir yağ değilmi?evet kullanıcı el kitabında ilk dolum ve sonraki dönemde öneriliyor.ama sonuçta servislerde 10W-40 koyuyorlar.uygulamada 10W-40 ı uygun buldu Toyota demekki.Size sorum: 0W-30 vizkozitede bir yağ yüksek hızlarda ve dur kalkların çok yapıldığı ortamda araçta yeterli koruma sağlayabilecekmi?Zira bir çok araba firmasıda tam sentetik olarak 5W-40 veya çok soğuk yerlerde 0W-40 kullanıyorlar.
Arkadaşlar D-4D'nin yağını değiştirmeyi düşünüyorum.Servis 15w-40 koymuş (Araçta DPF yokmuş bugün baktım). Ama içim hiç rahat değil.(Şu aralar Konya'da havaların sabahları -5 civarına düşmesiyle bu yağ beni rahatsız etmeye başladı.) Araç 6000km'de. Mobil 1 Esp Formula 5w-30 veya Mobil 1 5w-40 (Tam sentetik) almayı düşünüyorum. Sizlerin görüşü nedir bu konuda? Bu havalarda sanki mineral 15w-40 yağ tam koruma sağlamazmış gibi geliyor ama çok bir bilgim yok yağ konularında.
sakın ha sraban rodajda ve garanti sürecinde olduğundan her hangi bir motor arızasında koyduğun yağı sorumlu tutarlar.bu dönemde tercihi servise bırak,sonra 15w40 ın ne zararı olurmuş bu fasafisolara kulak tıka.benim fiat fiorinodada 15w....yağ var.fabrika onu koyuyor.
5w-40 ya da 0W-40 bence.Sagolsun, Atilla amcayla anlasamadigimiz bir bu konu var
servisler 10W-40 yarı sentetik kullanıyor.bu bilgi kesin.bence 15W-40 gibi bir yağı konyada kullanmaz.konyanın kışı serttir.servisinizin 15w-40 kullandığına eminmisiniz ?sorun bence
emin misiniz bu yağ işinde ? sadece dizelde mi 15-40 koyuyorlar? benzinlide 5-30 çünkü