0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Servis'e sorun bakalım mineral yağ konması gereklidir diye imzalı bir kağıt verebiliyorlar mı. Ya da "şehir dışındaydım yağ bitti bunu buldum koydum" .. ne diyecekler?Yağ koymak bir tamirat mıdır? Sonuçta bir tüketim malzemesi değil mi?
Hıc kullanılmayan yagın bozulma ıhtımalı var mıdır?
Zekeriya kardeşim 5w50 yağı güle güle kullan,çok iyi bir seçim yaptın.yağı kaça aldın?
ben forumda yazılanlara göre servisin hiç değilse rodajda 15w40 koyduğunu okuyorum.Onurun arabayada 15w40 koymuşlar.
benim de servisten aldığım bilgi 1.6 benzinlilere hep 5-30 konduğu yönde..merak ettim bu durumu.. bu hafta yine bakımı var, km dolmadı ancak yılı doldu yağın, o yüzden değişmesi lazım.. gidince sorayım dizele ne konuyor benzinliye ne konuyor
Arkadaşlar , dön dur aynı konuları tekrar konuşup duruyoruz
Diğer rakam içinse insanlart 30 veya 40 baz yağ arasında gidip geliyor , bizim dizel araç için bile firmanın ekonomik sürüş açısından tavsiyesi( mecburiyet koyduğu değil) 30 yağ. Ama sıcak bölge ve ani zorlamalı sürüş şartlarında 40 yağ kullanmak mantıklı geliyor ( bu kitapçıkta vurgulanan bir husus değil) bunu uygulayan arkadaşlar da var , hiç bir sorun da yaratmaz.
eee kullanıcı el kitabında 0w-30 veya 5w-30 önerilirse ama servislerde 10w-40 konursa ve eski araç kullanıcıları tarafından daha kalın yağ öneriliyorsa 58 sayfa bile az gelir.
Buranin yazi Istanbul gibi, kisi Kars gibi.
Arkadaşlar , dön dur aynı konuları tekrar konuşup duruyoruz Şimdi nereden başlayacağımıza bakarsak esas olan firmanın verdiği kullanma kılavuzudur , garantiyi de firma veriyor servisler değil. Buradan başlarsak bulunduğunuz bölgenin kış hava sıcaklıklarına bakarak 0 - 5 - 10 W rakamlarından birini seçmelisiniz bizim yeni nesil araçlarımız için bu geçerli . eski araçlar için bu rakamlar değişik olabilir onlardan bahsetmiyorum.Diğer rakam içinse insanlart 30 veya 40 baz yağ arasında gidip geliyor , bizim dizel araç için bile firmanın ekonomik sürüş açısından tavsiyesi( mecburiyet koyduğu değil) 30 yağ. Ama sıcak bölge ve ani zorlamalı sürüş şartlarında 40 yağ kullanmak mantıklı geliyor ( bu kitapçıkta vurgulanan bir husus değil) bunu uygulayan arkadaşlar da var , hiç bir sorun da yaratmaz.
d-4d için Mobil'in tavsiyesi ; Mobil 1 ESP Formula 5W-30, daha da iyisi olarak Mobil 1 New Life 0W-40 öneriliyor.resmi servislerin kullandığı ; 10W-40şahsi görüşüm d-4d de kullanılabilecek en iyiden kötüye doğru Mobil yağı;1-Mobil 1 New Life 0W-40 (tam sentetik) Fiyat:85TL/4lt2-Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (tam sentetik) Fiyat:99TL/4lt3-Mobil Super 2000 X1 Diesel 10W-40 (yarı sentetik) Fiyat:50TL/4lt(resmi servislerin kullandığı)1 ve 2 numara mükemmel koruma ve yakıt ekonomisi, 3 numara ucuz fiyata yeterli koruma