Gönderen Konu: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 44821 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?
« Yanıtla #60 : Ekim 08, 2010, 16:24:57 »
Merhabalar...
Ekim sonunda kavuşacağım Corolla için bugün servise Xenon fiyatı sordum. Toyota'nın kendi Xenon kiti ve sisler-uzunlar için dışardan alınacak ve serviste takılacak beyaz ışık veren (Sanırım Philips dendi) ampüller için montaj dahil 530 Lira fiyat verildi. Forumdan okuduğum kadarıyla inanılmaz ciddi fiyat farkları var. "Kalite" denen ama tanımlanamayn da bir kavrama sahibiz ve sanırım paranın büyük bir kısmını bunun için ödüyoruz. Gidilen bir seyahatte, evden yüzlerce km uzaklıkta sebepsizce artık yanmayan ampüllere sahip olmak benim açımdan "düşük kalite" göstergesi ve başa alınan bela. Evet, beyaz ışık gerçekten şık ve kullananlardan anladığımız kadarıyla fonksiyonel.

Peki, sizce bana verilen 530 Lira (Orjinal Xenon + sisler ve uzunlar için ampül dendi, sanıyorum Xenon kit sadece kısalar ve parkları kapsıyor. Ama ona da emin değilim) makul bir rakam mı?

Saygılar...
öncelikle aracınız hayırlı olsun

anladığım kadarıyla uzunlara ve sislere beyaz yanan normal ampül taktırmayı düşünüyorsunuz bence sakın yapmayın o ampüllerin dışındaki mavi boya yüzünden farlarınızın içinde bir süre sonra is oluşuyor (yani farlarınız kararıyor)
zaten bu tip ampüllerin aydınlatmasıda vasat sevyede.

kısalara bende serviste xenon taktırdım fiyat 400 tl işçilik dahil.
uzunları ve sisleri bence hiç ellemeyin hem boşu boşuna masraf yapmamış olursunuz hemde trafik güvenliğini riske atmamış olursunuz.

ama yinde son karar size kalmış benim fikrim yukarıda anlattığım gibi.

saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 08, 2010, 16:24:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #61 : Ekim 08, 2010, 16:32:02 »
Emrah bey merhabalar. Bende haftaya teslim alacağım avensise aksesuarlar sipariş etmiştim ve bunlardan birisi de xenon far. Ankara toyandan teslim alacağım aracımı ve xenon far için 400 tl fiyat çıkardılar. 200-250 ye de xenon far olduğunu ama bunun orjinal toyota için takılan xenon olduğunu ve garantili olduğunu ayrıca ömrünün çok daha uzun olup aydınlatmasının diğer ucuz xenonlara göre hissedilir ölçüde fazla olduğunu söylediler. Bu nedenlerden dolayı servisin garantisine ve dürüstlüğüne güvenip taktırma onayı verdim ama nasıl olacak sonuç kullanmaya başlayınca göreceğiz. Aracınız şimdiden hayırlı olsun...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #62 : Ekim 08, 2010, 16:34:43 »
Emrah bey merhabalar. Bende haftaya teslim alacağım avensise aksesuarlar sipariş etmiştim ve bunlardan birisi de xenon far. Ankara toyandan teslim alacağım aracımı ve xenon far için 400 tl fiyat çıkardılar. 200-250 ye de xenon far olduğunu ama bunun orjinal toyota için takılan xenon olduğunu ve garantili olduğunu ayrıca ömrünün çok daha uzun olup aydınlatmasının diğer ucuz xenonlara göre hissedilir ölçüde fazla olduğunu söylediler. Bu nedenlerden dolayı servisin garantisine ve dürüstlüğüne güvenip taktırma onayı verdim ama nasıl olacak durum kullanmaya başlayınca göreceğiz. Size de şimdiden hayır olsun...
öncelikle aracınız hayırlı olsun.
merak etmeyin bende bir yıl önce corollama taktırdım serviste çok memnunum sizinde memnun kalacağınıza eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #63 : Ekim 08, 2010, 16:36:43 »
Teşekkür ederim Mahmut bey. Umarım memnun kalırım. Haftaya izlenimlerimi paylaşacağım sizlerle...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ekim 08, 2010, 19:39:43 »
Öncelikle herkese teşekkürler,
Açık konuşmak gerekirse özellikle Mahmut Bey'in uyarısıyla daha önce fazla bilgi sahibi olmadığım beyaz ampüller hakkında kısa bir araştırma yaptım. Genelde kimse önermiyor. Bence kısalar Xenon, sisler ve uzunlar sarı olunca da biraz komik duruyor. Tam karar veremedim sanırım ama, ya komple vazgeçeğim orjinalleri kalacak, ya kendimi sarı-xenon kombinasyonuna alıştıracağım. Bir de uzunlar için xenon mu yok, yoksa fiyatından ötürü servisin aklına önermek mi gelmedi, onu anlamadım. Konunun yarı cahili olarak sorayım bari; üzerinde orjinal xenon bulunarak satılan araçlarda böyle uzun-kısa-park-sis farları farklı kombinasyonlara mı sahip? Bana sanki hepsi ya sarı, ya beyaz olmalı gibi geliyor...

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #65 : Ekim 08, 2010, 20:22:54 »
Öncelikle herkese teşekkürler,
Açık konuşmak gerekirse özellikle Mahmut Bey'in uyarısıyla daha önce fazla bilgi sahibi olmadığım beyaz ampüller hakkında kısa bir araştırma yaptım. Genelde kimse önermiyor. Bence kısalar Xenon, sisler ve uzunlar sarı olunca da biraz komik duruyor. Tam karar veremedim sanırım ama, ya komple vazgeçeğim orjinalleri kalacak, ya kendimi sarı-xenon kombinasyonuna alıştıracağım. Bir de uzunlar için xenon mu yok, yoksa fiyatından ötürü servisin aklına önermek mi gelmedi, onu anlamadım. Konunun yarı cahili olarak sorayım bari; üzerinde orjinal xenon bulunarak satılan araçlarda böyle uzun-kısa-park-sis farları farklı kombinasyonlara mı sahip? Bana sanki hepsi ya sarı, ya beyaz olmalı gibi geliyor...

saygılar
Emrah abi
servisin uzun fara xenon önermemesinin sebebi xenonu açtığınızda tam performansına yaklaşık 30 sn sonra ulaşır uzunların asıl amacınında sellektör olmasının sebebiyle uzunlarda sellektör işlevini kaybedeceğiniz için servis uzuna xenon önermez.

orjinal xenonlu araçlara gelecek olursak çoğunda bi-xenon mercek kullanılır bu merceğin özelliğide xenon ampulle merceğin arasında bir perde vardır ve siz uzunları yaktığınızda perde yukarı doğru kalkarak ampülün önünü açar yani bu tip farlarda kısa ve uzunlar o perde yardımıyla aynı xenon ampul üzerinden elde edildiği için uzunların ve kısaların dolayısıyla renkeleri aynıdır.

sislere gelecek olursak sisli havada beyaz ampul aydınlatma sağlayamayacağından sisler kesinlikle sarı olmalıdır.

sadete gelecek olursak sadece kısalara xenon tavsiyemdir. bu şekilde en az maliyetle gece görüşünüzü en üst sevyelere taşıyabilirsiniz
zaten uzunlara ve sislere xenon taktırırsanız poliste sıkıntı yaratabilir.

umarım yardımcı olabilmişimdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ekim 08, 2010, 21:10:20 »
İzninle ben de Mahmut diye hitap edeyim, çok daha sıcak oluyor.

Oldukça açıklayıcı oldu, çok teşekkürler. Özellikle o 30 saniyelik tam performansa ulaşma süresini gözlemliyordum ancak teknolojinin buna bir çözüm bulabileceğini düşünmüştüm :) Gerçi bahsettiğin bi-xenon tekniği bunun içinmiş gibi algıladım ama, servis zaten elindeki xenonun bi-xenon olduğunu söylemişti. Bu durumda uzun-kısa sorunu ortadan kalmış olmalı. Belki ben yanlış anlamışımdır, yolumu düşürdüğümde yeniden sormakta fayda var. Belki de kastettiği bi-xenon'a ek olarak sisler ve parklar için beyaz ampüldü, ki bu durumda sisler için sarıyı tercih etmeye devam edeceğim.

Eğer bu bi-xenon gerçekten uzun-kısayı birlikte sunuyorsa ve orjinal xenonlar da bunlardansa çok daha iyi olacak. Servistekiler bi-xenon değilse de -ama öyle dediklerine eminim- dediğin gibi, xenonları takıp diğerlerini orjinal haliyle korumak mantıklı...

Tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #67 : Ekim 08, 2010, 21:25:36 »
İzninle ben de Mahmut diye hitap edeyim, çok daha sıcak oluyor.

Oldukça açıklayıcı oldu, çok teşekkürler. Özellikle o 30 saniyelik tam performansa ulaşma süresini gözlemliyordum ancak teknolojinin buna bir çözüm bulabileceğini düşünmüştüm :) Gerçi bahsettiğin bi-xenon tekniği bunun içinmiş gibi algıladım ama, servis zaten elindeki xenonun bi-xenon olduğunu söylemişti. Bu durumda uzun-kısa sorunu ortadan kalmış olmalı. Belki ben yanlış anlamışımdır, yolumu düşürdüğümde yeniden sormakta fayda var. Belki de kastettiği bi-xenon'a ek olarak sisler ve parklar için beyaz ampüldü, ki bu durumda sisler için sarıyı tercih etmeye devam edeceğim.

Eğer bu bi-xenon gerçekten uzun-kısayı birlikte sunuyorsa ve orjinal xenonlar da bunlardansa çok daha iyi olacak. Servistekiler bi-xenon değilse de -ama öyle dediklerine eminim- dediğin gibi, xenonları takıp diğerlerini orjinal haliyle korumak mantıklı...

Tekrar teşekkürler.

estrafullah Emrah abi ne izni tabikide Mahmut diye hitab edebilirsin

bi-xenon konusunda biraz yanlış anlaşılma oldu galiba benim orjinal xenon lu araç dediğim sonradan serviste takılan orjinal xenon dil fabrika çıkışlı xenonlar yani size servsin orjinal demesi malesef bi-xenon far takacağı anlamına gelmez bir farı sonradan fabrika çıkışlı gibi bi-xenon yapmak hem çok maliyetlidir hemde çok titiz işçilik ister.
zaten fabrika çıkışlı xenonlarda otomatik yükseklik ayarıda bulunur.

yani size servisin takacağı xenon normal xenon ve sadece kısalara takarlar. ama takacakları xenonun da performansı normal halojen farlara göre kat kat daha iyidir o yönden müsterih olabilirsiniz.

ben bir ara cıkma parça satan yerlerden bi-xenon mercek alıp aracın farlarını bi-xenona çevirim dedim ama astarı yüzünden pahalıya çıktığından ve farların içi açılacağından vaz geçtim.

başka kafanıza takılan bişe varsa buradan sora bilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ekim 09, 2010, 08:18:54 »
Çok teşekkürler Mahmut, gayet iyi anlattın. Servisin bana bi-xenon dediğine eminim, ama ya onların da bilmediği bir detaydır, ya da sallamıştır öylesine. Artık bir durum değerlendirmesi yapıp en kötü ihtimalle sisleri ve uzunları sarı bırakacağım.

Tekrar teşekkür ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #69 : Ekim 09, 2010, 08:40:35 »
Çok teşekkürler Mahmut, gayet iyi anlattın. Servisin bana bi-xenon dediğine eminim, ama ya onların da bilmediği bir detaydır, ya da sallamıştır öylesine. Artık bir durum değerlendirmesi yapıp en kötü ihtimalle sisleri ve uzunları sarı bırakacağım.

Tekrar teşekkür ettim.
Bişe dil 

Aracın tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanman dileğiyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #70 : Kasım 04, 2010, 22:17:09 »
Merhaba,
Ben de 2011 model Aurisime 2 ay önce servisten orjinal toyota xenon far taktırdım. Yalnız benim problemim farların ilk açıldığında beyaz, daha sonra tam olmasa da, hafif sarıya dönmesi. Biraz araştırdım 150-200 saat kullanımdan sonra normal beyaza dönüyor diyenler olmuş, ayarları ile ilgili yanlışlık olabilieceğinden sözedenler olmuş. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim...
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #71 : Kasım 04, 2010, 22:30:54 »
Merhaba,
Ben de 2011 model Aurisime 2 ay önce servisten orjinal toyota xenon far taktırdım. Yalnız benim problemim farların ilk açıldığında beyaz, daha sonra tam olmasa da, hafif sarıya dönmesi. Biraz araştırdım 150-200 saat kullanımdan sonra normal beyaza dönüyor diyenler olmuş, ayarları ile ilgili yanlışlık olabilieceğinden sözedenler olmuş. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim...

Rıfat bey öncelikle forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalısınız.

sorunuza gelecek olursak servis 4300 k takyor ve sarı yanması normaldir ben 1 yıldır kullanyorum daha beyaz olmadı ilk aldığım günkü gibi bu arada ilk yaktığımda benimkilerde beyaz yanyor ama sonra sarı olyor bu normal bişe herhangi bir anormal durum yok.

bu arada bu farlar beyaz lardan daha iyi aydınlatyor bilginiz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Siyahi Yanım
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #72 : Aralık 18, 2010, 03:36:41 »
Arkadaşlar bende 2010 toyota corollama servis dısında ıyı yapan yere taktırdım ama sorun su ;

1-Philips Photon 8000k H11 taktırdım alt ust takım ama sisler kımısınde sarıya dogru dondu kımısınde yesıle fakat kısa farlarım cok guzel oldu bembeyaz yanıyorlar bende 1 aydır bu sis sorununu nasıl cozecem dıye ugrasıyorum denemedııgm marka kalmadı en son pazartesı son phılıps takımı denettırcem herkes orjınal sislerın ıcındekı plastık malzemenın kotu yansıtması yuzunden oluyor dıyorlar...Bu konuya care bulan varsa banada dönsün mutlaka..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Aralık 18, 2010, 10:51:54 »
Ne yaparsanız yapın merceksiz xenon karşı tarafın gözünü çok alıyor..Birde polislerden iki kere uyarı yediğimi düşünürsek..?Ben boşuna angel far almadım..Ayrıca Toyota'da satılan herşeye karşıyım,çok aşırı fiyat biçiyolar değmez bile..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #74 : Aralık 30, 2010, 17:17:06 »
merhaba arkadaşlar ben yeni toyota comfort extra aldım.ocak ayının ilk haftası inş.teslim edilecek.yanlız arabalar hakkında pek fazla bir bilgiye sahip değilim. Xenon far taktırmak istiyorum ama o kadar çok şey okudumki kafam karıştı.Taktırmalımıyım.Birde şu göz alma meselesi var tabi onun için en uygunu nedir.Trafikte kimseye rahatsızlık vermek istemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #75 : Ocak 06, 2011, 11:13:43 »
4300k Toyota Xenon ve Halojen farların normal lux değerlerini bilen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #76 : Şubat 15, 2011, 13:54:26 »
ta
ben 200 tl ye aldım ve kendim taktım... :)
ktır bence
opel corsa toyota corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 15, 2011, 13:57:55 »
Sabahın kör saatlerinde uykudan uyanmışım yine çakma xenonlu bir servis aracı beni günaha soktu :D Ama o önde yanıpta önünü göstermeyen farlarla yağmurda göremeyen servis şoförünün hali de bir o kadar çok komikti :) Ona göre herşey yolunda gibi görünüyordu :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #78 : Şubat 16, 2011, 17:27:18 »
10bin bakımı için gittiğim koca toyota servisinde kelvin değerinin ne olduğunu bilen tek bir ustaya rastlayamadığım bende daha fazla kafa karıştırmamak için sormadım,şimdi toyota firması corolla için farklı zevk ve isteklere cevap verebilmek için mercekli far üretimi yapmışmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #79 : Şubat 17, 2011, 15:58:56 »
bence gereksiz 400 lira oo kadar para verme derim git bir monza al daha mantıklı 400 liraya sadece kıslara alaccksn ama gidip monzaya 400 lira versen hem kısalara hem sislere alrisin