0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar...Ekim sonunda kavuşacağım Corolla için bugün servise Xenon fiyatı sordum. Toyota'nın kendi Xenon kiti ve sisler-uzunlar için dışardan alınacak ve serviste takılacak beyaz ışık veren (Sanırım Philips dendi) ampüller için montaj dahil 530 Lira fiyat verildi. Forumdan okuduğum kadarıyla inanılmaz ciddi fiyat farkları var. "Kalite" denen ama tanımlanamayn da bir kavrama sahibiz ve sanırım paranın büyük bir kısmını bunun için ödüyoruz. Gidilen bir seyahatte, evden yüzlerce km uzaklıkta sebepsizce artık yanmayan ampüllere sahip olmak benim açımdan "düşük kalite" göstergesi ve başa alınan bela. Evet, beyaz ışık gerçekten şık ve kullananlardan anladığımız kadarıyla fonksiyonel.Peki, sizce bana verilen 530 Lira (Orjinal Xenon + sisler ve uzunlar için ampül dendi, sanıyorum Xenon kit sadece kısalar ve parkları kapsıyor. Ama ona da emin değilim) makul bir rakam mı?Saygılar...
Emrah bey merhabalar. Bende haftaya teslim alacağım avensise aksesuarlar sipariş etmiştim ve bunlardan birisi de xenon far. Ankara toyandan teslim alacağım aracımı ve xenon far için 400 tl fiyat çıkardılar. 200-250 ye de xenon far olduğunu ama bunun orjinal toyota için takılan xenon olduğunu ve garantili olduğunu ayrıca ömrünün çok daha uzun olup aydınlatmasının diğer ucuz xenonlara göre hissedilir ölçüde fazla olduğunu söylediler. Bu nedenlerden dolayı servisin garantisine ve dürüstlüğüne güvenip taktırma onayı verdim ama nasıl olacak durum kullanmaya başlayınca göreceğiz. Size de şimdiden hayır olsun...
Öncelikle herkese teşekkürler,Açık konuşmak gerekirse özellikle Mahmut Bey'in uyarısıyla daha önce fazla bilgi sahibi olmadığım beyaz ampüller hakkında kısa bir araştırma yaptım. Genelde kimse önermiyor. Bence kısalar Xenon, sisler ve uzunlar sarı olunca da biraz komik duruyor. Tam karar veremedim sanırım ama, ya komple vazgeçeğim orjinalleri kalacak, ya kendimi sarı-xenon kombinasyonuna alıştıracağım. Bir de uzunlar için xenon mu yok, yoksa fiyatından ötürü servisin aklına önermek mi gelmedi, onu anlamadım. Konunun yarı cahili olarak sorayım bari; üzerinde orjinal xenon bulunarak satılan araçlarda böyle uzun-kısa-park-sis farları farklı kombinasyonlara mı sahip? Bana sanki hepsi ya sarı, ya beyaz olmalı gibi geliyor...saygılar
İzninle ben de Mahmut diye hitap edeyim, çok daha sıcak oluyor.Oldukça açıklayıcı oldu, çok teşekkürler. Özellikle o 30 saniyelik tam performansa ulaşma süresini gözlemliyordum ancak teknolojinin buna bir çözüm bulabileceğini düşünmüştüm Gerçi bahsettiğin bi-xenon tekniği bunun içinmiş gibi algıladım ama, servis zaten elindeki xenonun bi-xenon olduğunu söylemişti. Bu durumda uzun-kısa sorunu ortadan kalmış olmalı. Belki ben yanlış anlamışımdır, yolumu düşürdüğümde yeniden sormakta fayda var. Belki de kastettiği bi-xenon'a ek olarak sisler ve parklar için beyaz ampüldü, ki bu durumda sisler için sarıyı tercih etmeye devam edeceğim.Eğer bu bi-xenon gerçekten uzun-kısayı birlikte sunuyorsa ve orjinal xenonlar da bunlardansa çok daha iyi olacak. Servistekiler bi-xenon değilse de -ama öyle dediklerine eminim- dediğin gibi, xenonları takıp diğerlerini orjinal haliyle korumak mantıklı...Tekrar teşekkürler.
Çok teşekkürler Mahmut, gayet iyi anlattın. Servisin bana bi-xenon dediğine eminim, ama ya onların da bilmediği bir detaydır, ya da sallamıştır öylesine. Artık bir durum değerlendirmesi yapıp en kötü ihtimalle sisleri ve uzunları sarı bırakacağım.Tekrar teşekkür ettim.
Merhaba,Ben de 2011 model Aurisime 2 ay önce servisten orjinal toyota xenon far taktırdım. Yalnız benim problemim farların ilk açıldığında beyaz, daha sonra tam olmasa da, hafif sarıya dönmesi. Biraz araştırdım 150-200 saat kullanımdan sonra normal beyaza dönüyor diyenler olmuş, ayarları ile ilgili yanlışlık olabilieceğinden sözedenler olmuş. Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim...
ben 200 tl ye aldım ve kendim taktım...