Gönderen Konu: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 44811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?
« Yanıtla #100 : Mart 30, 2011, 13:11:23 »
Selamlar uzun zamandir konuya mesaj yazamiyordum. Benim auris 2010 makyajli kasa. Comfort extra dizel. H11 modeli evet
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mart 30, 2011, 13:11:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #101 : Mart 30, 2011, 13:14:25 »
merhaba, yeni kasa 2010 corolla elegance lara mercekli xenon far bulunuyormu? uyum sağlarmı? halen servislerde takılanlar sis ve yağmurda parlıyorlar ve net br görüş sağlayamıyorlar yorumlarınızı bekliyorum. selam ve saygılarımla

Corolla modelinde mercek yoktur. Merceksiz xenon ampul onermiyorum. www.xenonmercek.com sitesinden gerekli bilgileri alabilirsiniz. iyi gunler dilerim
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Müngke Tengriyin Küçüdür.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mart 30, 2011, 13:33:06 »
Takılacaksa tabii ki mercekli olan takılacak.Merceksiz takılacaksa hiç takılmasın.İllaki bir arabada xenon far olması gerekmiyor.Sırf estetik görünüyor diye başkasının hayatı tehlikeye atılamaz.Merceksiz xenon fardan dolayı gözlerim kamaşacak ve yoldan çıkma,düşük bankete,şarampole,uçuruma düşme gibi hayati tehlike atlatacaksam o anda direksiyonu kırıp buna neden olan arabaya kamikaze gibi dalıp ona MÜMKÜN OLAN EN BÜYÜK ZAYİATI vermeye çalışırım.Benim canım onun merceksiz xenonundan çooooooookkkkk  daha değerli.Kimse kusura bakmasın.Vesselam.Sollama ve dönüşlerde sinyal kullanmayan ve uzunların açılmaması gereken durumlarda uzun huzmeli farlarla gelen olmayan ağacın çıkmayan kerestesi neviinden insan müsveddesi görünümündeki şerefsizler için de geçerli.(Unutma veya dalgınlık sonucu uzunları kapamayı unutanlar müstesna)

Merceksiz xenon far takanlara trafik ekipleri en ağır para cezasını vermeli,uyarmalı,çıkarmayıp veya mercekliye dönüştürmediği sürece gerekirse ehliyetine muvakkatten el konulmalı veya aracı trafikten men etmelidirer.Merceksiz xenon farlar ve far yıkaması olmayan,ayarsız,kanuni ışık sınırını aşan MERCEKLİ xenon farlar muayeneden kati surette geçirilmemelidirler.

Ardımdan ayarsız veya uzun farlarla gelen araç olursa,hızımı yavaşlatıyor ve yolun en sağına geçiyor,ardımdaki aracın beni geçmesini bekliyorum.Ondan sonra ben uzun huzmeli farlarımı açıyor ve takip mesafesini ve hız sınırlarını ihlal etmeden onun ardından gidiyorum.(Aracın içinde çocuk varsa,çocuğun hatırına yapmıyorum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mart 30, 2011, 18:10:07 »
ürüne diyecek bişey yok fiyatıda türkiye piyasasına göre çok çok güzel.ancak ben 4300k yerine 6000k tercih ederdim.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mart 30, 2011, 20:54:46 »
Takılacaksa tabii ki mercekli olan takılacak.Merceksiz takılacaksa hiç takılmasın.İllaki bir arabada xenon far olması gerekmiyor.Sırf estetik görünüyor diye başkasının hayatı tehlikeye atılamaz.Merceksiz xenon fardan dolayı gözlerim kamaşacak ve yoldan çıkma,düşük bankete,şarampole,uçuruma düşme gibi hayati tehlike atlatacaksam o anda direksiyonu kırıp buna neden olan arabaya kamikaze gibi dalıp ona MÜMKÜN OLAN EN BÜYÜK ZAYİATI vermeye çalışırım.Benim canım onun merceksiz xenonundan çooooooookkkkk  daha değerli.Kimse kusura bakmasın.Vesselam.Sollama ve dönüşlerde sinyal kullanmayan ve uzunların açılmaması gereken durumlarda uzun huzmeli farlarla gelen olmayan ağacın çıkmayan kerestesi neviinden insan müsveddesi görünümündeki şerefsizler için de geçerli.(Unutma veya dalgınlık sonucu uzunları kapamayı unutanlar müstesna)

Merceksiz xenon far takanlara trafik ekipleri en ağır para cezasını vermeli,uyarmalı,çıkarmayıp veya mercekliye dönüştürmediği sürece gerekirse ehliyetine muvakkatten el konulmalı veya aracı trafikten men etmelidirer.Merceksiz xenon farlar ve far yıkaması olmayan,ayarsız,kanuni ışık sınırını aşan MERCEKLİ xenon farlar muayeneden kati surette geçirilmemelidirler.

Ardımdan ayarsız veya uzun farlarla gelen araç olursa,hızımı yavaşlatıyor ve yolun en sağına geçiyor,ardımdaki aracın beni geçmesini bekliyorum.Ondan sonra ben uzun huzmeli farlarımı açıyor ve takip mesafesini ve hız sınırlarını ihlal etmeden onun ardından gidiyorum.(Aracın içinde çocuk varsa,çocuğun hatırına yapmıyorum.)

Aybars bey xenon illa mercekli olacak diye birşey yok orjinal merceksiz xenon çıkışlı araçlarda var örnek corolla ve civic önemli olan xenon takıldıktan sonra far ayarı yaptırmak ayrıyetten her mercekte xenona uymaz xenon mercekleri farklıdır yani holojen farlar için olan merceğede xenon katsanız far ayarı yaptırılmamışsa karşıdakinin gözünü alır .