Takılacaksa tabii ki mercekli olan takılacak.Merceksiz takılacaksa hiç takılmasın.İllaki bir arabada xenon far olması gerekmiyor.Sırf estetik görünüyor diye başkasının hayatı tehlikeye atılamaz.Merceksiz xenon fardan dolayı gözlerim kamaşacak ve yoldan çıkma,düşük bankete,şarampole,uçuruma düşme gibi hayati tehlike atlatacaksam o anda direksiyonu kırıp buna neden olan arabaya kamikaze gibi dalıp ona MÜMKÜN OLAN EN BÜYÜK ZAYİATI vermeye çalışırım.Benim canım onun merceksiz xenonundan çooooooookkkkk daha değerli.Kimse kusura bakmasın.Vesselam.Sollama ve dönüşlerde sinyal kullanmayan ve uzunların açılmaması gereken durumlarda uzun huzmeli farlarla gelen olmayan ağacın çıkmayan kerestesi neviinden insan müsveddesi görünümündeki şerefsizler için de geçerli.(Unutma veya dalgınlık sonucu uzunları kapamayı unutanlar müstesna)
Merceksiz xenon far takanlara trafik ekipleri en ağır para cezasını vermeli,uyarmalı,çıkarmayıp veya mercekliye dönüştürmediği sürece gerekirse ehliyetine muvakkatten el konulmalı veya aracı trafikten men etmelidirer.Merceksiz xenon farlar ve far yıkaması olmayan,ayarsız,kanuni ışık sınırını aşan MERCEKLİ xenon farlar muayeneden kati surette geçirilmemelidirler.
Ardımdan ayarsız veya uzun farlarla gelen araç olursa,hızımı yavaşlatıyor ve yolun en sağına geçiyor,ardımdaki aracın beni geçmesini bekliyorum.Ondan sonra ben uzun huzmeli farlarımı açıyor ve takip mesafesini ve hız sınırlarını ihlal etmeden onun ardından gidiyorum.(Aracın içinde çocuk varsa,çocuğun hatırına yapmıyorum.)