Gönderen Konu: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 44810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?
« Yanıtla #20 : Kasım 05, 2008, 22:07:56 »
ben daha toyotalarda orj toyota ampülü diye bişey görmedim. çok pahalı bence. :(

ANGELLLL...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 05, 2008, 22:07:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 05, 2008, 23:10:02 »
Ergün bey aracınızda kullandığınız xenonlardan biraz bahsedebilirmisiniz ? Parabolik farlara H4 xenon mu taktınız ? Yoksa mecekli bi-xenon mu ( ki şu bi-xenon bence olayın sonu :). Toyota yetkili servisinde xenon far takılyor diyosunuz sanırım ve fiyatı heryerde aynı 400 ytl öylemi ? garantiside 2 yıl mı ? Çok soru sordum, şimdiden teşekkür ediyorum.

aracımın orijinal farlarına uyguladım xenonu. evet 2 yıl garantili ve hiç bi sorunu yok. h4'lerde fiyat biraz daha pahalı. ama h1, h7, hb4'lerde rakam 400 ytl civarı orijinal xenon kitlerinde...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 06, 2008, 09:54:47 »
nasıl yanlış anlayamadım, aynı şeyi söylemiyor musunuz?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 06, 2008, 14:09:34 »
  Sonuçta amaç ve olması gereken sol farın içe ve sağa göre nispeten yere bakmasıdır, sağ far ise nispeten dışa ve ileri bakar. Bu hem karşıdan gelen sürücülerin gözünü rahatsız etmemek içindir, hemde yol kenar tabelaalrı ve yayaları rahat görmek içindir. Doğal olarak eğer far camları desenli ise bu desenler sağ ve sol farda farklıdır, ya da desensiz camda iç reflektörler lazerle farklı açılar verilerek bu amaç sağlanmak için şekillendirilmiştir. Ancak işin geometrik hesap cetveli kısmını açıkçası bende bilmiyorum. Belki sağ ve sol fara aynı açısal değerler veriliyor ancak bu desenlerden dolayı ışık yayılım farklılıkları oluşuyordur. Ama sonuçta ışığın dağılımı için yapılması gereken ayar üstte yazdığımdır. Ancak bu her zaman geçerli değildir. İngiltere, Japonya ve Commonwealth ülkelerinde durum bunun tam tersidir. :)

Not: Bir bilgi olsun; bazı eski Amerikan araçlarında araç tamamen boş iken sol taraf biraz daha yüksek durur, (süspansiyon ayarları sayesinde) içine sürücü bindiğinde araç simetrik dengesine gelir. Bu araçların far ayarı ise içinde sürücü varken yapılır. Oysa güncel araçlarda araçda yük yokken, iç far ayarı ''0'' yüksüz konumunda iken ve yakıt deposuda sanırım yarım dolu iken ideal şekilde yapılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 06, 2008, 16:06:55 »
 İngiltere, Japonya ve Commonwealth ülkelerinde durum bunun tam tersidir. :)

Babamın ae 101 ne amerikadan sipariş verdiğimiz şeffaf farlar ya ingiliz yada japonya için üretilmiş.Sol far solu sağ far önü aydınlatıyor.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 06, 2008, 21:11:33 »
  Sonuçta amaç ve olması gereken sol farın içe ve sağa göre nispeten yere bakmasıdır, sağ far ise nispeten dışa ve ileri bakar.

iki farı ayrı ayrı düşünmenize gerek yok.

iki farında aydınlatma çizgisi aynı şekildedir. ikisi aynı hizada ayarlanır !
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 06, 2008, 23:13:34 »

bilgilerinize sonsuz saygı duyuyorum gözlemlediğim bişeyi paylaşmak isterim
merceksiz xenon ve mercekli gördüm merceksiz olanın ışığı yaydığını ve gündüz gibi görüntü verdiğine şahit oldum merceklide pek okadar ışık göremedim açıkcası özer bey istediğiniz sadece aydınlık ise 6000 k sizin için en iyi seçim olur ama görüntü olsun istiyorsanız 8000 k xenonda en iyi marka ise mtec dir seçim ve karar sizin birde merceğe para vermezsin

Isin orjinali Merceklidir.
Cakma takilan düz farlardakiler isigi anlamsiz yayar ve karsi tarafinda gözünü alir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 07, 2008, 07:39:04 »
  ''iki farında aydınlatma çizgisi aynı şekildedir. ikisi aynı hizada ayarlanır !''
 Cihazda büyük ihtimalle merkezleme yapılıyor ve ışık desenli camlılarda cam yüzeye, desensiz camlılarda lazerle içteki reflektöre verilen kırılma açıları ile yolda uygun yansıma (sol iç ve nispeten yere, sağ dış ve nispeten yukarı) açıları elde edilmiş oluyor. Far ayar cihazında ise sadece merkez ayarlanıyor olabilir. Ama sonuç yine değişmez, ideal ışık dağılımı konusunda. Bunu zaten ışık test tünellerinde de görebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 21, 2008, 13:19:35 »
Arkadaşlar benim 97 Corolla'ya xenon taktırmak istiyorum ama kafam çok karıştı. Bizim arabalarda H4 kullanılıyor sanırım. Daha doğrusu geçen rastgele bi yere sordum senin uzunlarla kısalar aynı olduğu için seninki pahalı oluyor normale göre dedi. İşin detayı nedir?
Başka biryerde benzer şeyler söyledi. Maliyeti artırmamak için uzunlar beyaz normal helojen ampul olacak kısaların xenon olacak dedi. Kafam iyice karıştı. Uzun kısa hem aynı deniliyor hemde ayrı ampullerden bahsediliyor. :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2009, 18:28:12 »
merceklı arabaya cok ayrı bı hava katıo
senin arabada mercekli  xenon mu var..??..eğer öleyse resmi var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Mayıs 02, 2009, 23:41:29 »
arkadaşlar 2009 corolla sedana toyota servisinde orjinal xenon taktırmanın tam maliyetini bilen varmı?
çünkü sanırım dışarıdan taktırırsak garantiyi bozuyormuş..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yeni Dörtnal Toyota
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #31 : Mayıs 03, 2009, 14:18:56 »
abı benım bıldıgım servısın orjınal dıye sattıgıda bıldımız cın malı malzeme xenon bence cok para ama artık xenon da lastık kadar ıhtıyac sanayıı de 130 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
« Yanıtla #32 : Mayıs 03, 2009, 14:50:25 »
arkadaşlar bide xenon farların beyinleri sıralı sistemlerin lpg düzenini bozuyormuş bu konuda bi bilginiz varmı.bide bu mercek olayını anlatırmısın rica etsem anlamadım bi türlü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Mayıs 19, 2009, 01:30:08 »
Bugün carub 6000k xenon taktırdım kısalara ve sislere.görüş açım oldukça genişledi.görüntü olarak da çok güzel duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mayıs 19, 2009, 10:36:25 »
toyota nın orjinal ürünü olduğuna inanmıyorum çinde ürettirip adını yazdırıyodur bu zor birşey değil ne isterseniz yazıyor çinliler,örneğin piyasada adını pek çok yerde duydugunuz(egzost,xenon vb...) carub diye bir marka var anıl can arkadaşımızında taktırdıgı,türkiyeden biri yaptırıyor onu oglunun adı burak burakın tersi carub:D,neyse konuyu dağıtmıyım xenonların hepsi aynıdır fakat sorun çıkarmadıgı sizi yarı yolda bırakmadıgı sürece bu yüzden forumları takip etmenizi öneririm hepimizin bildigi ve pahalı olan mtec bir çok kez sorun çıkarırken kamosoanic diye saçma bir markadan en az bilidigim 20,30 kişi memnun kaldı.Bir diğer sorum mercekli far al diyen arkadaşlarıma,çin malı angelli mercekli farlar ne kadar kaliteli?görüntümü istiyoruz güvenlik mi?yakın zamanda farlarıma mercek takma girişimi için elime çok mercek geçti honda civic mercekli farı (sanırım junyan marka) merceğini aldım vede merceğin camı bildigin sert mika plastik arası değişik bişe ama valeo nun ki iste bildiginiz cam vede ikisinin arasındaki farkıı anlamak zor değil,kısacası mercekli farlar aydınlatmadıgı gibi birde ona dünya para vericeksiniz ama görüntü istiyorsanız ona bişe diyemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Mayıs 19, 2009, 15:55:22 »
Arkadaşlar ben daha 2 gün önce 2005 corollama carub 6000k xenon taktırdım.görüntü olarak gerçekten çok iyi ama farkların yükseklik ayarı 2-3 te olması lazım.şuanda uzunlara da taktırsam mı diye düşünüyorum.ama yağmurlu havadaki performansı nasıl acaba daha göremedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mayıs 19, 2009, 17:07:05 »
uzunlar sarı kalsın derim ben randıman alamadım gündüz iyi belli olmuyor vede hiç bişe sarının yerini tutmuyor zorda kalınca sarılacak bir sarı ampul mutlaka farınızda olsun:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 26, 2009, 11:17:09 »
26 ağustos itibariyle 2010 aurisime yetkili serviste xenon taktırdım.
Farklı bilgilere mahal vermemek için faturadaki ürün açıklamasını aynen yazıyorum.
HID H11 XENON FAR KİT . . montaj vs dahil vur aşağı vur yukarı 390 a anlaştım.Takribi yarım saat içinde taktılar.Auris farları mercekli olduğu için çook güzel oldu.Araç siyah olduğundan bakışı değişti diyebilirim.
Piyasaya sordum 290 diyen var yok bilmemkaç kelvin diyen var vs vs vs
Sonuçta bu markanın bir servisi var öyle ya da böyle bu malın 2 sene arkasındalar.Far patladı gider değiştirin derim değiştirirler.(2005 corolla hb de cd atlatıyor diye ana üniteyi komple değiştirttim)
Arkadaşların dediği gibi sislere ve uzunlara takmıyorlar.Çıkan orjinal ampulleri muhafazalı kutusunda geri veriyorlar.
100 lira fazla veririm kafam rahat olur.Saygılarımla
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #38 : Eylül 11, 2009, 12:01:11 »

derindere servise bende sordum bu xenon sistemi, toyotanın orıjınali diye bir şey söz konusu değil
        cenmax marka çin malı bir xenon sistem bu ,toyotanın sattığı orıjınal xenon la ilgisi yok satış taktiği yapıyorlar
        orıjınal falan deyip mal satmak istiyorlar hepsi bu ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Eylül 11, 2009, 22:16:52 »
Merhaba arkadaşlar bendede 2004 model Makyajlı corolla var, bu gün servise gitmiştim bende toyota'nın Xenon far değişimini merak ediyodum ve bilgi aldım bana denilen Toyota Xenon far üretimi işine geç girdiği için, sahtemi vs. gibi sorularla karşılaşıyoruz dediler. Toyota Xenon farları kendisinin ürettiğini ve 2 yıl garantisinin olduğunu söylediler. Bana göre orjinal fardır nedenine gelince Toyota garantisi var çünkü Taklit yada sahte far olsa neden 2 sene garanti versin. Bende Xenon far taktırmak istiyorum benimde kafam çorba oldu:)