0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar bendede 2004 model Makyajlı corolla var, bu gün servise gitmiştim bende toyota'nın Xenon far değişimini merak ediyodum ve bilgi aldım bana denilen Toyota Xenon far üretimi işine geç girdiği için, sahtemi vs. gibi sorularla karşılaşıyoruz dediler. Toyota Xenon farları kendisinin ürettiğini ve 2 yıl garantisinin olduğunu söylediler. Bana göre orjinal fardır nedenine gelince Toyota garantisi var çünkü Taklit yada sahte far olsa neden 2 sene garanti versin. Bende Xenon far taktırmak istiyorum benimde kafam çorba oldu:)
bilgilerinize sonsuz saygı duyuyorum gözlemlediğim bişeyi paylaşmak isterimmerceksiz xenon ve mercekli gördüm merceksiz olanın ışığı yaydığını ve gündüz gibi görüntü verdiğine şahit oldum merceklide pek okadar ışık göremedim açıkcası özer bey istediğiniz sadece aydınlık ise 6000 k sizin için en iyi seçim olur ama görüntü olsun istiyorsanız 8000 k xenonda en iyi marka ise mtec dir seçim ve karar sizin birde merceğe para vermezsin
Alper bey, verdiğiniz bilgi yanlıştır. iki farda aynı hizada ayarlanır.zaten farların tasarımı gereği, aydınlatma yolun sağında uzar. http://www.geceucusu.com/makaleler/seviye/
bugün istanbul elif tuningten z-tech marka 6000K H7 xenon kit aldım fiyatı 99 TL, 2 yıl garantili, montaj için 30 TL aldılar. ayrıca parkları da çifti 15 TL LED apulle değiştridiler. toplam 144 TL ve kredi kartına da 6 taksit yaptılar. pazarlık yapma ihtiyacı bile hissetmedim. marka fiyat konusundaki güncel fikirlerinizi alabilirmiyim acaba.
Ben 8-9 ay önce space h4 uzun kısa xenon taktırdım. Montaj dahil 200tl ye taktırdım. Gayet memnunum.Cihangir bey Kit fiyatı normal sanırım, kalitesini tam bilmiyorum ama bi philips kadar iyi değil sanırım. Ancak parklar için 15 lira, montaj için 30 lira almaları bana garip geldi. Kiti aldığın yerde bağlıyolarsa kurulum ücreti almazlar genelde de. Parkları bana ücretsiz taktı, tanesi 1 lira falan led parkların. Belki park ampullerinin tipi farkıdır ölede olabilir. Yada ledlerin baya kaliteli olanları var, aydınlatma açıları fazla falan onlardan olabilir. Hayırlı olsun, problem çıkarmıyosa iyidir bence. 95 corolla da kullanıyorum ben yağmurlu havada biraz zor oluyor ama yinede memnunum. Ampulleri değiştirdiğim zaman 3800k lar var sanırım hatta daha düşük kelvinliler var onlardan almayı düşünüyorum:)
ne yalan söyleyeyim montaj ücreti bana da fazla geldi LED'ler için şunu söyleyebilirim her bir park için olan ampulde 4 adet LED var kallitesi konusunda pek bir bilgim yok.şehir içinde kullanıyorum şu anda xenon aydınlatma kalitesi için aydınlatmanın olmadığı bir uzun yol yapmak lazım.