Gönderen Konu: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 44816 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?
« Yanıtla #40 : Eylül 15, 2009, 16:33:23 »
Merhaba arkadaşlar bendede 2004 model Makyajlı corolla var, bu gün servise gitmiştim bende toyota'nın Xenon far değişimini merak ediyodum ve bilgi aldım bana denilen Toyota Xenon far üretimi işine geç girdiği için, sahtemi vs. gibi sorularla karşılaşıyoruz dediler. Toyota Xenon farları kendisinin ürettiğini ve 2 yıl garantisinin olduğunu söylediler. Bana göre orjinal fardır nedenine gelince Toyota garantisi var çünkü Taklit yada sahte far olsa neden 2 sene garanti versin. Bende Xenon far taktırmak istiyorum benimde kafam çorba oldu:)

Banada 2 yıl garanti var dediler bu işin faturası var müşteri temsilcisi var.Birşey olursa çamura yatabileceklerini hiç sanmıyorum
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 15, 2009, 16:33:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Eylül 15, 2009, 19:02:01 »
corollamı alırken xenon istedim taktılar su ana kadarda bi sorun olmadı fakat.
orjinal oldugu içinmisdir bilmiyorum far tam beyaz yanmıyor
6000k dil 4300 yada 4700 idi yanlıs hatırlamıyorsam.

xenon far takmayı düsünyorsan gücünde varsa git servise taktır derim.
dısarda taktırıpta memnun olan arkadasım cok az.

yinede sen bilirsin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 15, 2009, 22:33:38 »

bilgilerinize sonsuz saygı duyuyorum gözlemlediğim bişeyi paylaşmak isterim
merceksiz xenon ve mercekli gördüm merceksiz olanın ışığı yaydığını ve gündüz gibi görüntü verdiğine şahit oldum merceklide pek okadar ışık göremedim açıkcası özer bey istediğiniz sadece aydınlık ise 6000 k sizin için en iyi seçim olur ama görüntü olsun istiyorsanız 8000 k xenonda en iyi marka ise mtec dir seçim ve karar sizin birde merceğe para vermezsin
Amaç zaten sağı solu değil yolu aydınlatmak :) karşıdan geleni de düşünmek lazım değil mi ? ayrıca yola vuran ışık şiddetini göz önüne alırsak mercek tamamen yola odakladığı için etrafı olmasa da önünüzü çok daha aydınlık görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Eylül 15, 2009, 22:56:21 »
Alper bey, verdiğiniz bilgi yanlıştır.
iki farda aynı hizada ayarlanır.
zaten farların tasarımı gereği, aydınlatma yolun sağında uzar.

http://www.geceucusu.com/makaleler/seviye/

+1

İki farda aynı seviyede ayarlanıyor, farın sağ tarafının 21 derece açıyla yükselerek yola düşemsi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #44 : Eylül 24, 2009, 12:04:51 »
arkadaşlar bende aracımın gece aydınlatmasından oldukca şikayetciydim sonra bu konu hakkında bir cok arastırmaya girdim ilk basta xenon kit almayı düşündüm ama o kitleride kullanan bir cok arkadaşım tavsiye etmedi arabanın arazı lambasını yakıyormus bende onun yerine halogen far almaya karar verdim ve philips diamondvision 7000kelvin halagen ampüllerle degiştirdim yaklaşık 1bucuk senedir kullanıyorum oldukça hoş ve güzel aydınlatması var cok memnun kaldım diğer ampüller gibi rengi sonradan acılma yapmıyor...parklar,uzun ve kısa farlar ve sisler olmak üzere yaklasık 250tl ye mal oldu ama gayet memnunum farlarından sıkılan arkadaşlara tavsiye ederimm... resimlerde yardımcı olur size

http://img9.imageshack.us/img9/4946/3650914buyuk.jpg
http://img188.imageshack.us/img188/5493/3650915buyuk.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/6289/29092008263.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/1958/29092008264.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • modifiyenin merkezi
  • Kilometre: 171500
  • Model Yılı: '00
  • 10 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 27, 2009, 19:24:27 »
aracımda kısa farlarda 6000K merceksiz Xenon far kiti kullanıyorum, 2 yılı aşkın süredir süper bir şekilde çalışıyorlar, üstelik muayene sırasında da hiç bir problem çıkmadı, Xenon gösteriş için yapılmamalı bence, gece sürüşlerinde emniyettir, üstelik doğru ayarlarla hem yolu iyi görebilirsiniz hemde karşıdan gelen araç sürücüsünün gözünü almaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #46 : Ekim 27, 2009, 02:49:18 »
Bende servisde bu uygulamayı yaptırmayı düşünüyorum 350tl fiyat veriyorlar , servisde uygulamayı yaptıran arkadaşlar resim paylaşırlarsa çok sevinirim.
2010 Yeni Avensis 132Hp Valvematic(Siyah)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ekim 27, 2009, 23:09:48 »
350 lira çok fazla ya, git gide fiyat mı arttırıyorlar bunlar. ben serviste beyaz xenon taktırdım ( emin değilim ama 6000 heralde ) çokta memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #48 : Kasım 12, 2009, 19:13:32 »
Çok ilginç bu kadar fiyat farkı olması !!
09.11.2009 tarihinde Dumankaya Toyotayı aradım ve bizzat hangi marka Xenon Kit uygulaması yaptıklarını öğrendim.
H4 yani kısa ve uzun aynı ampülde olan modelleri Cenmax uyguluyorlar.

http://www.cenmax.com.tr/h4.html

Bu uygulamayı ne kadara yaptıklarını sorduğumda ise aldığım cevap 550 TL idi.
2005 Toyota Corolla 1.6 Sol HB A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • cenkakyildiz.com
  • Araç: Auris
« Yanıtla #49 : Aralık 04, 2009, 22:43:19 »
Merhaba. Yaklaşık 4 aydır Auris'imde orjinal Toyota Xenon kit kullanıyorum. Toplam 360 TL'ye yetkili servisinde taktırdım. Auris'in farları mercekli olduğundan zaten görüntüsü harika oldu.

Aydınlatmaya gelecek olursak. İnanın verdiğim paranın son kuruşuna kadar helal olsun diyorum. Diğer araçların (normal sarı far) farları bana mum ışığı gibi gelmeye başladı. Yolu çok güzel aydınlatıyor ve artık uzunları bile neredeyse yakmaz oldum. Merceklerden kaynaklı sanırım, xenondan çıkan ışık hüzmeleri yola süper bir açıyla düşüyor ve özellikle önünüzdeki görüş açınız %'sini bilmem ama eski farınıza oranla size "wouvvv abi süper yaaa!" dedirtecek kadar farkediyor. Işık tamamen bembeyaz ve nep net. Zaten değişik açılarda huzmeler mavi mor renkleri gözünüze ışıltabiliyor. Bu yılki kasko yenilememde xenon kitlerimi bil kasko poliçeme dahil ettim.

Uzun lafın kısası, Corolla için pek bilmem ama Auris kullanıyorsanız 350 liranıza kıyın ve en kısa sürede hiç sorgulamadan orjinal Toyota xenon kit taktırın. Çok memnun kalacağınızdan eminim! Diğer taraftan mtech gibi markaların xenon kitleri şu 150 200 liraya takılanlar, gerçek xenon değiller. Çok parlak mavi ışık kaynakları ancak xenonla alakası yok. Bu konuyla ilgili teknik yazımı da müsait olduğumda yazacağım. Düşünmeden xeon taktırın!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #50 : Aralık 20, 2009, 15:50:20 »
selam  arkadaşlar bende 2010 avensisime 8000k h1 xenon takmak istiyorum.biliyorsunuzki avensisin farları mercekli hoş durur diye düşünüyorum.fikirlerinizi alırsam sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Ocak 05, 2010, 20:26:38 »
ben 200 tl ye aldım ve kendim taktım... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • facebook.com/taner.kerimoglu
« Yanıtla #52 : Ağustos 31, 2010, 23:56:04 »
Beklenti hepimizde aynı...
1- aydınlık ve daha güvenli bir gece görüşü
2- hoş görüntü

normalde olması gerekenin çok üstünde fiyat farkları oluşması düşündürücü. 200'e varken neden 700 verilir diyeceğim,birisi mutlaka kalite farkı diyecektir. bu cevapla tatmin olabilecekmiyiz? (ben olamadım) :S

3 sayfa yorum okudum, öğrendiğim tek şey en üstteki 2 amacı...

geri kalan herşey için VİSA Card :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #53 : Eylül 25, 2010, 16:46:33 »
bugün istanbul elif tuningten z-tech marka 6000K H7 xenon kit aldım fiyatı 99 TL, 2 yıl garantili, montaj için 30 TL aldılar. ayrıca parkları da çifti 15 TL LED apulle değiştridiler. toplam 144 TL ve kredi kartına da 6 taksit yaptılar. pazarlık yapma ihtiyacı bile hissetmedim. marka fiyat konusundaki güncel fikirlerinizi alabilirmiyim acaba.
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #54 : Eylül 27, 2010, 16:03:30 »
Ankara'daki arkadaslara xenon far konusunda bir de Çetin Emeç'teki Toyan'a gitmelerini öneririm. 2008 model Auris'ime 250 tl'ye taktırmıştım ve gayet memnundum. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101
« Yanıtla #55 : Eylül 29, 2010, 13:41:38 »
bugün istanbul elif tuningten z-tech marka 6000K H7 xenon kit aldım fiyatı 99 TL, 2 yıl garantili, montaj için 30 TL aldılar. ayrıca parkları da çifti 15 TL LED apulle değiştridiler. toplam 144 TL ve kredi kartına da 6 taksit yaptılar. pazarlık yapma ihtiyacı bile hissetmedim. marka fiyat konusundaki güncel fikirlerinizi alabilirmiyim acaba.

Ben 8-9 ay önce space h4 uzun kısa xenon taktırdım. Montaj dahil 200tl ye taktırdım. Gayet memnunum.

Cihangir bey Kit fiyatı normal sanırım, kalitesini tam bilmiyorum ama bi philips kadar iyi değil sanırım. Ancak parklar için 15 lira, montaj için 30 lira almaları bana garip geldi. Kiti aldığın yerde bağlıyolarsa kurulum ücreti almazlar genelde de. Parkları bana ücretsiz taktı, tanesi 1 lira falan led parkların. Belki park ampullerinin tipi farkıdır ölede olabilir. Yada ledlerin baya kaliteli olanları var, aydınlatma açıları fazla falan onlardan olabilir. Hayırlı olsun, problem çıkarmıyosa iyidir bence. 95 corolla da kullanıyorum ben yağmurlu havada biraz zor oluyor ama yinede memnunum. Ampulleri değiştirdiğim zaman 3800k lar var sanırım hatta daha düşük kelvinliler var onlardan almayı düşünüyorum:)
Corolla 1.6 XEi 1995 (114HP)
135.000  KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Eylül 29, 2010, 14:21:32 »
Ben 8-9 ay önce space h4 uzun kısa xenon taktırdım. Montaj dahil 200tl ye taktırdım. Gayet memnunum.

Cihangir bey Kit fiyatı normal sanırım, kalitesini tam bilmiyorum ama bi philips kadar iyi değil sanırım. Ancak parklar için 15 lira, montaj için 30 lira almaları bana garip geldi. Kiti aldığın yerde bağlıyolarsa kurulum ücreti almazlar genelde de. Parkları bana ücretsiz taktı, tanesi 1 lira falan led parkların. Belki park ampullerinin tipi farkıdır ölede olabilir. Yada ledlerin baya kaliteli olanları var, aydınlatma açıları fazla falan onlardan olabilir. Hayırlı olsun, problem çıkarmıyosa iyidir bence. 95 corolla da kullanıyorum ben yağmurlu havada biraz zor oluyor ama yinede memnunum. Ampulleri değiştirdiğim zaman 3800k lar var sanırım hatta daha düşük kelvinliler var onlardan almayı düşünüyorum:)

ne yalan söyleyeyim montaj ücreti bana da fazla geldi :)

LED'ler için şunu söyleyebilirim her bir park için olan ampulde 4 adet LED var kallitesi konusunda pek bir bilgim yok.

şehir içinde kullanıyorum şu anda xenon aydınlatma kalitesi için aydınlatmanın olmadığı bir uzun yol yapmak lazım.
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101
« Yanıtla #57 : Ekim 01, 2010, 00:48:07 »
ne yalan söyleyeyim montaj ücreti bana da fazla geldi :)

LED'ler için şunu söyleyebilirim her bir park için olan ampulde 4 adet LED var kallitesi konusunda pek bir bilgim yok.

şehir içinde kullanıyorum şu anda xenon aydınlatma kalitesi için aydınlatmanın olmadığı bir uzun yol yapmak lazım.

Park ampulleri farklı benimkinden bendekilerde tek led var. Parklar yanıyomu yanmuyomu belli olmuyo nerdeysede:) Karanlık yolda çok daha iyidirde önemli olan karşıdan gelenden selektör yememek:) Çok göz almıyosa problem yoktur ki senin aracında pek göz almıyo sanırım. 93-98 kasa corollaların orjinal farları ön cam desenli olduğundan ışık biraz far içinde kaldığından direk fara bakanın gözünü alıyor, sanırım ben öyle bi kanıya vardım. Yada selektörü kıllık olsun diye yapanda oluyo. Aa adamın farları beyaz kesin göz alıyodur diyip selektör çakanıda var yani:D:D
Corolla 1.6 XEi 1995 (114HP)
135.000  KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Ekim 07, 2010, 12:38:17 »
Selamlar. Gecenlerde Aurisime Cyclone H11 6000k xenon baglattim.6000k almanin sebebi 4300k bulamamdi. Sari Halojen ampul sonrasi bu xenonla cok net bir gorus sagliyor. Toyota servislerinde, Toyota ablemli cenmax h11 4300k xenon kit taktiklarini duyunca, xenonlari servisten alip taktirmadim.

Gecenlerde ebay uzerinden "gercek philips xenon kit" yazan bir firmadan philips h11 4300k siparis ettim. Singapur uzerinden yaklasik 10 gunde geldi. Montajini kendim yaptim. Solda Philips sagda cylone. aradaki farka inanamazsiniz arkadaslar. Cyclone piyasanin en iyi xenonlarindadir bu arada. Kesinlikle Philips ampulde NET bir isik aliyorsunuz. Cyclone sonuk kaliyor. Cyclone ampulu inceledigimde icindeki gazin beyazimsi bir gaz oldugunu gordum. Philips xenon ampul icindeki gaz ise kirmizi.

Birde adamlarin bana gonderdigi ampuller 6000k imis. Sipariste karisiklik oldugunu soylediler, ucretsiz yeni 4300k amulleri gonderecekler.

Xenon alacaksaniz mutlaka karsilastirin arkadaslar. Benim karsilastirma ve deneme sansim oldu. Kesinlikle ilk bakista bile philips farkini gosterdi. Saticiya ozellikle urunun gercek olup olmadigini sordum. Singapur philips sitesinde xenonlarin ve balastlarin uzerinde yazan ayni numaralar yazmakta. Balastlara dunya capinda iki yillik garanti kartida gondermisler.

Hepsiburada.com da patentli philipsler var. Bunlardan da tercih etmedim. Patentlilerin ampul gazi sari.

http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130382914572&ssPageName=ADME:X:eRTM:AU:1123
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 08, 2010, 16:10:12 »
Merhabalar...
Ekim sonunda kavuşacağım Corolla için bugün servise Xenon fiyatı sordum. Toyota'nın kendi Xenon kiti ve sisler-uzunlar için dışardan alınacak ve serviste takılacak beyaz ışık veren (Sanırım Philips dendi) ampüller için montaj dahil 530 Lira fiyat verildi. Forumdan okuduğum kadarıyla inanılmaz ciddi fiyat farkları var. "Kalite" denen ama tanımlanamayn da bir kavrama sahibiz ve sanırım paranın büyük bir kısmını bunun için ödüyoruz. Gidilen bir seyahatte, evden yüzlerce km uzaklıkta sebepsizce artık yanmayan ampüllere sahip olmak benim açımdan "düşük kalite" göstergesi ve başa alınan bela. Evet, beyaz ışık gerçekten şık ve kullananlardan anladığımız kadarıyla fonksiyonel.

Peki, sizce bana verilen 530 Lira (Orjinal Xenon + sisler ve uzunlar için ampül dendi, sanıyorum Xenon kit sadece kısalar ve parkları kapsıyor. Ama ona da emin değilim) makul bir rakam mı?

Saygılar...