Gönderen Konu: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 45043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?
« : Eylül 23, 2008, 11:28:33 »
Geçenlerde servise 40bin bakıma gitmiştim. Ödemeyi yaparken banko üzerindeki Toyota orjinal Xenon far broşürü dikkatimi çekti fiyatını sordum 400 YTL. dediler. Kime yaptırıyor diye sordum Philips veya herhangi bir başka marka, bilemediklerini Toyota orjinal xenon far olduğunu söylediler.
Bu konuda çok fazla fikre sahip değilim fakat geceleri şu anki ışık çok yetersiz gelmeye başladı. Bu konu hakkında fikri olan arkadaşlar bu ürünü kullanan yada fikir sahibi olan arkadaşlar var mı? Fiyat nasıl sizce? Yada önerebileceğiniz başka bir marka model neler olabilir? Birde bizim modeller mercekli değil mercekli olmayanlarda uygulamanın yetersiz olduğu görüşü var. Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Toyota Club Türkiye

Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?
« : Eylül 23, 2008, 11:28:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Xenon far hakkında görüşleriniz nelerdir?
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2008, 12:13:33 »
fıyat cok fazla ama gucude onemlı ve orjınal sonucda.kalıtesıne guvenıyorsanız alın bence.ama degmez gıbı o paraya
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2008, 17:42:01 »
H4 farlara sahip olan aracımızın xenon kitleri diğer bazı tiplere gore daha pahalı malesef.Ayrıca corollanın farları xenon farlarda tam randımanlı değil.Yani mercek ile daha iyi bir randıman alırsınız.Takarsanız tabikide görüş alanınızda iyileşmeler olacaktır.Fiyat konusunda da daha pahalılarıda var daha ucuzlarıda.Kalite meselesi yani karar sizin.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2008, 17:45:52 »
Xenon için mercek lazım arkadaşlar, yoksa orjinal olmuyor :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2008, 01:48:07 »
Geçenlerde servise 40bin bakıma gitmiştim. Ödemeyi yaparken banko üzerindeki Toyota orjinal Xenon far broşürü dikkatimi çekti fiyatını sordum 400 YTL. dediler. Kime yaptırıyor diye sordum Philips veya herhangi bir başka marka, bilemediklerini Toyota orjinal xenon far olduğunu söylediler.
Bu konuda çok fazla fikre sahip değilim fakat geceleri şu anki ışık çok yetersiz gelmeye başladı. Bu konu hakkında fikri olan arkadaşlar bu ürünü kullanan yada fikir sahibi olan arkadaşlar var mı? Fiyat nasıl sizce? Yada önerebileceğiniz başka bir marka model neler olabilir? Birde bizim modeller mercekli değil mercekli olmayanlarda uygulamanın yetersiz olduğu görüşü var. Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

bilgilerinize sonsuz saygı duyuyorum gözlemlediğim bişeyi paylaşmak isterim
merceksiz xenon ve mercekli gördüm merceksiz olanın ışığı yaydığını ve gündüz gibi görüntü verdiğine şahit oldum merceklide pek okadar ışık göremedim açıkcası özer bey istediğiniz sadece aydınlık ise 6000 k sizin için en iyi seçim olur ama görüntü olsun istiyorsanız 8000 k xenonda en iyi marka ise mtec dir seçim ve karar sizin birde merceğe para vermezsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2008, 13:40:45 »
zaten problem de o, merceksiz çok fazla yayıldığı için karşıdan gelenin gözünü alıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2008, 16:37:53 »
zaten problem de o, merceksiz çok fazla yayıldığı için karşıdan gelenin gözünü alıyor.

evet alper abi çok yayıyo merceksiz hayran kaldım zati uzunlarıda yakınca abooo yani fara bakmak imkansız oluyo güneşe çıplak gözle bakmak gibi oluyo körde eder ama şunu düşündüm bi arabanın yanımızdan geçmesi yaklaşık 5 saniye sürüyor göz alması bukadar sürer oda karşıdan gelen dümeni düz tutsa 5 saniyede bişi olmaz  :wacko: ama ben corollayı aldığımda merceksiz zaten taktırmayıda düşünmüyom  :-[ mtec alacam birde ekşın gayri ne olur valla 8000 k  ::) :D birde şu sitede getiren arkadaştan dvd tv li filan navigasyonlu ekran aldım mı orta konsola offfff be dehşet olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2008, 16:50:44 »
renault velsatis far testinde birincilik kazanmıştı.farda bulunan en büyük sakınca göz almasıydı.testi yapanlar fransada uyarı tabelalarının yüksek olması sebebiyle farların bu şekilde tasarlandığından bahsediyorlardı.dikkat ettiyseniz mercek farlı meganlarda göz alıyor tasarımında bu ayrıntının payı vardır belkide;) ekstra bilgi olsun selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2008, 13:30:56 »
zaten sağ farlar tabelaları görmek için yukarı doğru da aydınlatır. Ama solların daha düşük seviyeyi aydınlatmaları gerekir.

Hatta Phillips'in bir ampulü vardı sağ tarafta tabelalara denk gelen tarafı ayrı renkte aydınlatıyordu.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2008, 15:10:02 »
 Fiyat piyasaya göre iyi bence. Sonuçta en azından üstüne philips yada hella gibi orijinal etiketlerin yapıştırılıp aslında çin malı olma riski yok çünkü orijinal. Ayrıca garantisi Toyota.
 Mesela bi arkadaşımın Megane 2 ' sine Mtec taktık. Malzeme süper inkar edilemez. Süper aydınlatması var. Geçenlerde ampulü patladı. Piyasa da aynısını bulmak zor. Farklı modelleri var ama bu durumda çift almak lazım. Tek alırsak renk farkı olacaktır muhtemelen. Neyse ki aldığımız yeri aradık adamlar direkmen bize biz MTEC satmıyoruz artık o yüzden tedarik ve temin yapmıyoruz dediler.
 Bize 2 yıl garantili diye sattıkları malı aldıktan 8 ay sonra kabullenmediler ne yazık ki! Kaldı ki biz de olayı garantiden çözeriz diye düşünüyoduk. Kesinlikle mtec le ilişiğimiz kalmadı o yüzden size yardımcı olamayacağız dediler.
 Yani demem o ki sonuçta 400 ytl iyi para. Ama 200 liraya takıpda 2 ay sonra bi 200 daha verip ampul takmanız gerekebilir. Hatta bi 2 ay sonra bi daha ödemek zorunda kalabilirsiniz bu parayı.
 Ayrıca çok da güçlü xenon farları Toyota'nın. Ben 98 Corolla'mda kullanıyorum gayet de memnunum. 3 aydır kulanıyorum henüz bi sorun çıkarmadı. Çıkarsa da sorun değil en az 2 sene kafam rahat yani...
 Gene de seçim sizin tabii...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2008, 23:40:39 »
Ergün bey aracınızda kullandığınız xenonlardan biraz bahsedebilirmisiniz ? Parabolik farlara H4 xenon mu taktınız ? Yoksa mecekli bi-xenon mu ( ki şu bi-xenon bence olayın sonu :). Toyota yetkili servisinde xenon far takılyor diyosunuz sanırım ve fiyatı heryerde aynı 400 ytl öylemi ? garantiside 2 yıl mı ? Çok soru sordum, şimdiden teşekkür ediyorum.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #11 : Ekim 06, 2008, 22:30:13 »
2005 Corollamız var biz Monza taktırdık gayet gusel bi aydınlatması var.Bugüne kadar hiçbi sorun çıkarmadı bize.Ben sana bu markayı önerebilirim.Mtecte var ama bu braz daha pahalı sanırım.Sadece ampul alma gibi niyetin varsada alma derim.Çünkü xenonların guselliği komple kit olanı.Ayrıca merceklide göze hoş geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Ekim 07, 2008, 08:17:20 »
Arkadaşlar ben bu hafta serviste bağlattım aurisim için benim farlarda mercek olduğu için hoş bi görüntü oldu fiyat olarakda 275,00YTL verdim. Akşamları ışık benim için çok az geliyordu yer yer uzunları yakıyordum şimdi çok hoş oldu 6000k olması gerekiyor  ama tam olarak hangi marka bağladılar bilmiyorum bugün bakar hangi marka olduğunuda belirtirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2008, 21:03:52 »
merceklı arabaya cok ayrı bı hava katıo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2008, 00:06:46 »
xenon mercekle tavsiye edilir ama eğer mercekle kullanılamıosa fra ayarını aşağa indirerek göz alma olayını en aza indireblirsiniz...bide fiyat ne çok aşırı pahalı neden çok ucuz...philips kitler 750YTL falandı yani hesaplayın
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 05, 2008, 00:56:22 »
toyota nın suan satmış oldugu kampanyalı olan xenon orjinal değildir.arayıp markasını sorabilirsiniz.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 05, 2008, 09:56:04 »
telefonuma mesaj geldi, toyanda  240'a bağlıyorlarmış. Park sensöründe de kampanya varmış galiba.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2008, 12:21:07 »
Bir ay önce 6000k xenon taktırdım sisler de dahil görüşüm ciddi anlamda iyileşti.İlk taktığımda çok selektör yiyordum şimdi far ayarlarını en aşağı düşürdüm hiç sorun yaşamıyorum.Yakın zamanda ampüllerim 8000k ile değişecek.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2008, 16:35:40 »
ferdi abininde tecrübe etti gibi normalden 1-2 kademe aşada kullanmak hem karşıdan gelen için hemde ışıın boşa gtmemesi için faydalı
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2008, 21:46:00 »
zaten sağ farlar tabelaları görmek için yukarı doğru da aydınlatır. Ama solların daha düşük seviyeyi aydınlatmaları gerekir.

Hatta Phillips'in bir ampulü vardı sağ tarafta tabelalara denk gelen tarafı ayrı renkte aydınlatıyordu.

Alper bey, verdiğiniz bilgi yanlıştır.
iki farda aynı hizada ayarlanır.
zaten farların tasarımı gereği, aydınlatma yolun sağında uzar.

http://www.geceucusu.com/makaleler/seviye/
Bodrum