Gönderen Konu: yeni corolla xenon uygulması  (Okunma sayısı 22322 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla xenon uygulması
« Yanıtla #60 : Aralık 11, 2014, 08:02:05 »

Toplumun bu kadar cahil olduğunu görmek gerçekten çok acı.
cahil demeyelimde zeki abi düşüncesiz davranıyoruz bazem
Toyota Corolla 2007 MMT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 11, 2014, 08:02:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 105000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Aralık 12, 2014, 23:38:36 »
Kısa ampuller h11 uzunlar hb3 sisler h16 bu h16 yeni bir ampul beyazı bırakın sarısı dahi yok internet araştırmadım piyasadan bahsediyorum servis fiyatı 70 tl civarı tanesi.iyi bir elektrikçi varsa örneğin benim yaptırdığım usta gibi h11 ampulün ayaklarından birini yan keskiyle kesti ve uydurdu.avatar resmimde ışıklandırmam.
Corolla 1.6 Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 13, 2015, 22:07:24 »
ben 2014 yeni kasa corolla aracıma  space marka 8000k h11 xenon takacağım
bu space marka üründen sıkıntı yaşayan oldu mu hiç bilgisi olan var mı takıp da pişman olan falan farları taktırıp hemen ayar yaptırıcam yada far konumunu 0 değilde 2-3 civarına getirirsen sorun olmuyor pek
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 13, 2015, 22:17:11 »
bu space marka üründen sıkıntı yaşayan oldu mu hiç bilgisi olan var mı takıp da pişman olan falan farları taktırıp hemen ayar yaptırıcam yada far konumunu 0 değilde 2-3 civarına getirirsen sorun olmuyor pek

aracınızın aydınlatma sorunu varsa bunu xenonla çözemezsiniz.

onun yerine performans halojen ampuller var.philips xtreme vision ve ya osram night braker unlimited gibi.

eğer görüntü olsun diye xenon hemde 8000K lık takıcam diyorsanız bence hiç uğraşmayın.karşı taraftaki şöför arkadaşlar inanın çok kulağınızı çınlatır.

ayarları 2-3 arasına almanız çok birşey değiştirimez.bu sefer kendi sürüş güvenliğinizia  akşamları tehlikeye atarsınız.

orjinal fabrika çıkışı mercekli değilse araç xenonlara çok bulaşmayın.hatta orjinalinde mercek olsa bile sadece tek faktör bu değil daha dikkatli düşünmek

gerekiyor.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 13, 2015, 22:41:57 »

Xenon düşünmeyip performanslı halojen kullanın derim. Ayrıca 8000k xenon size görüş netliği sağlamaz, 4300k daha net görüş mesafesi sağlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 14, 2015, 01:25:34 »
Toplumun bu kadar cahil olduğunu görmek gerçekten çok acı.
sanal ortamda bir kaç paylaşım  yapmış  kişilere cahil diye hakaret etmeye hakkınız yok. Zaten Sizin cahil olmadığınız isminizden belli. Birde toplum adı altında nitelendirip genelleme yapiyorsunuz. Cahil dediginiz kisileri ne kadar taniyorsunuz. Sizin cahil olmadığınız tanimadiginiz kişilere on yargili davranipta cahil diye hakaret etmenizden belli.
insanlar yanlış yapabilir sonuçta burası faydali bilgi paylaşılan bi forum. Herkes herkese olumlu veya olumsuz yorum yapabilir saygı sevgi cercevesinde. herkes arabama şunu aldım şunu taktım nasıl yakışmış mi diye sorar konu acar.  Yanlış bi şey yaptı diye bu tarz konuşmalara gerek yok.
k.bakmayin biraz alakasız oldu bu yorumu yeni gordum.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 14, 2015, 08:45:40 »
zenona önceleri çok heves ederdim ama artık şimdi kesinlikle tasvip etmiyorum. çok hoş duruyor orası gerçek fakat özellikle geceleri sürüş keyfi diye bir şey kalmıyor. artı zaten fabrika çıkış olmayanlar hariç hepsi kanunen yasak oldu. yeni yeni şahinciler, e30 cular türedi adam sadece zenon sislerini yakıp o şekilde devam ediyorlar. farlar yanmıyor bile. onlara da ayrıca ayar oluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 14, 2015, 18:45:48 »
Oğuz ince 13800 bey yazdıklarımda açıklama gerektirecek bir konu yoktur. Son derece açık bir dille ifade ettim. Gece yolculuğu yaparsanız anlarsınız. Çarpraz bağlı farlar ile yasaya uymayan sürücüleri tespit edebilirsiniz. Denetim eksilkliği ve eğitim eksikliği buna yol açmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 8900
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Şubat 10, 2015, 23:29:37 »
Kısa ampuller h11 uzunlar hb3 sisler h16 bu h16 yeni bir ampul beyazı bırakın sarısı dahi yok internet araştırmadım piyasadan bahsediyorum servis fiyatı 70 tl civarı tanesi.iyi bir elektrikçi varsa örneğin benim yaptırdığım usta gibi h11 ampulün ayaklarından birini yan keskiyle kesti ve uydurdu.avatar resmimde ışıklandırmam.
Halil bey merhaba;
Sislerinizi uzun sure yaktiginizda sis fari tasinda bir erime vs oldu mu?
Ben h16 ampul tipi 6000k xenon yurt disindan getittirdim. Bizde kullanilan h16 osramin ozel urettigi psx24w diye bir zimbirti oldugundan dolayi , getittirdigim urun uyum saglamadi. Ayaklari kestik uydurduk ancak 10 dk acik kaldi sis farinin icindeki tasi eritmeye basladi. Erken fark edip soktuk. Eski haline getirdik.
Sisler 7,5 amperlik bir sigorta ile calisiyor. Bida 19 watt'a filan denk geliyor. Ancak takilan  xenon 35  watt olunca eritme yapiyor.
Bunlara bir cozumunuz oldu mu acaba?
Tesekkurler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 45000
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Şubat 11, 2015, 13:28:43 »
Kanaatimce merceksiz fara xenon takmayın. Hele 8000k hiç takmayın. Sisli ve yağmurlu havada kör olursunuz göremezsiniz önünüzü. Tecrübe ettim Tövbe ettim.
Mercek varsa 4300k takın süper olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 271 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 11, 2015, 18:20:53 »
Xenon düşünmeyip performanslı halojen kullanın derim. Ayrıca 8000k xenon size görüş netliği sağlamaz, 4300k daha net görüş mesafesi sağlar.
Osram ın nıght braker serisi mi yoksa cool blue lıght serisini mi tavsiye eder siniz acaba herhangi bir bilginiz varmıdır? Ben düşünüyorum da
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Şubat 11, 2015, 18:49:26 »
Osram ın nıght braker serisi mi yoksa cool blue lıght serisini mi tavsiye eder siniz acaba herhangi bir bilginiz varmıdır? Ben düşünüyorum da

Cool blue serisi görüntüye yöneliktir. Performans serisi night breaker serisidir. Ömür açısından Philips Xtreme Vision'ı tavsiye ederim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Şubat 11, 2015, 18:51:49 »
Ne takarsaniz takin  normal uzerindeki halojenller kadar uzun omurlu gitmiycektir night braker takmişti yüksel abi 6 ay sonra patladi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 11, 2015, 18:54:53 »
bence osram nb unlimited derim

ömür konusu aynen Okanın dediği gibi. ama kullanım dışında aracada bağlı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Şubat 11, 2015, 19:08:52 »
bence osram nb unlimited derim

ömür konusu aynen Okanın dediği gibi. ama kullanım dışında aracada bağlı

Çok kararsızım Halojenin görünütüsüne takıldım.:) Çok kötü duruyor bee:)
Uygulama yapmış birisinden görüntüsü ve memnun mu değilmi diye bir fikir alabilsem çok şyi olacak yada deneme yanılma yöntemini izlicem:) ama H16 bulamıyorum:) Ayakları kesip uydurma olayını denetmem lazım sanırım
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 11, 2015, 19:36:25 »
Uygulama yapmış birisinden görüntüsü ve memnun mu değilmi diye bir fikir alabilsem çok şyi olacak yada deneme yanılma yöntemini izlicem:) ama H16 bulamıyorum:) Ayakları kesip uydurma olayını denetmem lazım sanırım

H16 yok ama H7 yi E12 corollada kullandım. bence çok çok iyi mükemmel aman tanrım değilde güzel bir aydınlatma veriyor. kırık beyaz bir renk ama güzel aydınlatma. ben şahsen beğendim güzeldi :)

şimdi aracıma takmayı düşündüm. babamda arada sırada söylüyor "farlar aydınlatmıyor sanki" diye. bi-xenon için hazırlık yapsam mı diyorum ama biraz bekleme düşüncesindeyim :)

ama Osram NB Unlimited iyidir bence  :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Şubat 11, 2015, 21:07:27 »
Kaan aracımı kullanma fırsatı yakalamıştı ve o sürede Night Breaker Unlimited'leri denedi, kendisi de demiş zaten.
Görüntü olarak asfalt yolda hiç fena değil, hele orijinal ampüllere göre çok çok iyi. Yağmurda her ampül gibi performansı düşüyor. Beyaz performansı beklemeyin, renk olarak çok bir fark yok fakat görüş açısı diğer ampüllere göre yüksek.
Ama ömür ? Bende 6 ay gitti. :)

Sağ taraftaki de patladıktan sonra -eli kulağındadır- Xenon kiti alacağım. Zira tekrar tekrar Night Breaker Unlimited alıp patlamasını seyredemem. Şöyle bir şey var, ampülün patladığı sol tarafa normal ampülü taktım, görüş açısı düştü. Düz halojen ampüller de ayarsız oldukları zaman berbat bir şekilde göz alıyor. Xenonu ayarlattıktan sonra bir problem olacağını zannetmiyorum.
Zaten sanal alemde herkes iyilik meleği oluveriyorlar, kimse hız yapmıyor, herkes kurallara uyuyor. :)

Fotoğrafa göre sol, normale göre sağ tarafta Night Breaker Unlimited takılı, diğer tarafta normal halojen ampül. Fark açık.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 11, 2015, 21:32:50 »
Sercan bey kisalara xenon uygulamasi yaptim. 6000 k xenon h11 taktim. Harika oldu gunduz farlari ilede uyum sagladi. Tavsiye ederim. Guzel bir far ayari yaptirdim. Kesinlikle karsi tarafida rahatsiz etmiyor. Bizim farlarin icinde sapka var cunku. Arkadasin aracinon arkasindan yaklasik   20 dk gittim. Denedim, gozunu aldimi diye. Arkadas rahatsiz olmadigini ve goz almadigini soyledi. Uzunlara xenon takmana gerek yok hb3 phlips photon 5000k xenon efect ampul alip takabilirsin.
Ancak sisler icin h16 zenon malesef piyasada yok. Ayaklari kesip uydurursun ancak calistirdiginda 10 dk acik kalsin sis icindeki nikelaj tasi eritiyor. Kesinlikle takma derim. Bunlar icinde h16 xenon efect ampul takabilirsin.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2015, 21:34:32
Sercan bey kisalara xenon uygulamasi yaptim. 6000 k xenon h11 taktim. Harika oldu gunduz farlari ilede uyum sagladi. Tavsiye ederim. Guzel bir far ayari yaptirdim. Kesinlikle karsi tarafida rahatsiz etmiyor. Bizim farlarin icinde sapka var cunku. Arkadasin aracinon arkasindan yaklasik   20 dk gittim. Denedim, gozunu aldimi diye. Arkadas rahatsiz olmadigini ve goz almadigini soyledi. Uzunlara xenon takmana gerek yok hb3 phlips photon 5000k xenon efect ampul alip takabilirsin.
Ancak sisler icin h16 zenon malesef piyasada yok. Ayaklari kesip uydurursun ancak calistirdiginda 10 dk acik kalsin sis icindeki nikelaj tasi eritiyor. Kesinlikle takma derim. Bunlar icinde h16 xenon efect ampul takabilirsin.

Ekledim resmi bakabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 271 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Şubat 12, 2015, 09:46:02 »

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2015, 21:34:32

Ekledim resmi bakabilirsin.

İlginize Çok teşekkür ederim. Hangi markayı kullandınız .Bir elektrikçiye sordum yok efendim bunlar beyinliişte birkaç marka araç saydı silecek motorundan direksiyon pompasına kadar arıza veren oldu fln dedi bende açıkçası o yüzden sadece ampüle yönelmiştim ancak sizinkide mantıklı dediğiniz gibi sislere girmemek lazım teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2015, 09:46:20
Kaan aracımı kullanma fırsatı yakalamıştı ve o sürede Night Breaker Unlimited'leri denedi, kendisi de demiş zaten.
Görüntü olarak asfalt yolda hiç fena değil, hele orijinal ampüllere göre çok çok iyi. Yağmurda her ampül gibi performansı düşüyor. Beyaz performansı beklemeyin, renk olarak çok bir fark yok fakat görüş açısı diğer ampüllere göre yüksek.
Ama ömür ? Bende 6 ay gitti. :)

Sağ taraftaki de patladıktan sonra -eli kulağındadır- Xenon kiti alacağım. Zira tekrar tekrar Night Breaker Unlimited alıp patlamasını seyredemem. Şöyle bir şey var, ampülün patladığı sol tarafa normal ampülü taktım, görüş açısı düştü. Düz halojen ampüller de ayarsız oldukları zaman berbat bir şekilde göz alıyor. Xenonu ayarlattıktan sonra bir problem olacağını zannetmiyorum.
Zaten sanal alemde herkes iyilik meleği oluveriyorlar, kimse hız yapmıyor, herkes kurallara uyuyor. :)

Fotoğrafa göre sol, normale göre sağ tarafta Night Breaker Unlimited takılı, diğer tarafta normal halojen ampül. Fark açık.

Teşekkür ederim:)
SERCAN YILDIZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Şubat 12, 2015, 13:48:00 »
İlginize Çok teşekkür ederim. Hangi markayı kullandınız .Bir elektrikçiye sordum yok efendim bunlar beyinliişte birkaç marka araç saydı silecek motorundan direksiyon pompasına kadar arıza veren oldu fln dedi bende açıkçası o yüzden sadece ampüle yönelmiştim ancak sizinkide mantıklı dediğiniz gibi sislere girmemek lazım teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2015, 09:46:20
Teşekkür ederim:)
Hayir alakasi olmayan seyler demis size her kimse. Ariza isigi vs yakmaz bunlar. Saglam bir marka xenon alin derim ama. Mtech piyasanin en iyilerindendir. Ben mtech taktim kisalara. 4300 yada 6000 k ustu sirf goruntu zaten. 6000k tavsiyemdir. Ben neler yaptimta birsey olmadi. Sislere bile taktim bir kac gun kullandim. Buna ragmen bir sorun ile karsilasmadim. 1 sene oldu nerdeyse misler gibi kullaniyorum hala. Sisleri cikardim ama asiri isinma sorunundan dolayi. Normal orjinaller var uzerinde.