0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önceki kasa Corollada VSC+Xenon donanımındaki xenonları servis takmıyordu orjinal fabrika çıkışı merceksiz xenon du.Aynı şekilde 2009 da çıkan Versodada merceksiz xenon vardı. Trye hiç satılmadı.Ancak bunların merceksiz halojenlerden odak noktası farklı idi. Xenona göre tasarlanmıştı.
+ normal xenon d2s d1s ampul kullanırken bunlarda üstünde perde olan d2r kullanılıyordu ki xenon ışığı biraz kırılsın.
Hımm anladım kardeşim. Sağol bilgilerinden ötürü. Babam da 2006 Comfort Passat varken ben de o sıra aynı model Highline PAssat almıştım ve onda orjinal bi-xenon vardı ve ben babamın arabasına da normal xenon taktırdım. İkisinin arasında sadece renk farkından başka hiç birşey yoktu. Duvara gösterdiğim zaman ikisi de aynı yükseklikte ve belli bir çizgi de gösteriyordu ikisinde de göz alma durumu yoktu. Bu mercek farkını önceden de duymuştum ama hala anlayamadım bu fark neyi değiştiriyor. Tek gözle görülen fark benim aracın merceği daha büyüktü Comforttan...
Başlangıçta gösterme farkı olmaz ama halojen ve xenonun ısı farkı var. Halojen merceğe xenon takılınca bu sefer ısıdan dolayı zamanla kararma yapıyor mercekte. Mercek zaten ışığı topluyor dağılmasını düzenliyor ama işte zamanla sorun olabilir. Şöyle birşey var Highline da Bi-Xenon D2S yada D1S iken Comfortline da H7 ampul var ,H7 xenon çakma xenon oluyor çok sağlıklı değil zaten. Orjinal xenonda o mercekte bozulma süresini hızlandırır
Teşekkür ederim bilgilerinden dolayı sayın Xenon müdürüm
Servislerin sattığı mercekli veya merceksiz xenon kitler var. Bunlar hakkında bilgisi olan var mı peki?
Bende de alirken vardi ama artik muayeneden gecmeyince takmamaya basladi servisler.
Dene sansini
Adam heves etmiş xenon takmis. Iyi yada kötü ne olursa olsun bu kimsenin kimseye hakaret eder gibi yorum yapma iznini vermez.Olabilir yanlış bi sey uygulanmıştır adam gibi usulünce saygi sevgi derecesinde olumlu yada olumsuz yorumunu yaparsın. Su yapilan yorumlarin bi kismina bakiyorum Bu nedir ya. site yöneticileri neden müdahele etmiyor ki? Seviyeyi düşünerekten yorum yapilmali.