0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Elegantın jant ölçülerini yani 205/60/16 olarak değiştirebilirsiniz. Ancak 215/55/17 385 lira iken 240 lirada 205/60/16 ebatının fiyatları. Bence kışlık olarak bu ebat daha uygun görünüyor. Sonuçta elegantta kullanıldığına göre sorun olmaz.
Şimdi bu kışlıkların dördünede 34 mü basmalı yok sa önler 34 arkalar 32 mi ya da 36 mı yapmalı bu seferde arkalar 34 mü ayarlamalı
Bence;32PSI ile 41 PSI arasında basılmalı.Bu aralık ise yol,yük çok azda kişisel zevklere göre opsiyonla karar verilir.Ben tüm lastiklerim için diyorum 35 PSIın altında sürüş zevki alamıyorum.Ancak daha önce farklı Avensise binen kişiler aracın sert oldugunu belirtiyorlar.Bozuk yollarda 38PSIlı basınçlar ise yandan çatlamalara yol açarken 32PSI otoyol kullanımları sürekli esneyen lastigin ısınarak zarar görmesine neden olmaktadır.
Teşekkürler Ertan hocam,Şöyle bir yer buldum,http://www.oponeo.com.tr/lastik-bilgileri/esdeger-lastiklerŞimdi araçlarımızda neye göre lastik ve jant seçiyoruz? küçük yada büyük olunca hem jantta hemde lastikte sağa sola sürtme falan mı oluyor? Tekerlek Çapı var orada onamı dikkat ediyoruz? Eğer oraya dikkat ediyorsak Artı Eksi ne kadar fark olmalı mesela ?
Deli gibi borç'a girerek aldıgım UG8 lerim şuanda takılıyor.225TL/Ad. 6 taksit.Üstünde Germany yazıyor.
ben lastikleri gecen pazartesi taktirdim 1000km den fazla gectim yani o ust katman kalmadi Sorunum şu : yazlik laztiklerine gore arac sanki yaylana yaylana ilerliyor yanal ruzgarlari direksiyonda hissediyorum ve ani frenlerde kasa resmen esniyor gibi ! lastiklerin yumusak olmasindan sanirim ,!bu nedenle basinclariminda dusuk oldugunu dusunuyorum 32 psi yapmistim , bu hafta 36 ile bir deneyeyim , lastikcinin dokdurdugu 38 le sanki yol tutusuda daha iyiydi ustelik bende 4 cm yayda var baya sert yaylar
beklemeye devam ozaman ilke:)))
Hayırlı olsun Ahmet'çim Güle güle kullan dostum, ben daha alamadım bile,hem kış lastiği lazım,hem de 90000km bakımım geldi Kahrolsun kapitalizm
Babamda kışlık lastik almış efsaneye Lassa snoways era..Arka amortisörlerde yenilenmiş bu arada
arkadaşlar yaris aracımın lastik ebatı 185/60/15 ben kış lastiği 175/65/15 taksam sorun olur mu?
Yanak genişletip taban küçültüyorsunuz ufakta olsa yakıt ekonomisi olur 185lik kar lastiğine göre. 65 olduğu için konfor biraz daha artar ama eskiden 120 ile aldığınız virajı 110 ile tedirgin alabilirsiniz dikkatli olun. (hem tabanın küçülmesinden hemde 65 yanak ile esneme artacağından) Kışın zaten çok fazla uçmalı kaçmalı hareketler yapılmamalı o yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.