0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kışlık lastik artık otomobillerde de zorunluEmniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat etmelerini sağlamak için daha önce yasal olarak kamyon, otobüs ve minibüs gibi büyük araçlarda takılması zorunlu olan kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır geçtiği illerde otomobiller için de zorunlu hale geldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de genelgenin ardından D-100 karayolunda kış lastiği uygulaması yaptı. Şehir merkezinden çıkan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve otomobilleri durdurarak lastiklerini kontrol eden polis ekipleri, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira ceza kesti.KAZA YAPMA RİSKİNİ AZALTIYOR Edirne Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Bahadır, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada kullanılan araçlara değil, otomobillere de zorunlu olduğunu söyledi.Uygulama kapsamında trafikte seyreden tüm araçların kış lastiği takıp takmadıklarını kontrol ettiklerini belirten Bahadır, şöyle konuştu: “Artık tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu amaçla biz de ilimizde uygulamalara başladık. Sürücüler kış lastiği takmadıkları zaman yollarda kalıyor. Kış lastiği takan sürücülerin de yola devam etmesine engel oluyorlar. Ayrıca buzlu ve karlı yollarda kış lastiği kaza yapma riskini azaltıyor." Bahadır, kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza yazdıklarını kaydetti.
o 54 il hangi iller acaba?
Oooohhh be çok şükür. Artık yollarda rahatça gidebileceğiz.
Sence öyle mi olacak. Bizim millet 10 kez o 77 TL cezayı yer ama gidipte kışlık lastik almaz
Kanka trafikten men meselesi var o durumlarda ben geniş detaylı okumuş ve izlemiştim.Hatta ölçüm dahi yapacaklarmış, 3.0mm altında olanlara men cezası geliyor yeni lastik takıldığında trafiğe çıkabiliyor.Kış lastiği cezası yiyen kişi 2.ye yediğinde taktırmak zorunda kalacak. Herkesin uymayacağı aşikar kankam ama en azından ciddi bir azalma olur.
Şimdi ben Balıkesirdeyim. 54 şehir içerisinde Balıkesir yok. Aracım sıfır ve üzerinde sıfır lastik mevcut (Yaz lastiği - GOODYEAR 205/55 R16 91H EFFICIENTGRIP) Balıkesir dışına çıkmadığım müddetçe bir problem yok. Ancak ayın sonuna doğru önce Bursa daha sonra da İzmit yapacağım. Mart ayında da KARABÜK yapacağım ve Bolu dağından kesinlikle geçeceğim ardından Gerede'ye ineceğim. Bu seyahat dışında Balıkesir dışına çıkacağımı zannetmiyorum. Sizce ben lastik almalı mıyım? Yoksa durdururlarsa cezaya katlanmalı mıyım? Durdururlarsa ceza yer miyim? Alma kararı verdim gibi ama alacaksam da Alpin A4 ya da Nokian WR3'de kararsız kaldım. Fiyat konusunda 30-40 TL Nokian daha ucuz? Artıları eksileri nelerdir?
İstanbulda bilmem ama bizim burada Şahin Doğancılar almaz Çünkü onlar karda yazlık lastikle gitmeyi seviyorlar
İvogsanda ışıklar var, öncesinde boru mu patlaktır ne, hep su olur ve bu ara donuyor tabi...... ışıklara gelmeden dua ediyorum yeşil olması için, kaç tane hacı murat gördüm öndeki arabaya arkadan çarpan...
Yılda ister 100 ister 100000 km yapsın hiç farketmez, sonuçta trafiğe çıktığımızda risk alıyorsak ya lastiğimizi uygun şekilde alıp çıkacağız ya da çıkmayacağız. Olaya en basit yönünden bakalım. Mesela siz aracınıza 4 adet kar lastiği aldınız ve duruşta kalkışta hiç sorun yaşamadan gidiyorsunuz, bir ışığa yaklaştınız ve kırmızı yandığı için durdunuz. Fakat arkanızda yılda az km yaptığı için lastik almayan birisi fren yaptı ve duramayıp sizin aracınıza çarptı. Ciddi olarak soruyorum ne düşünürdünüz? Bu kişinin yılda az km yaptığım için almadım cevabı sizi sakinleştirir mi? Kaldıki çarptığı şey bir araç değil yaya da olabilirdi.Başka bir nokta ise madem az km yapılıyor diye kar lastiği almak mantıksız geliyor, trafik sigortası, kasko ve muayeneyi de yaptırmayalım. Nasıl olsa az kullanılıyor bir şey olmaz.