0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 13000 kmde olan aracıma lpg taktırmak mi mantıklı bilemedim. Şehir içinde 8 litre altını görmek aşırı dikkat gerektiriyor. Uzun yolda ise 90km sabit hızla 5.2 L. Şimdi taktırmak bir dert taktırmamak bir ayrı dert. Forumdaki birçok konuya göz gezdirdim lakin karar veremedim. Taktıralim desek bile en uygun kit hangisi o bile meçhul. Ne dersiniz taktiralim mi? Ve takılacaksa hangi kit daha sorunsuz?
×Prins 2400 tl lik modelin yuzlerce araca takildigini ve hicbir problem yasanmadigi, yakittan %30 tasarruf saglayacagi soylendi ×Brc 2100 tl fiyat verdi ve yaktini 23 24kurusa kadar incegini idiaa etti×Zavoli bu araca her tup uygun bana sorarsan 1000 liralik tup takalim dedi ×yanlis haturlamiyirsam landirenzo 1600 lira fiyat verdi urunun %100 italyan oldugunu kaputu kapattiktan sonra sadece cay icmeye gidecegimi ) prins in sonradan satin aldiklari yansanayi bi urun takacagini ,brc nin %45 yerli uretim oldugu soylendi...Yaklasik hesaplamam ile arac 18000 km de tüpu amorti ediyor ancak anlamadigim bir nokta da ben araci satmak istesem tupun fiyatini ustune eklemez miyim yakittan sagladigim kar da bana kalir ....
arkadaşlar 2010 tam otomatik comfort extra aurisim var tüp takdırmayı düşünüyorum.prins yetkili servisi aradım 1800 ve 2400 tl fiyat verdi, 1800 lük olan aracım için uygun olacağını söyledi taktıran akadaşlardan tavsiye alabilir miyim memnuniyet durumu nedir.önerisi olan var mı
Japon malı Keihin enjektörlü olmayacaksa Prins'e fazla para vermeye gerek yok. Çünkü Prins'in artısı çok hızlı ve sağlam olan Keihin enjektörde. Onun dışında çok bir fark yok. 2400 TL olan Pirins kitin ,muhtemelen, enjektörü daha sıradan bir şey olduğu için bir artısı olmacaktır. Diğer orta kalite İtalyan mallarında da enjektör çabuk bozuluyor ve pahalı. Örnek benim E140 kasa 2007 Corolla Comfort M/M 1,6 lt 124 ps. aracımda LandiRenzo Omegas Plus kit var. Garanti biter bitmez, 30.000 km dolmadan Map sensörü değişti. 150 TL Civarı. Enjektörler sıkıntılı 700 TL civarı. Sadece bu ikisine 850 TL tutuyor. Her 10.000 km'de bir filtre değişiyor. Yan sanayisi 30 TL, orjinali 100 TL civarı. Her yerde bayisi olmadığı için LPG ayar ücreti de diğerlerinden sıkıntılı ve pahalı. İyi usta bulma şansım daha az. Benim araçtaki LandiRenzo'yu söküp, Atiker Gold taktırsam zaten 900 - 1000 TL civarı ancak tutar. (Tank, bakır boru vs kaldığı için.) En azından 2 yıl garantili , kafam rahat binerim. Araçtan çıkan sağlam parçaları ( ECU vs.) de ikinci el olarak satarsam kâra bile geçerim. Artı LandiRenzo 'dan uzak durun. Ana bayi OLGUN LPG var. Çok sorunlu bir firma. Ürün satana kadar iyiler. En son beni, bölge müdrü Mart ayında aradı. Gelip aracınızı yerinde tamir edeceğiz, kusura bakmayın dediler. Eylül oldu hala arayan soran yok. Yaşadıklarımı daha önce forumda yazmıştım. Ben artık umudu kestim. Her aklıma geldikçe iyi dileklerde bulunacak halim yok ya Kısaca : Onlarla aynı işi görecek, bozulduğunda da yedek parça fiyatı ile sizi üzmeyecek Atiker Gold iş görür gibi. Diğer İtalyan mallarını bilmem ama LANDİRENZO'ya bulaşmayın. Aracı sattırırlar.
Yusuf hocam her urunde oldugu gibi lpg kiti montaji sonrasi da yasanacak sorunlar sans isi. Prins denilen markada bile dediginiz km de ecu arizasi yasayanlar var. Kisacasi olacagi varsa her markada ayni durumu yasayabilirsiniz. Ama konu musteri memnuniyetine gelince kulaklarini cinlatmaniz az bile. Sikayet var vs. Gibi sitelere de durumunuzu belirttiniz mi. Ben daha once yasadigim sorunlarin cozulmesinde epey fayda gordum.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prins 2400 tl olan hollanda urunu prinsin a kalite urunu degil yetkili servis soyledi bunu.Arac icin arti masrafta olacaksa ve satista daha zor olacaksa benim icin taktirmamak daha mantikli gorunuyor.bir yilda 10 bin km zor yaparim zaten.cevre baskisi iste! taktir da takdir o benzine o kadar para mi verilir deniliyor.ama isin icine girince durum oyle olmuyor demek ki...