Gönderen Konu: LPG Tavsiyeleri, Önerileri  (Okunma sayısı 212654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tavsiyeleri, Önerileri
« Yanıtla #80 : Ağustos 02, 2016, 22:54:25 »
Arkadaşlar 13000 kmde olan aracıma lpg taktırmak mi mantıklı bilemedim. Şehir içinde 8 litre altını görmek aşırı dikkat gerektiriyor. Uzun yolda ise 90km sabit hızla 5.2 L.

Şimdi taktırmak bir dert taktırmamak bir ayrı dert. Forumdaki birçok konuya göz gezdirdim lakin karar veremedim. Taktıralim desek bile en uygun kit hangisi o bile meçhul. Ne dersiniz taktiralim mi? Ve takılacaksa hangi kit daha sorunsuz?
Mesut bey merhaba.Aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah.Lpg ye gelince bana göre Toyota aracına lpg hiç yakışmıyor,orijinalini hiç bozmayın,siz zaten tasarruflu kulanabilme formülünü bulmuşsunuz,naçizane bu benim fikrim.hoşçakalın :)
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ağustos 02, 2016, 22:54:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ağustos 03, 2016, 22:34:56 »
merhaba..
daha önce 2008 corolla da romano marka lpg kullanmıştım ve çok memnundum. şimdi 2011 corolla aldım ve üzerinde landi marka lpg takılıydı.. ilk etapta landirenzo sandım ama landi diye bir marka varmış.. 3500 km yol yaptım geçen hafta ve romanonun tadını vermedi.. lpg aldığım istasyondan mıydı neydi bilmiyorum, depo dolu olmasına rağmen lpg de çalışmadı bir süre benzin ile kullanmak zorunda kaldım. hatta hata devam etti motorun plastik kapağını takmadım öyle kullanınca sorun çıkarmadı..
sonuç olarak bu landi hakkında bir bilgisi olan varmı.. romano ile değiştirsem eski sistemi paraya çevirebilirmiyim acaba???
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ağustos 04, 2016, 00:11:00 »
Hamit abi. Lpg sistemi ne zaman takilmis kac km yapilmis. Lpg kiti miladini doldurmus olabilir.  Oncelikle ana distirihutor bayisine bir kontrol ettirirsen nelerin degismesi gerektigini soyleyecekler. Ona gore bence bir yol izlemelisin. Cunku regulator enjektor ecu iscilik vs derken yuzu astarini geciyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ağustos 04, 2016, 15:37:41 »
Landi eski bir marka. Kardeşler birbirinden ayrılıp biri landirenzo diğeri de başka bir marka kuruyor herhalde yanlış hatırlamıyorsam.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ağustos 04, 2016, 17:33:42 »
cevaplar için sağolun.. sistem yeni aslında.. belki işçilikle alakalıdır, ama muhtemelen söktüreceğim bu sistemi..
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ağustos 19, 2016, 11:18:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ağustos 19, 2016, 11:53:56 »
Yıllık 4-5 bin km yol yapıyorsanız Lpg nin hiçbir mantığı yok fakat senede 10-15 km gibi yol yapıyorsanız gerçekten dar ve orta gelirli insanlar için Lpg son derece tasarruflu bir yakıt haline geliyor 10 bin km de kendi kendini ödeyen bir sistem .Ondan sonra ettiği tasarruf cebe artı kalan para demek .İyi yapılan bir yol ayarı ile çekiş farklılığı nerdeyse hissedilmiyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Eylül 08, 2016, 20:52:36 »
arkadaşlar 2010 tam otomatik comfort extra aurisim var tüp takdırmayı düşünüyorum.prins yetkili servisi aradım 1800 ve 2400 tl fiyat verdi, 1800 lük olan aracım için uygun olacağını söyledi taktıran akadaşlardan tavsiye alabilir miyim memnuniyet durumu nedir.önerisi olan var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Eylül 08, 2016, 21:52:18 »
Prinsin Khein enjektörlü modellerinin fiyatları 2900 civarında. Prinsin giriş seviyesindeki ürünlerinin fiyatları bunlar. marka olarak seçenek çok. Atiker fiyat olarak uygun ayrıca yedek parça fiyatları olarakta uygun bir kit. marka seçeneği çok size en uygun hangisi ise onu taktırmanızı tavsiye ederim
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Eylül 08, 2016, 22:38:34 »
2400 dediği kit silverline. Geçen sene 2500 liraya taktırmıştım. Çok memnunum tavsiye ederim. Biraz daha ucuz olsun derseniz lovato obdII tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Eylül 08, 2016, 22:58:48 »
en iyisi dedikleri için ben prins veya brc düşünüyorum önemli olan sorun çıkarmaması şimdi biraz daha fazla ödemiş olalım sonra başımız ağrımasın.... bana 2 seçenek sunulunca sadece bunlar var sanmıştım.konuştuğum usta 1800 tl lik olanın işimi göreceğini söyledi...biraz daha araştırma yapmak gerekiyor sanırım...yine kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim ....yakıt ne kadar düşer mesela...prins sönmez usta baya okudum ama parça parça bilgi toplamak oldukça zor :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Eylül 09, 2016, 00:13:23 »
1800 liralık Prins 1700/1800 liralık obd li lovato dan iyi değildir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Eylül 09, 2016, 09:08:37 »
 100 km de yaktığınız benzini 1.2 ile çarparsanız 100 km de yakacağınız lpg yi bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Eylül 09, 2016, 10:13:35 »
BRC seq32 yi 10.000 kmdir kullanıyorum, gayet memnunum yakıttan ve performanstan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Eylül 11, 2016, 11:00:48 »
×Prins 2400 tl lik modelin yuzlerce araca takildigini ve hicbir problem yasanmadigi, yakittan %30 tasarruf saglayacagi soylendi
×Brc 2100 tl fiyat verdi ve  yaktini 23 24kurusa kadar incegini idiaa etti
×Zavoli bu araca her tup uygun bana sorarsan 1000 liralik tup takalim dedi
×yanlis haturlamiyirsam landirenzo 1600 lira fiyat verdi urunun %100 italyan oldugunu kaputu kapattiktan sonra sadece cay icmeye gidecegimi :)) prins in sonradan satin aldiklari yansanayi bi urun takacagini ,brc nin %45 yerli uretim oldugu soylendi...
Yaklasik hesaplamam ile arac 18000 km de tüpu amorti ediyor ancak anlamadigim bir nokta da ben araci satmak istesem tupun fiyatini ustune eklemez miyim yakittan sagladigim kar da bana kalir ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Eylül 11, 2016, 11:09:31 »
×Prins 2400 tl lik modelin yuzlerce araca takildigini ve hicbir problem yasanmadigi, yakittan %30 tasarruf saglayacagi soylendi
×Brc 2100 tl fiyat verdi ve  yaktini 23 24kurusa kadar incegini idiaa etti
×Zavoli bu araca her tup uygun bana sorarsan 1000 liralik tup takalim dedi
×yanlis haturlamiyirsam landirenzo 1600 lira fiyat verdi urunun %100 italyan oldugunu kaputu kapattiktan sonra sadece cay icmeye gidecegimi :)) prins in sonradan satin aldiklari yansanayi bi urun takacagini ,brc nin %45 yerli uretim oldugu soylendi...
Yaklasik hesaplamam ile arac 18000 km de tüpu amorti ediyor ancak anlamadigim bir nokta da ben araci satmak istesem tupun fiyatini ustune eklemez miyim yakittan sagladigim kar da bana kalir ....
Cok fazla tup ile km yapmis bir arac icin soyluyorum, orjinal tup takilmamis esdegerinden pahali degil daha ucuz fiyata satilir. Cunku belli bir zamandan sonra taktirmis oldugunuz lpg kiti de omrunu tamamlayacak (masraf cikaracak) ve motor icin konusursakta orjinal durumuna gore belli oranda tahribat yapacaktir. (Yanlis ayar - , kalitesiz lpg kullanimi, duzenli bakim yaptirmamak)

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Eylül 11, 2016, 13:00:26 »
arkadaşlar 2010 tam otomatik comfort extra aurisim var tüp takdırmayı düşünüyorum.prins yetkili servisi aradım 1800 ve 2400 tl fiyat verdi, 1800 lük olan aracım için uygun olacağını söyledi taktıran akadaşlardan tavsiye alabilir miyim memnuniyet durumu nedir.önerisi olan var mı

Japon malı Keihin enjektörlü olmayacaksa Prins'e fazla para vermeye gerek yok. Çünkü Prins'in artısı çok hızlı ve sağlam olan Keihin enjektörde. Onun dışında çok bir fark yok.

2400 TL olan Pirins kitin ,muhtemelen, enjektörü daha sıradan bir şey olduğu için  bir artısı olmacaktır.

Diğer orta kalite İtalyan mallarında da enjektör çabuk bozuluyor ve pahalı.

Örnek benim E140 kasa 2007 Corolla Comfort M/M 1,6 lt 124 ps. aracımda LandiRenzo Omegas Plus kit var.

Garanti biter bitmez, 30.000 km dolmadan Map sensörü değişti. 150 TL Civarı. Enjektörler sıkıntılı 700 TL civarı.  Sadece bu ikisine 850 TL tutuyor.
Her 10.000 km'de bir filtre değişiyor. Yan sanayisi 30 TL, orjinali 100 TL civarı.
Her yerde bayisi olmadığı için LPG ayar ücreti de diğerlerinden sıkıntılı ve pahalı. İyi usta bulma şansım daha az.

Benim araçtaki LandiRenzo'yu söküp, Atiker Gold taktırsam zaten 900 - 1000 TL civarı ancak tutar. (Tank, bakır boru vs kaldığı için.) En azından 2 yıl garantili , kafam rahat binerim. Araçtan çıkan sağlam parçaları ( ECU vs.)  de ikinci el olarak satarsam kâra bile geçerim. 

Artı LandiRenzo 'dan uzak durun. Ana bayi OLGUN LPG var. Çok sorunlu bir firma. Ürün satana kadar iyiler. En son beni, bölge müdrü Mart ayında aradı. Gelip aracınızı yerinde tamir edeceğiz, kusura bakmayın dediler. Eylül oldu hala arayan soran yok.  Yaşadıklarımı daha önce forumda yazmıştım. Ben artık umudu kestim. Her aklıma geldikçe  :islik:    iyi dileklerde bulunacak halim yok ya  >:( >:(

Kısaca : Onlarla aynı işi görecek, bozulduğunda da yedek parça fiyatı ile sizi üzmeyecek Atiker Gold iş görür gibi. Diğer İtalyan mallarını bilmem ama LANDİRENZO'ya bulaşmayın. Aracı sattırırlar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Eylül 11, 2016, 13:20:20 »
Japon malı Keihin enjektörlü olmayacaksa Prins'e fazla para vermeye gerek yok. Çünkü Prins'in artısı çok hızlı ve sağlam olan Keihin enjektörde. Onun dışında çok bir fark yok.

2400 TL olan Pirins kitin ,muhtemelen, enjektörü daha sıradan bir şey olduğu için  bir artısı olmacaktır.

Diğer orta kalite İtalyan mallarında da enjektör çabuk bozuluyor ve pahalı.

Örnek benim E140 kasa 2007 Corolla Comfort M/M 1,6 lt 124 ps. aracımda LandiRenzo Omegas Plus kit var.

Garanti biter bitmez, 30.000 km dolmadan Map sensörü değişti. 150 TL Civarı. Enjektörler sıkıntılı 700 TL civarı.  Sadece bu ikisine 850 TL tutuyor.
Her 10.000 km'de bir filtre değişiyor. Yan sanayisi 30 TL, orjinali 100 TL civarı.
Her yerde bayisi olmadığı için LPG ayar ücreti de diğerlerinden sıkıntılı ve pahalı. İyi usta bulma şansım daha az.

Benim araçtaki LandiRenzo'yu söküp, Atiker Gold taktırsam zaten 900 - 1000 TL civarı ancak tutar. (Tank, bakır boru vs kaldığı için.) En azından 2 yıl garantili , kafam rahat binerim. Araçtan çıkan sağlam parçaları ( ECU vs.)  de ikinci el olarak satarsam kâra bile geçerim. 

Artı LandiRenzo 'dan uzak durun. Ana bayi OLGUN LPG var. Çok sorunlu bir firma. Ürün satana kadar iyiler. En son beni, bölge müdrü Mart ayında aradı. Gelip aracınızı yerinde tamir edeceğiz, kusura bakmayın dediler. Eylül oldu hala arayan soran yok.  Yaşadıklarımı daha önce forumda yazmıştım. Ben artık umudu kestim. Her aklıma geldikçe  :islik:    iyi dileklerde bulunacak halim yok ya  >:( >:(

Kısaca : Onlarla aynı işi görecek, bozulduğunda da yedek parça fiyatı ile sizi üzmeyecek Atiker Gold iş görür gibi. Diğer İtalyan mallarını bilmem ama LANDİRENZO'ya bulaşmayın. Aracı sattırırlar.

Yusuf hocam her urunde oldugu gibi lpg kiti montaji sonrasi da yasanacak sorunlar sans isi. Prins denilen markada bile dediginiz km de ecu arizasi yasayanlar var. Kisacasi olacagi varsa her markada ayni durumu yasayabilirsiniz. Ama konu musteri memnuniyetine gelince kulaklarini cinlatmaniz az bile. Sikayet var vs. Gibi sitelere de durumunuzu belirttiniz mi. Ben daha once yasadigim sorunlarin cozulmesinde epey fayda gordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Eylül 11, 2016, 13:32:57 »
Prins 2400 tl olan hollanda urunu prinsin a kalite urunu degil yetkili servis soyledi bunu.
Arac icin arti masrafta olacaksa ve satista daha zor olacaksa benim icin taktirmamak daha mantikli gorunuyor.bir yilda 10 bin km zor yaparim zaten.cevre baskisi iste! taktir da takdir o benzine o kadar para mi verilir deniliyor.ama isin icine girince durum oyle olmuyor demek ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Kilometre: 180000
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Eylül 11, 2016, 13:40:12 »
Yusuf hocam her urunde oldugu gibi lpg kiti montaji sonrasi da yasanacak sorunlar sans isi. Prins denilen markada bile dediginiz km de ecu arizasi yasayanlar var. Kisacasi olacagi varsa her markada ayni durumu yasayabilirsiniz. Ama konu musteri memnuniyetine gelince kulaklarini cinlatmaniz az bile. Sikayet var vs. Gibi sitelere de durumunuzu belirttiniz mi. Ben daha once yasadigim sorunlarin cozulmesinde epey fayda gordum.

LandiRenzo ana bayii Kayseri OLgun LPG ilk montajda iyiler. neredeyse kusursuz montaj yapıyorlar. Ama sonrasında gerek Ankara Şaşmazdaki Olgun LPG olsun gerek Kayseri OLGUN Lpg olsun yaptıkları ticari etiğe sığmayacak işler. Daha önce uzun uzun burada paylaştım. Adamla çok da aldırış etmiyor. Ve Enjektör konusunda çok sorunlu bir kit LandiRenzo. Çok çabuk bozuluyor ve aşırı pahalı. Bayi sayısı az olduğu için de rekabet yok. Bulunduğum yerdeki bayi tekel gibi bir konumda. Şehirde bir tane bayii var.

Dediğiniz doğrudur. Prins'te arıza yapabilir. Bu her markada %5 hata tolere edilebilir. Ama (çevremde) LandiRenzo olup da enjektörü bozulmayan duymadım gibi bir durum var. Sıklık bakımından çok yaygın. Sorun bu.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2016, 13:46:28
Prins 2400 tl olan hollanda urunu prinsin a kalite urunu degil yetkili servis soyledi bunu.
Arac icin arti masrafta olacaksa ve satista daha zor olacaksa benim icin taktirmamak daha mantikli gorunuyor.bir yilda 10 bin km zor yaparim zaten.cevre baskisi iste! taktir da takdir o benzine o kadar para mi verilir deniliyor.ama isin icine girince durum oyle olmuyor demek ki...

İyi bir kit siz memnun edecektir. Bence taktırmaktan vazgeçmeyin ama iyi araştırın.

Şu hususlara dikkat edin.

1- İyi bir kit
2- İyi bir montaj ustası
3- Montaj sonrası bakım durumu (yetkili bayi ağı)
4- Yedek parça fiyatları.

Landirenzo enjektörleri 700 TL, Atiker 150 TL .
(Atiker'in enjektörleri sökülüp , temizlenebiliyor. Bu sebeple her sorunda enjektör değişimine gerek kalmayabilir.)
Atiker bozulsa ne olur?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk