0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bursa EBD Otogaz. Bize özel indirim uyguladı. Mesaj Birleştirildi: Haziran 03, 2022, 12:05:32Aslında bende Atiker Grand taktıracaktım. 500 lira daha uygundu hatta. Ama firma BRC'yi önerdi. Yakıt olarak farketmeyeceğini, ama parça ömrü olarak BRC daha iyi olur dediler.500 lira için BRC'yi almamak olmazdı diye düşündüm.LPG alımı olarakta Shell ve BP önerdiler. Opeti önermediler onların gazı daha farklıymış sanırım
Dün taktırdığım LPG'yi bugün 30-40 km test ettim. Gözle görülür bir performans düşüşü görmedim. İlk çalışmada bile 4-5 saniyede gaza geçiyorAşağıda yol bilgisayarındaki şehir içi yakıt tüketimini attım. Bu değerler LPG'nin sanki. Bu değerler gerçekçi mi, kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.Yani şehir içi 9,6 LT LPG mi haracayacak aracım. Eğer öyle ise çok iyi
Ben yılda 10 bin km yol yapıyorum. Bunun yarısından fazlası şehir içi. Sizce lpg taktırmalımıyım. Aracım 1.6 Auris MDS.
O gördüğünüz değerler benzin için geçerli,LPG'de %20 fazla hesaplayın ama Lpg'nin tam net hesabı hiç bir zaman doğru olmaz 3 aşağı 5 yukarı hesap yapabilirsiniz. Şehir içi veya dışı hiç fark etmez şuanda benzin ve LPG arasında ki makas çok açık,LPG her türlü kârda eğer makas böyle devam ederse 1 yılda amorti edersiniz, dikkat edilmesi gereken iki husus var,usta tecrübesi ve Afr ayarı.
Ama Ümit Bey. Araç benzin tüketmiyor o değerleri göstermesi için benzin tüketimi olması gerekmez mi?Normalde benzin kullanımında en fazl 8.1 LT tüketim oluyordu.Bu şekilde 9.6 LT tüketim neye göre çıkıyor biliyor musunuz?Ya da anladığım burada 10 LT tüketim yazarsa %20 ile 12 LT gaz mı tükettiğini düşünmeliyiz
Kendi kendine oran belirleyenler var. Birim miktardaki benzin ısıl değeri ile lpg ısıl değeri farklıdır. Lpg daha düşüktür. Eğer aynı ısıl değere ulaşılmak isteniyorsa lpg’nin %20 fazla olması gereklidir. Eğer aracınızın benzinde gider gibi gitmesini istiyorsanız lpg ayarı sağlıklı yapıldığında %20 fazla yakmalı. Daha az yakıyorsa hem performans düşük kalır hem motora zarar verirsiniz. Bu oranları internet ortamında atıp tutanlar bi zahmet yakıtların birim miktardaki enerjideğerlerini biraz okusunlar. Neredeyse %10 hatta aynı yakar diyenler var.
Youtube fenomeni abi dışında istanbul içinde afr ayarı yapabilecek usta tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
Ümit hocam akl obd 2 bende düşünüyorum. Siz kaça taktırdınız güncel fiyatlar hakkında bilginiz var mı internette 4750 TL görünüyor
Mesaj Birleştirildi: [time]08 Haz, 2022 20:32[/time]Sabah LPG firmaları ile görüşürken ani bir kararla aracıma Lovato obd2 LPG kiti montajı yaptırdım. Fiyatı 8 bin lira 3 bin peşin kalanı 5 taksit olacak şekilde. Akl obd kitin fiyat teklifi 6 bin liraydı. Yaptığım araştırmalar ve sizin de tavsiyeniz üzerine lovatada karar kıldım. Teşekkür ederim. Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2022, 21:34:30Sabah LPG firmaları ile görüşürken ani bir kararla aracıma Lovato obd2 LPG kiti montajı yaptırdım. Fiyatı 8 bin lira 3 bin peşin kalanı 5 taksit olacak şekilde. Akl obd kitin fiyat teklifi 6 bin liraydı. Yaptığım araştırmalar ve sizin de tavsiyeniz üzerine lovatada karar kıldım. Teşekkür ederim.