Gönderen Konu: LPG Tavsiyeleri, Önerileri  (Okunma sayısı 217668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tavsiyeleri, Önerileri
« Yanıtla #540 : Haziran 03, 2022, 19:57:42 »
Bursa EBD Otogaz. Bize özel indirim uyguladı.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 03, 2022, 12:05:32
Aslında bende Atiker Grand taktıracaktım. 500 lira daha uygundu hatta. Ama firma BRC'yi önerdi. Yakıt olarak farketmeyeceğini, ama parça ömrü olarak BRC daha iyi olur dediler.
500 lira için BRC'yi almamak olmazdı diye düşündüm.

LPG alımı olarakta Shell ve BP önerdiler. Opeti önermediler onların gazı daha farklıymış sanırım
Eğer orjinal BRC ekipmanları kullanılmışsa Atiker'e göre daha uzun ömürlü olabilir ama herşey usta becerisiyle alâkalı eğer montaj düzgün yapılırsa ve doğru ayar yapılırsa en kötü kit bile uzun süre sorunsuz çalışır,8 sene oldu AKL LPG sistemi en küçük sorun çıkartmadan çalışıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #540 : Haziran 03, 2022, 19:57:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #541 : Haziran 03, 2022, 21:05:09 »
Bursa EBD Otogaz. Bize özel indirim uyguladı.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 03, 2022, 12:05:32
Aslında bende Atiker Grand taktıracaktım. 500 lira daha uygundu hatta. Ama firma BRC'yi önerdi. Yakıt olarak farketmeyeceğini, ama parça ömrü olarak BRC daha iyi olur dediler.
500 lira için BRC'yi almamak olmazdı diye düşündüm.

LPG alımı olarakta Shell ve BP önerdiler. Opeti önermediler onların gazı daha farklıymış sanırım

Kesinlikle iyi etmişiniz. BRC comfort 8000 tl şu anda. Kendiniz bağlanıp yol ayarı yapmayacaksanız gerek de yok.

Ben kendim bağlanabilmek için ve Quattro Garage'ın bilgi birikimine güvendiğimden orada Atiker taktırdım. Kendi yol ayarımızı da yaptık zaten detaylı şekilde. OBD düzeltme olayını seviyorum ayrıca, faydalı buluyorum. Bu arada BRC tabiki çok daha uzun ömürlüdür ama yedek parça fiyatları da aynı şekilde.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #542 : Haziran 03, 2022, 23:33:05 »
Ben yılda 10 bin km yol yapıyorum. Bunun yarısından fazlası şehir içi. Sizce lpg taktırmalımıyım. Aracım 1.6 Auris MDS.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '18
  • 32 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #543 : Haziran 04, 2022, 00:44:44 »
Dün taktırdığım LPG'yi bugün 30-40 km test ettim. Gözle görülür bir performans düşüşü görmedim. İlk çalışmada bile 4-5 saniyede gaza geçiyor

Aşağıda yol bilgisayarındaki şehir içi yakıt tüketimini attım. Bu değerler LPG'nin sanki. Bu değerler gerçekçi mi, kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Yani şehir içi 9,6 LT LPG mi haracayacak aracım. Eğer öyle ise çok iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #544 : Haziran 04, 2022, 01:01:39 »
Dün taktırdığım LPG'yi bugün 30-40 km test ettim. Gözle görülür bir performans düşüşü görmedim. İlk çalışmada bile 4-5 saniyede gaza geçiyor

Aşağıda yol bilgisayarındaki şehir içi yakıt tüketimini attım. Bu değerler LPG'nin sanki. Bu değerler gerçekçi mi, kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Yani şehir içi 9,6 LT LPG mi haracayacak aracım. Eğer öyle ise çok iyi
O gördüğünüz değerler benzin için geçerli,LPG'de %20 fazla hesaplayın ama Lpg'nin tam net hesabı hiç bir zaman doğru olmaz 3 aşağı 5 yukarı hesap yapabilirsiniz.
Ben yılda 10 bin km yol yapıyorum. Bunun yarısından fazlası şehir içi. Sizce lpg taktırmalımıyım. Aracım 1.6 Auris MDS.
Şehir içi veya dışı hiç fark etmez şuanda benzin ve LPG arasında ki makas çok açık,LPG her türlü kârda eğer makas böyle devam ederse 1 yılda amorti edersiniz, dikkat edilmesi gereken iki husus var,usta tecrübesi ve Afr ayarı.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '18
  • 32 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #545 : Haziran 04, 2022, 01:13:02 »
O gördüğünüz değerler benzin için geçerli,LPG'de %20 fazla hesaplayın ama Lpg'nin tam net hesabı hiç bir zaman doğru olmaz 3 aşağı 5 yukarı hesap yapabilirsiniz. Şehir içi veya dışı hiç fark etmez şuanda benzin ve LPG arasında ki makas çok açık,LPG her türlü kârda eğer makas böyle devam ederse 1 yılda amorti edersiniz, dikkat edilmesi gereken iki husus var,usta tecrübesi ve Afr ayarı.

Ama Ümit Bey. Araç benzin tüketmiyor o değerleri göstermesi için benzin tüketimi olması gerekmez mi?
Normalde benzin kullanımında en fazl 8.1 LT tüketim oluyordu.
Bu şekilde 9.6 LT tüketim neye göre çıkıyor biliyor musunuz?

Ya da anladığım burada 10 LT tüketim yazarsa %20 ile 12 LT gaz mı tükettiğini düşünmeliyiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #546 : Haziran 04, 2022, 08:08:55 »
Benzin ve LPG fiyatına bakınca taktırmak daha mantıklı. Fiyat farkı çok fazla. 7 bin liralık bir montaj için şu fiyatlarla 10 bin km'de parasını çıkartır. Karar sizin.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 04, 2022, 08:14:49
Ama Ümit Bey. Araç benzin tüketmiyor o değerleri göstermesi için benzin tüketimi olması gerekmez mi?
Normalde benzin kullanımında en fazl 8.1 LT tüketim oluyordu.
Bu şekilde 9.6 LT tüketim neye göre çıkıyor biliyor musunuz?

Ya da anladığım burada 10 LT tüketim yazarsa %20 ile 12 LT gaz mı tükettiğini düşünmeliyiz
Eğer AFR ayarı iyi yapıldıysa yol bilgisayarı değerinin üstüne yüzde 10 koyun. AFR yapılmayanlar için yüzde 20 koy. İki üç depo sonra ne yaktığı daha iyi anlaşılır. Her depo sonrası km'yi sıfırlayın. Daha doğru hesap yaparsınız.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #547 : Haziran 04, 2022, 09:10:23 »
Kendi kendine oran belirleyenler var.

Birim miktardaki benzin ısıl değeri ile lpg ısıl değeri farklıdır. Lpg daha düşüktür. Eğer aynı ısıl değere ulaşılmak isteniyorsa lpg’nin %20 fazla olması gereklidir.

Eğer aracınızın benzinde gider gibi gitmesini istiyorsanız lpg ayarı sağlıklı yapıldığında %20 fazla yakmalı. Daha az yakıyorsa hem performans düşük kalır hem motora zarar verirsiniz.

Bu oranları internet ortamında atıp tutanlar bi zahmet yakıtların birim miktardaki enerji
değerlerini biraz okusunlar. Neredeyse %10 hatta aynı yakar diyenler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #548 : Haziran 04, 2022, 09:38:18 »
Kendi kendine oran belirleyenler var.

Birim miktardaki benzin ısıl değeri ile lpg ısıl değeri farklıdır. Lpg daha düşüktür. Eğer aynı ısıl değere ulaşılmak isteniyorsa lpg’nin %20 fazla olması gereklidir.

Eğer aracınızın benzinde gider gibi gitmesini istiyorsanız lpg ayarı sağlıklı yapıldığında %20 fazla yakmalı. Daha az yakıyorsa hem performans düşük kalır hem motora zarar verirsiniz.

Bu oranları internet ortamında atıp tutanlar bi zahmet yakıtların birim miktardaki enerji
değerlerini biraz okusunlar. Neredeyse %10 hatta aynı yakar diyenler var.
"Neredeyse %10" sözünü benim için mi kullandınız acaba?
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #549 : Haziran 04, 2022, 10:04:14 »
Facebook gruplarında daha fazla görüyorum. Hatta iyi ayarla benzinle bire bir aynı yakar diyen de çok fazla. Sizde okudum. Önceki sayfalarda okudum. Genel ifade

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 134000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #550 : Haziran 04, 2022, 11:36:06 »
Evet malesef benzin fiyatları LPG'ye göre uçtu, bugün itibariyle benzin: 26,44 Tl., LPG: 11,81 Tl. 1.33 Corolla'ya LPG taktırmak ne kadar kâr ettirir bilmem ama montajdaki manifold delimi ve soğutma suyu hortumlarının kesimi aklıma gelince vazgeçiyorum LPG'den.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #551 : Haziran 04, 2022, 12:03:30 »
1 litre benzin = 7500 kcal

1 litre lpg = 6000 kcal

Bu değerlere türlü türlü dökümanlarla ulaşabilirsiniz. Biraz farklı olabilir.

%25 gibi enerji farkı var. Bu oran yaz kış farkıyla, benzin kalite farkıyla, lpg’de bütan propan karışım oranıyla bir miktar değişebilir. Genelde %20-25 deriz.

Tekerleri yürütmek için gereken enerji bellidir. Bu enerjiyi yakıttan elde ettiğimize göre, yakıt yakarak tekeri döndürecek enerjiyi üretmek için yakılacak yakıt hesaplanarak haritalar oluşturuluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #552 : Haziran 04, 2022, 14:23:29 »

Mesaj Birleştirildi: [time]04 Haz, 2022 14:24[/time]
Aynı durumdaydım 3 yıl önce sıfır aldığım araca taktırdım şimdi ne iyi etmişim diyorum nazar değmesin
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #553 : Haziran 04, 2022, 22:01:52 »
Youtube fenomeni abi dışında istanbul içinde afr ayarı yapabilecek usta  tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #554 : Haziran 04, 2022, 22:11:22 »
Youtube fenomeni abi dışında istanbul içinde afr ayarı yapabilecek usta  tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Bahsedilen candan mı?

Candan’a lpg ayarının inceliğini öğreten ahmet nalbantoğlu. Aynı sanayi sitesinde. Ben de ayar yaptırmıştım. Bu işi hem çok iyi yapıyor, hem teknik bilgiye hakim, hem de soru sordunuz mu çok naif şekilde cevaplıyor. Tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #555 : Haziran 07, 2022, 23:12:18 »
Ümit hocam akl obd 2 bende düşünüyorum. Siz kaça taktırdınız güncel fiyatlar hakkında bilginiz var mı internette 4750 TL görünüyor 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #556 : Haziran 07, 2022, 23:34:09 »
Ümit hocam akl obd 2 bende düşünüyorum. Siz kaça taktırdınız güncel fiyatlar hakkında bilginiz var mı internette 4750 TL görünüyor
Hocam benim araca 8 yıl oldu takılalı şuandaki fiyatlardan pek bilgim yok,ama bütçe müsaitse Lovato daha iyi olur uzun soluklu kullanımda,kuzenimin şimdiki 2020 1.6 Corolla aracında Lovato var Adana'da ziya toprak ayaz Lpg'ye montaj yaptırdım kuzenim yakıt ve performans konusunda çok memnun,AKL de güzel kaliteli bir sistem heleki Atiker'in tekli enjektörleri ile kombine edildiğinde çok güzel değerler çıkıyor ortaya,kuzenimin bir önceki 2018 Toyota'sına aynı sistemi taktırmıştım çok güzel çalışıyor hâlâ aracı satın alan kişiyle ara ara görüşmekteyiz çok memnun olduğunu iletiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #557 : Haziran 08, 2022, 01:34:26 »

Mesaj Birleştirildi: [time]08 Haz, 2022 20:32[/time]
Sabah LPG firmaları ile görüşürken ani bir kararla aracıma Lovato obd2 LPG kiti montajı yaptırdım. Fiyatı 8 bin lira 3 bin peşin kalanı 5 taksit  olacak şekilde. Akl obd kitin fiyat teklifi 6 bin liraydı.   Yaptığım araştırmalar ve sizin de tavsiyeniz üzerine lovatada karar kıldım. Teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2022, 21:34:30

Sabah LPG firmaları ile görüşürken ani bir kararla aracıma Lovato obd2 LPG kiti montajı yaptırdım. Fiyatı 8 bin lira 3 bin peşin kalanı 5 taksit  olacak şekilde. Akl obd kitin fiyat teklifi 6 bin liraydı.   Yaptığım araştırmalar ve sizin de tavsiyeniz üzerine lovatada karar kıldım. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #558 : Haziran 09, 2022, 15:06:52 »

Mesaj Birleştirildi: [time]08 Haz, 2022 20:32[/time]

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2022, 21:34:30

Hayırlı olsun,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, montaj sonrası Afr ayarı yapıldımı acaba ve nerede yaptırdınız diğer üyelerimiz içinde tercih noktası olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #559 : Haziran 10, 2022, 13:00:44 »
yeni corolla kullanıcısıyım. 2014 elegans civic im le takas yapıp 1.6 vision mds corolla aldım. diyarbakır teknik lpg de landirenzo evo kit taktırdım. daha önce civic e de montaj yaptıkları için fiyatta epey yardımcı oldular. kampanya da vardı tabi. peşin 8 taksit. 6500 tl ye halloldu. evo L değil, evo L 5500 dü. şuana kadar gayet memnunum. tüketim 37 litte lpg ile 520 km en az.