0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg dolumunda bazen sapmalar oluyor. Özellikle sistem yeni iseBu arada totalde km başına tüketim hesaplanıyorsa ilk çalıştırmada harcanan benzin de hesaplanmalı. Ama sadece lpg’nin kârı nedir hesaplanıyorsa gidilen km’den benzinle gidilen kadar çıkıp, yani sadece lpg’de gidilen yol hesaplanabilir. Mesela lpg’ye geçiş süresinde yaklaşık 10-20 lt/100km gibi yakıt sarfiyatı olur
Tam 2 ay önce 2020 1.6 Corolla aracıma Lovato C obd kit montajı yaptırmıştım. Sadece rölanti ayarı yapılmıştı sonra kendim kablo alıp ayarlara bakmıştım fakat acemi olduğumdan daha da kötü yaparım diye dokunmamıştım. Bugün bulunduğum şehre Volkan Öztokmak geldi AFR ayarımı yaptırdım memnunum. Lovato kit ve AFR ayarı yapan Volkan bey tavsiyemdir.
Hayırlı olsun volkan işinde iyidir, Lovato C Obd2 kit de başarılı kaliteli bir üründür,işini iyi yapan ve kaliteli ürün bir araya gelince daha güzel işler çıkıyor.
Corolla 1.6 Multidrive S '20 model aracıma Atiker Elite kit taktırdım.Benzinde kullanırken karma yakıt tüketimim 8lt/100km ydi.2 kata yakın gaz/benzin fiyat farkı olduğundan 8800 Tl ' lik kitim maksimum 1 yılda,muhtemelen 9 ayda amorti edecek. Yılda 20.000 km yaptığımı da belirteyim.Şimdilik memnunum, tüketim değerlerini ölçtükçe ekleme yaparım.
Hayirli olsun öncelikle. Piyasayı arastiriyordunuz. Son olarak brc landirenzo prins fiyatları nasıldı corolla için.
Arkadaşlar cümleten merhabalar,Malum aracımda LPG yok pek km yapmıyorum diye önemsemiyordum ama depremden dolayı muğlaya gelmek zorunda kaldım ve yakıt fiyatları can yaktığı için LPG taktırma kararı aldım,burada hiç usta tanıdığım olmadığı için sizlere sormak istedim önerebileceğiniz işinde iyi usta varmı Muğla'da yada Marmaris te,diğer ilçelerde olabilir.
Denizli mehmet şibir veya izmir hüseyin taylan’dan destek alabilirsiniz. Bu arkadaşlar ahmet nalbantoğlu ile türkiye’de afr denen lpg’nin yolda ayarlanması ilk yapan ekip.
2019 - 2021 Hyundai Elantralar için zaten yakıt tüketim 8.7 gösteriyor. gayet normal. 1.6 MPI motor sanırım sizinki. tüpe geçtiğinizde elbetteki yakıtınız baya bir düşecek. hele ki yıllık 15.000 km yol yapıyorsanız tüpe geçin. bakımları zamanında ve iyi bir yere yaptırdığınız sürece performans kaybı da yaşamazsınız.
Zaten yıllık 10.000 km falan yaparım, bunun için lpg kendi kurulum maliyetini amorti eder mi?. Bir de bu mpi motorlar için hangi marka tercih etmeliyim bu konuda bir fikriniz var mı veya fikri olan arkadaşlar var mı?Mesela brc müşteri yetkilisi ile görüştüm motor garantisinin devam edebilmesi için +12.0000 Tl daha ücret ödemem gerektiğini söyledi. Brc Türkiye distribitörlüğünden mi çekildi ne yaptı bilmiyorum. Lavato ise +6500 TL garanti ücreti istedi. Şimdi bu şartlarda lpg avantajını korur mu sizce?