Gönderen Konu: LPG Tavsiyeleri, Önerileri  (Okunma sayısı 212556 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Tavsiyeleri, Önerileri
« Yanıtla #580 : Temmuz 13, 2022, 10:32:48 »

Lpg dolumunda bazen sapmalar oluyor. Özellikle sistem yeni ise

Bu arada totalde km başına tüketim hesaplanıyorsa ilk çalıştırmada harcanan benzin de hesaplanmalı. Ama sadece lpg’nin kârı nedir hesaplanıyorsa gidilen km’den benzinle gidilen kadar çıkıp, yani sadece lpg’de gidilen yol hesaplanabilir.

Mesela lpg’ye geçiş süresinde yaklaşık 10-20 lt/100km gibi yakıt sarfiyatı olur

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Temmuz 13, 2022, 10:32:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 125000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #581 : Temmuz 20, 2022, 13:18:29 »
Corolla 1.6 Multidrive S '20 model aracıma Atiker Elite kit taktırdım.
Benzinde kullanırken karma yakıt tüketimim 8lt/100km ydi.
2 kata yakın gaz/benzin fiyat farkı olduğundan 8800 Tl ' lik kitim maksimum 1 yılda,
muhtemelen 9 ayda amorti edecek. Yılda 20.000 km yaptığımı da belirteyim.
Şimdilik memnunum, tüketim değerlerini ölçtükçe ekleme yaparım.
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Temmuz 20, 2022, 23:43:19 »
Tam 2 ay önce 2020 1.6 Corolla aracıma Lovato C obd kit montajı yaptırmıştım. Sadece rölanti ayarı yapılmıştı sonra kendim kablo alıp ayarlara bakmıştım fakat acemi olduğumdan daha da kötü yaparım diye dokunmamıştım. Bugün bulunduğum şehre Volkan Öztokmak geldi AFR ayarımı yaptırdım memnunum. Lovato kit ve AFR ayarı yapan Volkan bey tavsiyemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Temmuz 20, 2022, 23:50:07 »
Tam 2 ay önce 2020 1.6 Corolla aracıma Lovato C obd kit montajı yaptırmıştım. Sadece rölanti ayarı yapılmıştı sonra kendim kablo alıp ayarlara bakmıştım fakat acemi olduğumdan daha da kötü yaparım diye dokunmamıştım. Bugün bulunduğum şehre Volkan Öztokmak geldi AFR ayarımı yaptırdım memnunum. Lovato kit ve AFR ayarı yapan Volkan bey tavsiyemdir.
Hayırlı olsun volkan işinde iyidir, Lovato C Obd2 kit de başarılı kaliteli bir üründür,işini iyi yapan ve kaliteli ürün bir araya gelince daha güzel işler çıkıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #584 : Temmuz 21, 2022, 14:37:26 »
Hayırlı olsun volkan işinde iyidir, Lovato C Obd2 kit de başarılı kaliteli bir üründür,işini iyi yapan ve kaliteli ürün bir araya gelince daha güzel işler çıkıyor.

Teşekkürler en azından ayar yapıldığı için içim rahat artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #585 : Temmuz 21, 2022, 22:28:05 »
2 kata yakın gaz/benzin fiyat farkı olduğundan 8800 Tl ' lik kitim maksimum 1 yılda,

Hayirli olsun öncelikle. Piyasayı arastiriyordunuz. Son olarak brc landirenzo prins fiyatları nasıldı corolla için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #586 : Temmuz 22, 2022, 00:15:57 »
Benzin ile Karmada 8 lt yakıyorsanız,LPG ile 9.5 yakar,
100 km'de
9.5x10 TL=95 TL LPG
8x23,10=184,8 TL benzin yakardı yıl bazında 20 bin yapıyorsanız,
Bu durumda 20 bin km'de 37000 TL benzin,
19000 TL LPG tüketimi olur,
37000 - 19000 = 18000 TL fark oluşur,kabaca bir hesapla ilk çalıştırma benzin maliyeti 3000 TL olsa geriye 15000 TL kâr kalıyor yani kit maliyetini çok kısa sürede amorti edersiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 125000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #587 : Temmuz 25, 2022, 12:52:57 »
Hayirli olsun öncelikle. Piyasayı arastiriyordunuz. Son olarak brc landirenzo prins fiyatları nasıldı corolla için.

Teşekkür ederim Sefa Bey,

İşletmede sadece Prins ve Atiker vardı Corolla'ya uygun olarak.
Atiker'in Grand Kiti 1.500 lira daha az, yani 7500 TL idi hatırladığım kadarıyla.
Prins'in en iyi kit olduğunu iddia etti abimiz, fiyatı 12.500 TL gelmiş olmalı.
Elinde yoktu 15-20 kişi fiyat görmeden yazılmıştı sıraya.
Ama Corolla Motoru piyasadaki diğer motorlara göre çok iyi olduğundan kit kalitesine takılmamamı söyledi, ki haklı da.
Landirenzo'nun Toyota servislerinden önerildiğini, kitin pek de kaliteli olmadığını (daha sert eleştirdi aslında),
servislerin kendi kar ve komisyonlarından dolayı bu firmayı önerdiklerini, bakım-tamir masrafların çok daha fazla olduğunu,
piyasada marka bazında tekel olduklarından alternatif yerlerde tamirin de çok güç olduğunu söyledi.
Fiyatları 10.000 civarı olabilir, bir de servisten istersen üstüne ekleye ekleye 15.000 e yakın bir masraf çıkarsa şaşırmam.
Bu nihai fiyata, aracı çekiciyle götürme-getirme, servisin komisyonu, yok sigortası ıvır zıvırı ile oraya çıkabilir yani.
BRC de köklü bir firma ama satmadığı için fiyatı bilemiyoruz.
Her ne kadar internette bazı fiyatlar olsa da çoğu güncel değil, çoğu da ürün yokken fiyat yazmış olabilir.
Piyasada sıfır stok gidiyor herkes, talep de çok.
En iyisi işletmelere sorarak öğrenmek.
İyi forumlar dilerim.
 8-)
Yaşlanarak değil, yaşayarak kemale erilir.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #588 : Eylül 01, 2022, 01:43:22 »
İyi günler Adıyamanda lpg montajı yaptırıp memnun kalanlar varsa bilgi verebilirseniz sevinirim teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #589 : Şubat 16, 2023, 21:40:46 »
Arkadaşlar cümleten merhabalar,
Malum aracımda LPG yok pek km yapmıyorum diye önemsemiyordum ama depremden dolayı muğlaya gelmek zorunda kaldım ve yakıt fiyatları can yaktığı için LPG taktırma kararı aldım,burada hiç usta tanıdığım olmadığı için sizlere sormak istedim önerebileceğiniz işinde iyi usta varmı Muğla'da yada Marmaris te,diğer ilçelerde olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #590 : Şubat 16, 2023, 22:18:08 »
Forumda aktif olan Muğla'dan üyemiz yok gibi,ancak İzmirde Özsoy lpg servisinden bahsediliyordu (0232 254 68 69 ) iyidir diye;Muğla'da Uslu otogaz (0532 523 15 88) ile konuşulabilir,internetten baktım,galiba Atiker marka taktırırsınız,benim lpg sistemleri ile pek ilgim olmadığı için iyi usta nerededir fazla bilgim yok. Şimdiden hayırlı olsun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 24 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #591 : Ağustos 26, 2023, 00:03:45 »
T27 için LPG tankına karar veremedim. Simit olursa en az 55-60 lt olsun diyorum stepneyi çıkardığıma değsin diğer türlü 42 veya 48 lt için stepneyi bozmak mantıklı gelmiyor. 42 lt simit koymaktansa stepneyi bozmadan ince kalem silindir LPG tankı koymak daha mantıklı gibi sanki 27x88cm 45lt silindir tank var. Silindir taktıranlardan pişman olan var mı? Veya tam tersi simit taktırıp da keşke silindir taktırsaydım diyen?...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #592 : Ağustos 26, 2023, 12:07:37 »
Arkadaşlar cümleten merhabalar,
Malum aracımda LPG yok pek km yapmıyorum diye önemsemiyordum ama depremden dolayı muğlaya gelmek zorunda kaldım ve yakıt fiyatları can yaktığı için LPG taktırma kararı aldım,burada hiç usta tanıdığım olmadığı için sizlere sormak istedim önerebileceğiniz işinde iyi usta varmı Muğla'da yada Marmaris te,diğer ilçelerde olabilir.

Denizli mehmet şibir veya izmir hüseyin taylan’dan destek alabilirsiniz. Bu arkadaşlar ahmet nalbantoğlu ile türkiye’de afr denen lpg’nin yolda ayarlanması ilk yapan ekip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #593 : Ağustos 26, 2023, 19:10:55 »
Denizli mehmet şibir veya izmir hüseyin taylan’dan destek alabilirsiniz. Bu arkadaşlar ahmet nalbantoğlu ile türkiye’de afr denen lpg’nin yolda ayarlanması ilk yapan ekip.
Teşekkürler Tansu bey,afr işini çözdüm Volkan öztokmak ile Antalya'da yaptık ayarı o zaman,
Memlekete hatay'a gelmiştim lpg'yi burada arkadaşım taktı geri dönüşte Antalya üzeri döndüm volkanda ayarı yaptı şuan LPG benzin farksız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #594 : Nisan 15, 2024, 14:49:37 »
Konu uzun bir zamandır sessiz kalmış, bende yeni bir konu başlığı açmaktansa buradan sorayım dedim.

Arkadaşlar bir kaç ay önce, uzun süredir kullandığım corolla'dan, hyundai elentra'ya geçmiş bulunmaktayım. Lakin motor 1.6 atmosferik motor ve şu sıralar biraz fazla (şehiriçi 8,5-9 lt.) yakıyor gibi geldi bana. Bu yüzden kafamda ister istemez lpg ye geçsem mi diye soru oluşuyor. Bir de bu motorlar 8 enjektörlü motorlarmış, lpg ye geçsem bir sıkıntı/sorun yaşarmıyım? Bu konu da ki görüşleriniz nelerdir paylaşırsanız, bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #595 : Nisan 15, 2024, 16:32:15 »
2019 - 2021 Hyundai Elantralar için zaten yakıt tüketim 8.7 gösteriyor. gayet normal. 1.6 MPI motor sanırım sizinki. tüpe geçtiğinizde elbetteki yakıtınız baya bir düşecek. hele ki yıllık 15.000 km yol yapıyorsanız tüpe geçin. bakımları zamanında ve iyi bir yere yaptırdığınız sürece performans kaybı da yaşamazsınız.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #596 : Nisan 17, 2024, 14:12:13 »
2019 - 2021 Hyundai Elantralar için zaten yakıt tüketim 8.7 gösteriyor. gayet normal. 1.6 MPI motor sanırım sizinki. tüpe geçtiğinizde elbetteki yakıtınız baya bir düşecek. hele ki yıllık 15.000 km yol yapıyorsanız tüpe geçin. bakımları zamanında ve iyi bir yere yaptırdığınız sürece performans kaybı da yaşamazsınız.
Zaten yıllık 10.000 km falan yaparım, bunun için lpg kendi kurulum maliyetini amorti eder mi?. Bir de bu mpi motorlar için hangi marka tercih etmeliyim bu konuda bir fikriniz var mı veya fikri olan arkadaşlar var mı?

Mesela brc müşteri yetkilisi ile görüştüm motor garantisinin devam edebilmesi için +12.0000 Tl daha ücret ödemem gerektiğini söyledi. Brc  Türkiye distribitörlüğünden mi çekildi ne yaptı bilmiyorum. Lavato ise +6500 TL garanti ücreti istedi. Şimdi bu şartlarda lpg avantajını korur mu sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #597 : Nisan 17, 2024, 16:45:01 »
Zaten yıllık 10.000 km falan yaparım, bunun için lpg kendi kurulum maliyetini amorti eder mi?. Bir de bu mpi motorlar için hangi marka tercih etmeliyim bu konuda bir fikriniz var mı veya fikri olan arkadaşlar var mı?

Mesela brc müşteri yetkilisi ile görüştüm motor garantisinin devam edebilmesi için +12.0000 Tl daha ücret ödemem gerektiğini söyledi. Brc  Türkiye distribitörlüğünden mi çekildi ne yaptı bilmiyorum. Lavato ise +6500 TL garanti ücreti istedi. Şimdi bu şartlarda lpg avantajını korur mu sizce?

Ben olsam 10000 km ve sakin  kullanıyorsaniz  LPG taktirmazdim..yarın bir uyumsuzluk çıksa uğraşır durursunuz.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #598 : Nisan 17, 2024, 21:34:31 »
En fazla 10.000 km yapıyorum diyorsanız gerek olmadığını düşünüyorum,lpg taktırırken olan maliyetler ,talep edilen rakamlar , bir süre kullandıktan sonra çıkan arızalar ile ve ustalarla uğraşmaya başlamak asap bozucu olabilir,yine de lpg taktırma ve ek sigorta maliyeti ,diğer yıllık ayar vs ücretlerini toplayın,örneğin 50.000 km bu aracı kullandığınızı var sayarak hem benzinde hem lpg ile harcama rakamlarını karşılaştırın,para maliyetinin aylık getirisi gibi gelirleri de ekleyince bakalım ortaya nasıl bir hesap çıkacak?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #599 : Nisan 18, 2024, 10:36:25 »
Fikir ve önerileriniz için teşekkür ederim. Bu söylediklerinizden sonra biraz soğudum bu lpg işinden. ::) En iyisi biraz bekleyip görmek ne kadar yakıt tükettiğini.