0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yeni corolla kullanıcısıyım. 2014 elegans civic im le takas yapıp 1.6 vision mds corolla aldım. diyarbakır teknik lpg de landirenzo evo kit taktırdım. daha önce civic e de montaj yaptıkları için fiyatta epey yardımcı oldular. kampanya da vardı tabi. peşin 8 taksit. 6500 tl ye halloldu. evo L değil, evo L 5500 dü. şuana kadar gayet memnunum. tüketim 37 litte lpg ile 520 km en az.
Teşekkür ederim ümit bey. Afr ayarı yapılmadı. Afr ayarı yapıyor musunuz diye sordum. Rakıma ve hava sıcaklığına göre kitin kendi kendine ayar yaptığını söylediler. Sizce afr ayarı yaptırmalı mıyım ?
37 litre ile 520 km şehir içi mi dışı mı karma mı. Çünkü 100 km de 7.1 litre lpg yapar. Böyle bir ortalamayı e160 1.6 corolla ile full şehir dışında bile yakalayamamıştım. Bir an Şener Şen ile Münir özkul repliği aklıma geldi.
En az 520 km deniyor. Hani kasarsam dahada az yakar demek bu. 1.6 valvematic motorun benzinde 6.5 falan görmesi bile mucize bence. 7.1 litre lpg için 5.9 litre benzine göre ortalama olması gerek. Ben 3 yıl boyunca kullandığım corolla da bırakın 5.9 u 7 bile görmedim. Zaten bahsedilen tüketimi yapan bir araç ise ne gerek var lpg ye
Hayırlı olsun,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, montaj sonrası Afr ayarı yapıldımı acaba ve nerede yaptırdınız diğer üyelerimiz içinde tercih noktası olabilir.
Hocam bende yeni takdırttım malum. Takdırdığım yer 1-2 depo harcayın, ilk kurulumda depoda tortu, hava vs varsa gitsin daha sağlıklı olur dedi bana
Boşuna mı obdli LPG kiti taktırmış olduk yani hocam anlamadım 🤔
Aracıma taktırdığım BRC Comfort marka LPG ile 32 LT ( 40'lık simit depo ama 32 alıyor) gaz ile şehir için 345 km yol yaptım.Değerler sizce nasıl? 1000 km sonra AFR ayarı da yapılacak. Tek sıkıntım Araç içndeki LPG göstergesinin ilk 3 ışığı 150 k'de sönüyor. Son ışık 200 km daha götürüyor.Işıklar arası km skalası biraz ilginç. BRC'de bunun ayarı da yapılamıyormuş
Yakıt değerleri iyi. Işık olayı bende de aynı. Kaç kere ayar yaptırdım. Faydası yok. BRC ve simit tanktan kaynaklanıyor. Bir süre sonra insan alışıyor bu duruma.