0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ayrica katalog degerleri dizel icin her ne kadar 4.7 lt/100km dense de ben ortalamada 6.6nin altina indigimi hic gormedim. Bu da isin ayri tarafi.
Tablo fikir vermesi acisindan faydali ancak yeterli degil. Ozellikle 60binden fazla km sahip dizelleri satarken fiyati dusurmeniz gerekiyor. Ayrica dizel bakim maliyetleri ve ariza durumunda actigi masraflar daha fazladir. Dizel auris sahibi olarak yilda 25 30 bin km yol yapan birisi olarak halen keske 1.2 turbo astra veya 1.0 turbo ecoboost focus alsam olurmis diyorum. Konuyu baska noktalara cekmek istemiyorum ancak toyota eski sorunsuzluguna artik sahip degil. Ben kac km haparsaniz yapin 1.2 veya 1.0 motor guclu bir benzinli arac alinmasi taraftariyim. Sonucta dizeller is makinesi icin gelistirilmis motorlardir. Kucuk hacimli dizel motorlar her zaman prroblemdir. Ayrica katalog degerleri dizel icin her ne kadar 4.7 lt/100km dense de ben ortalamada 6.6nin altina indigimi hic gormedim. Bu da isin ayri tarafi.
Milliyet gazetesinde böyle bir haber çıktı.http://ekonomi.milliyet.com.tr/-dizel-arac-alirken-iki-kere/ekonomi/detay/1806298/default.htm
Acaba bu hacimdeki turbo benzinlilerin sorunsuz olacağının bir garantisi mi var? Küçük hacimden elde edilecek fazla güç yakıt ayırt etmez diye düşünüyorum. Haberi hazırlayan birçok konuyu atlamış;1- Yakıt farkı %5 değil %25 (6 LT diesel - 7,5LT benzin en iyi benzin tüketimi, en kötü diesel tüketimi.) 2- Egzoz emisyonu fazla denmiş (1,33 benzinli motor salınımı 129gr/km, 1,4 diesel motor salınımı 106gr/km)Bu haberde sadece haklı olunan taraf rafineri edilen yakıt kısmı gerisi tamamen boş, 2000 yılı öncesi bilgileri.
tabloyu hazırlayan arkadaş neden araç ömürlerini 1 yıl üzerinden değerlendirmiş ? bugüne kadar gördüğüm en saçma tablo. bunun yerine yıllık yakıt maliyetleri üzerinden aradaki satın alım sırasında oluşan farkın kaç yılda çıkarılabileceğini gösteren bir çalışma olsaydı daha iyi olurdu. yıllık 50 bin km yapan vatandaşa günümüz şartlarında "benzinli al" demek günahtır.
arkadaşlar merhaba olaya birde şöyle baksak yanlışmı olur 2011 1,4 Dizel Elegant Coralla 2011 yılı alış fiyatı : 54 000,00 2011 1,6 Benzinli Elegant Corolla : 43 000,00 (o zamanki almış olduğum fiyatlar) şimdi ise benzinli araçlar olmuş km 60 000 fiyatı 43-42-41 bin civarında dizeller ise fiyatları 45-46-47 bin civarı. Dizel alırken hem 10 000,00 fazla veiryoruz hemde aynı km ye geldiğinde 8 -9 bin civarı aşağısında satmş olmuyormuyuz ? İşin içinden çıkamadım...
tablo üzerinden hesapladığımda , 55bin km yaparsam dizel almam gerekiyor yıllık, ben 10bin km yaptığıma göre:), doğru tercih yapmışım, forever benzin, kahrolsun akaryakıt fiyatları
Aslında o tablodaki başlığı yanlış yazmışım yanıltıyor biraz. Km'leri, kümülatif km olarak dikkate almak lazım. Sizin hesaba göre başabaş noktası 55 binde çıkıyorsa ve yılda 10 bin km yapıyorsanız 55/10= 5,5 yıldan sonra dizel kara geçer anlamalıyız.