Gönderen Konu: Benzinli mi alalım dizel mi alalım işte cevabı  (Okunma sayısı 32647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinli mi alalım dizel mi alalım işte cevabı
« Yanıtla #40 : Aralık 11, 2013, 20:35:35 »
1.33benzinli  ile 1.4 dizeli karsilastirmak bana mantikli gelmedi.. 1.4 ile 1.6 karsilastirilabilir. Mevcut fiyat listesine gore de 1.6 benzin ile 1.4 dizel arasinda ucurum bir fark yok toyotada, baska markalarda olabilir.

Su fiyat listesine gore arac alacak olsam yine dusunmeden dizel alirdim herhalde..

http://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html

Neden 1.33 ile kıyaslamamak lazim da 1.6 ile kıyaslamak lazım ? Bir anlam veremedim. 1.33 ile 1.4 lt motor hacmi olarak birbirine daha yakın. 1.33 beygir gücü baz alındığında 1.4D den daha güclü üstelik.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 11, 2013, 20:35:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 11, 2013, 21:42:37 »
1.33benzinli  ile 1.4 dizeli karsilastirmak bana mantikli gelmedi.. 1.4 ile 1.6 karsilastirilabilir. Mevcut fiyat listesine gore de 1.6 benzin ile 1.4 dizel arasinda ucurum bir fark yok toyotada, baska markalarda olabilir.

Su fiyat listesine gore arac alacak olsam yine dusunmeden dizel alirdim herhalde..

http://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html
toyota da benzinli ile dizel model arasındaki fark mesela volkswagen'e kıyasla daha az. o sebeple toyota almayı kafaya koyunca direk dizele yöneldim.

ama durum biraz kamaşık aslında. toyotada kıyasladığım araçlar 1.6 benzinli ile daha küçük hacimli 1.4 dizel.

vw de ise tam tersi; benzinli 1.4 TSI, dizel 1.6 TDI... (bundan dolayı sanırım) vw nin benzinlisi ile dizeli arasında ciddi farklar var, 10.000 TL den bile fazla sanıyorum ki...

ben alırken toyota 1.4 dizel skypack manuel aracımı, vw jetta 1.6 dizel manuel yaklaşık 10.000 TL daha pahalı idi toyotadan:) çok fazla değil mi? ayrıca jettada skypack, touch ekran, geri görüş kamera v.s. yok... ama işte 1.6 gücü var:(

o da gayet iyi bir araç ama işte toyotacıyız napak:)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 11, 2013, 21:46:30 »
Neden 1.33 ile kıyaslamamak lazim da 1.6 ile kıyaslamak lazım ? Bir anlam veremedim. 1.33 ile 1.4 lt motor hacmi olarak birbirine daha yakın. 1.33 beygir gücü baz alındığında 1.4D den daha güclü üstelik.

:)

Engin bey şu an kullanmış olduğum aurisin dizelinden inip 1.33 benzinlisine binmem için bana 10.000 tl değil çok daha yüksek meblalar vermeleri gerekiyor. Allah düşürmesin ama o noktada araba sürmek bana zevkten çok eziyete dönüşür. Arkadaşın eski kasa 1.33 yarisini sürdüm az biraz, o daha tatminkar tabi ki aurisin yanında.

Farklı 2 teknolojiden bahsediyoruz, güç olarak daha güçlü görülebilir fakat 1.33 99ps yi 6000 devirde verirken dizel 90ps yi 3800 devirde veriyor. Tork olarak mukayese bile edilemez zaten. 1.33 ün o gücü ortaya çıkarana kadar yırtınması gerekiyor kısacası ki günlük kullanımda pek söz konusu olmaz.

ekleme

toyota da benzinli ile dizel model arasındaki fark mesela volkswagen'e kıyasla daha az. o sebeple toyota almayı kafaya koyunca direk dizele yöneldim.

ama durum biraz kamaşık aslında. toyotada kıyasladığım araçlar 1.6 benzinli ile daha küçük hacimli 1.4 dizel.

vw de ise tam tersi; benzinli 1.4 TSI, dizel 1.6 TDI... (bundan dolayı sanırım) vw nin benzinlisi ile dizeli arasında ciddi farklar var, 10.000 TL den bile fazla sanıyorum ki...

ben alırken toyota 1.4 dizel skypack manuel aracımı, vw jetta 1.6 dizel manuel yaklaşık 10.000 TL daha pahalı idi toyotadan:) çok fazla değil mi? ayrıca jettada skypack, touch ekran, geri görüş kamera v.s. yok... ama işte 1.6 gücü var:(

o da gayet iyi bir araç ama işte toyotacıyız napak:)

Mustafa bey,
Bizim dizelleri hacimlerinden dolayı biz fazla eziyoruz sanırım. Mesela benim şu anda kullanmış olduğum Aurisin D4D'nin fabrika çıkışı 0-100'ü piyasadaki bütün 90/92/95ps lik 1.6/1.5 dizellerden daha başarılı. İlginç değil mi??
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 11, 2013, 21:53:15 »
Az km de yapsan çok km de yapsan  bence dizel daha mantıklı para varsa al dizel bin cok bilinmeyenli denklem haline getirmek bence gereksiz.Yeni nesillerde tork patlamasını hissetmek yasamak paha biçilemez :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 75000
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Aralık 11, 2013, 21:56:50 »
Değiştirilebilir bir tablo olması güzel olmuş, başka araçları da kıyaslamak adına
Yılda yapılan km yerine, aracı satacağımız zamana kadar toplamda kaç km kullanacağımızı düşünürsek daha mantıklı oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Aralık 11, 2013, 23:17:02 »
:)

Engin bey şu an kullanmış olduğum aurisin dizelinden inip 1.33 benzinlisine binmem için bana 10.000 tl değil çok daha yüksek meblalar vermeleri gerekiyor. Allah düşürmesin ama o noktada araba sürmek bana zevkten çok eziyete dönüşür. Arkadaşın eski kasa 1.33 yarisini sürdüm az biraz, o daha tatminkar tabi ki aurisin yanında.

Farklı 2 teknolojiden bahsediyoruz, güç olarak daha güçlü görülebilir fakat 1.33 99ps yi 6000 devirde verirken dizel 90ps yi 3800 devirde veriyor. Tork olarak mukayese bile edilemez zaten. 1.33 ün o gücü ortaya çıkarana kadar yırtınması gerekiyor kısacası ki günlük kullanımda pek söz konusu olmaz.

ekleme

Mustafa bey,
Bizim dizelleri hacimlerinden dolayı biz fazla eziyoruz sanırım. Mesela benim şu anda kullanmış olduğum Aurisin D4D'nin fabrika çıkışı 0-100'ü piyasadaki bütün 90/92/95ps lik 1.6/1.5 dizellerden daha başarılı. İlginç değil mi??

Samet bey,

Kıyaslamanın başlangıç safhası performans değil maddi. Konu bunun üzerine açılmış ve bizlerde bunun üzerine yorum yaptık. Bu yüzdendir ki 1.33 ile 1.4 kıyası bence gayet mantıklı bir kıyas. Fiyatlar ayni olsa benzinli alacak kişiyi zor buluruz, tabiki dizel. Tork'u yeter, cüzdan'a katkısı yeter.. Cüzdan'a katkısı ileride cıkacak dizel sorunlarını zaten telafi edecektir.. Ama senede 5 bin 10 bin km için 10 bin tl fazla vermeye değer mi derseniz benim için değmez. Hele ki krediyle yaşadığımız bu sistemde kredi ile aldigimiz arac için fazladan 10 bin tl çekip birde onun faizini ödemek ve maliyeti arttırmak hiç mi hiç mantıklı değil bahsettigimiz km'ler için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Aralık 11, 2013, 23:22:05 »
Herkesin hesabı kesinlikle farlı oluyor. Arkadaş uğraşmış emek vermiş teşekkürler. Bende basit bir hesap yapayım.
1.4 D4d 2012 dizel comfort extra aracımı 2012 ocak da 45.000TL ye aldım. 1.3 benzinli bir motor kullanmak istemem asla 1.6 varken. 1.6 valvematic auris' e 41.000TL fiyat verdiler en son.
arada 4000 TL far var. Yılda 17.000 Km yol yapıyorum bunun 16000 Km si şehir içi. 1000km tatil o kadar. arkadaşın hesabına göre 1 yılda dizelde 1300 TL karım var. ben arabaya 10 yıl bineceğim ve gelecek seneden sonra kardayım vesselam. benzinli yine de karlı değil. bakım maliyeti hakkında bilgi vereyim. benzinli ve dizel auris arasında taş çatlasın 50 TL oynuyor. abartıldığı gibi değil. Arıza çıkarsa allah korusun bütün yeni araçlar çok acımasızlar bu konuda.

Bir Şey daha araba kar elde etmek için alınmaz. Binilmek için alınır. Arba almak hiçbir zaman kar getirmez. (Al sat çı değilseniz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Aralık 11, 2013, 23:35:29 »
Herkesin hesabı kesinlikle farlı oluyor. Arkadaş uğraşmış emek vermiş teşekkürler. Bende basit bir hesap yapayım.
1.4 D4d 2012 dizel comfort extra aracımı 2012 ocak da 45.000TL ye aldım. 1.3 benzinli bir motor kullanmak istemem asla 1.6 varken. 1.6 valvematic auris' e 41.000TL fiyat verdiler en son.
arada 4000 TL far var. Yılda 17.000 Km yol yapıyorum bunun 16000 Km si şehir içi. 1000km tatil o kadar. arkadaşın hesabına göre 1 yılda dizelde 1300 TL karım var. ben arabaya 10 yıl bineceğim ve gelecek seneden sonra kardayım vesselam. benzinli yine de karlı değil. bakım maliyeti hakkında bilgi vereyim. benzinli ve dizel auris arasında taş çatlasın 50 TL oynuyor. abartıldığı gibi değil. Arıza çıkarsa allah korusun bütün yeni araçlar çok acımasızlar bu konuda.

Bir Şey daha araba kar elde etmek için alınmaz. Binilmek için alınır. Arba almak hiçbir zaman kar getirmez. (Al sat çı değilseniz)

Bende yarisimi alırken mecburen 1.33 aldım cunku 1.6'sı yoktu. 40 bin tl fiyatı vardı. dizel olarak muadili 48 bin tl idi. Şimdi ben ister istemez bu iki motoru karsılaştırıyorum. Sürekli Corolla üzerinden veya Toyota üzerinden gitmek yanlış olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 11, 2013, 23:38:11 »
Samet bey,

Kıyaslamanın başlangıç safhası performans değil maddi. Konu bunun üzerine açılmış ve bizlerde bunun üzerine yorum yaptık. Bu yüzdendir ki 1.33 ile 1.4 kıyası bence gayet mantıklı bir kıyas. Fiyatlar ayni olsa benzinli alacak kişiyi zor buluruz, tabiki dizel. Tork'u yeter, cüzdan'a katkısı yeter.. Cüzdan'a katkısı ileride cıkacak dizel sorunlarını zaten telafi edecektir.. Ama senede 5 bin 10 bin km için 10 bin tl fazla vermeye değer mi derseniz benim için değmez. Hele ki krediyle yaşadığımız bu sistemde kredi ile aldigimiz arac için fazladan 10 bin tl çekip birde onun faizini ödemek ve maliyeti arttırmak hiç mi hiç mantıklı değil bahsettigimiz km'ler için..

Engin bey olaya sadece maddi olarak bakmak maalesef mümkün değil, bu çok bilinmeyenli bir denklem. İlla ekonomi isteniyorsa aurisin/corolla değil yarisin 1.33'ünün alınması taraftarıyım. yarisin hacmi yetersiz ben yüklü gezerim deniyorsa o zaman yüklü bir 1.33 aurisin/corollanın çok çok fazla yakacağını hatırlatmak isterim..

eğer dizelin rakibi olarak 1.33 değilde 1.6 yı görebilirsek aradaki 3.5-4 bin liralık fiyat farkı bize fazlasıyla tatminkar gelecektir.

ek:

Bende yarisimi alırken mecburen 1.33 aldım cunku 1.6'sı yoktu. 40 bin tl fiyatı vardı. dizel olarak muadili 48 bin tl idi. Şimdi ben ister istemez bu iki motoru karsılaştırıyorum. Sürekli Corolla üzerinden veya Toyota üzerinden gitmek yanlış olur.

yaris konusunda haklısınız, 8 bin tl çok ama auris/corolla konusunda da biz haklıyız :)

ama o hafiflikteki bir yariste de 1.4 d4d tadından yenmez :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Aralık 11, 2013, 23:42:16 »
Nedense herkes sıfır araç alıyor gibi hesap yapılıyor. Eğer temiz bir ikinci el bulunursa dizel ile benzinli arasındaki fiyat farkı 1000-1500 TL'yi geçmiyor. Örneğin ben şu an kullandığım aracı alırken benzinlisi ile arasında 1000 TL fark vardı. Bakım masraflarının çok olduğu yazılıyor acaba bu fark kaç para? 3,5 yıl benzinli auris kullandım bakım faturaları arasında yakıt filtresi dışında bir fark göremedim, onun da farkı 60 TL yanlış hatırlamıyorsam.

Yakıt hassasiyeti dışında (onu da sabit bir yerden yakıt alarak kendinizi güvenceye alabilirsiniz) negatif bir tarafı olduğunu sanmıyorum. Mevcut koşullar altında benzin, benzin+lpg araç almak için yıllık az km yapmanız ya da sıfır alıyor olmanız mantıklı olabilir yoksa her koşulda dizel en mantıklısı.

Yaklaşık 6 yıllık veri bankası sonuçlarına göre; dizel motorların, benzinli motorlara göre ömrünün az olması diye bir durum sadece şehir efsanesi. (Burada en son baktığımda toyota olarak sadece 1 adet 1.4 d-4d motor vardı onun da kmsi 400bin idi, benzinli olanlar ise 233bin, 176bin vb. idi)

Benimde sorun olarak bizzat yaşadığım yağ eksiltme eğer iki bakım arasında uyarı lambasını yakacak miktarda değilse, normal koşullar altında hemen hemen bitmeyecek bir motora sahip olmak demek(bunu usta söylüyor). Bunun yanında rampa+yük altında 1.6 hiçbir atmosferik motor dizelin keyfini vermez.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 11, 2013, 23:52:03 »
Engin bey olaya sadece maddi olarak bakmak maalesef mümkün değil, bu çok bilinmeyenli bir denklem. İlla ekonomi isteniyorsa aurisin/corolla değil yarisin 1.33'ünün alınması taraftarıyım. yarisin hacmi yetersiz ben yüklü gezerim deniyorsa o zaman yüklü bir 1.33 aurisin/corollanın çok çok fazla yakacağını hatırlatmak isterim..

eğer dizelin rakibi olarak 1.33 değilde 1.6 yı görebilirsek aradaki 3.5-4 bin liralık fiyat farkı bize fazlasıyla tatminkar gelecektir.

ek:

yaris konusunda haklısınız, 8 bin tl çok ama auris/corolla konusunda da biz haklıyız :)

ama o hafiflikteki bir yariste de 1.4 d4d tadından yenmez :)

Samet bey,

İnanın amacım haklı olmak degil. Haklı olmak için hayatım boyunca hiç uğraşmadım. Sadece düşüncelerim ve bakış açımı paylaşırım.

Düşüncelerinizede saygı duyuyorum. Zenginlik farklı bakış açılarıyla oluşur.

Sorun şu ki farklı açılardan bakıyoruz olaya :)

Maddi hesap ile bir araç alıyorsam giriş gelişme sonuc olarak düşünüp kararımı vermek zorundayım ki öyle yaptim. Ama maddi hesap ile araç almasaydım kesinlikle şu anda bir rav4'e biniyordum dizel ve tam otomatik :))

Saygılar cümleten. Kendi adıma konuyu burada kapatiyorum. Konuyu keyifle takip etmeye devam edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Aralık 12, 2013, 00:02:03 »
Nedense herkes sıfır araç alıyor gibi hesap yapılıyor. Eğer temiz bir ikinci el bulunursa dizel ile benzinli arasındaki fiyat farkı 1000-1500 TL'yi geçmiyor. Örneğin ben şu an kullandığım aracı alırken benzinlisi ile arasında 1000 TL fark vardı. Bakım masraflarının çok olduğu yazılıyor acaba bu fark kaç para? 3,5 yıl benzinli auris kullandım bakım faturaları arasında yakıt filtresi dışında bir fark göremedim, onun da farkı 60 TL yanlış hatırlamıyorsam.

Yakıt hassasiyeti dışında (onu da sabit bir yerden yakıt alarak kendinizi güvenceye alabilirsiniz) negatif bir tarafı olduğunu sanmıyorum. Mevcut koşullar altında benzin, benzin+lpg araç almak için yıllık az km yapmanız ya da sıfır alıyor olmanız mantıklı olabilir yoksa her koşulda dizel en mantıklısı.

Yaklaşık 6 yıllık veri bankası sonuçlarına göre; dizel motorların, benzinli motorlara göre ömrünün az olması diye bir durum sadece şehir efsanesi. (Burada en son baktığımda toyota olarak sadece 1 adet 1.4 d-4d motor vardı onun da kmsi 400bin idi, benzinli olanlar ise 233bin, 176bin vb. idi)

Benimde sorun olarak bizzat yaşadığım yağ eksiltme eğer iki bakım arasında uyarı lambasını yakacak miktarda değilse, normal koşullar altında hemen hemen bitmeyecek bir motora sahip olmak demek(bunu usta söylüyor). Bunun yanında rampa+yük altında 1.6 hiçbir atmosferik motor dizelin keyfini vermez.

On numara yorum...olay budur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 12, 2013, 00:12:07 »
1,6 benzinli aldım aradaki 7 bin tl farkı vermek istemedim...benzinli ile dizel arasında yakıt tüketiminde en fazla 15 kuruş farkeder (kimine göre 10 kuruş ) bu fark yaklaşık 45000km demek ben gibi birisi içinde benim bunu amorti etmem kabaca 5 yıl sürecek...peşin alacaksam neden 7000tl vereyimki o parayla ticaretimi yapabilirim 5 yıl boyunca kendime sermaye yaparım...kredi çekip alsamda neden o parayı bankadan alıp bankaya fazladan faiz ödeyeyim...bu sıfır aldığım için ve yıllık en fazla 10 bin km yapacağım için tamamen şahsi düşüncelerim..
eğerki 2.el bir araç almayı düşünseydim kesinlikle  dizel alırdım çünkü o aradaki 7000 fark olmayacakdı o zaman...amorti etmem daha kolay olacaktı...
bu konuda herkesin bakış açısı farklı olur alınan araçlardan beklentiler farklıdır...eğer araçlardan herkes aynı şeyleri beklesyedi piyasada bu kadar bol araç çeşidi donanım çeşidi olmazdı...aynı aracın bir sürü donanım ve motor seçenekleri varki herkese hitap edebilsinler yoksa tutunamazlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Aralık 12, 2013, 08:18:05 »
Buradan da anlaşılacağı üzere benzin ve dizel karşılaştırmasında yanlızca araçların fiyatı, yakıtı, bakımı dışında kişinin kullanımı, amacı, kullanım süresi gibi etkenlerde rol alıyor.
Özetle benzin yada dizel daha iyi , ekonomik diyemiyoruz çünkü kişi ihtiyaç, beklenti ve amaçlarına göre değişebiliyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Aralık 12, 2013, 08:50:14 »
Arkadaşlar ben burada 30000-31000 TL'ye   2008-2009 auris benzinli alıp, lpg taktırıp gezen biliyorum :) ve ekonomik oluyor diyorlardı.Şimdi de
2. el'de dizel alıp binelim daha iyi diyorlar..Ben özellikle 2.el için dizeli tercih ederim demiştim,çünkü fiyat farkı az..
Benim aracım 89000km'de şu an ve şu an'a kadar  Derindere Toyota Servis bakımlı bütün kayıtları mevcut. 90000km bakımı için de servise gideceğim büyük ihtimal ve satarken de sıkıntı olmuyor emin olun. Önceki Corolla'mı  20 dk içinde sattım,gelip gördüler ve aldılar...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Aralık 12, 2013, 08:58:26 »
Arkadaşlar ben burada 30000-31000 TL'ye   2008-2009 auris benzinli alıp, lpg taktırıp gezen biliyorum :) ve ekonomik oluyor diyorlardı.Şimdi de
2. el'de dizel alıp binelim daha iyi diyorlar..Ben özellikle 2.el için dizeli tercih ederim demiştim,çünkü fiyat farkı az..
Benim aracım 89000km'de şu an ve şu an'a kadar  Derindere Toyota Servis bakımlı bütün kayıtları mevcut. 90000km bakımı için de servise gideceğim büyük ihtimal ve satarken de sıkıntı olmuyor emin olun. Önceki Corolla'mı  20 dk içinde sattım,gelip gördüler ve aldılar...
bülent bey bir sorum olacak size,

aynı model aynı km'ye sahip aynı temizlikte kullanılmış kazasız darbesiz 2 aynı araç, sadece birisi benzinli mesela 1.6 (lpg takılmamış), birisi de dizel 1.4 toyota auris veya corolla... tek farkları motorları.... donanım temizlik tamamen aynı... eminmisiniz sadece 1000-15000 tl fark olabileceğine? sahibinden com a girip inceleyiniz, o kadar farklı fiyatlar var ki? aynı model ve aynı km de dizel olup da fiyatı benzinliden düşük araba da bulunur. ama kimbilir nesi vardır?

ben o farkın o kadar az olacağına emin değilim... dizel 2. el de düşünmüştüm, benzinliden hep çok daha yüksekti fiyatları...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2013, 09:05:10
az önce sahibinden com da ufak bir araştırma yaptım, verileri kopyalayp excelle yapıştırdım. oradan ortalama fiyat nedir hesabı yapmaya çalıştım.

corolla 47.000-50.000 km de 2011 model 1.6 benzinli 15 arabanın ortalamasını aldım, 40.400 TL çıktı

corolla 48.000-50.000 km de 2011 model 1.4 dizel 15 arabanın ortalamasını aldım, 46.400 TL çıktı.

donanımlara dikkat etmeden kabataslak ortalama aldım, 3 aşşağı 5 yukarı donanımlar da yakındır muhtemelen.

6.000 TL fark var
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Aralık 12, 2013, 09:10:09 »

aynı model aynı km'ye sahip aynı temizlikte kullanılmış kazasız darbesiz 2 aynı araç, sadece birisi benzinli mesela 1.6 (lpg takılmamış), birisi de dizel 1.4 toyota auris veya corolla... tek farkları motorları.... donanım temizlik tamamen aynı... eminmisiniz sadece 1000-15000 tl fark olabileceğine? sahibinden com a girip inceleyiniz, o kadar farklı fiyatlar var ki? aynı model ve aynı km de dizel olup da fiyatı benzinliden düşük araba da bulunur. ama kimbilir nesi vardır?

ben o farkın o kadar az olacağına emin değilim... dizel 2. el de düşünmüştüm, benzinliden hep çok daha yüksekti fiyatları...

Selam Mustafa Bey, emin olun ben de araştırdım araba alırken.Daha önce de dedim ya servislerden 2.el almaya çalışırım,elimden geldiği kadar ve evrak alırım mutlaka.
Benim arabam 2009 D4D Comfort 32500'e aldım, o sıralar serviste benzinliler vardı 2009-2011 arası ve inanın kimse yüzüne bakmadı.
1 adet 2008 Elegant Auris vardı benzinli onu da 30500-30000 gibi vereceğiz dediler,ben düşünmedim gittim D4D aldım. Biraz da şans işi,denk gelecek,internete gelince bazen abuk sabuk fiyatlar yazıyorlar,yine de takdir sizin,bizim :)
Saygılar,iyi çalışmalar Mustafa Bey :)  Kolay gelsin herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 12, 2013, 09:48:19 »

Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2013, 09:05:10
az önce sahibinden com da ufak bir araştırma yaptım, verileri kopyalayp excelle yapıştırdım. oradan ortalama fiyat nedir hesabı yapmaya çalıştım.

corolla 47.000-50.000 km de 2011 model 1.6 benzinli 15 arabanın ortalamasını aldım, 40.400 TL çıktı

corolla 48.000-50.000 km de 2011 model 1.4 dizel 15 arabanın ortalamasını aldım, 46.400 TL çıktı.

donanımlara dikkat etmeden kabataslak ortalama aldım, 3 aşşağı 5 yukarı donanımlar da yakındır muhtemelen.

6.000 TL fark var
Satmak isteyen ile sadece ilan vermiş olmak için ilan verenlerin fiyatını karşılaştırırsanız yanılırsınız. Gerçekten satmak isteyenlerin ilanları zaten orda uzun süre durmuyor.
Ben aracımı geçen yıl Eylül ayında aldım. O zaman 2010 makyajlı kasa benzinli corolla ile dizel arasında 1500 TL fark vardı, yıllık 20000-22000 km yaptığım için ayrıca aldığım donanım seviyesinde dizel motorda trc+vsc olduğundan tercih ettim. Önceki aracım ile yakıt farkı km başına 11 kuruş, şu ana kadar yaptığım yol 25000km. Kaba bir hesapla 2750TL yakıt farkı var, bundan 1 tane yakıt filtresi için verdiğim 60TL farkı düşersek 2690 TL yakıt avantajı elde etmiş oluyorum. Alımdaki fark çoktan kapanmış ve artıya geçmiş durumdayım.
Sıfır alınmıyorsa veya yıllık 15000km üzeri yol yapılıyorsa dizelin eline su dökecek bir motor yok.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Aralık 12, 2013, 09:53:41 »
Aynen Hasan Bey, ben de diğer benzinli aracımı satıp,bu yüzden makul diye  dizel ve keseme uygun model,marka araba tercih ettim..
Şu an geriye dönüp bakarsam kesinlikle ben kar'dayım.Çünkü aynı masrafı,yıllık km, benzinli corolla'm ile de yapıyordum..
Zaten ben bu yaz döneminde yazlık,memleket git gel kesinlikle parayı çıkardım :)
Benzinli araba ile ibreye bakmaktan psikolojim bozulmuştu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 12, 2013, 11:10:23 »
Tablo fikir vermesi acisindan faydali ancak yeterli degil. Ozellikle 60binden fazla km sahip dizelleri satarken fiyati dusurmeniz gerekiyor. Ayrica dizel bakim maliyetleri ve ariza durumunda actigi masraflar daha fazladir. Dizel auris sahibi olarak yilda 25 30 bin km yol yapan birisi olarak halen keske 1.2 turbo astra veya 1.0 turbo ecoboost focus alsam olurmis diyorum. Konuyu baska noktalara cekmek istemiyorum ancak toyota eski sorunsuzluguna artik sahip degil. Ben kac km haparsaniz yapin 1.2 veya 1.0 motor guclu bir benzinli arac alinmasi taraftariyim. Sonucta dizeller is makinesi icin gelistirilmis motorlardir. Kucuk hacimli dizel motorlar her zaman prroblemdir. Ayrica katalog degerleri dizel icin her ne kadar 4.7 lt/100km dense de ben ortalamada 6.6nin altina indigimi hic gormedim. Bu da isin ayri tarafi.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı